هنرمندی که خیالانگیزترین «خانههای ایرانی» را خلق میکند + عکس
ماری زند یک هنرمند دیجیتال و طراح سهبعدی است که دنیاها و مکانهای تخیلی را با استفاده از وُکسلها خلق میکند. برای درک بهتر باید بدانیم که وکسل (Voxel) ترکیبی از دو واژهی Volume به معنی حجم و Pixel به معنی نقطه یا پیکسل تصویری است. بنابراین وکسلها در واقع پیکسلهای سهبعدی هستند که مانند بلوکهای کوچک ساختمانی عمل میکنند و برای ساختن اشیای دیجیتالی حجمی بهکار میروند. ماری با استفاده همین وکسلها تصاویر یا مدلهای سهبعدی دیجیتالی بسیار دقیق و با جزئیاتی خلق میکند که تخیل مخاطب را عمیقا با خود درگیر میکنند.
ماری برای خلق این صحنههای بینظیر از نرمافزاری به نام MagicaVoxel استفاده میکند. این برنامه یک ویرایشگر هنری مبتنی بر پردازش گرافیکی است که به کاربران امکان میدهد آثار سهبعدی مبتنی بر وکسل بسازند.
ماریا در آثارش بیشتر بر موضوع معماری تمرکز دارد؛ او معمولا صحنههایی از ویرانهها و شهرهای باستانی یا تصاویری از خانهها و قصرهایی در مناطق مختلف جهان خلق میکند. همۀ این آثار حال و هوایی افسانهای و خیالانگیز دارند و آنقدر جزئیات و چشمانداز آنها زیبا و دقیق خلق شده است که هر کدام از آنها میتواند برای مدتی طولانی نگاه مخاطب را با خود درگیر کند.
وقتی به آثار ماری نگاه میکنید، انگار تخیل شما ناخودآگاه به درون آنها پرواز میکند و در آن کوچهها، راهروها و پلکانهای خیالی گام برمیدارد. هر کدام از آثار او میتواند در ذهن شما یک داستان بسازد؛ داستانی از جنس وهمآلودترین افسانههای پریان.
ماریا زند دربارهی کار خود میگوید: «من عاشق ساختن دنیاها هستم و دلم میخواهد مردم را دعوت کنم تا وارد این دنیاها شوند و آنها را کشف کنند».
اما شاید منحصربهفردترین بخش از آثار او مجموعهای با عنوان «خانۀ ایرانی» باشد؛ مجموعهای شگفتانگیز و پرجزئیات از خانههایی با معماری سنتی ایرانی که به سبکهای گوناگون ساختهشدهاند.
ماری که خود زادۀ ایران است، در این مجموعه، با خلق جزئیات فوقالعادهای مثل کاشیکاریها، قالیها، گلدانها و باغچهها، حوضها، شیشههای رنگی و . . . تصویری باشکوه، استثنایی و بسیار دوستداشتنی از «خانه» در ایرانیترین معنای کلمه آفریده است.
احتمالا هر فرد ایرانی که به این مجموعه از آثار ماری نگاه کند، نه فقط یک منظرۀ زیبا بلکه همچنین یک خاطره را در آنها خواهد یافت.
خانههای ایرانی ماری شکلهای متفاوتی دارند؛ برخی از آنها به سبک و سیاق کاملا سنتی (مثلا به سبک دورۀ صفوی یا قاجار) ساخته شدهاند و برخی دیگر شبیه خانههای معمولیتر ایرانی هستند؛ مثل تصویری از یک خانه سنتی در شمال ایران یا تصویری برفی و خیالانگیز از یک خانه به سبک خانههای چهل پنجاه سال پیش در تهران.
مجموعهای از آثار ماری اخیرا در کتابی با عنوان «هزارتوی زمزمهها» (Maze of Whispers) به چاپ رسیده است.
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.