عملکرد تراشههای آیفون از سال ۲۰۰۷ تاکنون بر اساس دادههای بنچمارک، افزایشی برابر ۳۸۴.۹ برابر داشته است. تراشههای A17 و A18 که در مدلهای آیفون ۱۶ بهکار رفتهاند، ادامهدهنده روند بهرهوری همراه با قدرت پردازشی بالا در طراحیهای اپل محسوب میشوند. پیشبینی میشود نسل آینده این تلفنهای هوشمند، یعنی آیفون ۱۷ پرو که انتظار میرود در اواخر سال ۲۰۲۵ معرفی شود، بتواند توان پردازشی CPU را از مرز ۵۰۰ برابر نسبت به آیفون اولیه نیز فراتر ببرد.
بررسی جدیدی که توسط وبسایت PC Watch انجام شده، به تحلیل سیر تحول پردازندههای تلفنهای اپل پرداخته و نتیجهگیری کرده که از سال معرفی اولین آیفون تا به امروز، قدرت پردازنده مرکزی آن حدوداً ۳۸۴.۹ برابر شده است. در این تحلیل، از دادههای حاصل از بنچمارک Geekbench برای ارزیابی قدرت پردازش مدلهای مختلف استفاده شده و نرخ میانگین رشد سالانه عملکرد در حدود ۴۰ درصد برآورد شده است.
با توجه به همین نرخ رشد، به نظر میرسد iPhone 17 Pro بتواند در ادامه این مسیر، از مرز ۵۰۰ برابر نسبت به قدرت پردازنده آیفون سال ۲۰۰۷ نیز عبور کند. در سال ۲۰۰۷، آیفون اولیه با یک تراشه مبتنی بر معماری ARM11 که توسط سامسونگ تولید شده بود، عرضه شد. این تراشه دارای فرکانس اسمی ۶۲۰ مگاهرتز بود، اما در عمل با سرعت ۴۱۲ مگاهرتز کار میکرد.
در سال ۲۰۰۹، اپل برای آیفون 3GS به سراغ پردازندهای از نوع Cortex-A8 رفت که با شماره مدل APL0298C05 شناخته میشود. این انتخاب نشاندهنده تمرکز بیشتر اپل بر عملکرد پردازشی در طراحی تراشهها بود. در سال ۲۰۱۳، با عرضه آیفون 5s، اپل برای نخستینبار پردازندهای با معماری ۶۴ بیتی را در تلفنهای هوشمند معرفی کرد. این تراشه که با نام A7 و رمز Cyclone شناخته میشد، اپل را در آن زمان از سایر رقبای صنعت موبایل جلو انداخت.
فلسفه طراحی اپل همواره بر ایجاد تعادل میان بهرهوری انرژی و توان پردازشی تمرکز داشته است. در حالی که تولیدکنندگان تراشه در اکوسیستم اندروید به سمت طراحیهایی با هشت یا حتی ده هسته رفتهاند، اپل از سال ۲۰۱۷ به بعد بر استفاده از ساختارهای ششهستهای تأکید داشته که معمولاً شامل دو هسته با عملکرد بالا و چهار هسته کممصرف میشوند. با وجود این ساختار سادهتر، اپل همواره در صدر جدولهای مقایسهای عملکرد تکرشتهای و چندرشتهای قرار داشته است.
مدلهای آیفون ۱۶ و آیفون ۱۶ پرو که در سال ۲۰۲۴ معرفی شدند نیز همچنان همین الگو را دنبال کردهاند. نسخههای استاندارد از تراشه A17 Bionic بهره میبرند که با فناوری ساخت ۳ نانومتری تولید شده و در آزمون Geekbench 6 سایت PC Watch موفق به کسب امتیازی بالاتر از ۸۱۰۰ شدهاند. نسخههای پرو نیز مجهز به تراشه A18 Bionic هستند که امتیازی فراتر از ۸۵۰۰ را ثبت کرده و سرعت هستههای آنها از ۴ گیگاهرتز نیز عبور کرده است.
برای مقایسه، آیفون ۱۳ پرو مکس که در سال ۲۰۲۱ روانه بازار شد، در همین بنچمارک امتیازی حدود ۵۷۰۰ کسب کرده بود. این نشاندهنده رشد ۵۰ درصدی عملکرد طی سه سال است. اگرچه افزایش قدرت پردازش آیفون در طی سالها بدون تردید قابلتوجه است، اما باید توجه داشت که روشهای ارزیابی عملکرد به ویژه برای مدلهای قدیمیتر، که پیش از معرفی بنچمارکهای مدرن عرضه شدهاند، شامل تبدیلات تخمینی بوده و این موضوع میتواند در صحت دقیق ارقام تأثیرگذار باشد.