``
logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

تاریخ

یک کشف عجیب؛ اولین کوکی‌های کریسمس در ایران باستان درست شد!‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-27

راهنماتو- کوکی‌های کریسمس، این خوراکی‌های کوچک و خوشمزه که در هر گوشه دنیا با طعم و شکل خاص خود ظهور می‌کنند، سال‌هاست که بخش جدانشدنی از جشن‌های زمستانی و کریسمس شده‌اند.

به گزارش راهنماتو، این سنت که امروز در هر خانواده‌ای با اشکال و طعم‌های متفاوت برگزار می‌شود، ریشه در تاریخ و فرهنگ‌های مختلف، به ویژه ایران دارد.

2

ریشه‌های یک سنت جهانی

طبق گفته نیک دی‌جیووانی، سرآشپز معروف، تاریخ کوکی‌ها به قرن هفتم میلادی و به ایران برمی‌گردد؛ زمانی که نیشکر وارد این منطقه و شکر از یک کالای لوکس به خوراکی رایج تبدیل شد. در آن دوران، کوکی‌ها از مغزها و شکر تهیه می‌شدند و چون در آن‌ها از مغزیجات استفاده می‌شد در مقایسه با امروز سفت‌تر و خشک‌تر بودند.  دی‌جیووانی می‌گوید: «کوکی‌ها نسبت به گذشته تغییرات زیادی کرده‌اند و حالا می‌بینیم که در همه فرهنگ‌ها از آن‌ها استقبال می‌شود.»

این خوراکی‌ها بعد از فتح اسپانیا توسط مسلمانان وارد اروپا شدند و با تجارت ادویه، طعمی جدید و شیرین پیدا کردند. تا قرن چهاردهم، کوکی‌ها به نسخه‌های نرم‌تر و خوش‌طعم‌تری تبدیل شدند که امروز می‌شناسیم.

Capture

بیسکویت زنجبیلی؛ جد بزرگ تمام کوکی‌ها

بیسکویت زنجبیلی که به آن «لب‌کوخن» هم گفته می‌شود، از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین کوکی‌های کریسمس است. این بیسکویت‌ها از ترکیب ادویه‌های خاص مانند دارچین، میخک و زنجبیل با شکر و بادام در نورنبرگ آلمان تهیه شدند و از قرن سیزدهم به‌عنوان یکی از نمادهای کریسمس شناخته می‌شوند. از آنجا که این مواد اولیه در آن زمان گران‌قیمت بودند، فقط برای مناسبت‌های خاص از جمله کریسمس استفاده می‌شدند.

شیرینی‌هایی با طعم‌های متفاوت

در کنار بیسکویت زنجبیلی، انواع دیگر کوکی‌ها و بیسکویت‌ها مانند اسنوبال‌ها (کوکی‌های عروسی)، کوکی‌های لینزر و حتی کیک‌های چای روسی به مرور در فرهنگ‌های مختلف جای خود را پیدا کردند. این شیرینی‌ها در انواع اشکال مختلف تهیه می‌شدند و هر کدام داستان و تاریخچه‌ای منحصر به فرد داشتند. اسنوبال‌ها که از کره، آرد و شکر پودری درست می‌شوند، در دهان آب می‌شوند و طعمی دلپذیر دارند.

طط

هنر تزئین کوکی‌ها

در قرن هفدهم، نانوایان با استفاده از شکر و سفیده تخم‌مرغ، کوکی‌ها را لعاب می‌زدند و این روش به «آیسینگ» معروف شد. بعدها، در اوایل قرن بیستم، قالب‌های کوکی وارد بازار شدند و با ابداع آیسینگ سلطنتی، نانوایان توانستند کوکی‌های تزئینی پیچیده‌تری بسازند که جلوه‌ای زیبا به جشن‌های کریسمس می‌بخشید.

کجا می‌توانید این طعم‌ها را بچشید؟

لب‌کوخن-اشمیت، نورنبرگ

اگر به آلمان سفر کردید، نانوایی لب‌کوخن-اشمیت را از دست ندهید. این نانوایی نزدیک به ۱۰۰ سال است که بیسکویت‌های زنجبیلی با دستورپخت اصیل تهیه می‌کند و تجربه خرید از این نانوایی در بازار کریسمس نورنبرگ، برای آلمانی‌ها یک سنت است.

مگنولیا بیکری، نیویورک

در نیویورک، مگنولیا بیکری با انواع دسرهای کلاسیک آمریکایی مانند پودینگ موز و کوکی‌های انگشتی پذیرای شماست. این نانوایی علاوه بر دسرهای محبوب، کوکی‌های مخصوص تعطیلات را نیز در منوی خود دارد.

جندراک، لینز

در اتریش، نانوایی جندراک در شهر لینز از ۱۰۰ سال پیش کوکی‌های لینزر را تهیه می‌کند. این کوکی‌های لذیذ، جزء محبوب‌ترین کوکی‌های کریسمس در اتریش به‌شمار می‌آیند.

کوکی‌های کریسمس؛ طعم تاریخ، طعم جشن

کوکی‌های کریسمس نه‌تنها خوراکی‌های خوشمزه‌ای هستند، بلکه روایتگر تاریخ و سنت‌های مختلف جهان‌اند. این بیسکویت‌های کوچک و خوش‌عطر، در کنار خانواده و عزیزان، طعم واقعی جشن و اتحاد را به ارمغان می‌آورند.

 

 

منبع خبر


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری