logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

مد و زیبایی

نقش پتاسیم در بدن‌

خانه » نقش پتاسیم در بدن

avatar
Author

نویسنده


  • 2025-02-26

پتاسیم یک الکترولیت مهم است که در کنار سدیم برای حفظ تعادل مایعات در بدن کار می کند. این تضمین می کند که سلول ها و خون دارای مقدار متعادل مایع هستند. در این وبلاگ از فروشگاه آنلاین سلامتی و زیبایی میپردازیم به: نقش پتاسیم در بدن، افزایش پتاسیم بروکلی با مکمل های غذایی، پتاسیم بالا برای چه افرادی خطر دارد؟نکات احتیاطی درباره پتاسیم، با ما تا انتهای این مطالب همراه باشید.

نقش پتاسیم در بدن، افزایش پتاسیم بروکلی با مکمل های غذایی، پتاسیم بالا برای چه افرادی خطر دارد؟نکات احتیاطی درباره پتاسیمنقش پتاسیم در بدن، افزایش پتاسیم بروکلی با مکمل های غذایی، پتاسیم بالا برای چه افرادی خطر دارد؟نکات احتیاطی درباره پتاسیم

پتاسیم عمدتاً از طریق غذا، عمدتاً میوه‌ها و سبزیجات به دست می‌آید و در انواع بیماری‌ها، مانند بیماری‌های کلیوی، فواید دارد.

سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی اغلب به عنوان منابع غنی پتاسیم معرفی می شوند. با این حال، ممکن است اینطور نباشد. کلم بروکلی حاوی 316 میلی گرم پتاسیم در هر 100 گرم است که تنها 7 درصد از نیاز روزانه توصیه شده را تامین می کند. 

به گفته سازمان غذا و دارو، یک غذا تنها زمانی می تواند به عنوان «منبع خوب پتاسیم» در نظر گرفته شود که حاوی بیش از 10 درصد از مصرف توصیه شده روزانه یا 350 میلی گرم پتاسیم در هر مقدار مرجع از غذا باشد. 

می توان نتیجه گرفت که کلم بروکلی پتاسیم بالایی ندارد اما می توان آن را یک منبع نسبتاً غنی از این ماده معدنی در نظر گرفت.

نقش پتاسیم در بدن، افزایش پتاسیم بروکلی با مکمل های غذایی، پتاسیم بالا برای چه افرادی خطر دارد؟نکات احتیاطی درباره پتاسیم

نکته تخصصی: افزایش محتوای پتاسیم یک وعده غذایی بروکلی

کلم بروکلی را می توان در کنار سایر غذاهای پر پتاسیم طبخ کرد تا میزان پتاسیم مصرفی شما از طریق وعده غذایی افزایش یابد. برخی از غذاهایی که می توانید از آنها استفاده کنید عبارتند از: 

عدس پخته شده (حاوی 755 میلی گرم در 1 فنجان)سیب زمینی پخته (حاوی 610 میلی گرم در یک سیب زمینی متوسط)کنسرو لوبیا چشم بلبلی (حاوی 607 میلی گرم در 1 فنجان)

نقش پتاسیم در بدن

علاوه بر حفظ تعادل مایعات در بدن، پتاسیم این نقش ها را در بهبود سلامت نیز ایفا می کند.

1. خطر فشار خون بالا و سکته را کاهش می دهد

پتاسیم معمولاً به دلیل نقشش در کاهش فشار خون، به ویژه در افرادی که فشار خون بالا دارند، مشهور است.

مطالعات متعدد ثابت کرده اند که مکمل پتاسیم به روشی وابسته به دوز می تواند به طور قابل توجهی سطح فشار خون بالا را کاهش دهد. این بدان معناست که هر چه دوز پتاسیم بالاتر باشد، ظرفیت آن برای کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون بالا خواهد بود. 

حتی یک دوز خفیف 4.7 گرم از طریق منابع غذایی منجر به کاهش 8.0/4.1 میلی متر جیوه در فشار خون می شود. این کاهش فشار خون نه تنها پیامدهای فشار خون را بهبود می بخشد، بلکه خطر عوارضی مانند سکته و حمله قلبی را نیز کاهش می دهد. 

پتاسیم با افزایش پاکسازی سدیم در بدن از طریق ادرار عمل می کند. همچنین تنش روی ماهیچه‌های رگ‌های خونی را کاهش می‌دهد و آنها را آرام می‌کند که به نوبه خود به کاهش فشار خون کمک می‌کند. 

کرم حجم دهنده سینه میبلین آمریکا درمانی قطعی برای کوچکی سینه و باسن

کرم حجم دهنده سینه

2. خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد

سنگ های اگزالات کلسیمی شایع ترین سنگ های کلیه هستند. زمانی اتفاق می افتد که کلسیم از طریق منابع غذایی جذب بدن نمی شود و در عوض از طریق ادرار دفع می شود. این کلسیم می تواند انباشته شده و با اگزالات (غذاهای پر اگزالات) ترکیب شده و سنگ کلیه را تشکیل دهد.

طبق مطالعات، مکمل پتاسیم – به ویژه سیترات پتاسیم – می تواند خطر تشکیل سنگ را کاهش دهد .

سیترات پتاسیم در روده به کلسیم متصل می شود و جذب آن را افزایش می دهد به طوری که از طریق ادرار خارج نمی شود. همچنین به کلسیم موجود در ادرار متصل می شود و از چسبیدن آن به اگزالات جلوگیری می کند. 

سیترات پتاسیم همچنین برای جلوگیری از سنگ های اسید اوریک مفید است زیرا اسید اوریک بیش از حد را حل می کند و از غلظت آن در ادرار جلوگیری می کند.

دوز توصیه شده سیترات پتاسیم 30 تا 40 میلی اکی والان در روز است یا پزشک ممکن است دوز ایده آلی را برای شما تجویز کند. 

نقش پتاسیم در بدن، افزایش پتاسیم بروکلی با مکمل های غذایی، پتاسیم بالا برای چه افرادی خطر دارد؟نکات احتیاطی درباره پتاسیمنقش پتاسیم در بدن، افزایش پتاسیم بروکلی با مکمل های غذایی، پتاسیم بالا برای چه افرادی خطر دارد؟نکات احتیاطی درباره پتاسیم

3. سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد

پتاسیم همچنین در کاهش تحلیل استخوان و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان به ویژه در افراد مسن مفید است. پتاسیم از طریق منابع غذایی می تواند از از دست رفتن کلسیم از استخوان جلوگیری کند و از کاهش کلسیم از طریق ادرار جلوگیری می کند. 

مطالعات نشان داده اند که مصرف روزانه پتاسیم خطر پوکی استخوان را در زنان یائسه که در معرض بیشترین خطر ابتلا به استخوان های ضعیف هستند، کاهش می دهد. این نتیجه مشابه در مردان مشاهده نشد. 

شما می توانید با پزشک خود برای تعیین دوز ایده آل پتاسیم خود مشورت کنید.

همچنین بخوانید: آیا کلم بروکلی برای کاهش اسید اوریک مفید است؟

4. می تواند به مدیریت سطح قند خون کمک کند

پتاسیم پایین در بدن، وضعیتی که به عنوان هیپوکالمی شناخته می شود، با احتمال بالاتر ابتلا به دیابت مرتبط است. مطالعات گزارش داده اند که در شرکت کنندگان با سطح سرمی پتاسیم پایین، سطح قند خون ناشتا افزایش یافته است و بالعکس. 

لاغری فوری و موضعی، فرم دهی و سفت کردن بدن و درمان سلولیت با ژل لاغری هات چیلی

ژل لاغری و کاهش سایز هات چیلیکرم لاغری و ژل لاغری هات چیلی

مصرف روزانه و منابع غذایی توصیه شده

مصرف توصیه شده پتاسیم برای مردان 3400 میلی گرم در روز و برای زنان 2600 میلی گرم در روز است. در دوران بارداری به 2900 میلی گرم در روز و برای زنان شیرده به 2800 میلی گرم در روز افزایش می یابد. 

برخی از منابع سرشار از پتاسیم در رژیم غذایی عبارتند از: زردآلو خشک، عدس، آلو، کشمش، موز، شیر، اسفناج و غلات غنی شده. 

چه کسانی باید از غذاهای پر پتاسیم پرهیز کنند

پتاسیم به طور کلی برای افراد سالم بی خطر است زیرا بدن پتاسیم اضافی را از طریق ادرار دفع می کند. با این حال، افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی ، کسانی که داروهای فشار خون مصرف می‌کنند یا مبتلایان به بیماری کبدی باید مصرف پتاسیم خود را محدود کنند. 

یک متخصص تغذیه و پزشک قادر خواهند بود میزان مصرف روزانه اصلاح شده را بر اساس وضعیت سلامتی شما شناسایی کنند.

رعایت نکات عملی

بروکلی منبع نسبتاً غنی پتاسیم است . می توانید عدس پخته شده، یک سیب زمینی پخته شده متوسط ​​یا لوبیا قرمز کنسرو شده را به یک وعده غذایی تهیه شده از کلم بروکلی اضافه کنید تا محتوای پتاسیم آن افزایش یابد.پتاسیم یک الکترولیت مهم است که نه تنها به حفظ تعادل مایعات در سلول‌های بدن و خون کمک می‌کند، بلکه در کاهش فشار خون و خطر سکته، جلوگیری از تحلیل استخوان و در نتیجه کاهش خطر پوکی استخوان و بهبود تعادل قند خون و کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مفید است.برای دریافت پتاسیم از منابع غذایی از غذاهایی مانند آلو، زردآلو خشک، آجیل، عدس، کشمش، موز و شیر استفاده کنید.افراد مبتلا به بیماری های کلیوی باید میزان دریافت پتاسیم خود را از طریق رژیم غذایی کنترل کنند.

منبع

منبع

دانلود آهنگ
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

لینک های مفید