با استفاده از چند عبارت ساده در ابتدای سوالاتتان، میتوانید پاسخهای دقیقتر و قابلفهمتری از هوش مصنوعی ChatGPT بگیرید.
به گزارش تکراتو و به نقل از techradar، یکی از بهترین ویژگیهای ChatGPT و دیگر چتباتهای مبتنی بر هوش مصنوعی این است که توانایی پاسخدهی آنها به شکل مستقیم به نحوه نوشتن سوال یا درخواست شما بستگی دارد.
در دنیای هوش مصنوعی، چیزی به نام مهندسی پرامپت وجود دارد؛ یعنی طرز نوشتن سوالها به گونهای که مدل بتواند بهتر منظور شما را درک کند و پاسخی مناسب بدهد.
گرفتن جوابهای بهتر از هوش مصنوعی ChatGPT
در ماههای اخیر چندین پرامپت مفید و کاربردی معرفی شدهاند که کمک میکنند سریعتر یاد بگیرید، اما در کنار آنها، تعدادی کد تقلب کوچک هم وجود دارد که اگر آنها را به ابتدای درخواستهای خود اضافه کنید، جوابهایی بهمراتب بهتر و مفیدتر دریافت خواهید کرد.
این راهنما بیشتر برای افراد مبتدی و تازهکار نوشته شده، اما اگر از کاربران باتجربه هم باشید، شاید نکتهای جدید و جالب پیدا کنید. در ادامه با ۵ کد تقلب ساده آشنا میشوید که با کمک آنها میتوانید کیفیت گفتوگوهای خود با ChatGPT را بالا ببرید.
۱. ELI5 (یعنی طوری توضیح بده که انگار من ۵ سالمه)
اگر موضوعی برایتان پیچیده است، کافیست در ابتدای درخواست خود بنویسید ELI5 و سپس سوال را مطرح کنید. ChatGPT موضوع مورد نظر را خیلی ساده و کودکانه برایتان توضیح میدهد.
این اصطلاح از سایتهایی مثل Reddit وارد فرهنگ اینترنتی شده و برای توضیح مسائل سخت به زبان خیلی ساده استفاده میشود.
اگر از یادگیری ساده و مستقیم خوشتان میآید، استفاده از این عبارت در ابتدای سوالها گزینه بسیار خوبی است.
۲. Step-by-step (مرحله به مرحله)
اگر میخواهید یک کار را بهصورت گامبهگام یاد بگیرید یا مشکلی را با قدمهای ساده حل کنید، کافیست در ابتدای سوال خود عبارت Step-by-step را اضافه کنید.
فرقی ندارد که دنبال آموزش تنظیمات خاصی در گوشی باشید یا طرز تهیه یک غذا را بخواهید، این روش باعث میشود پاسخها به شکل دستورالعملهای ساده و قابلاجرا نمایش داده شوند.
۳. TL;DR (یعنی متن خیلی طولانی بود، خلاصهشو بگو)
اگر متنی طولانی دارید و نمیخواهید همهاش را بخوانید، کافیست TL;DR را بنویسید و متن را بعد از آن بیاورید. ChatGPT بلافاصله یک خلاصه کوتاه از متن به شما میدهد.
درست است که خیلی از نرمافزارها ابزار خلاصهسازی دارند، اما این قابلیت در ChatGPT هم کار میکند و خیلی وقتها میتواند مفید باشد.
۴. Decision tree (درخت تصمیمگیری)
اگر در انتخاب بین چند گزینه مردد هستید، این کد تقلب به کارتان میآید. کافیست عبارت Decision tree را بنویسید و سوال خود را بعد از آن مطرح کنید. ChatGPT یک ساختار تصمیمگیری برایتان میسازد تا بتوانید منطقیتر انتخاب کنید.
برای مثال میتوانید بپرسید: Decision tree – امشب سینما برم یا نه؟ و هوش مصنوعی بر اساس شرایط، مزایا و معایب، کمکتان میکند تصمیم بگیرید.
۵. Diagram (نمودار)
اگر درخواستی دارید که میشود با تصویر یا نمودار آن را بهتر درک کرد، فقط کافیست کلمه Diagram را در سوال خود بیاورید. ChatGPT میتواند به سرعت نمودار مناسب برای توضیح موضوع را تولید کند.
مثلا اگر تصمیمگیری بالا را با درخواست ساخت نمودار ترکیب کنید، ChatGPT یک نمودار درختی برایتان رسم میکند که روند انتخاب را به تصویر بکشد.
اگرچه خیلیها از قابلیت تولید تصویر در ChatGPT خبر دارند، اما دانستن اینکه میتوانید در طول گفتوگو از آن بخواهید تصویر مرتبط با موضوع تولید کند، بسیار کاربردی است.