logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

مد و زیبایی

نخود سبز چیست؟‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2025-01-06

فواید نخود سبز آن را به یک مکمل ضروری در رژیم غذایی شما تبدیل می کند. آنها مملو از فیبر غذایی، نشاسته، پروتئین، ویتامین ها و مواد شیمیایی گیاهی مفید هستند. در این مقاله از فروشگاه آنلاین سلامتی و زیبایی میپردازیم به: فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

نخود سبز منبع عالی پروتئین برای گیاه‌خواران و وگان‌ها است و تولیدکنندگان مواد غذایی اکنون از پروتئین نخود در تولید محصولات گیاهی مختلف مانند نوشیدنی‌های غیر لبنی، برگرهای بدون گوشت و پودر پروتئین نخود استفاده می‌کنند. مانند هر حبوبات دیگر، نخود سبز دارای اسید چرب ضروری متیونین کمی است. این را می توان با گنجاندن انواع غلات در رژیم غذایی جبران کرد.
نخودها مانند بیشتر حبوبات مغذی و مفید هستند. در زیر درباره ارزش غذایی نخود سبز بیشتر بیاموزید.

فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

نخود سبز چیست؟

نخودها مانند بیشتر حبوبات مغذی و مفید هستند. در زیر درباره ارزش غذایی نخود سبز بیشتر بدانید
نخود سبز یا نخود باغی (Pisum sativum) دانه گیاهی است که در غلاف های سخت رشد می کند. نوعی از حبوبات و گیاهی یکساله بالارونده است که منشا آن آسیای جنوب شرقی است. نخود سبز یک حبوبات غذایی مهم است که از نظر تولید حبوبات در رتبه چهارم جهان قرار دارد .

نخود سبز در چندین غذا استفاده می شود. آنها را به صورت خام، آب پز، بخارپز مصرف می کنند و یا آنها را سرخ می کنند. محتوای نشاسته آنها باعث می شود این دانه های حبوبات کمی شیرین شوند.

نظرسنجی انجام شده روی 4386 شرکت‌کننده نشان داد که نخود فرنگی در بین محبوب‌ترین سبزیجات مصرف‌شده توسط آمریکایی‌ها رتبه بیست و چهارم را دارد. این نشان داد که 71 درصد نخود فرنگی را دوست داشتند و در بین مردان و زنان به یک اندازه محبوب بودند.

 فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

حقایق تغذیه ای نخود سبز

یک وعده نخود فرنگی (100 گرم) دارای 79 کالری، 13 گرم کربوهیدرات است که حدود 4 گرم آن فیبر رژیمی و 4.5 گرم پروتئین است.نخود فرنگی منبع عالی ویتامین A (765 IU)، ویتامین C (40 میلی گرم)، ویتامین E (0.13) و ویتامین K (24.8 میکروگرم) است.آنها سرشار از مواد معدنی مانند سلنیوم (1.8 میکروگرم) و روی (1.24 میلی گرم) و مواد مغذی گیاهی مانند β-کاروتن (449 میکروگرم) و لوتئین-زآگزانتین (2477 میکروگرم) هستند.فلاوانول ها مانند کاتچین و اپی کاتچین، اسیدهای فنولیک (کافئیک و فرولیک اسید) و ساپونین ها تعدادی از مواد مغذی گیاهی موجود در نخود فرنگی هستند .

در بخش بعدی، برخی از مزایای اصلی نخود سبز و اینکه چرا باید آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، بررسی خواهیم کرد.

فواید نخود سبز برای سلامتی

1. ممکن است به مدیریت قند خون و دیابت کمک کند

«نخود سبز در مقیاس شاخص گلیسمی پایین است، زیرا دارای فیبر غذایی بالایی است، که تجزیه کربوهیدرات‌ها را در خون کاهش می‌دهد. بنابراین، افزایش قند را تجربه نخواهید کرد.

غذاهای GI پایین در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع 2 مفید هستند و به طور موثر به کنترل قند خون در طول زمان کمک می کنند.

در مطالعات موش‌ها، عصاره نخود خام می‌تواند فعالیت آنزیم خاصی (آمیلاز پانکراس) را که در متابولیسم کربوهیدرات‌ها دخیل است، مهار کند. این می تواند اثر هیپوگلیسمی عصاره نخود را در موش توضیح دهد . مطالعات بیشتری برای درک اثرات ضد دیابتی نخود سبز مورد نیاز است.

فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

2. ممکن است هضم را بهبود بخشد


نخودفرنگی حاوی قندهای پرو بیوتیک و فیبر است که ممکن است در فرآیند گوارش مفید باشد
 . الیگوساکاریدهای گالاکتوز موجود در نخود فرنگی به هضم در روده بزرگ کمک می کنند.

قندهای پری بیوتیک در طول هضم غذا برای باکتری های پروبیوتیک تبدیل می شوند. این به باکتری های خوب کمک می کند تا از این قندها استفاده کنند و آنها را به محصولاتی تبدیل کنند که برای بدن ما مفید هستند.

فیبر به حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش کمک می کند. این برای هضم صحیح و از بین بردن مواد سمی ضروری است.

جوانه نخود دارای اثرات ضد میکروبی نیز می باشد. عصاره فنلی نخود جوانه زده رشد هلیکوباکتر پیلوری، باکتری عامل زخم را مهار می کند. گنجاندن نخود سبز در رژیم غذایی می تواند عملکرد کلی دستگاه گوارش را بهبود بخشد.

پیشنهاد این مقاله از سایت سلامتی و زیبایی: حجم دهنده سینه میبلین آمریکا می باشد.

کرم حجم دهنده سینهکرم حجم دهنده سینه

حجم دهنده سینه میبلین درمان قطعی کوچکی سینه بوده و بزرگ کردن سینه، فرم دادن و لیفت شدن سینه و باسن را بدون هیچ گونه عارضه ای در پی خواهد داشت.

بهترین روش به جای پروتز سینه

بهترین روش به جای پروتز باسن

بزرگ کردن سینه بدون جراحی

بزرگ کردن باسن بدون جراحی

کرم حجم دهنده سینه میبلین فاقد کورتون و ترکیبات شیمیایی می باشد.

ترکیبات الاستین و کلاژن موجود درکرم بزرگ کردن سینه باعث جوانسازی و افزایش حالت الاستیکی و شادابی پوست سینه و باسن می شود.

فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

3. ممکن است به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند

مدیریت سطح کلسترول می تواند به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کند. بیش از حد لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL برای بدن مضر است. شریان ها را مسدود می کند و ممکن است سلامت قلب را مختل کند. در مطالعات انجام شده بر روی خوک هایی که دارای رژیم غذایی با کلسترول بالا بودند، نخود فرنگی سطح کلسترول تام و LDL پلاسمایی خود را کاهش داد. فیبر محلول در نخود سبز نیز ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

4. ممکن است به کاهش التهاب کمک کند

التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو می تواند منجر به اختلالات قلبی عروقی، اختلالات عصبی و سرطان شود. از این رو، گنجاندن غذاهای ضد التهابی در رژیم غذایی خود با افزایش سن برای مدیریت التهاب اهمیت فزاینده ای پیدا می کند. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی نخود سبز می تواند با آسیب اکسیداتیو مبارزه کند و ممکن است به کاهش خطر سرطان کمک کند. این آنتی اکسیدان ها به رادیکال های آزاد متصل می شوند و اثرات سوء آنها را بر بدن کاهش می دهند.

5. ممکن است به کاهش خطر سرطان کمک کند

خانواده حبوبات به دلیل غنی بودن از ترکیبات پیشگیری از سرطان شناخته شده است. نخود سبز حاوی مهارکننده های خاصی است که نشان داده است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

چندین ترکیب دیگر در نخود سبز مانند لکتین ها و ساپونین ها نیز فعالیت ضد سرطانی از خود نشان داده اند. مطالعات نشان داده اند که ایزوفلاون ها و ترکیبات فنلی موجود در نخود سبز دارای اثرات ضد سرطانی بر روی سلول های سرطانی کبد، روده بزرگ، ریه و سینه هستند .

6. منبع خوب آنتی اکسیدان

نخود سبز مملو از آنتی اکسیدان های قوی مانند ترکیبات فنلی است. آنها حاوی تانن هایی هستند که نشان داده اند فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند . این ترکیبات مفید از سلول های ما در برابر آسیب و مرگ زودهنگام سلول محافظت می کند. آنتی اکسیدان ها به پاکسازی رادیکال های آزاد و کاهش خطر عوارض مزمن سلامتی کمک می کنند.

با توجه به مزایای سلامتی نخود سبز، عاقلانه است که آنها را در رژیم غذایی بگنجانید. برای یافتن چند روش آسان برای تهیه نخود سبز به خواندن ادامه دهید.

 فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

فواید نخود سبز

نخود سبز به دلیل طعم منحصر به فرد خود شناخته شده است و به طور گسترده در بسیاری از غذاهای سراسر جهان استفاده می شود. آنها سرشار از بسیاری از مواد مغذی مفید هستند که می توان آن را به مجموعه ای از مزایای سلامتی که ارائه می دهند .

مزایای سلامتی نخود سبز را می توان به مواد مغذی غنی، فیبر و پروتئین آن نسبت داد. آنها مملو از مواد مغذی گیاهی و اسیدهای آمینه ضروری هستند. آنها را می توان به سالاد، سوپ یا غذاهای مورد علاقه خود اضافه کرد. مصرف نخود سبز ممکن است گوارش را بهبود بخشد و از بیماری های مزمن محافظت کند. برخی شواهد حکایتی حاکی از آن است که آنها حتی به دلیل محتوای فسفر و کاروتنوئیدشان به بهبود سلامت استخوان و سلامت چشم کمک می کنند، اگرچه این مشاهدات تحقیقات علمی بیشتری را می طلبد. با این حال، مصرف بیش از حد نخود سبز ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود زیرا حاوی مواد ضد مغذی است. اینها را می توان با خیساندن، تخمیر یا پختن آنها کاهش داد. آنها را به درستی تهیه کنید تا بتوانید از مزایای نخود فرنگی نهایت بهره را ببرید.

روش های پخت و پز

در اینجا چند روش مختلف وجود دارد که از طریق آنها می توانید نخود سبز را تهیه کرده یا در رژیم غذایی خود بگنجانید.

نخودها را 2 تا 3 دقیقه بجوشانید و به عنوان میان وعده میل کنید یا به کاری اضافه کنید.نخود فرنگی را به سرعت در کره یا روغن زیتون با سیر تفت دهید تا طعم بیشتری پیدا کند.نخود را به مدت 3 تا 5 دقیقه بخارپز کنید تا رنگ و مواد مغذی آن حفظ شود.نخود فرنگی خام یا کمی پخته شده را به سالاد اضافه کنید تا طعمی شیرین و ترد داشته باشید.نخود پخته شده را با ادویه جات و گیاهان مخلوط کنید تا یک اسپری خوش طعم یا دیپ درست کنید.نخود سبز را به خورش ها و سوپ ها اضافه کنید و آن ها را تا انتهای آماده سازی ظرف برای بهترین بافت مخلوط کنید.

نخود سبز به راحتی به وعده های غذایی اضافه می شود و به راحتی برای خرید در دسترس است یا می توانید خودتان آن را پرورش دهید. با این حال، نخود فرنگی ممکن است برای همه مناسب نباشد و ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی خاصی ایجاد کند.

فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

عوارض جانبی نخود سبز

نخود سبز به طور کلی برای مصرف بی خطر است، اگرچه برخی از افراد در صورت داشتن حساسیت های گوارشی خاص ممکن است دچار مشکل شوند. توصیه می شود برای ارزیابی یا افزایش تحمل خود آنها را به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

نخود سبز حاوی مواد ضد مغذی مانند اسید فیتیک و لکتین است که ممکن است در جذب مواد مغذی اختلال ایجاد کند. این مواد ضد مغذی همچنین ممکن است باعث مشکلات گوارشی شوند.

اسید فیتیک موجود در نخود فرنگی ممکن است جذب مواد معدنی مانند آهن و روی را مختل کند. این در نهایت می تواند منجر به کمبودهای تغذیه ای شود.

لکتین های موجود در نخود تازه می توانند تعادل ظریف سیستم ایمنی و جمعیت باکتریایی روده را مختل کنند.

با این حال، خیساندن، تخمیر یا پختن نخودفرنگی می تواند به طور بالقوه این مواد ضد مغذی را کاهش دهد. همچنین، کاهش اندازه نخود فرنگی می تواند به کاهش خطر عوارض جانبی کمک کند.

به منظور جلوگیری از عوارض بیشتر سلامتی، نگهداری و انتخاب صحیح نخود سبز مهم است. محصولات خوب به شما کمک می کنند تا مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید و نگهداری خوب باعث افزایش عمر مفید آن می شود. در اینجا نحوه چیدن و نگهداری موثر نخود سبز به طوری که تا حد امکان ماندگاری داشته باشد، آمده است.

 فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

مضرات زیاده‌روی در مصرف نخود سبز

1. مشکلات در جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی

زیاده‌روی در مصرف نخود سبز ممکن است به کاهش جذب برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم منجر شود. از جمله این مواد می‌توان به ویتامین‌های E و C، کلسیم و ید اشاره کرد. فیتات‌های موجود در نخود سبز می‌توانند جذب این مواد را مختل کنند و به کمبود آنها در بدن منجر شوند.

2. مشکلات گوارشی

مصرف زیاد نخود سبز می‌تواند به مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز معده و اسهال منجر شود. فیبر بالای موجود در نخود سبز می‌تواند سیستم گوارش را تحریک کرده و باعث ایجاد ناراحتی‌های معده شود.

3. تاثیر منفی بر روی روده‌های ضعیف و دستگاه گوارش

افرادی که دارای روده‌های ضعیف، زخم روده، اثنی‌عشر، قولنج یا کولیت هستند باید از مصرف بیش از حد نخود سبز پرهیز کنند. این ماده غذایی می‌تواند باعث تشدید علائم این اختلالات گوارشی شود.

4. تأثیرات منفی بر کبد و فشار خون

نخود سبز به دلیل محتوای پروتئین و برخی ترکیبات طبیعی ممکن است فشار اضافی بر روی کبد وارد کند. همچنین، افرادی که به فشار خون بالا، تصلب شرایین یا کلسترول بالا مبتلا هستند باید در مصرف نخود سبز احتیاط کنند.

5. مشکلات مربوط به تیروئید و ورم پروستات

زیاده‌روی در مصرف نخود سبز می‌تواند بر روی اختلالات تیروئید تاثیر منفی بگذارد و همچنین به بروز مشکلاتی در ورم غده پروستات منجر شود.

6. خشکی طحال

مصرف بیش از حد نخود سبز می‌تواند باعث خشکی طحال شود. بنابراین، باید در مصرف این گیاه اعتدال را رعایت کرد.

7. تأثیرات منفی بر روی بینایی و سردرد

مصرف بیش از حد نخود سبز ممکن است به ضعف بینایی و سردرد منجر شود. افرادی که به این مشکلات دچار هستند باید از مصرف زیاد این ماده غذایی پرهیز کنند.

لاغری فوری و موضعی، فرم دهی و سفت کردن بدن و درمان سلولیت با ژل لاغری هات چیلی

کرم لاغری، ژل لاغری و کرم ضد سلولیت هات چیلی

فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

نحوه انتخاب و ذخیره سازی

در طول سال، می توانید نخود سبز را به صورت کنسرو شده یا منجمد پیدا کنید. نخود تازه در فصول خاص، عمدتاً در ماه آوریل در دسترس است.

هنگام چیدن و نگهداری نخودفرنگی تازه باید به چه نکاتی توجه کنید:

غلاف های برآمده سفت و متوسط ​​را بدون هیچ ترک یا باز شدگی انتخاب کنید.یک غلاف نخود خوب وقتی به دو قسمت تقسیم می شود یک ضربه تیز ایجاد می کند و دارای نخود سبز گرد، صاف و کمی شیرین است.بهتر است آنها را در یک کیسه زیپ دار یا ظرف دربسته در یخچال به مدت چند روز نگهداری کنید یا به مدت شش ماه آنها را فریز کرده و منجمد کنید.

اگر نخود فرنگی کنسرو شده یا منجمد را انتخاب می کنید:

نخود فرنگی کنسرو شده با محتوای سدیم کم را انتخاب کنید یا قبل از پختن نخودها را کاملا بشویید (اگر می خواهید از سدیم اضافی خودداری کنید).تاریخ انقضا و شرایط نگهداری ذکر شده روی برچسب را بررسی کنید. توصیه می شود ظرف 12 ماه از تاریخ بسته بندی مصرف شود.

راه های مختلفی برای مصرف نخود سبز وجود دارد. می توانید سالاد، اسموتی یا سوپ تهیه کنید. برای یافتن یک دستور العمل جالب در زیر بخوانید.

 فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

دستور تهیه سوپ نخود سبز

سوپ نخود سبز

آنچه شما نیاز دارید

1 قاشق غذاخوری روغن زیتون1 عدد پیاز متوسط ​​خلال شده1 عدد سیب زمینی ورقه شده متوسط2 ½ فنجان آب سبزیجات کم سدیم4 فنجان نخود سبز10 برگ نعناع تازهنمک و فلفل به اندازه کافی

بیشتر بخوانید: پروتئین نخود برای مو: فواید و نحوه استفاده از آن

نحوه تهیه

روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط ​​گرم کنید.پیاز را اضافه کنید و حدود 3 دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای شود تفت دهید.سیب زمینی و آب سبزیجات را اضافه کنید.معجون را روی حرارت ملایم به جوش آورید.سپس اجازه دهید 10 دقیقه دیگر بپزد.نخود فرنگی را اضافه کنید و 4 دقیقه بجوشانید.حرارت را خاموش کنید و با نمک، فلفل و برگ نعناع تازه مزه دار کنید.بگذارید خنک شود.مخلوط را با استفاده از مخلوط کن مخلوط کرده و دوباره داخل قابلمه بریزید.آن را گرم سرو کنید!

امیلی ویکر، یک وبلاگ نویس، دستور پخت نخود منحصر به فرد خود را به اشتراک گذاشت. او می‌نویسد: «تصمیم گرفتم که نخودهایمان را با زردچوبه درمان کنم: یک تفت سریع با ادویه به همراه مقداری سیر خرد شده و دانه‌های خردل برای تقویت عناصر معطر.» او همچنین مقداری ترخون خرد شده به آن اضافه کرد و گفت: «یک بار درست کردم و روز بعد دوباره با آخرین نخودهایم آنرا درست کردم .

فواید نخود سبز و عوارض آن چیست؟ نخود سبز وکاهش ابتلا به سرطان، نحوه نگهداری نخود سبز

سخن پایانی

نخود سبز سرشار از مواد مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان است و خواصی دارد که خطر چند بیماری را کاهش می دهد.

با این حال، نخود سبز مواد ضد مغذی دارد که جذب برخی مواد مغذی را مختل می کنند و باعث علائم گوارشی می شوند.

اما شما می توانید با روش های مختلف مثل خیساندن نخود سبز و کاهش مقدار مصرف، از این مشکلات جلوگیری کنید.

در مجموع، نخود سبز جزو غذاهای سالم است و شما می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از خواص آن برخوردار شوید.

منبع

منبع


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری