logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

فیلم و سریال

10 فیلم شاخص که هرگز اکران نشدند‌

خانه » 10 فیلم شاخص که هرگز اکران نشدند

avatar
Author

نویسنده


  • 2025-02-01

معروف‌ترین آثار سینمایی که رنگ اکران به خود ندیدند

یکی از حرف‌های همیشگی در صنعت سرگرمی، اشاره به معجزه بودن ساخت هر فیلم است. اجزای بسیار زیادی باید دست به دست هم دهند تا یک فیلم به روی پرده‌ی سینما برود و عرضه شود؛ مثلاً باید مطمئن شد که یک فیلم‌نامه می‌تواند بینندگان را جذب کند یا باید صدها نفر را استخدام کرد تا یک قصه تبدیل به یک اثر تصویری بشود. حتی اگر اثر نهایی از نظر هنری عالی نباشد، کار سختی که پیرامون آن جریان دارد واقعاً تحسین‌برانگیز است؛ چرا که این افراد حرفه‌ای با تلاش روزمره برای چندین سال باعث می‌شوند که یک فیلم اصلاً از همان ابتدا ساخته بشود. با وجود اینکه، یک فیلم می‌تواند در هر برهه‌ای از توسعه متوقف شود و دیگر ادامه پیدا نکند، گاهی دیدن اینکه چقدر فیلم ساخت‌شان تمام شده اما هرگز به روی پرده‌ی سینما نرفته‌اند ذهن را درگیر می‌کند.

تنها کافی‌ست به مورد ریبوت Toxic Avenger توجه کنید که با بازیگرانی چون پیتر دینکلیج و الیجاه وود بازسازی شد. این فیلم در اکثر فستیوال‌های سال ۲۰۲۳ مورد تحسین منتقدان قرار گرفت؛ اما تاکنون تاریخ انتشار مشخصی ندارد و خیلی‌ها حتی ادعا می‌کنند که این فیلم در فرم کنونی‌اش «غیرقابل انتشار» می‌باشد. شاید بستن پرونده‌ی این فیلم در برهه‌ی کنونی کمی زود باشد اما به‌نظر نمی‌رسد که به این زودی‌ها شاهد عرضه‌ی آن باشیم.

اگر قرار نباشد شاهد این ریبوت باشیم، پس می‌توان آن را در دسته‌ای ناخجسته از فیلم‌ها قرار داد: فیلم‌هایی که هرگز منتشر نشدند. در طول دهه‌ها، آثاری بوده‌اند که به دلایل متفاوت هرگز منتشر نشده‌اند و عوامل بیرونی تصمیم گرفته‌اند که کسی نباید آن‌ها را تماشا کند؛ بعضی از توجیهات ارائه شده برای عدم عرضه‌ی آن‌ها قابل هضم است ولی برخی تا حد زیادی تحت‌ تأثیر عوامل بوروکراتیک بوده‌اند. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا لیستی از ده فیلم را به شما معرفی کنیم که با وجود کامل بودن، هرگز راه به پرده‌ی نقره‌ای نیافتند.

Coyote vs. Acme

وقتی که یک کمپانی مثل وارنر بروز از عرضه کردن فیلمی کامل مربوط به Looney Tunes خودداری می‌کند، بدبین بودن به صنعت سرگرمی عجیب نیست! فیلم Coyote vs. Acme یک نسخه‌ی ترکیبی انیمیشن و لایو-اکشن محسوب می‌شد که در آن شخصیت وایل ای. کایوتی از اکمه شکایت می‌کند؛ علت این پیگیری قضایی فروختن اجناسی به این شغال است که او را در شکار کردن میگ‌میگ کمک نکردند! همه‌چیز درباره‌ی این فیلم مثبت بود و حتی گزارش‌هایی وجود داشت که بینندگان از آن در پشت صحنه لذت برده‌اند. کمپانی برادران وارنر می‌توانست آن را تبدیل به یک اثر موفق کند ولی حالا تا ابد خبری از آن نیست.

برایان دوفیلد، کارگردان این فیلم در مصاحبه‌ای با رسانه‌ی هالیوود ریپورتر گفته بود: «فکر می‌کنم، Coyote از جهاتی شبیه به فیلم باربی بود. هر دوی آن‌ها با بهره بردن از آیکون‌های دنیای مدرن یک استهزای جذاب و عامه‌پسند ساختند». ولی برعکس باربی هرگز شاهد خودنمایی این فیلم در باکس افیس نبودیم. عدم انتشار این انیمیشن یک خیانت به هنر در بالاترین مرتبه محسوب می‌شود!

Batgirl

در یک دنیای ایده‌آل مدیران اجرایی استودیو اهمیت بیشتری به هنر می‌دادند! این همه آدم سخت تلاش می‌کنند تا یک فیلم بزرگ ساخته شود و همین موضوع کافی بود تا شاهد یک عرضه‌ی هرچند کوچک برای آن اثر باشیم. اما در دنیای واقعی، فیلم‌هایی چون Batgirl سر یک دعوی حقوقی و مسائل مالیاتی کنار گذاشته می‌شوند؛ چرا که مدیران وارنر بروز یک‌سری ابرشرور هستند!

این فیلم که بودجه‌ای ۹۰ میلیون دلاری داشت سر مسائل مالیاتی کنار گذاشته شد. با وجود اینکه فیلم آماده‌ی عرضه‌ی تئاتری بود، اما برنامه‌ی کمپانی برادران وارنر عوض شد و در عوض خواست که آن را بر روی سرویس‌های استریم منتشر کند. نهایتاً این برنامه هم لغو شد و کمپانی تصمیم گرفت که هزینه‌ی خرج‌شده را نادیده بگیرد. گزارشاتی مبنی بر افتضاح بودن سطح کیفی فیلم هم وجود داشت. اما با توجه به انتشار فیلم‌هایی که واقعاً رده‌‌پایین‌تر محسوب می‌شدند و بودجه‌ی کلان این فیلم، لایق عرضه‌‌ی تئاتری و حضور در باکس آفیس بود.

All-Star Weekend

جیمی فاکس یک فیلم کمدی در ژانر استهزا ساخته بود که All-Star Weekend نام داشت؛ این فیلم احمقانه درباره‌ی شخصیتی با بازی فاکس بود که در طول کشور آمریکا سفر می‌کند تا به مسابقات آل-استار ان‌بی‌ای برود و بازی لبران جیمز را مشاهده کند. در طول این مسیر، او با شخصیت‌های رنگارنگ متفاوتی روبرو می‌شود و بازیگران معروفی چون رابرت داونی جونیور، اوا لانگریا، جرمی پیون و جرارد باتلر در آن حضور داشتند.

مشکل اصلی این فیلم برای عرضه به شخصیت مکزیکی برمی‌گردد که رابرت داونی در نقش او ظاهر می‌شد و می‌بایست گریم قهوه‌ای رنگ داشته باشد. همین مسئله باعث شد که فیلم عرضه‌ی درستی نداشته باشد. فاکس در مصاحبه‌ای گفته بود: «زمانی که با آثار کمدی روبرو هستیم، استفاده از وضعیتی که در دست داریم واقعاً سخت است. ما می‌خواستم دست روی نقاط حساس بگذاریم و از این طریق مردم را باز بخندانیم.» نهایتاً این کاریکاتور نژادپرستانه که شخصیت داونی قرار بود به تصویر بکشد بلای جان All-Star Weekend شد تا شاهد اکران آن نباشیم.

Big Bug Man

مارلون براندو رزومه‌ی کاری خود را با هنرنمایی در فیلم The Score به پایان رساند و می‌توان آن را یکی از بهترین فیلم‌هایش قلمداد کرد. با این حال، اگر کمی ترتیب اتفاقات تغییر می‌کرد، ممکن بود که آخرین اثرش یک اثر انیمیشنی به نام Big Bug Man باشد. این انیمیشن داستان فردی به نام هاوارد کایند را دنبال می‌کند که توسط یک حشره نیش زده می‌شود و سپس قدرت‌های حشره‌ای برای خودش توسعه می‌دهد. البته باید گفت که براندو در نقش او حاضر نبود و به جایش اصرار داشت که شخصیت خانم سور را بازی کند؛ شخصیتی که تنها حضوری مختصر در این اثر داشت و لاین‌های مربوط به او تنها در طول یک روز توسط این بازیگر بزرگ ضبط شد.

کارگردان، باب بندستون، درباره‌ی تعهد بازیگری براندو حتی در آخرین روزهای زندگی او شگفت‌زده شده بود، چرا که در طی روز صدابرداری، او لباس زنانه و کلاه‌گیس بر سر گذاشته بود تا همه‌چیز را به واقعی‌ترین شکل ممکن پیش ببرد. متأسفانه کمتر از یک ماه از این واقعه، او را برای همیشه از دست دادیم. درباره‌ی خود انیمیشن و عدم انتشار آن هنوز هم شایعات و ابهامات زیادی وجود دارد؛ فقط می‌دانیم که دلایل اصلی به عدم وجود سرمایه‌ی کافی و تُن ریسک‌دار فیلم برمی‌گردد.

Kung Fury 2

فیلم Kung Fury خیلی زود با خصیصه‌های خاصی که داشت در اینترنت معروف شد. این فیلم یک استهزای آثار اکشن دهه‌ی ۸۰ میلادی می‌باشد و دیوید سندبرگ در نقش اصلی کاراگاه آن قرار گرفته است. شهرت این اثر، باعث شد که وقتی خبر ساخته شدن نسخه‌ی دوم آن را شنیدیم، بسیار هیجان‌زده بشویم. برخلاف فیلم قبلی که کوتاه بود، این دنباله آن را تبدیل به یک فیلم بزرگ و با حضور بازیگرانی چون مایکل فاسبندر و آرنولد شوارتزنگر می‌کرد. نهایتاً، با وجود اینکه فیلم در سال ۲۰۱۹ ضبط شد و سال ۲۰۲۲ تاریخ انتشار داشت، اما هرگز موفق به دیدن آن روی پرده‌ی نقره‌ای سینما نشدیم.

هرچند که هنوز امیدهایی وجود دارد، اما نمی‌توان به انتشار نهایی فیلم Kung Fury 2 دل بست. علت اصلی این امر، وجود مشکلات حقوقی با تهیه‌کنندگان است؛ آن‌ها کمپانی Creasun Entertainment USA را مورد شکایت قرار دادند تا بر اساس قرارداد، سهمی از بودجه‌ی فیلم را دریافت کنند. به همین علت، این فیلم در برزخ قرار گرفته و هنوز سرنوشت آن معلوم نیست.

Gore

در اکتبر ۲۰۱۷ بود که آنتونی رپ ادعاهایی درباره‌ی کوین اسپیسی مطرح کرد و او را محکوم به تعرض جنسی نمود، آن هم در زمانی که تنها یک نوجوان چهارده ساله بوده. پس از این اتفاق افراد دیگری هم شکایت‌های مشابه نسبت به او مطرح کردند و همین باعث شد که چهره‌ی دیگری از این بازیگر برای عموم نشان داده بشود. نت‌فلیکس که مسئول انتشار فیلم Gore بود، تمامی سکانس‌هایی را که اسپیسی در آن بازی کرده بود را حذف کرد و همچنین او را از فصل نهایی House of Cards هم کنار گذاشت. از همان زمان بود که دیگر خبر زیادی از فیلم Gore نشنیدیم.

کنار گذاشته شدن این فیلم احتمالاً به صلاح بود! چرا که شخصیت اصلی آن با بازی اسپیسی با افرادی رابطه برقرار می‌کرد که نوجوان بودند. حالا فرض کنید که در آن وضعیت خبری چنین فیلمی هم منتشر می‌شد. عرضه‌ی این فیلم در برهه‌ای بود که جنبش MeToo راه افتاد و آثار متعددی به همین دلیل از صحنه کنار رفتند.

Empires of the Deep

یکی از پروژه‌های بلندپروازانه‌ای که هرگز منتشر نشد، قطعاً Empires of the Deep است که توسط جان جیانگ تهیه شده بود. او با چندین نویسنده‌ی بزرگ هالیوودی در ارتباط بود تا چندین نمایشنامه برای پروژه‌اش نگارش شود. نهایتاً پروداکشن فیلم در سال ۲۰۱۰ آغاز شد و تاریخ انتشار برای سال ۲۰۱۱ در نظر گرفته شده بود. این فیلم اکشن بزرگ، درباره‌ی قلمروهای پری‌های دریایی بود که مدت‌ها در صلح به سر می‌بردند اما حالا با ظهور Demon Mage این مسئله مورد تهدید قرار گرفته است. این فیلم از همان تکنولوژی‌های سه-بُعدی بهره می‌برد که فیلم Avatar را تبدیل به چنان غولی کرده بودند. با وجود اینکه شاهد عرضه‌ی یک تریلر هم بودیم ولی Empires of the Deep یک حماسه‌ی عرضه نشده باقی ماند.

ژیانگ با این فیلم قصد داشت که بهترین استفاده را از همکاری سینمایی بین چین و آمریکا ببرد. با بازیگران بزرگی چون شارون استون، مونیکا بلوچی و الگا کوریلنکو مذاکره شد. اما زمانی که دوربین‌ها شروع به کار کردند، صدها مشکل پیش راه آن‌ها قرار گرفت. مثلاً بازیگران همیشه با دریافت حقوق دیر موقع روبرو می‌شدند و گاهی اصلاً خبری از دریافتی نبود. پس از اینکه فیلم در سال ۲۰۱۱ منتشر نشد، فیلم‌برداری‌های دوباره در سال ۲۰۱۴ صورت گرفت و کمپین‌هایی برای از سرگیری ساخت آن ایجاد شد ولی هرگز شاهد عرضه‌ی نهایی نبودیم.

Gods Behaving Badly

گاهی اوقات یک فیلم ۹۹ درصدش ساخته می‌شود و همان ۱ درصد نهایی‌ست که باعث می‌شود شاهد عرضه‌ی آن نباشیم. ولی فیلم Gods Behaving Badly نه‌تنها کار ساختش تمام شد بلکه در فستیوال فیلم روم به اکران هم رسید. این فیلم که بر اساس کتابی با همین نام به نویسندگی ماری فیلیپس ساخته شده است، قصه‌ی زوجی را می‌گوید که با مشاجرات خود درباره‌ی زندگی خدایان یونان در منهتن امروزی می‌پردازند. بازیگرانی چون کریستوفر والکن و شارون استون هم در این فیلم ایفای نقش کرده بودند.

علت اصلی عدم انتشار این فیلم کمدی، «زیادی بد بودن آن» عنوان شد! وقتی که چنین گزارش‌هایی می‌شنویم باور کردنش سخت است چرا که هر ساله ده‌ها فیلم به روی پرده‌ی سینما می‌روند که از سوی منتقدین مورد هجوم قرار گرفته‌اند. می‌توان گفت که این فیلم به جهنم هیدس سقوط کرد و هرگز هم بیرون نیامد! گاهی اوقات برخی آثار نفرین شده‌اند؛ شاید کار خود خدایان یونان در دنیای مدرن بود!

Hippie Hippie Shake

فیلم Hippie Hippie Shake تمام آن چیزی را در خود داشت که از یک فیلم بایوپیک خوب انتظار داریم. این فیلم قرار بود که زندگی ادیتور مجله‌ی آز یعنی ریچارد نویل را تصویرسازی کند که ایفای نقشش برعهده‌ی کیلین مورفی بود. این داستان از آن جهت حائز اهمیت است که در بحبوحه‌ی انقلاب ضدفرهنگی که در لندن ۱۹۶۰ جریان داشت روایت می‌شود. در طول داستان این مجله مورد مواخذه قرار می‌گیرد و دست‌اندرکارانش به دادگاه خوانده می‌شوند. این داستان بر روی دوست‌دختر نویل یعنی لویس فریر هم تمرکز داشت.

این فیلم قرار بود که در سال ۲۰۱۰ به روی پرده برود، اما در تابستان سال ۲۰۰۹، کارگردان فیلم یعنی بیبان کیدران از پروسه‌ی ساخت آن کنار کشید. تست‌های پشت صحنه و افراد قلیلی که از فیلم دیدن کرده بودند، مثبت بود و باعث حسرت است که چرا کسی پیدا نشد تا ساخت آن را به اتمام برساند. کمپانی یونیورسال هم از کنار گذاشتن این فیلم بهره برد چرا که دیگر نیاز نبود مالیاتی پرداخت کند.

The Fantastic Four

عجیب خواهد بود اگر لیستی برای فیلم‌های تکمیل شده ولی منتشر نشده داشته باشیم اما نامی از Fantastic Four به کارگردانی راجر کورمن نیاوریم. هرچند که اکنون دیگر می‌توان این فیلم را در یوتیوب مشاهده کرد ولی باید بدانید که این فیلم هرگز به روی پرده‌ی سینما نرفته است. این اثر پروسه‌ی ساخت فاجعه‌ای را پشت سر گذاشت و علت اصلی عدم انتشارش هم به همین موضوع مربوط است.

پروداکشن این فیلم شدیداً شتاب‌زده جلو رفت؛ تنها سه هفته زمان برای ساختش صرف شد و تنها یک میلیون دلار بودجه وجود داشت. این میزان شاید برای بی-مووی‌های کورمن کفایت کند ولی مشخصاً برای منبعی چون چهار شگفت‌انگیز ابداً کافی نبود. با وجود اینکه تبلیغاتی برای بیرون آمدن این فیلم صورت گرفت ولی به یکباره همه‌چیز استپ شد. چرا؟ چون تهیه‌کننده‌ی اجرایی فیلم یعنی برند آیچینگر فیلم را از همان ابتدا برای به دست آوردن حقوق شخصیت‌ها ساخت و هیچ قصدی برای انتشار نهایی‌اش وجود نداشت. خبری که مسلماً برای بازیگران و کارکنان خوشایند نبود، چرا که داشتند سعی می‌کردند تحت شرایطی بسیار سخت بهترین اثر ممکن را بیافرینند.

جمع‌بندی

سینما صنعت بی‌رحمی‌ست، برای اینکه یک فیلم به عرضه‌ی نهایی برسد چندین مرحله باید طی بشود. در این مسیر، خیلی از آثار قربانی منافع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دنیای بیرون می‌شوند و هرگز به مرحله‌ی عرضه نمی‌رسند. در این میان آثاری هم هستند که به شکل بی‌رحمانه‌ای با وجود کاملاً ساخته شدن، هیچ‌وقت توسط عموم تماشا نشدند و به روی پرده‌ی بزرگ سینماها نرفتند. در این مقاله سعی کردیم که ده تا از این فیلم‌ها را به شما معرفی کنیم.

منبع

دانلود آهنگ
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

لینک های مفید