``
logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

آشپزی

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما گوشت با سس مخصوص‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-11-29

این ساندویچ پروتئینی را می‌توان با استفاده از گوشت یا مرغ تهیه و به همراه سس و ادویه‌های مخصوص سرو کرد. در این مطلب از وبلاگ همشهری آنلاین قصد داریم طرز تهیه شاورما گوشت خوشمزه و رستورانی را به شما آموزش دهیم، پس تا انتها همراه ما بمانید.

معرفی شاورما گوشت

شاورما غذایی با اصالت شرقی است که روش پخت و تهیه‌ی آن به کباب ترکی و دونر کباب شباهت زیادی دارد و بعد از پخت گوشت آن را درون نان مخصوص قرار می‌دهند و با گوجه، خیارشور و پیاز سفید و سس سرو می‌کنند. مدعیان زیادی طبخ شاورما را به خود نسبت می‌دهند؛ با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهند که این غذا اولین بار توسط عثمانی‌ها و با گرداندن سیخ‌های حاوی گوشت مزه‌دار شده به صورت عمودی بر روی آتش طبخ شد.

با وجود این تا اواخر سال ۱۸۰۰ میلادی خبری از شاورما نبود تا اینکه یک آشپز به نام اسکندر افندی این غذا را در شهر بورسا درست کرد و نام کباب را بر روی آن قرار داد. بعد از مهاجرت مردم ترکیه به آلمان پس از جنگ جهانی دوم این غذا هم توانست راه خود را به دنیای غرب باز کند.

مواد لازم برای تهیه شاورما گوشت

پیش از دنبال کردن مراحل مربوط به طرز تهیه شاورما گوشت لازم است مواد زیر را فراهم کنید:




مواد موردنیاز برای تهیه شاورما گوشت





گوشت گوسفندی



نیم کیلوگرم





نان تورتیلا



یک بسته





پیاز



یک عدد





نمک



نصف قاشق چای‌خوری





گوجه فرنگی



دو عدد





روغن زیتون



یک قاشق غذاخوری





نمک



نصف قاشق چای‌خوری





ادویه شاورما



یک قاشق غذاخوری





ادویه ال اسپایس



یک قاشق چای‌خوری







مواد لازم برای آماده‌سازی سس شاورما





ارده



نصف فنجان





ماست کم چرب



سه قاشق غذاخوری





لیمو تازه



یک عدد





نمک



نصف قاشق چای‌خوری







ترکیبات لازم برای ادویه مخصوص شاورما گوشت





فلفل سیاه (آسیاب‌شده)



یک دوم قاشق چای‌خوری





زنجبیل (آسیاب‌شده)



یک دوم قاشق چای‌خوری





گشنیز (آسیاب‌شده)



یک قاشق چای‌خوری





پاپریکا دودی



دو قاشق چای‌خوری





هل یا میخک



یک چهارم قاشق چای‌خوری





زیره (آسیاب‌شده)



دو قاشق غذاخوری





زردچوبه



یک و نیم قاشق چای‌خوری





دارچین



یک دوم قاشق چای‌خوری




مراحل تهیه شاورما گوشت

مرحله یک

در اولین قدم از تهیه‌ی شاورمای گوشت باید مراحل مربوط به آماده‌سازی ادویه مخصوص آن را طی کنید؛ چرا که تاثیر به‌سزایی در طعم و مزه‌ی نهایی غذای شما خواهد داشت. برای این منظور تمامی ادویه‌های ذکر شده در جدول قسمت قبل را با یکدیگر مخلوط کنید و پس از آن به سراغ تهیه‌ی ادویه ال اسپایس بروید.

مرحله دوم

در این مرحله که به آماده‌سازی ادویه ال اسپایس اختصاص دارد باید یک قاشق چای‌خوری دارچین، میخک و جوز هندی را به یکدیگر مخلوط کنید. حال که تمامی مراحل مربوط به آماده‌سازی ادویه‌ها به پایان رسیده است می‌توانید گام‌های مربوط به آماده‌سازی گوشت شاورما را دنبال کنید.

مرحله سوم

گوشت گوسفندی را به درازا و به صورت نازک برش بزنید و این تکه‌ها را به یک کاسه با ابعاد متوسط منتقل کنید. حالا نوبت به اضافه کردن یک قاشق غذاخوری از ادویه شاورما و ال اسپایس به همراه نصف قاشق چای‌خوری نمک به تکه‌های گوشت و مخلوط کردن آن‌ها با یکدیگر می‌رسد.

مرحله چهارم

یک ماهی‌تابه نچسب با ابعاد مناسب انتخاب و با یک قاشق غذاخوری روغن آن را چرب کنید. حال ظرف را به روی حرارت منتقل و بعد از گرم شدن روغن تکه‌های گوشت را به آن اضافه کنید. پس از این کار باید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر و در این بین هم هر از گاهی قطعات گوشت را جابه‌جا کنید.

در آخر پس از نرم شدن گوشت‌ها و تغییر رنگ دادن آن‌ها به قهوه‌ای می‌توانید حرارت را خاموش کنید.

طرز تهیه سس شاورما گوشت

حال که مراحل طبخ گوشت به پایان رسیده است، باید به سراغ آماده‌سازی سس مخصوص این غذا بروید. برای این منظور باید یک کاسه با ابعاد مناسب انتخاب کنید و نصف فنجان ارده را به درون آن انتقال دهید. پس از آن نوبت به اضافه کردن ماست و ترکیب آن با ارده می‌رسد. در آخر آبلیمو و نمک را هم اضافه و تمامی آن‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیبی یکنواخت به دست بیاید.

مرحله ششم

در این بخش از طرز تهیه شاورما گوشت باید گوجه‌ها را به صورت نازک و پیازها را هم به صورت خلالی برش بزنید.

مرحله هفتم

بسته نان ترتیلا را باز کنید و دو قاشق غذاخوری از سس مخصوص را در مرکز آن پخش کنید. تکه‌های گوشت، گوجه و پیاز را هم داخل نان قرار دهید و آن را رول کنید.

مرحله‌ هشتم

رول‌های شاورما را درون تابه بر روی حرارت ملایم قرار دهید و با گذاشتن یک جسم سنگین بر روی رول‌ها مانع باز شدن آن شوید. پس از چند دقیقه ساندویچ شما آماده است و می‌توانید آن را نوش جان کنید.

ارزش غذایی شاورما گوشت چقدر است؟

ارزش غذایی هر ۱۰ گرم از ساندویچ شاورما گوشت مطابق با جدول زیر است:




کالری



۲۵.۲ کیلوکالری





کربوهیدرات



۲.۳۰ گرم





فیبر



۰.۳ گرم





سدیم



۶۶.۲۰ میلی‌گرم





پروتئین



۱.۱۰ گرم





پتاسیم



۲۶.۸۰ میلی‌گرم





کلسیم



۷.۶۰ میلی‌گرم





فسفر



۱۵.۴۰ میلی‌گرم





منیزیم



۲.۶۰ میلی‌گرم




ترفندهای تهیه شاورما گوشت رستورانی

برای اینکه شاورما گوشت شما طعم و مزه‌ای بی‌نظیر پیدا کند، حتما مراحل زیر را در زمان تهیه‌ی آن در نظر داشته باشید:


حتما گوشت را به صورت لایه‌های نازک برش دهید تا پخت آن سریع‌تر صورت بگیرد.
در صورت تمایل می‌توانید به سس شاورما خود سیر رنده شده اضافه کنید.
بهتر است گوشت را بعد از مرینیت کردن حداقل چند ساعت در یخچال بگذارید تا طعم‌های گوناگون به خوبی به خورد آن بروند.
حتما از ادویه‌های تازه استفاده کنید، چرا که تاثیر چشمگیری بر روی مزه نهایی غذای شما دارند.

سخن پایانی

همان‌طور که ملاحظه کردید شاورما گوشت غذایی خوشمزه و لذیذ با اصالت شرقی است که می‌تواند زینت‌بخش سفره‌ی شما در موقعیت‌های گوناگون شود و خاطراتی خوش و به‌یادماندنی را در روزهای مختلف رقم بزند.

منبع خبر


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری