چطور مربای زنجبیل خانگی درست کنیم؟ طرز تهیه مرحله به مرحله
اگر عاشق زنجبیل هستید مطمئن باشید که مارمالاد زنجبیل را هم به همان اندازه دوست خواهید داشت. گرما و تندی دلنشین زنجبیل تازه را با هل، زعفران و شکر ترکیب کنید تا در آخر دستاوردتان یک محصولی بهشتی باشد. علاوه بر این، فرآیند ساده درست کردن مربا راهی عالی برای گسترش هنر آشپزیتان و تحت تاثیر قرار دادن دوستان و خانواده است.
در این مقاله به طور کامل طرز تهیه مربا زنجبیل و فواید آن را توضیح میدهیم. آماده هستید؟
مربای زنجبیل چیست؟
مارمالاد زنجبیل یک مربای با طراوت شیرین و تند است که با یک رنگ نارنجی و طلایی زیبا، سریع و آسان درست میشود. این مربا را همراه چای هم میتوانید میل کنید تا کمی ادویه و شیرینی به عصرانهتان اضافه شود. در واقع در روسیه استفاده از مربا به عنوان شیرینکننده چای بسیار معمول و طبیعی است. همچنین این مارمالاد در صبحانه، وقتی با طعمهای متفاوت مانند پنیر همراه شود، حتی بهتر هم جلوه میکند.
خود زنجبیل یک گیاه تقویتکننده سیستم ایمنی عالی محسوب میشود و وقتی با زردچوبه و کمی آبلیمو ترکیب شود اثرات ضد التهابی فوقالعادهای نیز دارد. مصرف این مربا بعد از ورزش به کاهش درد عضلانی شما کمک خواهد کرد. بنابراین درست کردن مارمالاد زنجبیل از فواید زیادی برخوردار است.
فواید مربای زنجبیل برای بدن
همۀ ما ایرانیها میدانیم که زنجبیل به خاطر طبع گرمی که دارد برای مقابله با اکثر بیماریها و تقویت سیستم ایمنی میتواند چقدر مفید باشد، اما از بقیه فواید آن هم خبر دارید؟ برخی از این فواید عبارتند از:
مبارزه با سرطان
کاهش حالت تهوع صبحگاهی
کاهش دردهای قاعدگی
کاهش وزن
آنتیاکسیدانها و مبارزه با رادیکالهای آزاد
کمک به هضم غذا
مبارزه با عفونتها
برطرف کردن مشکلات گوارشی
خاصیت ضد التهابی
افزایش سلامت مغز
کاهش علائم آرتریت
بهبود سوء هاضمه
مدیریت فشار خون
بهبود ایمنی
کاهش تورم
کاهش ریسک بیماریهای قلبی عروقی
کنترل دیابت
کمک به کاهش چربی خون یا LDL
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه مربای زنجبیل
حال که با خواص کمنظیر و شگفتانگیز زنجبیل آشنا شدیم، بهتر است سراغ طرز تهیه این مارمالاد خوشمزه برویم، اما پیش از آن، بیاید با هم مواد اولیه را یکبار مرور کنیم.
مواد اولیه
مقدار
زنجبیل
1 کیلوگرم
شکر
1 کیلوگرم
هل
6 عدد
زعفران دم کرده غلیظ
1 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربای زنجبیل
برای تهیه مارمالاد زنجبیل خوش عطر و طعم، تنها کافی است مراحل زیر را گام به گام پیش ببرید:
زنجبیل را آماده کنید
در اولین مرحله از درست کردن مربا زنجبیل، ابتدا زنجبیلها را خوب پوست بگیرید و آنها را به صورت خلالی خرد کنید تا در ادامه مراحل کار شما راحتتر پیش رود.
زنجبیل را بجوشانید
سپس در دومین مرحله، زنجبیلهای خلال شده را درون قابلمه بریزید و تا نصف قابلمه را آب کنید. از زمانی که آب جوش آمد تایم بگیرید و اجازه دهید زنجبیلها حدود 5 دقیقه بجوشند. سپس آب زنجبیل را دور بریزید و یکبار دیگر قابلمه را تا نصفه آب کنید و زنجبیلها را 5 دقیقه بجوشانید. این مرحله را 5 بار تکرار کنید تا تلخی زنجبیل گرفته شود.
سایر موارد را اضافه کنید
پس از اینکه تلخی زنجبیلها گرفته شد، آن را با هل، شکر و زعفران در قابلمهای مناسب بریزید و حدود 2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.
مخلوط را بجوشانید
مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود و مواد به قوام برسند. لازم نیست حرارت بالا باشد تا مواد به جوشیدن برسند، اجازه دهید دما یکنواخت بالا برود.
قوام مربا را تست کنید
پس از اینکه شکر به خوبی حل شد و مواد کمی جوش خوردند، اندکی از آب مربا را با قاشق بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس آن را بین دو انگشت خود بگیرید و اگر کش آمد یعنی قوام به دست آمده و مربای شما درست شده است.
مربا را خنک کنید
پس از اینکه قوام را تست کردید و مطمئن شدید مربایتان آماده است، قابلمه را از روی حرارت بردارید و در آن را بگذارید و اجازه دهید تا با دمای محیط خنک شود. سپس آن را در ظرف شیشهای بریزید و حدود سه سانت از بالای ظرف را خالی بگذارید. مربای خود را در یخچال قرار دهید و بعد از چند ساعت میتوانید میل کنید.
نکات مهم در تهیه و نگهداری مربای زنجبیل
پیش از قرار دادن مربا در ظرف، شیشهها و درهای آنها را با آب گرم و صابون خوب بشویید. سپس شیشهها را در فر از قبل گرم شده به مدت ده دقیقه با دمای 160 درجه سانتیگراد قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.
مربای داغ را داخل شیشههای گرم بریزید و بلافاصله در شیشهها را بگذارید و سفت کنید.
قسمتهای فیبری و رشتهای ریشه زنجبیل حین پخت نرم نمیشوند، بنابراین مراقب باشید که از زنجبیل جدید و تازه استفاده کنید و قسمتهای سفت و فیبری زنجبیل را خرد نکنید.
میتوانید بافت مربا زنجبیل را به سلیقه خودتان تغییر دهید. زنجبیل را به صورت خلالی خرد یا رنده کنید یا حتی آن را بعد از پخت برش دهید.
همچنین قادر هستید با طعمهای اضافی مثل نعنا، ریحان و غیره یا میوههایی مانند پرتقال، لیمو (رنده شده یا پوست و آب آنها)، زردآلو و انجیر، با طعم مارمالاد خود بازی کنید.
همینطور میتوانید از انواع دیگر شکر مانند شکر قهوهای تصفیه نشده، شکر نارگیل و غیره نیز بهره ببرید.
اگر در نهایت مربایتان خیلی آبکی شد، میتوانید آن را روی حرارت برگردانید و دوباره بپزید تا غلیظ شود.
این مقاله به طور دقیق و کامل طرز تهیه مربا زنجبیل، خواص آن و ترفندهایی برای پخت را به شما آموزش داد. به خاطر داشته باشید که آشپزخانه گرم شما حتماً قلب شما را نیز گرم میکند.
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.