``
logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

فیلم و سریال

۱۰ + ۱ فیلم ترسناک درباره بیمارستان روانی‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-17

بهترین فیلم های ترسناک درباره آسایشگاه های روانی

سینمای وحشت همواره به دنبال کشف تاریک‌ترین زوایای ذهن انسان بوده است و در این میان، بیمارستان‌های روانی به‌عنوان یکی از پر رمز و رازترین لوکیشن‌ها، نقش برجسته‌ای را در خلق داستان‌های ترسناک ایفا می‌کنند. فیلم‌هایی که در این مکان‌ها رخ می‌دهند، با ترکیب فضای وهم‌آلود، شخصیت‌های پیچیده، و معماهای روان‌شناختی، مرز میان واقعیت و توهم را به چالش می‌کشند.

این آثار نه تنها مخاطبان را با ترس‌های عمیق و ناخودآگاهشان روبه‌رو می‌کنند، بلکه گاه به نقد مسائل اجتماعی و شرایط روانی انسان‌ها نیز می‌پردازند. در این مقاله از ویجیاتو، به سراغ ۱۰ فیلم ترسناک ماندگار رفته‌ایم که در فضای بیمارستان‌های روانی رخ می‌دهند. این فیلم‌ها با داستان‌های مهیج و فضاسازی‌های منحصربه‌فردشان، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای طرفداران سینمای وحشت رقم زده‌اند و احتمالا می‌توانند شما را هم بترسانند.


۱۰. Grave Encounters

هرجا صحبت از اتفاقات ماورایی باشد قطعا در کمترین زمان سر و کله یک گروه مستند ساز پیدا می‌شود. همانطور که در فیلم Grave Encounters نیز پس از اینکه گزارش‌هایی مبنی بر فعالیت‌های ماورایی در یک تیمارستان دریافت شد بلافاصله سر و کله یک گروه مستند ساز پیدا شد تا از آن مکان گزارش تهیه کنند. اما این گروه خیلی زود از این تصمیم‌شان پشیمان می‌شوند زیرا پس از وارد شدن، متوجه می‌شوند که دیگر نمی‌توانند از ساختمان خارج شوند.

اگر شما به فیلم‌های found footage علاقه دارید و از ترس‌های ناگهانی ناشی از جامپ اسکیر لذت می‌برید این فیلم برای شماست. فضاسازی تاریک این فیلم یکی از نکات مثبت آن است که آنقدر به مرور زمان اعصاب خوردکن و خفقان آور می‌شود که وقتی فیلم تمام می‌شود، حس می‌کنید بالاخره می‌توانید نفس بکشید.

اگر کلاستروفوبیا یا ترس از گیر کردن در یک مکان تنگ دارید، دیدن این فیلم را چندان به شما توصیه نمی‌کنم زیرا این فیلم به واسطه به لطف دوربین دید در شب و فضاهای بسته‌ای که در این فیلم وجود دارد ممکن است به شدت اذیت شوید. کلیشه‌ای بودن این فیلم و شخصیت پردازی نه چندان قوی این فیلم نیز می‌تواند کمی از جذابیت آن بکاهد که کاش تیم سازنده در این موارد بیشتر دقت و توجه داشت تا این فیلم می‌توانست نمرات بهتری از منتقدان دریافت کند.

نمره iMDB۶.۳نمره Rotten Tomantoes۶۰٪سال انتشار۲۰۱۱بازیگرانشان روگرسون (Sean Rogerson)، اشلی گرایس (Ashleigh Gryson)کارگردانThe Vicious Brothersژانرترسناک


۹. Gonjiam: Haunted Asylum

همیشه فیلم‌های ترسناکی که از روی یک داستان واقعی ساخته شد‌ه‌اند ترسناک‌تر از فیلم‌های ترسناک عادی هستند. این فیلم هم از جمله آن فیلم‌های ترسناک است و داستان چند یوتیوبر که برای تولید محتوای ترسناک به تیمارستان گونجیام می‌روند را روایت می‌کند. این گروه در ابتدا فکر نمی‌کردند که این مکان واقعا تسخیر شده باشد ولی به سرعت اوضاع تغییر می‌کند و هرکدام از آنها در این تیمارستان به سرنوشتی شوم گرفتار می‌شوند.

اتمسفر بسیار خوب این فیلم یکی از چیزهایی است که هرکسی را می‌تواند مجذوب خود کند. به نظر من مهم‌ترین برگ برنده این فیلم که باعث ایجاد این اتمسفر خوب نیز شده، لوکیشن جذاب و مرموز تیمارستان گونجیام است. البته که صرف لوکیشن باعث نشده تا این فیلم در این لیست قرار بگیرد، بلکه اجرای قوی بازیگران و ترکیب هنرمندانه عناصر ترسناک مدرن و سنتی توسط کارگردان است که به این فیلم روح داده.

اما داستان این فیلم تا حدی ترمز را کشیده و نگذاشته که این فیلم بی‌نقص باشد. زیرا پایان قابل پیش‌بینی و روند کند فیلم در نیمه ابتدایی تا حدی توی ذوق می‌زند و این فیلم می‌توانست با یک داستان بهتر تبدیل به اثری بی‌نقص شود. اما در کل فیلم Gonjiam: Haunted Asylum ارزش یکبار دیدن را دارد و با تماشای آن تجربه‌ای جدید خواهید داشت.

نمره iMDB۶.۴نمره Rotten Tomantoes۸۹٪سال انتشار۲۰۱۸بازیگرانوی ها جون (Wi Ha-joon)، پارک جی هیون (Park Ji-hyun)کارگردانجونگ بام-شیک (Jung Bum-shik)ژانرترسناک


۸. Asylum

آثار ترسناک کلاسیک همواره جایگاه خاصی برای شخص من داشته و دارند و به‌شخصه احترام زیادی برایشان قائل هستم. Asylum هم جزو آن فیلم‌های ترسناکی است که مثل قالی کرمون با گذشت زمان باارزش‌تر می‌شود. به‌طور خلاصه این فیلم در مورد یک پزشک است که برای استخدام به یک تمیارستان می‌رود. او برای پذیرفته شدن در تیمارستان باید گذشته بیماران روانی را بررسی کند.

این فیلم شامل چهار داستان کوتاه است که هرکدام به شیوه‌ای ترسناک و غافلگیرکننده پیش می‌روند که به نوبه خود واقعا جذاب است. حضور ستارگانی مانند پیتر کشت و بری مورز نیز از نکاتی است که نباید از آن غافل شد. همچنین کارگردانی روی وارد بیکر به معنای واقعی کلمه فیلم را نجات داده است زیرا ردپای او را می‌توان در تک تک صحنه‌های فیلم مشاهده کرد و از هنر او لذت برد.

ساختار اپیزودیک این فیلم نسبتا جذاب است ولی اینکه اپیزودهای مختلف این فیلم از لحاظ کیفیت شبیه هم نیستند و گاها حتی کلیشه‌ای می‌شوند چندان قابل قبول نیست. فیلم از لحاظ جلوه‌های ویژه هم ضعف‌هایی دارد که قابل اغماض است و چندان آزار دهنده نیست.

نمره iMDB۶.۵نمره Rotten Tomantoes۶۷٪سال انتشار۱۹۷۲بازیگرانپیتر کشت (Peter Cushing)، بری مورز (Barry Morse)کارگردانروی وارد بیکر (Roy Ward Baker)ژانرترسناک، معمایی


۷. Hellbound: Hellraiser II

پیش از هرچیزی باید بگویم که پیشنهاد می‌کنم پیش از تماشای این فیلم حتما قسمت اول Hellraiser را تماشا کنید تا متوجه اتفاقات این قسمت شوید و داستان برای شما شلخته نباشد. در Hellbound: Hellraiser II، کریستی که از حوادث فیلم اول جان سالم به در برده است، تلاش می‌کند پدرش را از دنیایی دیگر نجات دهد. برای همین او وارد جهنمی می‌شود که توسط سینوبایت‌ها اداره می‌شود. در آن دنیا اما چیزهایی خوبی در انتظارش نیستند.

دنیای پیچیده و تاریک Hellraiser که پر از موجودات عجیب و ایده‌های خلاقانه است،‌ برای بسیاری از دوست داران فیلم‌های ترسناک قدیمی به‌شدت نوستالژی و خاطره انگیز است. یکی از شاخصه‌های اصلی سری Hellraiser را می‌توان تصاویر سورئال و ترسناک آن دانست و ترکیب آنها با طراحی فوق‌العاده سینوبایت‌ها در این فیلم، اثری به یاد ماندنی خلق کرده که تا سال‌ها قرار است در یادها بماند.

Hellbound: Hellraiser II دنباله بسیار موفق و جذابی برای Hellraiser محسوب می‌شود ولی ضعف‌هایی نیز دارد. به عنوان مثال کاش این فیلم کمتر به جلوه‌های ویژه متکی بود زیرا بعضی اوقات این احساس به بیننده دست می‌دهد که بیش از حد این فیلم وابسته به جلوه‌های ویژه است.

نمره iMDB۶.۵نمره Rotten Tomantoes۵۰٪سال انتشار۱۹۸۸بازیگرانکلر هیگینز (Clare Higgins)، اشلی لارنس (Ashley Laurence)کارگردانتونی رندل (Tony Randel)ژانرترسناک، فانتزی


۶. A Nightmare on Elm Street 3

فیلم A Nightmare on Elm Street 3 هم مانند دو اثر قبلی که معرفی شد یک فیلم ترسناک کلاسیک محسوب می‌شود و داستان خلاقانه و جذابی دارد. داستان این فیلم درباره گروهی از نوجوانان است که در یک مرکز روان‌پزشکی تحت مراقبت می‌باشند. آنها در خواب‌هایشان تحت تعقیب فردی به نام فردی کروگر قرار می‌گیرند. و تنها راه نجاتشان این است که با یکدیگر متحد شوند و همکاری کنند تا بتوانند در مقابل او بایستند.

خلاقیتی که در طراحی صحنه‌های کابوس این فیلم وجود دارد واقعا مثال زدنی است. ترکیب ترس و اکشن نیز در این فیلم کاملا به اندازه است و نه ترس و نه اکشن توی ذوق نمی‌زند. به‌طور کلی در این قسمت از A Nightmare on Elm Street به شخصیت‌ها نیز بهتر از قسمت‌های قبل پرداخته شده.

این فیلم در زمان خودش اثری بسیار قوی محسوب می‌شد و در حال حاضر هم با وجود اینکه همچنان جزو بهترین فیلم‌های ترسناک است اما عدم تعادل در شخصیت پردازی و کلیشه‌‌ای بودن برخی دیالوگ‌ها پاشنه آشیل آن شده‌اند و باعث شدند که این فیلم نتواند به خوبی با برخی فیلم‌های ترسناک امروزی رقابت کند.

نمره iMDB۶.۶نمره Rotten Tomantoes۷۴٪سال انتشار۱۹۸۷بازیگرانهدر لانگنکمپ (Heather Langenkamp)، رابرت انگلاند (Robert Englund)کارگردانچاک راسل (Chuck Russell)ژانرترسناک، فانتزی


۵. Gothika

طبیب، خود محتاج بهبود است! یک روان پزشک پس از اینکه یک تصادف عجیب را از سر می‌گذراند خودش را داخل یک بیمارستان روانی و تحت مراقبت می‌یابد. روح او توسط یک دختر تسخیر شده است و برای اینکه از این شرایط بیرون بیاید ابتدا باید راز قتل آن دختر را حل کند تا بی‌گناهی خودش را ثابت کند تا دوباره بتواند به زندگی‌ عادی‌اش بازگردد.

بازی درخشان هلی بری احتمالا اولین چیزی است که در تماشای Gothika توجه شما را به خود جلب می‌کند. داستان پر پیچ و خم این فیلم نیز یکی از چیزهایی است که واقعا به شخصه بسیار ازش لذت بردم. این فیلم اما متاسفانه کمی کلیشه‌ای است اما واقعا ارزش یکبار دیدن را دارد.

نمره iMDB۵.۸نمره Rotten Tomantoes۱۵٪سال انتشار۲۰۰۳بازیگرانهلی بری (Halle Berry)، رابرت داونی جونیور (Robert Downey Jr.)کارگردانمتیو کاسوویتس (Mathieu Kassovitz)ژانرترسناک، دلهره‌آور


۴. Unsane

زنی به اشتباه در یک بیمارستان روانی بستری می‌شود اما از بخت بدش هرچه تلاش می‌کند تا از این مخمصه بیرون بیاید نمی‌تواند موفق شود که ثابت کند او به اشتباه در این سینما حضور دارد. ماجرا زمانی ترسناک‌تر می‌شود که او متوجه می‌شود یکی از کارکنان بیمارستان روانی کسی است که برای مدت طولانی او را زیر نظر داشته است و مدت‌ها است که موی دماغش است.

فیلم Unsane یک ویژگی منحصر به فرد و خاص دارد که در کمتر فیلم حرفه‌ای شاهد آن بوده‌ایم، تمام صحنه‌های این فیلم با یک گوشی آیفون فیلم برداری شده است که این موضوع به نوبه خود واقعا جالب توجه است. هنر استیون سودربرگ در این فیلم کاملا مشهود است و می‌توانیم کاملا واضح شاهد یک نمایش قوی از اضطراب و روان‌پریشی باشیم و از آن لذت ببریم.

این فیلم هم مانند اکثر فیلم‌هایی که در این مقاله معرفی شدند از نقاط ضعفی رنج می‌برد. در این فیلم به‌شدت شاهد تلاش تیم سازنده برای خاص جلوه دادن Unsane هستیم. اما چیزی که در نهایت می‌توانیم از این فیلم ببینیم یک پایان بندی کلیشه‌ای و شخصیت پردازی نسبتا سطحی است. این فیلم در کل به‌شدت ارزش دیدن را دارد، اما تا وقتی که ازش توقع یک اثر شاهکار را نداشته باشید.

نمره iMDB۶.۴نمره Rotten Tomantoes۷۷٪سال انتشار۲۰۱۸بازیگرانکلر فوی (Claire Foy)، جاشوا لنرد (Joshua Leonard)کارگرداناستیون سودربرگ (Steven Soderbergh)ژانرترسناک، روانشناختی


۳. The Ward

کریستن دختری جوان است که پس از اینکه خانه‌ای متروکه را آتش زد در یک تیمارستان بستری می‌شود تا تحت مراقبت و درمان قرار بگیرد. پس از اینکه او وارد این بیمارستان روانی می‌شود، متوجه می‌شود که چند دختر دیگر هم مانند خودش رفتارهای مشکوک و عجیبی دارند. او پس از کمی کنکاش درباره این موضوع متوجه می‌شود که روحی عصبانی به نام آلیس آنها را هدف قرار داده.

کمتر کسی پیدا می‌شود که طرفدار فیلم‌های ترسناک باشد ولی اسم جان کارپنتر را نشنیده باشد. او که استاد پیاده کردن سکانس‌های پرهیجان و فضاسازی کلاسیک ترسناک است. به خوبی در این فیلم هم توانسته هنرش را به نمایش بگذارد و بار دیگر هوادارانش را راضی کند.

جان کارپنتر احتمالا در کارش بسیار معتقد به ضرب‌المثل “به ترکیب برنده دست نزن است!” زیرا در این فیلم نیز شاهد همان روند و اجزای تکراری هستیم که بارها و بارها در آثار او و دیگر کارگردانان ژانر ترسناک شاهدشان بودیم. اما با وجود اینکه این فیلم تقریبا خلاقیت خاصی ندارد،‌ می‌تواند شما را برای چند ساعت به نمایشگر خیره کند.

نمره iMDB۵.۶نمره Rotten Tomantoes۳۳٪سال انتشار۲۰۱۰بازیگرانامبر هرد (Amber Heard)، دانیل پانابیکر (Danielle Panabaker)کارگردانجان کارپنتر (John Carpenter)ژانرترسناک


۲. Session 9

تا به اینجا اکثر فیلم‌هایی که معرفی شد یا در مورد کارکنان بیمارستان‌های روانی بود یا درمورد بیمارانی که در آنجا بستری بودند. اما Session 9 داستان چند کارگر ساختمانی را روایت می کند که وظیفه پاک‌سازی مواد خطرناک از یک آسایشگاه روانی متروکه به نام دانورز را دارند. آنها تمام تلاش خود را می‌کنند که پروژه تمیزکاری در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود اما حین کار اتفاقات عجیبی برای آنها می‌افتد که باعث می‌شود به آنها فشار روانی وارد شود.

یکی از اعضای گروه در هنگام کار نوارهای صوتی جلسات درمانی یک بیمار به نام مری هابز را پیدا می‌کند که داستان زندگی مری و چندین شخصیت درون ذهن او را بازگو می‌کند. این فیلم تا حد زیادی جذابیتش را مدیون اتمسفر تنش زا و لوکیشن‌های بی‌نظیرش است. زیرا این موارد در کنار تدوین صدای مناسب باعث شده‌اند تا حین تماشای این فیلم احساس ترس تدریجی و درگیرکننده‌ای در شما ایجاد شود که تجربه‌ای جدید است.

تعلیق یکی از اجزای مهم هر فیلم ترسناکی است که می‌تواند باعث ایجاد دلهره و ترس زیادی در هرکسی شود. این فیلم متاسفانه از کمبود حس تعلیق لحظه‌ای رنج می‌برد که کاش اینطور نبود. اما فارغ از هرچیزی، این فیلم واقعا جذاب است و من به شما پیشنهاد می‌کنم که این فیلم را تنهایی و در شب ببینین تا حس و حال فیلم رو بهتر درک کنید و واقعا بترسید.

نمره iMDB۶.۴نمره Rotten Tomantoes۶۴٪سال انتشار۲۰۰۱بازیگراندیوید کاروسو (David Caruso)، پیتر مولان (Peter Mullan)کارگردانبرد اندرسون (Brad Anderson)ژانرترسناک، روانشناختی


۱. Stonehearst Asylum

دوره کارآموزی برای هر پزشکی می‌تواند یکی از سخت‌ترین دوران زندگی‌ باشد. اوضاع اما زمانی سخت‌تر می‌شود که مجبور باشید کارآموزی خود را در یک روستای دورافتاده بگذارنید. متاسفانه دکتر ادوارد نیوگیت چندان خوش شانس نبود و به یک تیمارستان دورافتاده به نام استونهیرست می‌رود تا دوره کارآموزی خود را آغاز کند.

در ابتدا به نظرش کارکنان و بیماران این تیمارستان غیرعادی به نظر می‌آمدند، و خب او درست فکر می‌کرد زیرا وقتی همه چیز وقتی پیچیده شد که نیوگیت فهمید که مدیریت واقعی تیمارستان توسط بیماران به رهبری مردی به نام لامب تسخیر شده است و اکنون او کنترل تیمارستان را در دست دارد.

فیلم Stonehearst Asylum از روی یک داستان کوتاه یک نویسنده معروف به نام ادگار آلن پو ساخته شده است و با کارگردانی برد اندرسون و بازی ستارگانی مانند بن کینگزلی و کیت بکینسیل تبدیل به فیلمی شده است که با داستان پر از پیچش و فضای تاریکش می‌تواند دل هر کسی را که عاشق فیلم‌های ترسناک معمایی است را ببرد. پس اگر شما هم جزو این گروه از افراد هستید تماشای این فیلم را به‌شدت به شما توصیه می‌کنم.

نمره iMDB۶.۸نمره Rotten Tomantoes۵۴٪سال انتشار۲۰۱۴بازیگرانکیت بکینسیل (Kate Beckinsale)، جیم استرجس (Jim Sturgess)کارگردانبرد اندرسون (Brad Anderson)ژانردلهره‌آور، معمایی


انتخاب ویژه: A Cure for Wellness

آخرین فیلم این لیست که به شخصه دیدن آن را بسیار به شما پیشنهاد می‌کنم، A Cure for Wellness است. این فیلم که یکی از خاص‌ترین فیلم‌های چند سال اخیر به حساب می‌آید، درباره شخصی به نام لوکهارت است. او که یک کارمند جوان و بلندپرواز است، به یک مرکز درمانی مرموز در کوه‌های آلپ سوئیس فرستاده می‌شود تا رئیس شرکت را از آنجا برگرداند.

اما او در همان بدو ورود متوجه می‌شود که در این مرکز که توسط دکتر وولمر اداره می‌شود بیماران رفتارهای عجیبی دارند. او می‌تواند به مرور دریابد که آب‌های مرکز آلوده به ماده‌ای است که بیماران را ضعیف می‌کند تا دکتر وولمر بتواند پروژه جاودانگی‌اش را به پیش ببرد.

در این فیلم ما شاهد فضاسازی‌ای قوی و طراحی صحنه فوق‌العاده‌ای هستیم که در کمتر فیلمی دیده می‌شود. داستان این فیلم اما کمی طولانی و سنگین است که تماشای این فیلم را برای شما تبدیل به تجربه‌ای متفاوت می‌کند. اگر روایت این فیلم پراکندگی کمتری داشت، می‌توانستیم که لقب یکی از بهترین فیلم‌های ترسناک تاریخ را به این فیلم بدهیم.

نمره iMDB۶.۴٪نمره Rotten Tomantoes۴۲٪سال انتشار۲۰۱۶بازیگراندین دی‌هان (Dane DeHaan)، جیسون آیزکس (Jason Isaacs)کارگردانگور وربینسکی (Gore Verbinski)ژانرترسناک، دلهره‌آور


کلام آخر

فیلم‌های ترسناک با محوریت بیمارستان‌های روانی، چیزی فراتر از یک تجربه ساده از ترس هستند. بلکه آنها سفری به اعماق ذهن و روان انسان اند. این آثار با فضاسازی‌های دلهره‌آور و روایت‌های پیچیده، توانسته‌اند جایگاه خاصی در میان عاشقان سینمای وحشت پیدا کنند و روز به روز مخاطبان بیشتری را جذب کنند.

تماشای این فیلم‌ها نه تنها آدرنالین شما را به اوج می‌رساند، بلکه گاهی شما را به فکر درباره انسانیت، سلامت روان و مرزهای واقعیت و توهم وامی‌دارد. اگر به دنبال غرق شدن در دنیای وهم‌آلود و مهیج این ژانر هستید، پیشنهاد می‌کنیم این فیلم‌ها را در فهرست تماشای خود قرار دهید. شاید یکی از آن‌ها به اثر ماندگار موردعلاقه‌تان تبدیل شود، کسی چه می‌داند؟

منبع


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری