logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

هوا فضا و نجوم

کشف گازهای ضروری برای حیات در سیاره‌ای دیگر‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-31

تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا یک سیاره فراخورشیدی به نام کِی ۲- ۱۸ بی (K۲-۱۸b) را شناسایی کرده که در منطقه‌ای سکونت‌پذیر واقع شده است. این سیاره فراخورشیدی بزرگ‌تر از زمین است و جَو آن حاوی متان، دی‌اکسیدکربن و احتمالاً دی‌متیل‌سولفید است که احتمال وجود شرایط لازم برای حیات را تقویت می‌کند.

سیاره فراخورشیدی کِی ۲- ۱۸ بی که EPIC ۲۰۱۹۱۲۵۵۲ b نیز نامیده می‌شود، به دور یک ستاره کوتوله سرخ (کوچک‌ترین و سردترین نوع ستاره که سرخ‌رنگ است) به نام کوتوله سرخ کِی ۲- ۱۸ می‌گردد.

 این سیاره فراخورشیدی در بخشی از فضا به نام «منطقه سکونت‌پذیر» واقع شده است؛ یعنی منطقه‌ای که احتمال داده می‌شود شرایط برای وجود آب مایع در آن مساعد است و محیطی را برای سایر اَشکال حیات فرازمینی احتمالی فراهم می‌کند.

کِی ۲- ۱۸ بی که در فاصله حدود ۱۲۴ سال نوری از زمین، قرار دارد، احتمال یافتن حیات در فضا را افزایش می‌دهد؛ زیرا شعاع آن حدود ۲.۶ برابر شعاع زمین و جرم آن ۸.۶ برابر جرم سیاره ما است.

اولین‌بار، تلسکوپ فضایی کپلر ناسا این سیاره را در سال ۲۰۰۹ میلادی کشف کرد و به تازگی تلسکوپ فضایی جیمز وب در طول مأموریت خود، به تجزیه‌وتحلیلی دقیق‌تر از جَو آن دست یافت.

پژوهشگران در سال گذشته مشاهده کردند که جَو کِی ۲- ۱۸ بی، حاوی مولکول‌های حاوی کربن مانند متان و دی‌اکسیدکربن است که نشان می‌دهد ممکن است این سیاره فراخورشیدی یک سیاره هایسین باشد.

سیاره هایسین (Hycean) مرکب از دو واژه هیدروژن و اقیانوس، نوعی سیاره فرضی پوشیده از آب داغ است و جَو آن از هیدروژن ساخته شده است.

منبع خبر


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری