چای سفید محصول همان گیاهیست که چای سبز و چای سیاه را از آن بدست می آورند و از جوانه های جدید و برگ های بسیار جوان این گیاه ساخته می شود. به دلیل فرآوری مختصر این چای نسبت به چای سبز و سیاه مواد مغذی بیشتری در خود نگه می دارد. خواص چای سفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، حفره های دندانی و مقاومت به انسولین بسیار مفید است.
چای سفید سرشار از آنتی اکسیدانهای قوی و ترکیبات پلی فنولی است که به بدن در مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکند. این آنتی اکسیدانها نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای عصبی ایفا میکنند. در این مقاله به بررسی تمامی خواص چای سفید، طریقه مصرف و میزان مصرف و عوارض مصرف آن خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.
1چای سفید چیست؟
چای سفید یکی از کم تخمیرترین انواع چای است که از جوانههای تازه و برگهای جوان گیاه چای تهیه میشود. این چای به دلیل فرآوری بسیار ملایم، بسیاری از خواص طبیعی گیاه چای را حفظ کرده و به همین دلیل در میان دوستداران چای بسیار محبوب است.
برای تولید این چای، برگهای جوان و تازه گیاه چای را پس از چیدن، در معرض نور خورشید قرار میدهند تا به آرامی خشک شوند. این فرآیند باعث میشود که برگها اکسید نشوند و رنگ سفید و کرک دار خود را حفظ کنند.
2 خواص چای سفید چیست؟
نوشیدن این چای فواید زیادی دارد. کاتچین موجود در آن به کاهش فشار خون، بهبود گردش خون و پیشگیری از بیماری های قلبی مانند حمله قلبی و سکته کمک می کند. از آنجا که این چای کمترین میزان فرآوری را دارد، بیشترین آنتی اکسیدان را در بین تمام چای ها حفظ کرده است. خواص چای سفید را در ادامه خواهید خواند:
2.1بهبود سیستم ایمنی
علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، این چای با اثرات طبیعی ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی خود یک تقویت کننده سیستم ایمنی موثر است. تحقیقات نشان داده است که این چای میتواند عملکرد ایمنی سلولهای لانگرهانس را بازیابی کند – یکی از اجزای کلیدی سیستم ایمنی که برای شناسایی محصولات جانبی سرطانی ضروری است.
در مقابله با آسیب ناشی از رادیکال های آزاد، چای سفید با خواص ضد التهابی خود به محافظت از بدن و جلوگیری از عفونت های مزمن کمک می کند.
2.2کاهش خطر بیماری های قلبی
پلی فنول های موجو در این چای ممکن است از راه های مختلفی به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند. برای مثال، چندین مطالعه نشان داده اند که پلی فنول ها ممکن است به شل شدن رگ های خونی و تقویت ایمنی کمک کنند.
مطالعات دیگر نشان دادهاند که پلیفنولها ممکن است از اکسید شدن کلسترول بد LDL جلوگیری کنند که عامل خطر دیگری برای بیماری قلبی است. در تجزیه و تحلیل پنج مطالعه، دانشمندان دریافتند افرادی که سه فنجان یا بیشتر چای سفید در روز می نوشند، 21 درصد کمتر در معرض خطر بیماری قلبی قرار دارند.
در حالی که این نتایج نشان می دهد که چای سفید ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند، ایجاد تغییرات دیگری در شیوه زندگی برای داشتن قلب سالم نیز مهم است. این موارد شامل پیروی از یک رژیم غذایی اصولی است که شما را به خوردن میوه و سبزیجات بیشتر، ورزش منظم و استراحت کافی تشویق می کند.
2.3کمک به چربی سوزی و کاهش وزن
چای سفید و لاغری با هم در ارتباطند چون تمام چای ها به جز دمنوش های گیاهی محصول یک گیاه هستند. این چای نسبت به چای سبز و سیاه کمتر اکسیده می شود در نتیجه مقدار کاتچین موجود در آن بیشتر است. کاتچین موجود در این چای ممکن است سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. چای سفید همچنین یکی از منابع کافئین است که تصور می شود به سرعت کاهش وزن کمک می کند.
مطالعات نشان داده اند که چای سفید به افزایش متابولیسم تا 4-5 درصد کمک می کند و موجب می شود تا تقریباً 70-100 کالری بیشتر در روز بسوزانید. علاوه بر همه اینها، پلی فنول های موجود در چای سفید به تجزیه چربی و جلوگیری از تشکیل سلول های چربی جدید کمک می کند.
البته این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که شاید این چای در کاهش وزن کمک کننده باشد اما متخصصان معتقدند مواردی مانند دمنوش لاغری چای سفید و لاغری زمانی تاثیرگذار خواهند بود که با رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی ترکیب شوند.
برای کاهش وزن و از بین بردن چربی شکمی توصیه می شود در بیشتر روزهای هفته حداقل روزی 30 دقیقه ورزش انجام دهید. همچنین مهم است که در رژیم غذایی خود تغییرات ایجاد کنید. این تغییرات عبارتند از:
کاهش مقدار وعده های غذایی
استفاده از غذاهای کم کالری با مواد مغذی بالا مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و منابع کم چرب پروتئین
پیروی از یک رژیم غذایی اصولی
2.4 محافظت از دندان در برابر باکتری ها
چای سفید منبعی غنی از فلوراید، کاتچین و تانن ها است. چندین پژوهش نشان دادند این مواد به مقابله با باکتری هایی که سبب ایجاد پلاک روی دندان ها می شوند کمک می کنند.
2.5مقابله با سرطان
نتایج پژوهش ها نشان دادند عصاره این چای چندین نوع از سلول های سرطانی را متوقف کردند و اجازه پخش شدن به آنها نمی دهند. با این حال برای اثبات کامل این موضوع به بررسی های انسانی بیشتری نیاز است.
2.6کاهش خطر مقاومت به انسولین
مقاومت به انسولین مشکلی خطرناک است که با بیماری های مزمن بسیاری ارتباط دارد. پژوهش ها نشان داده اند پلی فنل ها مانند آنهایی که در چای سفید پیدا می شوند خطر مقاومت به انسولین را کاهش و کنترل روی قند خون را افزایش می دهند.
2.7محافظت در برابر پوکی استخوان
پوکی استخوان در میان افراد مسن شایع است و سبب شکستگی می شود. ترکیبات یافت شده در این دمنوش از جمله پلی فنل هایی که کاتچین نام دارند که خطر ابتلا به پوکی استخوان را با بهبود رشد استخوان و جلوگیری از ضعیف شدن استخوان ها کاهش می دهند.
2.8مقابله با پیری پوست
چای سفید و ترکیباتش از پوست در برابر آسیب های مرتبط با پیری جلوگیری می کنند. این مورد شامل آسیب های خارجی از اشعه های UV خورشید و آسیب های داخلی از ترکیبات سلولی که به شبکه فیبر پوست آسیب برسانند، می شود.
2.9 کمک به هضم غذا
بسیاری از مردم اغلب پس از خوردن یک وعده غذایی سنگین/چرب به چای روی می آورند، زیرا به تسکین ناراحتی و کمک به هضم غذا کمک می کند. بعلاوه، غذایی که هضم نمی شود نیز به تشکیل سلول های چربی کمک می کند که هیچ کس خواهان آن نیست. اگر این چیزیست که به دنبالش هستید، باید بدانید که چای سفید به ویژه در کمک به هضم غذا موثر است.
2.10مقابله با آلزایمر
پلی فنل EGCG موجود در این چای ممکن است خطر ابتلا به پارکینسون و بیماری آلزایمر را کاهش دهد. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده اند که EGCG می تواند رادیکال های آزاد را سرکوب کند، التهاب را کاهش دهد و سایر عوامل خطر هر دو بیماری را کاهش دهد.
به عنوان مثال، چندین مطالعه در لوله آزمایش نشان داده اند که EGCG می تواند از تا شدن و جمع شدن نامناسب پروتئین ها به یکدیگر جلوگیری کند. این یک عامل خطر برای هر دو بیماری پارکینسون و آلزایمر است. پروتئین های انباشته شده به اشتباه می توانند باعث التهاب و آسیب به اعصاب مغز شوند.
علاوه بر این مروری بر هشت مطالعه با بیش از 5600 نفر نشان داد که افرادی که چای مینوشیدند، 15 درصد کمتر از افرادی که چای نمینوشیدند، در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون بودند.
3طریقه مصرف چای سفید چگونه است؟
چای را درست دم کنید، برای هر فنجان یک قاشق چای خوری برگ چای لازم است. آب جوش را در کتری چای روی برگ های چای سفید بریزید و سپس اجازه دهید چای به مدت 3 تا 5 دقیقه خیس بخورد تا به بهترین شکل آماده شود. چای را درون فنجان بریزید. این چای را ساده بنوشید تا طعم فوق العاده آن را خوب حس کنید. شکر یا شیر به آن اضافه نکنید که سبب افزایش چربی و کالری می شود.
4روزانه چه مقدار چای سفید مصرف کنیم؟
برای حداکثر بهره بری از این چای سه مرتبه در روز از آن بنوشید. بین ساعاتی که چای می نوشید چند ساعت فاصله بیندازید. سعی کنید بعد از هر وعده چای سفید بنوشید. قبل از خواب چای سفید ننوشید چون سبب بی نظمی در خواب می شود.
5چه کسانی نباید چای سفید بنوشند؟
به طور کلی مصرف این چای بی خطر است، اما افراد زیر باید در مصرف آن محتاط باشند:
افراد مبتلا به بی خوابی و اضطراب: برخلاف تصور رایج، چای سفید حاوی کافئین است. مقدار کافئین بر اساس عواملی مانند نوع چای، زمان دم کردن و دمای آب متفاوت است. کافئین، به خصوص در مقادیر زیاد، ممکن است بر خواب تأثیر بگذارد یا منجر به اضطراب و بیقراری شود.
افراد باردار و شیرده: برخی از مارک های چای سفید (و انواع دیگر چای) که در چای کیسه ای فروخته می شوند ممکن است حاوی سرب باشند. مطالعات نشان داده است که برخی از چای های فروخته شده در فروشگاه ها دارای سطوحی هستند که برای نوشیدن در دوران بارداری و شیردهی ناامن هستند.
6آنچه از مقاله خواص چای سفید آموختیم:
چای سفید سرشار از آنتی اکسیدان است که آن را به یک چای فوق العاده سالم تبدیل می کند. مطالعات بر روی خواص چای سفید ، اجزای آن را با انواع مزایای سلامتی چشمگیر از جمله کاهش خطر بیماری قلبی و سرطان مرتبط دانسته اند. متأسفانه، این چای به اندازه چای های دیگر، مانند چای سبز، مورد مطالعه قرار نگرفته است، زیرا آنقدر محبوب نیست. مطالعات انسانی بیشتری بر روی این چای نیاز است تا به روشن شدن مزایای سلامتی آن کمک کند.
در مجموع، این چای یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما و تهیه آن بسیار آسان است. طعمی لطیف و در عین حال با طراوت دارد و می توانید آن را هم به صورت گرم و هم به عنوان دم کرده سرد میل کنید.
7سوالات متداول مقاله خواص چای سفید:
1- بهترین زمان مصرف چای سفید برای لاغری چه زمانی است؟
بهترین زمانهای مصرف چای سفید برای لاغری عبارتند از صبح ناشتا، قبل از ورزش و بعد از مصرف
غذا.
2- طبع چای سفید سرد است یا گرم؟
طبع این چای به طور کلی معتدل است، اما برخی منابع آن را سرد و خشک توصیف میکنند. این به معنای آن است که مصرف بیش از حد آن در برخی افراد ممکن است باعث سردی بدن شود.