``
logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

اخبار

وصول مالیات براساس سابقه ممنوع‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-23

سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه توقف چرخ تولید به سود ما نیز نخواهد بود و زمانی ما قادر به دریافت مالیات خواهیم بود که چرخ تولید نیز فعال باشد، گفت: لذا مسائل و مشکلات صنعتگران ازجمله ناترازی‌های انرژی و قطعی برق بارها از سوی ما نیز به دولت ارجاع داده شده است. در واقع ما می‌جنگیم تا مالیات‌ها بر اساس درآمدهای اقتصادی محاسبه و تعیین شود؛ بنابراین مدیران گمان نبرد که ما نسبت به این مسائل ناآگاه هستیم و یا فارغ از این مسائل دست به اقدام می‌زنیم.

سبحانیان در خصوص ناترازی‌های انرژی افزود: رئیس‌جمهور در این‌ رابطه کارگروهی را ترتیب داده‌اند و خود نیز در جلسات کارگروه مذکور شرکت می‌نمایند به‌ویژه در خصوص قطعی برق و یکی از ناترازی‌ها نیز ناترازی بودجه است، در واقع بیش از یک دهه تورم بالا و کسری بودجه ناشی از همین ناترازی‌هاست و تلاش کردیم که این ناترازی را با دست‌اندازی به منابع بانکی جبران نماییم که منجر به این نتایج شده است؛ بنابراین اینکه اراده دولت رفتن به سمت درآمدهای مالیاتی است به نفع مردم خواهد بود و هدف دولت بهبود شرایط برای رشد اقتصادی است.

وی که به استان یزد سفر کرده بود، در ادامه گفت: ما در تلاش هستیم که از اتلاف وقت فعال اقتصادی در مسیر پرداخت مالیات جلوگیری نماییم، تا بتواند به‌صورت حداکثری فعالیت خود را انجام دهند؛ لذا نباید سهمیه استان‌ها و مالیاتی که از مؤدیان اخذ می‌شود مبتنی بر سابقه باشد، بلکه مبتنی بر ظرفیت استان‌ها باشد. رئیس‌جمهور نیز تأکید دارند که نظام مالیاتی باید بر اساس اطلاعاتی که سایر دستگاه‌ها در اختیارش قرار می‌دهند و مبتنی بر واقعیت‌ها مالیات ستانی نماید.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به رشد مالیات استان یزد نسبت به سال گذشته اظهار کرد: اگر نسبت به واقعیت‌ها درک درستی نداشته باشیم دچار ابهام خواهیم شد. البته استان یزد استان صنعتی است که قطعی برق به‌شدت بر صنایع تأثیر خواهد گذاشت و ما از این موضوع آگاه هستیم و جایگاه استان یزد در وصول مالیات علی‌رغم اینکه یک قطب معدنی و صنعتی است در میان سایر استان‌ها جایگاه شانزدهم است. لذا ما زبان گویای صنعتگران ازجمله در مورد محدودیت تسهیلات بانکی هستیم؛ اما اخذ درآمدهای مالیاتی تکلیفی بر ماست و باید به سمت مالیات ستانی مبتنی بر داده، یعنی یک نوع مالیات ستانی هوشمند حرکت کنیم.

نرخ مالیات تولید باید کاهش یابد

سبحانیان، با بیان اینکه تعداد مؤدیان در سال 1400 پنج میلیون و 600 هزار نفر بوده و اکنون بالای دوازده میلیون مؤدی شناسایی شده‌اند، گفت: این امر دال بر این است که مؤدیان جدید نیز شناسایی شده‌اند و در حوزه تولید نیز نرخ مالیات تولید 25 درصد است که در طول دو یا سه سال گذشته نرخ مالیاتی شرکت‌ها را به 18 درصد کاهش دادیم. بنابراین معتقدیم که نرخ مالیات تولید باید کاهش یابد که البته نرخ مؤثر آن نیز بسیار کمتر است. قطعاً دلالی نیز باید پرهزینه باشد آن‌هم در چهارچوب قوانین مالیاتی و در سال گذشته بیش از 110 هزار میلیارد تومان از محل فرار مالیاتی، مالیات وصول نمودیم. لذا درصدد پی گیری ایجاد بستر مالیات ستانی از فعالیت‌های سوداگری هستیم، اما بسیاری از این اقدامات مستلزم بستر قانونی و حقوقی است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: برخی از مسائل نیز مستلزم اقدامات اجرایی در داخل سازمان است و البته نباید مسائل اجرایی مدت 4 یا 5 سال طول بکشد. لذا باید در این زمینه بحث و استدلال انجام شود و نباید معافیت‌های بزرگ به شرکت‌های بزرگ داده شود. در حوزه گردشگری نیز آمادگی لازم برای کمک کردن را داریم. رویکرد دیوان عدالت اداری در حوزه مالیات‌ها نیز رویکردی مضیق است و بحث اتصال سامانه‌ها مثل سامانه جامع مالیاتی و سامانه بانکی و … صحیح است و تولیدکننده چنانچه تعهدات ارزی خود را مرتفع نموده باید اطلاعات به‌صورت برخط به ما انتقال یابد اما به دلیل محدودیت‌های اجرایی و اینکه ملاک عمل ما اطلاعات بانک مرکزی است مشکلاتی وجود دارد و تقاضا داریم رسیدگی لازم در این زمینه صورت گیرد.

سبحانیان در خصوص احترام به نظرات بخش خصوصی نیز تصریح کرد: هیچ بخش‌نامه‌ای ابلاغ نمی‌گردد مگر آنکه پیش از آن روی سایت مالیاتی قرار گیرد و در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد. همچنین در مورد معافیت هتل‌های سه ستاره باید گفت منطقی که مجلس دنبال می‌کرد این بود که مالیات ارزش‌افزوده از کسانی گرفته شود که تمکن بیشتری دارند. قطعاً هر قانونی که تصویب می‌گردد منافع و مضراتی دارد. همچنین در هشت‌ماهه ابتدای سال 5/9 همت در کشور استرداد داشتیم و سال گذشته 5/8 همت یعنی بیش از 85 درصد رشد استردادی داشتیم که این رشد کم‌سابقه بوده است.

منبع خبر


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری