1,8K
در هر شهر و کشوری و در هر گوشهای از جهان، در کنار فرهنگ و آداب و رسوم، غذاها، شیرینیها و نوشیدنیها هم وجود دارند که نقشی بسیار مهم و کلیدی را ایفا میکنند. مثلاً بعضی از غذاها، نوشیدنیها و شیرینیها مناسبتی هستند و فقط در یک مناسبت خاص تهیه میشوند. برخی دیگر هم به صورت روزانه در تقویم غذایی مردمان یک منطقه قرار میگیرند. در میان کشورهای مختلف برخی از کشورها و شهرهایشان در بعضی از این خوراکیها، مشهورترند و درکل آن خوراکی به نمادی از آن شهر یا کشور تبدیل شده است. این مطلب شما را به دنیای شیرین و بسیار خوشمزه شیرینی های روسیه خواهد برد تا از همینجا، پیشزمینهای برای چشیدن طعم این دسرهای شیرین را برایتان فراهم کند.
معرفی شیرینی های روسیه
شیرینی های روسیه شاید به اندازه برخی شهرهای اروپایی مانند پاریس یا وین شهرت جهانی نداشته باشند، اما در میان علاقهمندان به دسرهای اروپای شرقی، جایگاه خاص خود را دارند. این شهر با ترکیبی از سنتهای آشپزی روسی و تأثیرات دوران شوروی، مجموعهای از شیرینیها و کیکهای خاص و لذیذ را ارائه میدهد که در سالهای اخیر با حمایت دولت و نهادهای فرهنگی، در مسیر تبدیل شدن به نمادهای ملی هم قرار گرفتهاند. کیکهایی مانند “کیک مسکو”، “مدویک” (کیک عسلی) و “شیر پرنده” از جمله دسرهایی هستند که علاوه بر محبوبیت داخلی، در میان گردشگران خارجی هم شناخته شده هستند. بنابراین به جرئت میتوان گفت که روسیه اگرچه به عنوان یک پایتخت شیرینی سازی شناخته نمیشود، اما دارای شیرینیهایی با اصالت و هویت فرهنگی منحصر به فرد خود است.
حالا با هم گشت و گذاری در میان این دسرهای خوشمزه خواهیم زد تا شما را برای خرید تور روسیه و نوش جان کردن این شیرینیها، حسابی وسوسه کنیم!
هشدار: این مطلب را با شکم خالی نخوانید!
بیسکویت های یوبیلی یا جشن (Jubilee Cookies)
این شیرینی یکی از اصلیترین شیرینی های روسیه است که در سال ۱۹۱۳، به طور ویژه برای جشن سیصدمین سالگرد سلسله رومانوف تهیه شد. جوبیل کوکی همراه بسیار خوبی در کنار نوشیدنیهای گرم مانند چای و شیر بوده و همچنین میتواند به عنوان یک شیرینی پایه، برای تهیه دسرهای دیگر هم مورد استفاده قرار بگیرد. بیسکویتی که در میان شیرینی های روسیه یکی از شناختهشدهترین و قدیمیترین برندهای بیسکویت در روسیه بوده که نخستین بار در دوران شوروی معرفی شد.
اغلب آن را به عنوان میان وعدهای ساده و همه پسند همراه با طعم کلاسیک و وانیلی صرف میکنند. البته در حال حاضر نسخههای متنوعتری مثل کاکائویی، پرک شده با دانهها یا پُر شده با کِرِم هم تولید شده است. جالب است بدانید که این بیسکویتها برای بسیاری از روسها حس نوستالژیک دوران کودکی را دارد و همچنان یکی از محصولات پرطرفدار فروشگاههای مواد غذایی در سراسر روسیه است.
کیک استولیچنی (Stolichny cake)
یک کیک لذیذ که با کشمش و پاشیده شدن پودر قند بر روی سطح آن، با سادگی و طعم دل پذیرش دلها و نگاهها را تسخیر میکند. این کیک خوشمزه که بیشتر برای عصرانه تهی میشود، یک امتیاز مثبت دیگر هم دارد و آن این که ماندگاری بسیار بالایی داشته و تا هفتهها میتواند در یخچال کنارتان باشد. (اگرچه بعید است تا مدت طولانی دست نخورده باقی بماند!).
کرن بری در شکر (Cranberries in Sugar)
ترکیبی شگفت انگیز از توتهای ترش یا همان کُرن بری در لعاب شیرین شکر؟ حتی تماشای این شیرینی از شیرینی های روسیه هم وسوسه انگیز است! و البته وقتی پای کرنبری (زغال اخته آمریکایی) که در میان باشد، دیگر خودتان خوب میدانید که با چه جادویی از طعمها طرف هستید.
کیک مورچه ای (Muraveynik cake)
در میان شیرینی های روسیه، کیکها جایگاه ویژه و تنوع فراوانی دارند. این کیک دوست داشتنی و پرطرفدار خانگی و نوستالژی هم یک نوع کیک قیفی شکل با مغزها و شیر تغلیظ شده است. حتی یک کودک هم میتواند این کیک را درست کند، بنابراین برای (اکثر) بزرگترها تهیه و طبخ این کیک نباید کار سختی باشد. البته طعم کیک ممکن است برای برخی کمی شیرین باشد، اما بدون شک هر کسی سلیقه غذایی خودش را دارد.
پریانیکی (Pryaniki)
این کیکهای ادویهای با طعم نعناع فلفلی یا کیکهای زنجبیلی، با بافت ترد و خوشایندی همراه هستند و برای نگهداری طولانی مدت بسیار مناسباند. فقط حواستان باشد که هنگام قایم کردن آنها در کابینت، خشک و بی طعم نشوند.
بد نیست بدانید که پریانیکی در دسته نانهای پرادویه قرار دارد، بافت پریانیکی معمولاً نرم و کمی چسبناک یا در برخی انواع، کمی ترد و خشک است. ضمن اینکه قدمتی چند صد ساله در فرهنگ روسیه دارد و در گذشته نه تنها به عنوان دسر، بلکه گاهی به عنوان هدیه یا سوغاتی هم تهیه میشد.
مربا (Jam)
از جمله شیرینی های روسیه که در فرهنگ اصیل این کشور ریشه دارند، مرباها هستند و جالب است بدانید که بسیاری از خانوادههای روسی دستور تهیه مربای مخصوص خودشان را دارند که با میوهها و توتهایی که در باغچه منزلشان به عمل میآیند، به صورت کاملاً خانگی درست میشوند. حالا به نظر شما فروشگاهها چطور میتوانند با چنین دسر و شیرینی اصیلی رقابت کنند؟!
نکته جالب اینکه روسها این مرباها را اغلب در کنار چای مصرف میکنند! البته نه روی نان، بلکه به صورت مستقیم با قاشق و همراه یک فنجان چای سیاه، که خود یک رسم خاص روسی محسوب میشود.
سوچنیک (Sochnik)
پنکیکهای پنیری (با پنیر کاتیج) که ریشه در دوران روس باستان دارند (البته هر کدام از این پنکیکها که واقعاً از آن دوران باقی مانده باشند، احتمالاً حالا دیگر تاریخ مصرفشان گذشته است!). اما جای هیچ نگرانی نیست، چون هنوز هم میتوانید به راحتی آنها را همه جا پیدا کنید، از بوفههای تئاتر گرفته تا غذاخوریهای مدرسه.
واتروشکا (Vatrushka) از شیرینی های روسیه
یک شیرینی که دو خوراکی محبوب روسها را با هم ترکیب میکند: پای و پنیر کاتیج شیرین.
واتروشکا به شکل یک نان گرد کوچک با مغزی پنیری در وسط آن تهیه میشود. خمیر این شیرینی معمولاً از خمیر نان شیرین یا خمیر مخمر تهیه شده و در مرکز آن، مخلوطی از پنیر روستایی یا کاتیج چیز شیرین شده، تخم مرغ و وانیل قرار میگیرد. گاهی هم به این مغزی کشمش یا میوههای خشک اضافه میکنند. واتروشکا طعمی لطیف، ملایم و کمی شیرین دارد و بافت آن چیزی میان کیک و نان است.
شیر تغلیظ شده (Condensed milk)
شیر تغلیظ شده به تنهایی هم خوشمزه است، اما اگر دلتان میخواهد چیزی کاملاً متفاوت و خاص را امتحان کنید، آن را بجوشانید (بله، همان طور داخل قوطی).
در بین شیرینی های روسیه شیر تغلیظ شده یا “сгущёнка” یکی از مواد اولیه بسیار محبوب و نمادین در آشپزی و خصوصاً شیرینی پزی است. این شیر که با شکر ترکیب و حرارت داده شده تا غلیظ و شیرین شود، بافتی چسبناک، طعمی کاراملی و شیرینی غلیظی دارد. در روسیه این شیر تغلیظ شده هم برای چاشنی و هم به صورت پایه بسیاری از دسرهای خانگی مانند کیکها، شیرینیهای بدون پخت و کرمهای دسر، مورد استفاده قرار میگیرد.
دونات (Donuts)
دونات روسی، برخلاف همتای آمریکاییاش، همیشه یک سوراخ در وسط دارد و به جای لعابهای رنگارنگ، با پودر شکر پوشیده میشود. یک فست فود واقعی و سنتی روسی!
این شیرینی در زمان اتحاد جماهیر شوروی به یک فست فود ارزان و در دسترس برای عموم مردم تبدیل شد و هنوز هم در شهرهایی مانند سن پترزبورگ و در مکانهایی به نام “Pyshechnaya” (پیوشچنایا یا مغازه دونات فروشی سنتی) تهیه و سرو میشود.
مارمالاد (Marmalade)
برشهای لیمویی، پرتقالهای شکری یا مربعهای ژلهای با طعم توت، شما کدام نوع مارمالاد را بیشتر دوست دارید؟!
بله، مارمالاد در دسته شیرینی های روسیه، شباهتی به مارمالاد در اروپا و آمریکا ندارد! در زبان روسی به آن “мармелад” گفته میشود و برخلاف معنای متداول انگلیسی آن (که بیشتر برای مربای پوست پرتقال استفاده میشود)، در روسیه به انواع شیرینیهای ژلهای میوهای اشاره دارد. مارمالاد در دوران شوروی بسیار محبوب بود، زیرا هم قابلیت نگهداری طولانی مدت داشت و هم حس سلامتی و طبیعی بودن را القا میکرد، چرا که اغلب از میوههای واقعی تهیه میشد.
مارمالاد روسی را با میوههای طبیعی و ژلاتین تهیه میکنند. برخلاف ژلههای تجاری ساده، مارمالاد روسی معمولاً غلیظتر، میوهایتر و البته کم شیرینتر است و بافتی نرم اما محکم دارد. شکلهای سنتی آن هم به صورت مکعبهای کوچک، قلب یا دایره است و با پودر شکر یا لعاب نازکی پوشانده خواهد شد.
برخی از برندهای کلاسیک روسی مانند Rot Front و Udarnitsa نسخههای سنتی این شیرینی را دارند.
بستنی وانیلی پوشیده شده با شکلات (Eskimo on a stick)
این بستنی فوقالعاده خامهای با روکش شکلاتی در میان شیرینی های روسیه، در دهه ۱۹۳۰ به ابتکار “آناستاس میکویان”، کمیسر خلق در صنعت مواد غذایی شوروی، عرضه شد. او معتقد بود که شهروندان شوروی از این بستنی خوششان خواهد آمد و البته اشتباه هم نمیکرد!
چیزی شبیه به بستنیهای چوبی معروف مانند مگنوم خودمان که روی سطحش معمولاً با شکلات تلخ پوشانده شده، با ویژگیهای خاص روسیاش.
در روسیه این نوع بستنی با نام (Eskimo) شناخته میشود و معمولاً بافتی نرم، خامهای و طعمی طبیعی دارد، اغلب از مواد اولیه ساده و سنتی آن را تهیه میکنند.
شیرینی Rot-Front bars از شیرینی های روسیه
یک شکلات مغزدار با خمیر مغزها و خردههای ویفر که حتی در مقابل عکسش نمیتوانید مقاومت کنید؟
یکی دیگر از شیرینی های روسیه با طعم و ترکیبی متعادل از بافت نرم خمیر مغزها و تردی خردههای ویفر که طعمی لذیذ و خوشایند را در دهان شما ایجاد میکند. این نوع شیرینی در دسته خوراکیهای نوستالژیک و محبوب روسی قرار گرفته و با طعم غنی و ساختار دلپذیرش، گزینهای بسیار لوکس برای میان وعده یا پذیرایی در کنار چای به شمار میآید.
شکلات آلیِنکا (Alyonka)
اگر در فروشگاههای روسیه بستهبندیای دیدید که تصویر دختری با روسری رنگارنگ روی آن نقش بسته، مطمئن باشید که با شکلات شیری افسانهای Alyonka چشم در چشم شدهاید، همان محصولی که در میان شیرینی های روسیه، از دهه ۱۹۶۰ میلادی تاکنون تولید میشود.
این شکلات یکی از نمادینترین برندهای شکلات در روسیه است که تولید آن به دوران شوروی برمیگردد. برای نخستین بار هم در سال ۱۹۶۶ توسط کارخانه معروف “Krasny Oktyabr” (اکتبر سرخ) تولید و به سرعت به یکی از محصولات اصلی و پرطرفدار این کشور تبدیل شد.
ویژگی برجسته این شکلات، بسته بندی آن با تصویر یک دختر کوچک روس با چشمان آبی و روسری گل دار است که برای نسلهای مختلف در این کشور به تصویری آشنا و نمادین مبدل شد.
پنکیک های کوچک با خامه ترش Oladyi with smetana))
در کنار پنکیکهای معمولی، این خوراکیهای ضخیم و بر پایه گندم هم در روسیه بسیار محبوب هستند. بهترین روش سرو آنها هم با سمتانا (خامه ترش) است تا طعمی غنیتر داشته باشند.
این پنکیکهای کوچک و پف دار روسی بافتی نرم و لطیف دارند و از خمیرِ مخمری یا ترکیبی از تخم مرغ، آرد، شیر و گاهی ماست یا کفیر تهیه میشوند. استفاده از smetana در کنار این پنکیکها طعمی ملایم و خوشایند به آنها بخشیده و حالا یکی از صبحانهها یا میانوعدههای محبوب در فرهنگ غذایی روسیه است.
پنکیک یا چیزکیک سنتی (Syrniki)
ماده اصلی این چیزکیکها، پنیر کاتیج تازه و پرچرب است. اگر همین یک مورد را درست تهیه کنید، طعم آن ممکن است شبیه به چیزکیکهای مادربزرگتان شود.
Syrniki به دلیل بافت لطیف و طعم لطیف ترش، در مسکو و روسیه پرطرفدار است و در کنار خامه ترش (smetana)، عسل، مربا یا میوههای تازه خورده میشود.
ضمن اینکه این خوراکی در دسته شیرینی های مسکو و روسیه، در منابعی همچون کتاب “Please to the Table” و دایره المعارف Larousse Gastronomique به عنوان یکی از غذاهای سنتی و بسیار آرامش بخش روسی معرفی شده است.
کیک ناپلئون (Napoleon cake)
ارتشی واقعی از لایههای خمیر هزارلا که در کرمی لطیف و دل چسب خیس خوردهاند! این دسر در سال ۱۹۱۲ برای میز سلطنتی انتخاب شد، به افتخار صدمین سالگرد پیروزی روسیه بر ناپلئون بناپارت و به همین دلیل هم اینچنین نام گذاری شد. مانند بسیاری از خوراکیهای دیگر، کیک ناپلئون هم به سرعت محبوب شد و همه جا را فرا گرفت. بیتردید خوشمزهترین شیوه برای نشان دادن حس میهن دوستی تهیه همین شیرینی است!
کیک ناپلئون را معمولاً پس از آماده سازی، چند ساعت استراحت میدهند تا لایهها با کرم مرطوب شده و بافتی نرم و لطیف پیدا کنند. در آخر هم روی آن را با خردههای خمیر پخته شده یا پودر قند تزیین خواهند کرد.
شیرینی کارا-کوم (Kara-kum sweets)
این آب نبات ویفری با مغز پرالین و پوششی از خرده ویفر، که شتری بر روی بسته بندی آن نقش بسته، یادآور گرمای سوزان کویر است. جالب اینکه واژه ترکی “کاراکوم” به معنای “شنهای سیاه” ترجمه میشود.
بدون شک نمیدانید که شیرینیهای Kara-kum نام خود را از صحرای بزرگ و معروف کاراکوم در ترکمنستان گرفتهاند. این شیرینی های روسیه بیشتر در منطقه آسیای مرکزی، جمهوریهای سابق شوروی مانند ترکمنستان و ازبکستان معروف بودند. اما نوع خاصی از آنها در مسکو و روسیه تولید میشود که در دهههای گذشته بین مردم این سرزمین محبوب بوده و هنوز هم هستند!
شکلات کلاسیک میشکا (Mishka Kosolapy)
یکی از قدیمیترین آبنباتها در روسیه، Mishka Kosolapy (خرس پاپر) نام دارد که از شخصیت محبوب کودکانهای با همین نام الهام گرفته شده است. جالب آن که تصویر درج شده بر روی بسته بندی این شکلات، همان نقاشی کلاسیک “صبح در جنگل کاج” اثر “ایوان شیشکین” است که ۱۳۰ سال پیش هم استفاده میشد. درون این شیرینی هنوز هم از مغز پرالین میان دو لایه ویفر، همراه با یک لایه شکلاتی استفاده میکنند. طعمی به شدت دلپذیر دارد که تقریباً هیچ کس نمیتواند تنها به خوردن یکی از آن اکتفا کند.
شیرینی Zephyr
بنابر افسانهها، این دسر که از پوره سیب و سفیده تخم مرغ تهیه شده، هدیهای از سوی زفیروس، خدای باد در اسطورههای یونان باستان، به انسانها بوده است. در روسیه، Zephyr را تحت عنوان یکی از شیرینی های ملی میشناسند که هم در مسکو جایگاه ویژهای دارد در هم در فرهنگ خوراکی این کشور!
در اصل ظاهر این شیرینی از شیرینی های روسیه، با الهام از خدای باد غربی در اسطورههای یونانی تهیه شده و به خوبی با بافت نرم، سبک و پف دارش، خدای باد را در ذهن شما تداعی میکند.
Zephyr را از ترکیب پوره میوه (معمولاً سیب یا انواع توتها)، سفیده تخم مرغ و شکر تهیه میکنند و با پکتین یا آگار آگار به آن قوام میدهند. برخلاف مارشمالو، Zephyr چربی نداشته و اغلب به صورت دو نیمکره به هم چسبیده، با سطحی موج دار و لطیف تهیه میشود. برخی انواع آن را هم با روکشی از شکلات تولید میکنند.
پاستیلا (Pastila)
پاستیلای سیب از شیرینی های روسیه، نوعی شیرینی میوهای، از دوران قرون وسطی است. برای تهیه آن هم ابتدا سیبها را در فر پخته و سپس به شکل خمیری یکنواخت درمیآورند. سپس اجازه میدهند تا در آفتاب خشک شده و به مرحله خوردن برسند. خوشمزهترین نوع پاستیلا را هم در شهر کلمنا تهیه میکنند که نوع سنتی و اصیل آن است. اما به راحتی میتوانید در مسکو و در فروشگاههای بزرگ و معتبرش، این شیرینی را پیدا کنید.
کیک لنینگراد (Leningrad Cake)
چندین لایه خمیر ترد، کرم شکلاتی با کنیاک و مقدار زیادی مغز! این دستور واقعی کیک لنینگراد است. طبق مقررات دولتی که در سال ۱۹۶۰ صادر شد (هیچ دلیل، بحث و بهانهای هم پذیرفته نیست!).
Leningrad Cake نام خود را از شهر لنینگراد (نام سابق شهر سن پترزبورگ) گرفته است. این کیک از زمان شوروی و در دهههای میانی قرن بیستم شناخته شد و همچنان به عنوان یک دسر سنتی و جشنوارهای محبوب باقی مانده است.
لنینگراد کیک علاوه بر طعم خوشمزه، نمادی از فرهنگ غذایی دوران شوروی و سنتهای شیرینی پزی روسیه هم به شمار میرود.
کیک مسکو (Moscow cake)
اگر لنینگراد (سن پترزبورگ) کیک مخصوص به خود را دارد، مسکو هم باید کیک خاص خود را داشته باشد! این دسر سفارشی در سپتامبر ۲۰۱۵ توسط شیرینی پزهای مسکو به مناسبت روز شهر مسکو به این شهر تقدیم شد. این کیک لذیذ از شیرینی های روسیه از لایههای ترد، شیر تغلیظ شده، فندق و مرنگ با زیر یک پوشش از لعاب قرمز رنگ، پنهان شده است.
بسته های پنیر کاتیج (Cottage cheese bars)
در گذشته به کودکان میگفتند که این شیرینی، بستنی است تا از خوردن خوراکیهای سرد منصرف شوند. به هر حال بستههای پنیرکاتج پوشیده شده با شکلات خیلی بهتر از بستنیهای سرد هستند که دندانها را خراب میکنند.
بستههای پنیر کاتج نوعی میان وعده یا دسر محبوب در روسیه و برخی کشورهای اروپای شرقی است که از پنیر تازه (پنیر کاتج) تهیه میشود. این بارها معمولاً به شکل مستطیلی یا مربع شکل بوده و اغلب با پوششی از شکلات، میوههای خشک شده یا مغزها عرضه میشوند.
کیک کارتوشکا (Kartoshka cake)
کیکی ساده و سریع که از باقی مانده بیسکویتها یا تکههای کوکی تهیه میشود. فقط کافی است این مواد پایه را با کره، شیر تغلیظ شده و پودر کاکائو مخلوط کنید.
روسها معتقدند که ظاهر این شیرینی از شیرینی های مسکو شبیه به سیبزمینیهای کوچک است، چون دقیقاً شبیه به سیب زمینی هم قالب زده میشود.
پای شارلوت (Charlotte pie)
همیشه برای تهیه شیرینیها یا کیکها یا پایها، پای یک بانو وسط است مثل پای شارلوت!
حالا به من بگویید که چه چیزی سادهتر از یک کیک اسفنجی تهیه شده از آرد، تخم مرغ و شکر که با برشهای سیب پر شده باشد؟ واقعاً چیز پیش پا افتاده اما لذیذی است! این دسر معمولاً در اواخر ماه اوت یا آگِست، زمانی که باغچهها پر از میوههای تازه هستند، پخته میشود.
این شیرینی روسی را در برخی دستورانها با دارچین یا وانیل برای عطر بیشتر، عرضه میکنند. پای شارلوت اغلب گرم سرو میشود و در کنار چای یا قهوه، طعم بسیار بسیار لذتبخشتری دارد.
حلوا با روکش شکلاتی (Chocolate-coated halva)
در روسیه این شیرینی سنتی شرقی به شکل آبنباتهای کوچک، بسیار محبوب است. ترکیب خمیر گردو با روکش شکلاتی، طعمی بی نقص و دل پذیر را در این شیرینی روسی ایجاد کرده است.
این نوع حلوا را بر اساس دستور تهیه قدیمی و متعلق به روسیه تزاری، با خمیر اصلی دانههای آفتابگردان آسیاب شده، شکر و گاهی وانیل یا کاکائو تهیه میکردند، با پوششی از یک لایه نازک شکلات تلخ یا شیرین!
این ترکیب چه با خمیر گردو و چه با خمیر مغر دانههای آفتابگردان، طعمی غنی و خاص ایجاد میکند. بافت حلوا لطیف و دانه دانه است و سطح شکلات رویی حالتی ترد و شیرین دارد که با هم تضاد جالبی با مغز حلوا ایجاد میکنند. این شیرینی اغلب در قالبهای مستطیلی یا مکعبی برش خورده و در بستهبندیهای کوچک به عنوان میان وعده یا شیرینی همراه با نوشیدنیهایی مثل چای عرضه میشود.
در روسیه برندهای معروفی مانند Rot Front و Красный Октябрь (Red October) نسخههای کلاسیک این شیرینی را هنوز تولید میکنند.
کیک اسمِتانیک (Smetannik)
هر چیزی که با “سِمتانا” (خامه ترش) تهیه شود در مسکو فوراً محبوب خواهد شد! بنابراین کیکی که بر پایه همین ماده ساخته شده باشد، نمیتواند شکست بخورد. نسخههای مختلفی از این کیک وجود دارد که در آنها از مغزها، مربا یا پودر کاکائو استفاده شده، اما ماده اصلی همواره سِمتانای تازه است.
در تهیه کیک سِمتانیک از لایههایی از کیک اسفنجی یا کیک شکلاتی با خامه ترش شیرین شده و گاه ترکیب شده با گردو، کشمش یا میوههای خشک، به صورت لایهلایه روی هم استفاده میکنند. پس از مونتاژ هم کیک را برای چند ساعت یا حتی یک شب در یخچال استراحت میدهند تا بافت آن یکدست شده و طعمها کاملاً با هم ترکیب شوند.
کیک مدوویک (Medovik Cake)
اگر تا به امروز این قدرت را داشتهاید که از خوردن میانوعدهها نگذرید، آفرین بر شما! در ادامه به ۳ دسر برتر از شیرینی های روسیه میرسیم که از آخر با شیرینترینشان معرفی را آغاز میکنیم:
مدوویک یا کیک عسل!
شما میتوانید هرطور که بخواهید آن را برش بزنید (واقعاً هم میتوانید) اما لایههای خمیر و کرم عسل دار قطعاً طعمی بسیار شیرین دارند که از تمام جهات خود را به شما میرسانند، چون عسل ماده اصلی آن است. این کیک برای اولین بار به افتخار تزارینا الیزابت، همسر الکساندر اول، تهیه شد. چه کسی میتوانست چنین شیرینی باشکوه و سلطنتی را رد کند؟! من یا شما!
کیک پراگ (Prague Cake)
همه دنیا میدانند که در میان شیرینیهای روسیه، کیکها حرف اول را میزنند. این کیک یکی از دسرهای اصلی دوران اتحاد جماهیر شوروی، کیک پراگ است که توسط شیرینی پزان رستوران افسانهای پراگ در مسکو ابداع شد. این کیک از ۳ لایه ویفر شکلاتی تشکیل شده که در مربای زردآلو خیسانده شدهاند، کرم شکلاتی بر پایه شیر تغلیظ شده است که لایه ضخیمی از روکش شکلاتی را در بر میگیرد. پس میتوان گفت شکلات زیادی در این کیک وجود ندارد.
شیر پرنده یا پرنده شیر (Bird’s Milk OR Ptichye Moloko)
حالا ما اینجا هستیم، در انتهای مطلب و با معرفی آخرین یا به عبارتی اولین و شاهکارترین شیرینی از شیرینیهای روسیه!
کیک شیر پرنده، اوج هنر آشپزی و کیک پزی محبوب روسها در تمام دورانها و خصوصاً از سال ۱۹۷۸ تاکنون است. این کیک شامل ۲ لایه کیک اسفنجی لطیف، ۲ لایه سوفله یا کرم سبک و پف دار شیر و یک روکش نازک از شکلات تلخ با درصد کاکائوی بسیار بالا است.
گفته میشود که “ولادیمیر گورالنیک”، سرآشپز شیرینی پزی رستوران پراگ، نیمی از سال را صرف خلق و ایجاد یک دستور پخت ایدهآل برای این کیک کرد. البته تنها تعداد انگشت شماری از افراد ماهر و استاد در عرصه آشپزی توانستند آن را مهندسی معکوس کرده و به دستور پخت اصلی و باستانی کیک دست پیدا کنند. شاید شما یکی از آنها باشید؟
شیرینی های روسیه برای خوشمزه شدن لحظاتتان
شیرینیها و دسرهای معرفی شده در این مقاله، گرچه برخی منشأ و ریشهای مشخص متعلق مناطق مختلف روسیه دارند، اما در حال حاضر همگی بخشی از فرهنگ شیرینی پزی و تجربه غذایی شهر مسکو محسوب میشوند. بسیاری از این شیرینیها، اگرچه به طور خاص در شهرهای مختلف یا مناطق تاریخی روسیه ابداع شدهاند، اما امروزه در قنادیها، کافهها و بازارهای روسیه به وفور یافت شده و در سبد خوراکیهای روزمره مردم این شهر جایگاه خاص خود را دارند. هدف ما هم این بود که با معرفی این مجموعه از شیرینی های روسیه، تصویری جامع از تنوع و غنای دسرهای محبوب در پایتخت روسیه را به شما ارائه دهیم و تجربه فرهنگی و غذایی روسیه را به خوبی در مقابل چشمان شما به نمایش درآوریم.
مطالب مرتبط :
تور غذایی در روسیه | با معروف ترین غذاهای روسیه آشنا شوید
هیجان انگیزترین تفریحات مسکو را بشناسید
بهترین جاذبه های مسکو برای سفر اولی ها