بریتانیا با نگرانی از آسیب به روابط فناوری با آمریکا، از درخواست خود برای ایجاد راه نفوذ به دادههای کاربران اپل عقب نشینی خواهند کرد.
به گزارش تکراتو و به نقل از arstechnica، دولت کییر استارمر در تلاش است تا از تنش بهوجودآمده با دولت دونالد ترامپ بر سر رمزگشایی اطلاعات کاربران اپل، راه گریزی پیدا کند. دو مقام ارشد بریتانیایی به فایننشال تایمز گفتهاند که این مسئله ممکن است به ضرر همکاریهای فناوری با ایالات متحده تمام شود.
در ماه ژانویه، وزارت کشور بریتانیا به اپل دستور داد تا امکانی برای دسترسی نهادهای امنیتی و پلیس به امنترین فضای ذخیرهسازی ابری این شرکت فراهم کند.
این دستور از طریق اعلامیه فنی مطابق با قانون اختیارات نظارتی بریتانیا صادر شد؛ قانونی که منتقدان از آن با عنوان منشور جاسوسی یاد میکنند اما دولت میگوید برای مقابله با تروریسم و جرایم کودکآزاری ضروری است.
یکی از مقامات در وزارت فناوری بریتانیا گفت این مسئله موجب نارضایتی شدید جیدی ونس، معاون رئیسجمهور ایالات متحده، شده و نیاز به حل سریع دارد. او افزود: وزارت کشور عملاً مجبور به عقبنشینی خواهد شد.
مقامات بریتانیایی هشدار دادهاند که اصرار لندن به ایجاد راه نفوذ به رمزنگاری سرتاسری اپل، که چند بار توسط مقامهای ارشد دولت ترامپ مطرح شده، ممکن است همکاریهای فناورانه با آمریکا را مختل کند. یکی از آنها گفت رمزنگاری خط قرمز واشنگتن است و آنها نمیخواهند ما در کار شرکتهای فناوری آنها دخالت کنیم.
دولت استارمر در حال تدوین راهبردی برای تجارت دیجیتال از جمله در حوزههای هوش مصنوعی و مشارکت دادههاست. با این حال، مقام دیگری از درون دولت گفته که وزارت کشور در رسیدگی به موضوع اپل بسیار ضعیف عمل کرده و اکنون در وضعیت دشواری گرفتار شده است.
اپل در پاسخ به دستور وزارت کشور، در فوریه سرویس امن فضای ذخیرهسازی ابری خود را از بازار بریتانیا خارج کرد و در حال حاضر، در حال پیگیری حقوقی این تصمیم از طریق دادگاه نظارت بر اختیارات اطلاعاتی بریتانیاست؛ نهادی که به شکایات علیه سرویسهای امنیتی رسیدگی میکند.
ماه گذشته، شرکت واتساپ متعلق به متا نیز به این دعوای حقوقی پیوست؛ اقدامی کمسابقه از سوی رقبای دره سیلیکون.
در همین حال، وزارت کشور بریتانیا همچنان در حال پیگیری پرونده اپل از طریق دادگاه است. وکلای این نهاد در هفتههای اخیر در حال بررسی گامهای بعدی هستند، اما هنوز تصمیمی رسمی برای عقبنشینی اتخاذ نشده است.
یک مقام دیگر بریتانیایی گفته که دولت تمایلی به پیش بردن موضوعاتی که ممکن است از نگاه معاون رئیسجمهور آمریکا بهعنوان تهدیدی برای آزادی بیان تلقی شود، ندارد.
جیدی ونس در سخنرانی تندی در کنفرانس امنیتی مونیخ در فوریه گفته بود که آزادی بیان و دموکراسی از سوی نخبگان اروپایی تهدید میشوند.
یکی از مقامهای بریتانیایی تأکید کرده که این موضوع محدودیتهایی در مسیر تنظیم مقررات هوش مصنوعی در آینده ایجاد میکند. دولت کارگر بریتانیا تصمیم گرفته قانونگذاری در این حوزه را تا بعد از مه سال آینده به تعویق بیندازد.
دونالد ترامپ نیز از اقدام بریتانیا انتقاد کرده و آن را با رفتار چین مقایسه کرده است. او گفته که در فوریه به استارمر هشدار داده: نمیتوانید چنین کاری بکنید.
تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، هم گفته بود که این درخواست بریتانیا نقض فاحش حریم خصوصی شهروندان آمریکاست و میتواند توافق دادهای بین دو کشور را نقض کند.
اپل در واکنش به درخواستها گفته که تاکنون هیچگاه در محصولات خود راه نفوذ یا کلید اصلی نساخته و هرگز هم چنین کاری نخواهد کرد.
دولت بریتانیا و دفتر معاون رئیسجمهور آمریکا از اظهار نظر رسمی خودداری کردهاند. وزارت کشور بریتانیا تنها گفته که این اختیارات تحت نظارت مستقل و در موارد بسیار استثنایی برای جرایم جدی مورد استفاده قرار میگیرند.