نایبرئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: دشمنان میخواهند در فضای مجازی غیرت ما را از بین ببرند
[
نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با رفع فیلترینگ مخالف است. او عقیده دارد که دشمن در فضای مجازی حضور دارد و نمیشود مردم را در فضای مجازی رها کرد.
درحالیکه که گفتگوها بر سر رفع فیلترینگ جدیتر شده و هرروز اخباری در این باره منتشر میشود، حسینعلی حاجی دلیگانی، نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده است.
مبدا حضور دشمنانی که در فضای مجازی علیه ملت ایران فعالیت میکنند، عمدتا در خارج از کشور است
او در این باره توضیح داد:
مهمترین نگرانیای که درباره فضای مجازی وجود دارد، حضور جدی دشمن در این فضا است که انکارناپذیر است. هرکسی هم بگوید دشمن در این فضا نیست، کاملا در اشتباه است. این یک واقعیت است که در فضای مجازی، دشمنان ایران اسلامی حضور دارند و مرتب هم علیه کشور و ملت ما عملیات انجام میدهند.
او ادامه داد: «عملیات دشمن در فضای مجازی ابعاد مختلفی دارد و آنها از هر سلاحی برای ضربه زدن به کشورمان استفاده میکنند. از سلاح ناامیدسازی و از بین بردن روحیه مردم گرفته تا سلاحهای ضد فرهنگی و اخلاقی و آسیب زدن به غیرت ایرانی و خانوادهدوستی ایرانیان که میتواند پایداری خانوادههای ما را مورد تهدید قرار دهد. دشمنان همچنین در تلاش هستند که با حضور در فضای مجازی، به ارزشهایی که انقلاب اسلامی در کشورمان ایجاد کرده است، هجمه ببرند و افتخارات ملت ایران را کوچک یا کماهمیت جلوه دهند.»
برخی مسئولان دولت به مساله رفع فیلترینگ به شکل یک ابزار سیاسی نگاه میکنند و نگاهی کارشناسی به این موضوع ندارند
دلیگانی افزود:
مبدا حضور دشمنانی که در فضای مجازی علیه ملت ایران فعالیت میکنند، عمدتا در خارج از کشور است و به همین دلیل، امکان ردیابی و برخورد با این افراد وجود ندارد. فضای مجازی ضمن این که یک میدان جنگ است، یک دره بسیار عمیق هم هست و اگر در این فضا به افراد جامعه، بخصوص جوانان و نوجوانان کمک نکنیم و دست آنها را نگیریم، ممکن است در عمق این دره سقوط کنند و آسیبهایی جدی متوجه آنها شود؛ بنابراین ما حتما درباره فضای مجازی مسئولیت داریم و باید برای مدیریت صحیح آن تلاش کنیم.
نایبرئیس کمیسیون اصل 90 مجلس عقیده دارد که مدیریت صحیح فضای مجازی ابعاد مختلفی دارد و تا کنون کوتاهیهای بسیاری در این زمینه انجام شده است. او در این باره توضیح داد: «وزارت ارتباطات در دولتهای گذشته قصور زیادی را در مدیریت فضای مجازی انجام داده است؛ ما باید پابهپای گسترش این فضا در ایران و جهان، برای مدیریت آن طراحی و برنامهریزی میکردیم و به نحوی حرکت میکردیم که قبل از این که فضای مجازی داخل ایران، از خارج مرزهای کشورمان مدیریت شود و بر ابعاد گوناگون زندگی مردم ما سایه بیندازد، خودمان کنترل آن را در دست میگرفتیم، ولی متاسفانه در این زمینه غفلت کردیم.»
دلیگانی توسعه شبکه ملی اطلاعات و تقویت فضای مجازی داخلی را مهمترین مسائلهای میداند که در زمینه مدیریت فضای مجازی مورد غفلت قرار گرفته است، او با اشاره به این موضوع ادامه داد:
بارها وزرای ارتباطات درباره گسترش شبکه ملی اطلاعات وعده دادهاند، اما پس از گذشت دولتهای پیاپی، شاهد آن هستیم که کار قابل قبولی در این زمینه انجام نشده و این مساله، به افزایش تسلط دشمنان بر فضای مجازی کشورمان دامن زده است. همچنین در زمینه تقویت شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی نیز غفلت شده است؛ در سالهای گذشته، باید این نرمافزارها به شکلی ارتقا پیدا میکردند که امکانات و ابزارهایی که در برنامههایی مانند تلگرام و اینستاگرام وجود دارد، در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای ایرانی نیز همین خدمات و حتی بهتر از آنها به کاربران ارائه میشد.
او در پایان گفت: «ما در مقابل مردم مسئول هستیم و نمیتوانیم آنها را در فضای مجازی رها کنیم و در این فضا صرفا یک نظارهگر باشیم. چرا این همه که در چند ماه گذشته درباره رفع فیلترینگ صحبت شده است، درباره لزوم اعمال مدیریت صحیح بر فضای مجازی صحبت نشده است؟ چرا در چهار ماه گذشته که دولت جدید روی کار آمده است، وزارت ارتباطات که در این زمینه مسئولیت جدی دارد، بهجای تلاش برای رفع فیلتر، برنامهای را برای مدیریت فضای مجازی ارائه نکرده است؟ به نظر میرسد که برخی مسئولان دولت به مساله رفع فیلترینگ به شکل یک ابزار سیاسی نگاه میکنند و نگاهی کارشناسی به این موضوع ندارند.»
بیشتر بخوانید:
سخنگوی دولت: 85 درصد از مردم از فیلتر شکن استفاده میکنند
منبع ]
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.