ریزمغذیها یا فیتوکمیکالهای رژیمی با فعالیتهای آنتیاکسیدانی یا ضد التهابی قوی، عوامل امیدوارکنندهای برای حفظ عملکرد ریه هستند و اکثر مطالعات فعلی بر روی اثر محافظتی آنها در بزرگسالی و پیری متمرکز شدهاند. در این مقاله از فروشگاه آنلاین سلامتی و زیبایی میپردازیم به: مواد معدنی ضروری برای ریه ها و فواید رژیم غذایی مدیترانه ای، ارتباط روده سالم و ریه ها و آسیب ناشی از سیگار و تغذیه سالم، مواد مغذی مفید برای ریه ها، با ما تا انتهای این مطالب همراه باشید.
با توجه به دسته بندی های مختلف و خواص آنتی اکسیدانی قوی فیتوکمیکال ها، مطالعات آینده برای روشن کردن نتایج بالقوه متفاوت و مکانیسم های اساسی آنها ضروری است.
کاروتنوئیدها ممکن است به بهبود الگوی علائم بیماری ریوی کمک کنند، در حالی که لیکوپن، فلاونوئیدها و ویتامینهای C و E ممکن است به کاهش سرعت پیشرفت آن کمک کنند. رژیم غذایی و تغذیه به طور فزاینده ای به عنوان عوامل قابل تغییر در توسعه و پیشرفت بیماری مزمن شناخته می شوند .
مصرف میوه و سبزیجات به دلیل فواید ویتامین های آنتی اکسیدانی (C، D، E، و بتاکاروتن)، مواد معدنی (منیزیم، کلسیم، سلنیوم و پتاسیم)، فیبر غذایی و مواد شیمیایی گیاهی با سلامت تنفسی مرتبط است.
میوه ها (به عنوان مثال، سیب ، موز )، سبزیجات (به عنوان مثال، گوجه فرنگی)، چای گیاهی ، ماهی، غذاهای دریایی،
و شراب سفید همگی پتانسیل حفظ عملکرد ریه را در جمعیت های عمومی یا پرخطر نشان دادند.
مواد معدنی ضروری برای ریه ها و فواید رژیم غذایی مدیترانه ای، ارتباط روده سالم و ریه ها و آسیب ناشی از سیگار و تغذیه سالم
مواد معدنی ضروری برای ریه ها و فواید رژیم غذایی مدیترانه ای، ارتباط روده سالم و ریه ها و آسیب ناشی از سیگار و تغذیه سالم
در ابتدا مواد مغذی مفید برای ریه ها را بشناسیم:
در اینجا برخی از مواد مغذی کلیدی که برای ریه های شما مفید هستند آورده شده است:
1. اسیدهای چرب امگا 3
مواد معدنی ضروری برای ریه ها و فواید رژیم غذایی مدیترانه ای، ارتباط روده سالم و ریه ها و آسیب ناشی از سیگار و تغذیه سالم
اسیدهای چرب امگا 3، عمدتاً EPA (C20:5) و DHA (C22:6) که در ماهیهای روغنی و غذاهای دریایی یافت میشوند،
نشان داده شدهاند که با پاسخ التهابی بدن تداخل دارند و ممکن است برخی از مکانیسمهای التهابی درگیر در بدن را از بین ببرند. فیزیوپاتولوژی بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، آسم و بیماری انسدادی ریه.
اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 (n-3 PUFA) دارای خواص ضد التهابی و ضد حساسیت هستند و بنابراین ممکن است برای سلامت ریه مفید باشند. آنها در ماهی های چرب، روغن های دریایی و سایر غذاهای دریایی وجود دارند.
2. ویتامین C
ویتامین C دارای اثرات ضد التهابی، ضد آسم و آنتی اکسیدانی است که می تواند به عملکرد بهتر ریه ها، کاهش یا ترمیم آسیب ریه و تسهیل تامین اکسیژن بهتر در بدن کمک کند.
3. ویتامین E
ویتامین E به طور هم افزایی با ویتامین C در خنثی سازی گونه های فعال اکسیژن (ROS) عمل می کند.
مهم است بدانیم ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی قوی خود را عمدتاً از طریق فعالیت های زنجیره شکن، ترمیم کننده غشاء و از بین بردن رادیکال های آزاد اعمال می کند. مداخلات رژیم غذایی ویتامین E به کاهش کاهش عملکرد ریه مرتبط با پیری کمک می کند.
کرم حجم دهنده سینه میبلین آمریکا درمانی قطعی برای کوچکی سینه و باسن
4. فلاونوئیدها
فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های قوی هستند و دارای اثرات ضد التهابی و همچنین ضد حساسیت هستند تا حدی به دلیل توانایی آنها در خنثی کردن
آنها به طور گسترده در رژیم غذایی توزیع می شوند و در میوه ها، سبزیجات، آجیل، دانه ها، ساقه ها، گل ها، ریشه ها، پوست درخت، شکلات تلخ ، چای، شراب و قهوه یافت می شوند.
شواهدی از فواید فلاونوئیدهای رژیمی در توسعه و پیشرفت آسم وجود دارد.
مصرف چای گیاهی غنی از فلاونوئید با کاهش کندتر 10 ساله عملکرد ریه همراه بود. فلاونوئیدها متابولیت های ثانویه از گیاهان پلی فنلی با فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجه هستند. دریافت آنتوسیانین اثر محافظتی قوی در برابر کاهش عملکرد ریه مرتبط با افزایش سن دارد.
دریافت رژیم غذایی کل فلاونوئیدها، کاتچین ها و پروآنتوسیانیدین ها رابطه معکوس با کاهش عملکرد ریه نشان داد. کورکومین ها، فنول هایی که به طور طبیعی در زردچوبه یافت می شوند ، دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند.
مواد معدنی ضروری برای ریه ها و فواید رژیم غذایی مدیترانه ای، ارتباط روده سالم و ریه ها و آسیب ناشی از سیگار و تغذیه سالم
5. کاروتنوئیدها
کاروتنوئیدها رنگدانه های گیاهی و گروهی از آنتی اکسیدان های محلول در چربی هستند که نشان داده شده است به دلیل توانایی
آنها در پاکسازی ROS و کاهش استرس اکسیداتیو برای سلامت تنفسی مفید هستند.
6. ویتامین D
مواد معدنی ضروری برای ریه ها و فواید رژیم غذایی مدیترانه ای، ارتباط روده سالم و ریه ها و آسیب ناشی از سیگار و تغذیه سالم
ویتامین D را می توان از منابع غذایی یا مکمل ها به دست آورد. با این حال، قرار گرفتن در معرض نور خورشید عامل اصلی سطح ویتامین D است.
شواهد فعلی از نقش کمبود ویتامین D در شروع بیماری، پیشرفت و تشدید عفونت های تنفسی، آسم و COPD وجود دارد. به نظر می رسد ویتامین D نقش محافظتی در برابر حساسیت و شدت عفونت های تنفسی دارد.
ویتامین D فعال (1،25(OH)2D) تولید کاتلیسیدین های ضد میکروبی و دفنسین هایی را که باکتری ها را از بین می برند و باعث ترمیم زخم می شوند، اصلاح می کند. همچنین ویتامین D فعال بیان گیرنده های راینوویروس را در کشت سلول های اندوتلیال و PBMCs (سلول های تک هسته ای خون محیطی) کاهش می دهد.
ویتامین D همچنین از تکثیر سلول های ماهیچه صاف راه هوایی (ASM) جلوگیری می کند و کمبود این ویتامین رشد طبیعی ریه را مختل می کند. شواهد اپیدمیولوژیک سطوح پایین ویتامین D را با خس خس و عفونت های تنفسی مرتبط می کند.
مطالعات اخیر بسیاری از مکانهای جدید گیرندههای ویتامین D و ویتامین D (VDRs) را در اندامها، از جمله سیستم ایمنی، نشان دادهاند
که پتانسیل آن را در دفاع در واکنشهای التهابی و عفونت نشان میدهد.
7. برخی از مواد معدنی ضروری
برخی از مواد معدنی ضروری نیز در شرایط تنفسی محافظت کننده هستند. در کودکان، افزایش دریافت منیزیم، کلسیم و پتاسیم با شیوع آسم رابطه معکوس دارد.
منیزیم غذایی ممکن است اثرات گشادکننده برونش مفیدی در آسم داشته باشد. مصرف کم منیزیم در رژیم غذایی با اثرات منفی روی ماهیچه صاف برونش در آسم شدید همراه است.
دریافت سلنیوم رژیم غذایی در افراد مبتلا به آسم در مقایسه با افراد غیرآسمی کمتر است.
نقش تغذیه در بیماران مبتلا به COPD
مطالعات نشان می دهد که مبتلایان به آسم که دارای وزن کم بودند نسبت به همتایان با وزن طبیعی خود کنترل ضعیف تری نسبت به آسم داشتند.
سوء تغذیه بیشتر به عنوان یکی از ویژگی های COPD شناخته می شود.
کاهش وزن، وزن کم بدن و تحلیل عضلات در بیماران COPD مبتلا به بیماری پیشرفته شایع است و با کاهش زمان بقا و افزایش خطر تشدید همراه است.
علل سوء تغذیه در COPD چند عاملی است و شامل کاهش دریافت انرژی به دلیل کاهش اشتها، کاهش فعالیت بدنی، تنگی نفس هنگام غذا خوردن و افسردگی است.
علاوه بر این، مصرف انرژی در حالت استراحت در COPD افزایش مییابد، که احتمالاً به دلیل تقاضای انرژی بیشتر ناشی از افزایش کار تنفس است. همچنین، التهاب سیستمیک، که مشخصه COPD است، ممکن است بر دریافت و مصرف انرژی تأثیر بگذارد.
نشان داده شده است که مکملهای تغذیهای در بیماران مبتلا به COPD با سوءتغذیه باعث افزایش وزن، افزایش توده بدون چربی، افزایش قدرت گرفتن و تحمل ورزش و بهبود کیفیت زندگی میشود.
سولفورافان موجود در کلم بروکلی و واسابی و کورکومین، رنگدانه موجود در زردچوبه، خواص آنتی اکسیدانی مفیدی دارند. مکمل آمینو اسیدهای شاخه دار در COPD با نتایج مثبتی از جمله افزایش سنتز پروتئین کل بدن، وزن بدن، توده بدون چربی و سطح اکسیژن خون شریانی همراه است.
شواهد امیدوارکننده ای وجود دارد که نشان می دهد مکمل های غذایی در COPD مهم است و می تواند به کاهش برخی از اثرات نامطلوب این بیماری،
به ویژه تحلیل رفتن عضلات و کاهش وزن کمک کند. کاهش عملکرد ریه با استرس اکسیداتیو و اقدامات التهابی مرتبط است.
فواید رژیم غذایی مدیترانه ای در بیماران مبتلا به بیماری های ریوی
در مطالعات اپیدمیولوژیک رژیم غذایی مدیترانه ای دارای اثرات محافظتی در برابر بیماری های آلرژیک تنفسی است.
این الگوی غذایی شامل مصرف زیاد غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری شده است، یعنی میوه، سبزیجات، نان، غلات، لوبیا، آجیل و دانه ها. مصرف کم تا متوسط غذاهای لبنی، ماهی، مرغ و شراب؛ و مصرف کم گوشت قرمز
مصرف زیاد روغن زیتون منجر به یک ترکیب رژیمی می شود که چربی اشباع کمی دارد، اگرچه در چربی کل هنوز متوسط است.
در کودکان، چندین مطالعه نشان داد که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای رابطه معکوس با آتوپی دارد و اثر محافظتی بر روی آتوپی، خس خس سینه و علائم آسم دارد. رعایت رژیم غذایی در دوران بارداری همچنین از خس خس مداوم و خس خس آتوپیک در کودکان در سن 6.5 سالگی محافظت می کند.
ارتباط قوی بین پایبندی به رژیم غذایی مدیترانه ای و کنترل آسم گزارش شده است. اسیدهای چرب چند غیراشباع امگا 3 (PUFAs) از منابع دریایی و مکمل ها نشان داده شده است که از طریق چندین مکانیسم سلولی ضد التهاب هستند.
PUFA های امگا 3 با زنجیره بلند تولید سلول های التهابی مواد شیمیایی پیش التهابی را کاهش می دهند و تولید ROS را کاهش می دهند. آنتی اکسیدان ها، از جمله ویتامین C، ویتامین E، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها، به وفور در میوه ها و سبزیجات، و همچنین آجیل، روغن های گیاهی، کاکائو، شراب قرمز و چای سبز وجود دارند.
ژل لاغری هات چیلی: لاغری فوری و سریع موضعی شکم ، پهلو، ران، بازو و سایر نقاط بدن
تأثیر مثبت الکل بر سلامت ریه
قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض مصرف توصیه شده الکل می تواند به دلیل اثر آنتی اکسیدانی، به ویژه شراب قرمز، به دلیل محتوای پلی فنل (تانن) بالای آن که ممکن است پاکسازی مخاطی را افزایش دهد، گشاد شدن برونش ها را تحریک کند، و التهاب و آسیب راه های هوایی را که در آسم مشاهده می شود کاهش دهد، برای عملکرد ریه مفید باشد. COPD
با این حال، قرار گرفتن طولانی مدت و زیاد در معرض الکل، پاکسازی مخاطی را مختل می کند، ممکن است مدیریت آسم را پیچیده کند، و احتمالاً نتایج، از جمله عملکرد ریه و مرگ و میر در بیماران مبتلا به COPD را بدتر می کند.
اخیراً ثابت شده است که مصرف الکل رابطه U شکل با مرگ و میر COPD دارد. مطالعات نشان داده اند که مصرف الکل به عنوان یک عامل استرس اکسیداتیو باعث اختلال در عملکرد ریه می شود.
علاوه بر دوز مصرفی الکل، ترکیبات فنلی موجود در شراب به دلیل پتانسیل آنها به عنوان جاذب کننده رادیکال، به عنوان یکی دیگر از عوامل تعیین کننده احتمالی برای این اثر U شکل نشان داده شد.
نشان داده شده است که نوشیدن شراب احتمالاً با عملکرد بهتر ریه مرتبط است و رسوراترول به عنوان یک فنل معمولی در شراب اغلب با کاهش خطر COPD مرتبط است.
مواد معدنی ضروری برای ریه ها و فواید رژیم غذایی مدیترانه ای، ارتباط روده سالم و ریه ها و آسیب ناشی از سیگار و تغذیه سالم
روده سالم به ریه های سالم منجر می شود
محور روده-ریه و میکروبیوم روده جزء اصلی هستند. میکروبیوم روده احتمالاً در COPD مختل می شود و به التهاب مزمن کمک می کند.
رژیم غذایی یک عامل به آسانی قابل تغییر است و رژیم غذایی بیماران مبتلا به COPD اغلب دارای کمبود مواد مغذی مانند فیبر است. متابولیسم فیبر غذایی توسط میکروبیومهای روده، اسیدهای چرب زنجیره کوتاه ضد التهابی (SCFAs) تولید میکند که میتواند از التهاب در ریهها محافظت کند.
با پرداختن به «شکاف فیبر» در رژیم غذایی بیماران مبتلا به COPD، این مداخله غذایی هدفمند ممکن است التهاب را هم از نظر سیستمی و هم در
مجاری هوایی کاهش دهد و به تغییر الگو در یک رژیم
غذایی در نظر گرفتهتر، که شامل مصرف مکرر از سبزیجات، میوه ها، روغن پخت و پز/سرس، غلات و حبوبات، غلات کامل، برنج/ماکارونی،
ماهی، لبنیات کم چرب، مرغ و آب – که در نظر گرفته می شود “رژیم غذایی محتاطانه.”
تحقیقات اخیر رابطه معکوس بین الگوهای غذایی سازگار با رژیم غذایی محتاطانه و خطر ابتلا به COPD را نشان داده است. روده 99 درصد از توده باکتریایی میکروبیوم انسان را در خود جای داده است که عمدتاً شامل کلونیزاسیون روده کوچک است.
این باکتری ها متابولیت ها و لیگاندهایی تولید می کنند که به طور مستقیم به هضم کمک می کنند و در عین حال به طور غیرمستقیم سیستم ایمنی و التهاب را تنظیم می کنند. جذب این محصولات باکتریایی در گردش خون باعث ایجاد اثرات سیستمیک بر میزبان توسط میکروبیوم روده می شود.
مواد معدنی ضروری برای ریه ها و فواید رژیم غذایی مدیترانه ای، ارتباط روده سالم و ریه ها و آسیب ناشی از سیگار و تغذیه سالم
برنزه کننده فوری فلورسان با رنگ دهی یکدست به بدن پیشنهاد سایت سلامتی و زیبایی
شرکت ساسانیان پارسیان کهن تنها نماینده انحصاری برند فلورسان روسیه در ایران، امارات متحده عربی و خاورمیانه می باشد.
نکات تغذیه ای برای کاهش آسیب ریه ناشی از سیگار
مداخلات حفاظتی مواد مغذی در میان سیگاریها احتمالاً اثرات سیگار بر سلامت ریه را کاهش میدهد.
میوه ها (به عنوان مثال، سیب، موز)، سبزیجات (به عنوان مثال، گوجه فرنگی)، چای گیاهی، ماهی، غذاهای دریایی، و شراب سفید
همه پتانسیل حفظ عملکرد ریه را در جمعیت های عمومی یا پرخطر نشان دادند.
رژیم غذایی سالم و محتاطانه سرشار از سبزیجات، میوهها، ماهی و غلات کامل با عملکرد بهتر ریهها به خصوص در مردان سیگاری مرتبط است. بنابراین، علاوه بر اجتناب از سیگار کشیدن، یک الگوی غذایی سالم می تواند عملکرد ریه را در افراد سیگاری حفظ کند.
بیشتر بخوانید: 8 راه ساده برای سم زدایی بدن برای کاهش وزن
توصیه های تغذیه ای برای بیماران تنفسی در دوران بارداری
آنتی اکسیدان های رژیمی ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت تنفسی داشته باشند. آنتی اکسیدان ها همچنین ممکن است در آسم در دوران بارداری مهم باشند، زیرا در حالی که استرس اکسیداتیو معمولا در دوران بارداری طبیعی افزایش می یابد، در زنان مبتلا به آسم افزایش می یابد.
کاروتنوئیدها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود به خوبی شناخته شده اند. α-توکوفرول نوعی ویتامین E است که با مهار پراکسیداسیون لیپیدی به حفظ یکپارچگی اسیدهای چرب غشاء کمک می کند.
دریافت ویتامین E، ویتامین D، شیر، پنیر و کلسیم توسط مادر در دوران بارداری نیز با خس خس سینه در اوایل دوران کودکی ارتباط منفی دارد.
سطوح پایین ویتامین D در کودکان برای ریه های آنها مضر است
کمبود ویتامین عامل اصلی بیماری های تنفسی در کودکان است. در کودکان، گردش خون پایین ویتامین D با عملکرد پایین ریه، افزایش مصرف کورتیکواستروئید و دفعات تشدید مرتبط بود. همچنین، در کودکان مبتلا به آسم مقاوم به استروئید، سطح پایین ویتامین D با افزایش ضخامت ASM مرتبط بود.
سایر مطالعات مشاهده ای گزارش می دهند که سطوح پایین ویتامین D با تشدید آسم در کودکان مرتبط است. چندین مطالعه مشاهده ای از نقش ویتامین D برای محافظت در برابر شرایط تنفسی در کودکان حمایت می کند.
سخن پایانی
به نظر می رسد مصرف رژیم غذایی هم در توسعه و هم در مدیریت بیماری های تنفسی مهم است. آنتی اکسیدان ها با اثرات مثبت بر التهاب، نتایج بالینی و پیشگیری از بیماری های تنفسی مرتبط هستند.
رویکرد کامل مواد غذایی به مکملهای مغذی – برای مثال، افزایش مصرف میوه و سبزیجات – از مزایای افزایش دریافت مواد مغذی متعدد از جمله ویتامین C، ویتامین E،
کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها برخوردار است و از نظر بیماریهای تنفسی امیدوارکننده است. کاهش خطر COPD و بروز تشدید آسم.
مصرف ویتامین ها (به عنوان مثال، A، C، D، E، B12)، کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، کورکومین، رسوراترول، منیزیم، و اسیدهای چرب امگا 3
همگی اثرات محافظتی در برابر از دست دادن عملکرد ریه نشان می دهند، برخی عمدتاً با بهبود متوسط عملکرد ریه و دیگران از طریق کاهش نرخ کاهش. مداخلات غذایی در اوایل زندگی ممکن است به ذخیره عملکرد ریه در طول عمر کمک کند.
منبع
دانلود آهنگ