``
logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

فیلم و سریال

معرفی سریال گیله وا به همراه بیوگرافی بازیگران‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-07

سریال گیله وا یکی از سریال‌های جذاب تلویزیونی است که در سال 1398 از صدا و سیمای ایران پخش شد و مورد توجه قرار گرفت. در این مطلب قصد داریم با معرفی کامل سریال همراه شما باشیم.

گیلان یکی از مناطق سرسبز و خوش آب و هوای کشور ایران است که به دلیل شرایط جوی و موقعیت مکانی از نعمات زیادی برخوردار شده است. در این منطقه مردم با گویش‌های مختلف حضور دارند و همچنین دارای فرهنگ، آداب و رسوم خاصی هستند. در خطه گیلان اتفاقات تاریخی مهمی همچون قیام میرزا کوچک خان‌ جنگلی رخ داده و سال‌ها نظام ارباب و رعیتی حکم فرما بوده است. از این رو درونمایه اکثر آثار مربوط به گیلان طبیعت و تاریخ آن هستند.

سریال گیله وا به کارگردانی و نویسندگی اردلان عاشوری در سال 1396 به عنوان یک مینی سریال تولید شد و از شبکه سوم سیما به روی آنتن رفت. این اثر درونمایه‌ای تاریخی دارد و مربوط به منطقه گیلان است. موسسه فرهنگی فردایی دیگر تولید کننده سریال و سازمان هنری رسانه‌ای اوج توزیع کننده آن بود. در ادامه این مقاله پلازا با معرفی سریال گیله وا همراه شما هستیم.

فهرست مطالب:

زمان پخش سریال گیله وا

ژانر سریال گیله وا اجتماعی و تاریخی است. این مجموعه نخستین بار در تاریخ 9 آبان 1398 بر روی آنتن شبکه سوم سیما رفت. تعداد قسمت های سریال گیله وا مجموعا 7 قسمت است. این اثر همچنین در 10 آذر 1403 بازپخشی از شبکه دوم سیما داشت و هر شب ساعت 21:30 (پنجشنبه و جمعه ساعت 21:00) از این شبکه پخش می‌شد.

داستان سریال گیله وا

گیله وا در لغت به معنای نوعی باد محلی است که به صورت ملایم از غرب به شرق می‌وزد و هوا را ملایم و دریا را آرام می‌سازد. خلاصه سریال گیله وا درباره سال 1297 و جریانات تاریخی، سیاسی و مذهبی آن دوران است. در سریال هم با اعتقادات و فرهنگ‌های گیلان در آن سال‌ها آشنا خواهید شد و هم قصه قحطی که آن زمان اتفاق افتاده بود را می‌بینید. در بخشی از سریال از میرزا کوچک خان جنگلی و مبارزه او علیه بیگانگان و انگلیسی‌ها برای کنترل قحطی نیز یاد می‌شود.

همچنین بخوانید :

بازیگران سریال گیله وا

در این قسمت می‌توانید با هنرپیشگان این سریال آشنا شوید.

حمیدرضا پگاه

حمیدرضا پگاه بازیگر اهل کشور ایران در 11 دی ماه 1350 چشم به جهان‌‌ گشود‌. او از سال 1372 با سریال ضلع ششم وارد دنیای بازیگری شد و سپس با نقش غیبیش سریال تفنگ سرپر به شهرت رسید. شروع فعالیت سینمایی این بازیگر از سال 1381 با فیلم این زن حرف نمی‌زند بود. او همچنین با بازی در نقش طاها در سریال آوای باران نیز بسیار دیده شد‌. از آثار معروف حمیدرضا پگاه باید به سریال‌های آخرین گناه، تا رهایی، پیدا و پنهان، حیرانی، خانه امن، جزیره، شب دیجور، فیلم‌های عاشق مترسک، صحنه جرم ورود ممنوع، برخورد خیلی نزدیک، گیلدا، دیدن این فیلم جرم است و پرویز خان اشاره کنیم.

ستاره اسکندری

ستاره اسکندری بازیگر ایرانی در 25 خرداد ماه 1353 چشم به جهان گشود. او از سال 1373 با تئاتر پا به عرصه هنر گذاشت و رفته رفته در این زمینه دیده شد. شروع فعالیت حرفه‌ای خانم اسکندری با تئاتر دندون طلا از داوود میرباقری بود. او در سال 1374 با سریال ماه مهربان و در سال 1375 با فیلم حریف دل وارد دنیای سینما شد‌. فیلم خورشید آن ماه از این بازیگد بسیار مورد تحسین منتقدان قرار گرفت و بازی او در سریال مرگ تدریجی یک رویا نیز بسیار به یاد ماندنی بود. سریال‌های با من بمان، نرگس، فاکتور هشت، شوق پرواز، ترور خاموش، دندون طلا و خاتون از آثار دیده شده او هستند.

همچنین بخوانید :

امیرحسین صدیق

امیرحسین صدیق بازیگر اهل کشور ایران در 8 آبان 1351 چشم به جهان گشود. او از دهه 70 حضور در عرصه تئاتر را آغاز کرد. سپس سال 1371 با فیلم قافله وارد سینما شد. اولین حضور سریالی آقای صدیق قصه‌های تابه‌تا از مرضیه برومند بود که منجر شد او با نقش آقای پدر به شهرت فراوانی برسد. آقای صدیق بازیگر توانمندی است که در سریال‌های ورثه آقای نیکبخت، کتاب‌فروشی هدهد، همه بچه‌های من، آب‌پریا، دردسرهای عظیم ۲، شهرک کلیله و دمنه، فیلم‌های مربای شیرین، میم مثل مادر، داش آکل و معجزه پروین حضور پیدا کرده است.

مهدی زمین‌ پرداز

مهدی زمین‌پرداز بازیگر ایرانی در 23 شهریور 1360 به دنیا آمد. این بازیگر کار خود را در دهه هشتاد با حضور در تئاتر و مستند آغاز کرد. او بیشتر بخاطر حضور در فیلم‌های ماجرای نیمروز، لاتاری و دیدن این فیلم جرم است، شناخته می‌شود. مهدی زمین‌پرداز هنرپیشه‌ای حرفه‌‌ای است که در آثاری همچون  زخم کاری، مرد بازنده، علفزار، حیثیت گمشده و شور عاشقی ایفای نقش داشته است.

بهروز شعیبی

بهروز شعیبی بازیگر و کارگردان ایرانی در 25 شهریور 1358 به دنیا آمد. او بازیگری از سنین نوجوانی شروع کرد و از سال 1375 با سریال بازگشت پرستو‌ها دیده شد. او نقشی کوتاه در آژانس شیشه‌ای داشته که مورد توجه قرار گرفت. در سال 1378، آقای شعیبی از بازیگری فاصله گرفت و در پشت صحنه حضور پیدا کرد تا اینکه رفته رفته به کارگردانی نزدیک شد. شهرت این هنرپیشه بخاطر ایفای نقش در فیلم طلا و مس و سریال تنهایی لیلا است. او برای کارگردانی فیلم دهلیز توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم سی و یکمین جشنواره فیلم فجر در قسمت نگاه نو شود‌. او همچنین توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی در چهلمین جشنواره فیلم فجر را برای فیلم بدون قرار قبلی دریافت کند.

همچنین بخوانید :

سایر هنرپیشه های سریال گیله وا عبارتند از:

امیرحسین هاشمیپریا مردانیانمهران رجبیزنده یاد حسین توشهعلی عطاییحدیث نیکروبت جان کورنستاره حسینیماهک خرسندیسینا محمدی فر

نقد سریال گیله وا

گیله وا با الهام گیری از فرهنگ و تاریخ گیلان ساخته شد و یک مینی سریال 7 قسمته بود. اولین چیزی که در ساخت این اثر توجه شما را جلب می‌کند، کیفیت پایین و همچنین سرسری ساخته شدن آن است. در واقع این اثر صرفا با چنگ زدن به چنگ واقعه تاریخی و نگاهی سرسری به فرهنگ گیلان ساخته شده است و قابل دفاع نیست. درست است که می‌توانید گیله وا را تماشا کرده و سرگرم شوید اما این اثر در خاطر شما باقی نمی‌ماند. علت آن هم مشخص است. این سریال پایه و اساس محکمی ندارد. اگر قرار است که در یک مجموعه مستندات تاریخی آورده شود، پس چرا تحقیقات کاملی درباره آن نمی‌شود؟

همچنین بخوانید :

یک ایراد دیگر سریال نیز بحث لهجه است. چیزی که در اکثر سریال‌های مشابه و فضای گیلان می‌توان دید. بازیگران اصولا فقط یک تقلید سطحی از گویش و نوع صحبت کردن گیلان دارند و زحمتی برای بهبود آن نکشیده‌اند. این مسائل باعث می‌شود که نمرات سریال گیله وا بالا نباشد و نتواند مثل سریالی همچون‌ پس از باران در خاطر مخاطب باقی بماند.

سخن پایانی

این مقاله درباره معرفی و بررسی سریال گیله وا بود. ایگ اثر درباره مشکلات و وقایع تاریخی و اجتماعی گیلان در یک دوره خاص صحبت می‌کند.‌ بازپخش این سریال در سال 1403 پخش شد. نظر شما درباره این سریال چیست؟ از همراهی شما متشکریم.

منبع


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری