مینا ساداتی از جمله بازیگران موفق و کمحاشیهای است که نقشهای مهمی در کارنامهاش برجا گذاشته است. او در تلویزیون فقط یک سریال «تنهایی لیلا» را بازی کرده اما در شبکه نمایش خانگی به نسبت پرکار بوده است. در سریالهای «هفت»، «آمستردام» و «دفتر یادداشت» بازی کرده و حالا هم که قرار است بهزودی او را با نقشی متفاوت در سریال «آبان» به کارگردانی رضا دادویی ببینیم.
به گزارش فیلمنیوز، از هفته گذشته تیزرهای سریال «آبان» به کارگردانی رضا دادویی منتشر شده و قرار است بهزودی از پلتفرم شیدا منتشر شود. به بهانه حضور مینا ساداتی در این سریال نگاهی داریم به مهمترین نقشهای کارنامهاش.
عیار 14 | پرویز شهبازی | 1387
مینا ساداتی با فیلم «عیار 14» معرفی شد.
«عیار 14» اولین تجربه مهم بازیگری مینا ساداتی بود. پیشتر در «زخم شانه حوا» به کارگردانی حسین قناعت بازی کرده بود اما نقشش چندان دیده نشد. او پیش از بازی در «عیار14» در کلاسهای پرویز شهبازی به عنوان هنرجو حضور داشت و بعد از پایان دوره توسط او برای بازی در این فیلم دعوت به همکاری شد. ساداتی در این فیلم کنار دست بازیگرانی مثل محمدرضا فروتن، کامبیز دیرباز و پوریا پورسرخ قرار گرفت و با اینکه اولین قدمش را در بازیگری برمیداشت در جو مردانه این فیلم موفق ظاهر شد. بازی او در این فیلم باعث شد کارگردانهای دیگری هم برای نقشهایی مهم به او پیشنهاد بازیگری دهند.
تنهایی لیلا | محمدحسین لطیفی | 1394
مینا ساداتی در سریال »تنهایی لیلا» حضور موفقی داشت.
در سریال «تنهایی لیلا» به کارگردانی محمدحسین لطیفی، مینا ساداتی بازیگر نقش اصلی بود. دختری به نام لیلا از خانوادهای ثروتمند و غیرمذهبی که خیلی اتفاقی گذرش به امامزادهای میافتاد و به محمد، متولی امامزاده که بیماری قلبی داشت علاقهمند میشد. لیلا رفتهرفته گذشتهاش را کنار میگذاشت و زندگی جدیدی را کنار محمد تجربه میکرد. سیر تحول این شخصیت از دختری سرسخت به لیلایی عاشق و مطیع بهخوبی توسط مینا ساداتی اجرا شده بود. بهطور کلی «تنهایی لیلا» سریال قدرتمندی نبود و در کارنامه محمدحسین لطیفی هم نتوانست جایگاهی ویژه به دست آورد اما باعث شد مینا ساداتی به شهرت زیادی دست پیدا کند.
امکان مینا | کمال تبریزی | 1394
مینا ساداتی در فیلم «امکان مینا» جلوی دوربین کمال تبریزی رفت.
مینا ساداتی در فیلم «امکان مینا» با نام خودش به میدان آمد. داستان در موشکباران دهه شصت روایت میشد. مینا ظاهرا با همسرش زندگی خوب و خوشی داشت اما رفتهرفته مشخص میشد دور از چشم او فعالیتهایی پنهانی انجام میدهد. همسرش هر روز همسرش را به کلاس میرساند و بعد به سر کار میرفت اما مینا به جای کلاس، به خانههای تیمی میرفت و با سازمان مجاهدین همکاری داشت. او با توجه به شغل شوهرش که خبرنگار بود، اخبار و اطلاعات بهروزی از اوضاع کشور داشت و آن را در اختیار سازمان مجاهدین قرار میداد. ساداتی برای این فیلم نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره سیوچهارم فیلم فجر شد.
فروشنده | اصغر فرهادی | 1394
مینا ساداتی در فیلم «فروشنده» با اصغر فرهادی همکاری کرد.
در فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی نقشی پررنگ نداشت اما حضور کوتاهش در تکمیل معنای فیلم تاثیر زیادی داشت. او بازیگری بود که بهتازگی از همسرش جدا شده و با پسرش تنها زندگی میکرد. رفتار بازیگران مرد با او خوب نبود و از آنجایی که در نمایش «مرگ فروشنده» نقش زنی تن فروش را بازی میکرد دیگران به خودشان حق میدادند با او شوخی کنند. او مدام از کوره در میرفت و با همه جدی برخورد میکرد. ساداتی سعی کرده بود بین بازی در فیلم و نقشی که روی صحنه داشت تفاوت قائل شود. خودش در مصاحبهای گفته بود از اینکه همین نقش کوتاه را در فیلم اصغر فرهادی بازی کرده بسیار خوشحال است.
محمد رسولالله | مجید مجیدی | 1394
مینا ساداتی در فیلم «محمد رسول الله (ص)» نقش مادر پیامبر را بازی کرد.
در نقش «محمد رسولالله»، به کارگردانی مجید مجیدی نقش آسیه مادر پیامبر (ص) را داشت. چهره و نگاه و شیوه بیان دیالوگها باعث شده بود بتوانیم او را کاملا در این نقش بپذیریم. حتی پوستر این فیلم هم از تصویر پیامبر (ص) در دامان آمنه گرفته شده است. حضور ساداتی در این فیلم هم طولانی نیست اما نقشش بسیار اثرگذار است. ساداتی در مصاحبهای گفته که برای ایفای این نقش بسیار احساساتی شده و مدام با خودش چالش داشته که آیا میتواند از پس ایفای آن بربیاید یا نه.
تابستان داغ | ابراهیم ایرجزاد | 1395
«تابستان داغ» یکی از فیلمهای تلخ کارنامه ساداتی است.
ساداتی در فیلم «تابستان داغ» به کارگردانی ابراهیم ایرجزاد نقش دکتری را داشت که به خاطر شغل خودش و همسرش توانایی نگهداری از فرزندش را نداشت. تلاش میکرد هرطور شده فردی را پیدا کند که چند ساعتی بچه را پیش او بگذارد. گم شدن بچه در خانه نسرین با بازی پریناز ایزدیار حواشی مهمی را رقم میزد. ساداتی التهاب و اوج درماندگی را بسیار دقیق به تصویر کشید و کاری کرد تا مخاطبان بتوانند احساساتش را باور کنند. البته از سوی دیگر رفتار دوگانه او در قبال نسرین باعث شد مخاطبان چندان هم به او حق ندهند. ساداتی برای این فیلم هم نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.
درخت گردو | محمدحسین مهدویان | 1398
«درخت گردو» از آثار مهم کارنامه مینا ساداتی است.
یکی از مهمترین فیلمهای کارنامه مینا ساداتی، «درخت گردو» به کارگردانی محمدحسین مهدویان بود، فیلمی درباره بمباران شیمیایی سردشت در سال 1366. راوی فیلم مینا ساداتی بود که نقش معلمی به نام هما را بازی میکرد. در شرایطی که همه از این بمباران آسیب دیده بودند هما کمک زیادی به بچهها میکرد و درباره ماجرای قادر مولانپور هم حضورش کمک بزرگی بود. گرچه خیلیها معتقد بودند انتظارشان از بازی این بازیگر در نقشی تا این حد ملتهب بیشتر بوده است.
دفتر یادداشت | کیارش اسدیزاده | 1402
مینا ساداتی هم در «دفتر یادداشت» بازی متفاوتی نسبت به آنچه پیشتر از او شاهد بودیم به نمایش گذاشت. او نقش زنی به اسم منیر را داشت. در قسمت ابتدایی به عنوان مدیر آسایشگاه و ساختمان معرفی میشد؛ زنی مقتدر با دیسیپلین خاص که اجازه نمیداد کسی پا از چارچوبها و مقرراتی که او تعیین کرده بیرون بگذارد. بسیار باجذبه بود و از جایگاه و قدرت و پولی که در اختیار داشت بیشترین استفاده را میکرد. در ادامه میفهمیدیم خاستگاهش طبقه فرودست جامعه است و برای انتقام خون پدرش به این مجتمع نزدیک شده تا زنی را که مسبب قتل پدرش است نابود کند. مهمترین ویژگی منیر، تازه به دوران رسیدگیاش بود. ساداتی توانسته بود در قالب نقشی قرار بگیرد که دو وجه کاملا متفاوت داشت. از یک سو دختری بود پر از حسرت و خشم از چیزهایی که نداشته و از دست داده و از سوی دیگر زنی ثروتمند و قدرتمند که کسی نمیتوانست مقابلش بایستد. او گهگاه از یک سر طیف به سر دیگر میرفت و شمایی از گذشته خودش رو میکرد تا نشان دهد متعلق به کدام طبقه اجتماعی است.