logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

اخبار کوتاه

هجوم شرکت‌های تراشه‌ساز به کارخانه TSMC در آریزونا برای فرار از تعرفه‌های وارداتی‌

خانه » هجوم شرکت‌های تراشه‌ساز به کارخانه TSMC در آریزونا برای فرار از تعرفه‌های وارداتی

avatar
Author

نویسنده


  • 2025-04-20

[

با احتمال اعمال تعرفه‌ بر واردات تراشه به آمریکا، تولیدکنندگان بزرگی مثل Nvidia برای تولید به خاک آمریکا کوچ کرده‌اند.

راهنمای خرید تکراتوراهنمای خرید تکراتو

به گزارش تکراتو و به نقل از phonearena، زمانی که ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ قوانین صادراتی خود را سخت‌گیرانه‌تر کرد، شرکت Huawei دیگر نتوانست به تراشه‌های پیشرفته‌ای که توسط واحد HiSilicon خودش طراحی می‌شدند دسترسی داشته باشد.

طبق این محدودیت‌ها، کارخانه‌هایی که از تجهیزات تولید تراشه ساخت آمریکا استفاده می‌کردند، از ارسال تراشه‌های 5G یا هر نوع تراشه دیگری به Huawei منع شدند. بعد از عرضه گوشی Mate 40، این شرکت مجبور شد به استفاده از پردازنده‌های Snapdragon روی بیاورد که برای کار با سرعت 4G بهینه‌سازی شده بودند.

این روند با عرضه سری Mate 60 متوقف شد. Huawei برای تولید پردازنده Kirin 9000s از شرکت SMIC کمک گرفت که بزرگ‌ترین کارخانه تولید تراشه در چین و سومین در جهان بعد از TSMC و Samsung Foundry محسوب می‌شود.

این همکاری باعث شد گوشی‌های Huawei دوباره به فناوری 5G مجهز شوند، بدون آن‌که تحریم‌ها را نقض کرده باشند. البته هنوز یک نکته منفی وجود دارد: پیشرفته‌ترین چیپست موبایل Huawei سه نسل از رقبا عقب‌تر است و همچنان با فناوری 7 نانومتری تولید می‌شود، در حالی که دیگر شرکت‌ها به 5، 3 و حتی 2 نانومتر رسیده‌اند.

تحریم‌ها همچنین باعث شدند شرکت‌هایی مانند SMIC نتوانند به ماشین‌های پیشرفته لیتوگرافی EUV دسترسی داشته باشند. این دستگاه‌ها برای تولید تراشه‌هایی با فناوری زیر 7 نانومتر ضروری هستند.

در حالی که TSMC و Samsung Foundry به زودی تراشه‌های 2 نانومتری عرضه خواهند کرد، شرکت‌هایی مانند Huawei و SMIC هنوز درگیر محدودیت‌های شدید تکنولوژی هستند.

هفته گذشته، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا پیشنهاد وضع تعرفه وارداتی بر تراشه‌ها را مطرح کرد. هدف این طرح، تشویق شرکت‌ها به تولید تراشه در داخل خاک آمریکا است.

به گزارش DigiTimes، بسیاری از شرکت‌هایی که قبلا به دلیل هزینه بالا از خرید تراشه‌های ساخت آمریکا خودداری می‌کردند، حالا در تلاش هستند تا تولیدات خود را از کارخانه TSMC در آریزونا تأمین کنند تا از پرداخت تعرفه‌ها فرار کنند.

اگر درس اقتصاد مقدماتی خوانده باشید، جواب این سوال را می‌دانید: وقتی تقاضا بالا باشد و ظرفیت تولید محدود، چه اتفاقی می‌افتد؟ درست حدس زدید، قیمت‌ها بالا می‌رود.

این دقیقا همان شرایطی است که اکنون وجود دارد. TSMC قرار است قیمت تولید در فناوری‌هایی را که همین حالا هم گران هستند، افزایش دهد. مثلا قیمت هر ویفر 2 نانومتری حدود ۳۰ هزار دلار است، یعنی تقریبا ۵۰ درصد بیشتر از هزینه ویفرهای ۳ نانومتری در زمان عرضه آن‌ها.

حتی قبل از اجرای تعرفه‌های وارداتی، به نظر می‌رسد قیمت گوشی‌های هوشمند در آمریکا به‌زودی افزایش پیدا خواهد کرد.

ویفرهای سیلیکونی نقش زیربنای تراشه‌ها را دارند؛ تراشه‌ها به‌صورت لایه‌لایه روی آن‌ها ساخته می‌شوند و در نهایت به قطعات کوچکتر برش می‌خورند تا پردازنده‌های مستقل شکل بگیرند.

قیمت بالای ویفرهای 2 نانومتری یکی از دلایلی بود که باعث شد شرکت Apple تصمیم بگیرد برای پردازنده‌های A19 و A19 Pro که قرار است در گوشی‌های iPhone 17 استفاده شوند، به‌جای فناوری 2 نانومتری از نسل سوم فناوری 3 نانومتری TSMC استفاده کند. در ابتدا تصور می‌شد Apple این سری را با فناوری 2 نانومتری عرضه خواهد کرد.

منبع ]

دانلود آهنگ
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

لینک های مفید