[
گزارشهای منتشر شده حاکی از آن هستند که علی بابا تصمیم گرفته سرمایهگذاری عظیمی در حوزه هوش مصنوعی انجام بدهد.
به گزارش تکراتو به نقل از phonearena، رقابت در زمینه هوش مصنوعی به شدت افزایش یافته است و شرکتهای مختلف در سراسر جهان تلاش میکنند تا در صدر بمانند. در حال حاضر، این رقابت عمدتا میان غولهای فناوری ایالات متحده و رقبای چینی آنهاست. به عنوان مثال، به تازگی DeepSeek، یک ربات چت هوش مصنوعی چینی، حتی از ChatGPT در دانلودهای اپ استور پیشی گرفته است. اما یک بازیکن بزرگ دیگر در چین وجود دارد که قرار است حتی بزرگتر شود.
ورود قدرتمند علی بابا به دنیای هوش مصنوعی چین
علی بابا، یکی از بزرگترین غولهای تجارت الکترونیک و خردهفروشی جهان، اعلام کرده که قصد دارد ۳۸۰ میلیارد یوان (تقریبا ۵۲.۴۴ میلیارد دلار) را در سه سال آینده در زیرساختهای ابری و هوش مصنوعی خود سرمایهگذاری کند. این مبلغ بیشتر از تمام هزینهای است که این شرکت در دهه گذشته در این زمینهها صرف کرده است.
علی بابا در حال آغاز سال ۲۰۲۵ با حرکتهای استراتژیک است و این شرکت توانسته است سرمایهگذاران زیادی را جذب کند. به عنوان مثال، اپل یکی از شرکتهایی است که به غولهای محلی مانند علی بابا و Baidu (گوگل چین) روی آورده تا به راهاندازی Apple Intelligence در چین کمک کنند.
در واقع، گزارشها حاکی از آن است که این دو شرکت به همکاری پرداختهاند تا یک سیستم روی دستگاه ایجاد کنند که مدلهای هوش مصنوعی اپل را برای آیفونها، آیپدها و مکها در چین تغییر دهد. این سیستم خروجیهای هوش مصنوعی را فیلتر کرده و سانسور میکند تا با مقررات سختگیرانه دولت چین سازگار باشد.
شرکتهای چینی دیگری نیز به شدت در حال سرمایهگذاری در حوزه هوش مصنوعی هستند. بایتدنس، شرکت مادر تیک تاک، گزارش شده که بیش از ۱۵۰ میلیارد یوان (تقریبا ۲۱ میلیارد دلار) برای هزینههای سرمایهای خود در این سال کنار گذاشته است که بخش زیادی از آن به توسعه هوش مصنوعی اختصاص خواهد یافت.
در همین حال، DeepSeek نیز پیشرفتهای بزرگی داشته و شایعات حاکی از آن است که سامسونگ قصد دارد مدل هوش مصنوعی DeepSeek را در گوشیهای گلکسی خود در چین ادغام کند.
در مقابل، غولهای فناوری ایالات متحده مانند متا، OpenAI و ایکس از پیشرفتهای رقبای چینی خوشحال نیستند. OpenAI، شرکت پشت ChatGPT، حتی از DeepSeek به دلیل کپی کردن کارهای خود انتقاد کرده است.
و این تمام ماجرا نیست؛ DeepSeek در مرکز یک جنجال قرار گرفته است، چرا که متهم به دور زدن تحریمهای ایالات متحده برای خرید تراشههای انویدیا شده است. علاوه بر این، یک گروه دوجناحی در کنگره آمریکا فشار آوردهاند تا استفاده از DeepSeek در دستگاههای دولتی ممنوع شود، به دلیل نگرانیها درباره دسترسی احتمالی دولت چین به دادههای حساس.
منبع ]