کدام کشور بدترین عادات مواد مخدر را دارد؟
بهطور تقریبی از هر سه اروپایی یک نفر در طول زندگی خود مواد مخدر غیرقانونی را امتحان کرده است، اما همه کشورهای آن از نظر عادات مصرف مواد مخدر یا تأثیر آنها بر سلامتی مشابه نیستند. مصرف منظم مواد مخدر با افزایش خطر بیماریهای قلبیعروقی، مسائل مربوط به سلامت روان، تصادفات و بیماریهای عفونی همچون اچآیوی در موارد استفاده از داروهای تزریقی همراه است.
بر اساس گزارش کمیسیون اروپا و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، در سراسر اتحادیه اروپا ۱۵ درصد از جوانان در سال گذشته حشیش و ۲.۵ درصد آنها کوکائین استفاده کردهاند. دادههای کلی نیز نشان میدهد که در میان بزرگسالان، مصرف حشیش در جمهوری چک، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بالا است و بالاترین میزان در مالت، ترکیه و مجارستان دیده میشود.
بیشترین مصرف کوکائین نیز در هلند، اسپانیا و ایرلند و کمترین میزان در ترکیه، پرتغال، لهستان و مجارستان وجود دارد. بهنظر میرسد که میزان سختگیری یک کشور در مورد مواد مخدر و الکل تفاوت چندانی در زمینه دسترسی به آنها حداقل برای جوانان ایجاد نمیکند و جریمههای سنگین تنها برای افرادی صادر میشود که یک یا چند بار در سال از این ماده استفاده میکنند و گیر میافتند، بنابراین مصرفکنندگان واقعی هرگز مجازات نمیشوند.
ردیابی مصرف مواد مخدر در میان نوجوانان ۱۶ ساله در اروپا از دهه ۱۹۹۰ نشان میدهد که روندهای نسلی در عادات مواد مخدر بهطور قابلتوجهی در طول زمان ثابت است، به این معنی که الگوهای جوانان امروزی طی چند سال آینده در دادههای سطح بزرگسالان نشان داده میشوند. از سوی دیگر در حالی که در طول تاریخ، احتمال مصرف حشیش در پسران نوجوان بیشتر از دختران بوده، این شکاف در سالهای اخیر در حال کاهش بوده و حتی مصرف دختران در بعضی کشورها حتی از پسران نیز پیشی گرفته است.
حشیش و کوکائین دو ماده مخدر غیرقانونی رایج در اتحادیه اروپا هستند، اما مواد مخدر دیگری همچون MDMA که به آن مولی یا اکستازی نیز گفته میشود، همچنین هروئین و سایر مواد افیونی، مواد روانگردان و مواد مخدر مصنوعی با خطرات فزایندهای که دارند، در حال پیمودن مرزهای اروپا و غرق کردن آن در معضل انواع مواد مخدر است که میزان مصرف آنها در اوایل سال جاری بیش از همیشه بوده است.
در این میان مخدرات مصنوعی همچون کانابینوئیدها و محرکهای آزمایشگاهی بسیار نگرانکننده هستند، زیرا شناسایی ترکیبات مشکلزای آنها برای مقامات ملی بسیار دشوار است، بنابراین آنها این موارد را ممنوع و با اپراتورهای توزیعکننده بهسرعت برخورد کردهاند.
خطر این مواد صنعتی این است که مصرفکننده نمیداند بهطور دقیق چه موادی استفاده کرده است، از سوی دیگر این داروها اغلب در آزمایشگاههای بیکیفیت با پتانسیل آلودگی بالا ساخته میشوند و این امر مشکلات بسیاری بهدنبال دارد. صدها آزمایشگاه پزشکی مصنوعی با این شرایط در سال ۲۰۲۲ در اتحادیه اروپا برچیده شد و سیستمهای هشدار اولیه سازمانهای مقابلهکننده با این مخدرات، برای سال آینده هفت ماده مخدر مصنوعی جدید را شناسایی کرده است که نوعی مسئله بهداشتی بسیار بزرگ را برای جمعیت بزرگسال اروپا ایجاد میکنند.
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.