کاربران گوشیهای هوشمند ممکن است به زودی با دنیایی بدون مرورگر کروم روبهرو شوند. این تغییر بهدلیل رقابت جدید در دنیای مرورگرهاست.
به گزارش تکراتو و به نقل از phonearena، در هفتههای اخیر، بحثهای زیادی درباره اختلاف وزارت دادگستری آمریکا با شرکت گوگل مطرح شده؛ وزارت دادگستری این شرکت را به انحصارطلبی در بازار جستجو و تبلیغات دیجیتال متهم کرده است.
هنوز مشخص نیست این پرونده به تجزیه اجباری کسبوکار گوگل منجر میشود یا نه، اما یک موضوع دیگر هم به موازات آن توجهها را جلب کرده؛ احتمال عرضه گوشیهای جدید بدون مرورگر معروف گوگل کروم.
البته این احتمال ربطی به پرونده قضایی گوگل ندارد. ماجرا از جای دیگری شروع شده؛ شرکتی نوظهور به نام Perplexity AI که توسط شرکت Nvidia پشتیبانی میشود، بهدنبال رقابت با گوگل در حوزه جستجو است.
این شرکت در حال مذاکره با شرکتهایی مانند سامسونگ و اپل است تا مرورگر تازهاش به نام Comet را بهصورت پیشفرض روی گوشیهای آنها نصب کند.
مدیرعامل این شرکت، آراویند سرینیواس، در گفتوگو با خبرگزاری رویترز گفته که نصب پیشفرض این مرورگر میتواند کاربران زیادی را جذب کند؛ چرا که بیشتر مردم تمایل دارند از همان اپهایی استفاده کنند که از ابتدا روی گوشیشان وجود دارد.
سرینیواس در مصاحبه خود به این نکته اشاره کرده که متقاعد کردن شرکتهای سازنده موبایل برای جایگزینی مرورگر کروم با مرورگر Comet کار راحتی نیست. کاربران به مرورگرهای قدیمی مثل کروم یا سافاری عادت کردهاند و تغییر این عادت، سخت است.
مرورگر Comet که هنوز در نسخه آزمایشی و فقط روی دسکتاپ در دسترس است، قابلیتهایی فراتر از مرور اینترنت دارد. این مرورگر با ترکیب هوش مصنوعی میتواند دادههای شخصی مثل ایمیلها، تقویم و سابقه مرور را پردازش کند و کارهایی مثل زمانبندی قرارها یا خلاصهسازی صفحات وب را برای کاربر انجام دهد.
این شرکت امیدوار است پس از نهایی شدن نسخه دسکتاپ، بتواند در سال ۲۰۲۵ دهها تا صدها میلیون کاربر را جذب کند. این روند همسو با موجی است که در صنعت مرورگرها بهراه افتاده؛ مرورگرهایی که به کمک هوش مصنوعی، هوشمندتر از همیشه شدهاند.
اوایل این ماه نیز گزارشهایی منتشر شد که نشان میدهد شرکت OpenAI روی مرورگر مخصوص خودش کار میکند. مرورگری که میتواند کارهایی مانند رزرو بلیت سفر یا مدیریت امور مالی را بهطور خودکار انجام دهد.
در حال حاضر مرورگر کروم با سهمی حدود ۷۰ درصد، پادشاه مرورگرهای موبایل به حساب میآید. مرورگر سافاری اپل و مرورگر اختصاصی سامسونگ نیز در مجموع حدود ۲۴ درصد از این بازار را در اختیار دارند.