متا پروژه عظیم کابل زیردریایی «Waterworth» را تایید کرد؛ اتصال 50 هزار کیلومتری پنج قاره
خانه »
[
نوامبر گذشته گزارشی منتشر شد که نشان میداد متا برروی یک پروژه عظیم برای کابل کشی زیر دریا کار میکند. اکنون متا رسما آن را با نام پروژه Waterworth تایید کرده است. طبق اطلاعات منتشر شده، این کابل زیردریایی در مجموع ۵۰ هزار کیلومتر طول خواهد داشت و با تکمیل آن، طولانیترین پروژه کابل زیردریایی در جهان خواهد شد.
بهگزارش تکراتو به نقل از techcrunch، متا، شرکت مالک فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ که حدود 10 درصد از ترافیک ثابت و 22 درصد از ترافیک موبایل جهان را به خود اختصاص داده، در حال آماده شدن برای رونمایی از یک پروژه عظیم کابل زیردریایی به ارزش بیش از 10 میلیارد دلار است. پروژه Waterworth ، با هدف افزایش کنترل متا بر زیرساختهای ارتباطی مورد استفاده برای سرویسهایش بود.
اتصال پنج قاره با فناوری پیشرفته پروژه Waterworth
همانطور که پیشتر گزارش شده بود، این شبکه جدید قارههای مختلف را از طریق نقاط فرود کلیدی در ایالات متحده، برزیل، هند، آفریقای جنوبی و سایر مناطق مهم به هم متصل خواهد کرد. متا بهطور خاص بر نقش این شبکه در گسترش خدمات هوش مصنوعی در سراسر جهان و افزایش فرصتهای دیجیتال در هند تأکید دارد.
این کابل زیردریایی با استفاده از 24 جفت فیبر نوری طراحی شده و از معماری پیشرفتهای بهره خواهد برد. به گفته متا، در این پروژه از تکنیکهای جدید دفن کابل برای کاهش آسیب در مناطق پرخطر استفاده خواهد شد؛ مناطقی که به دلیل شرایط جغرافیایی یا سیاسی (و گاهی هر دو) مستعد آسیبدیدگی کابلها هستند. همچنین، این کابل در اعماق تا ۷۰۰۰ متری بستر دریا نصب خواهد شد تا بهرهوری آن به حداکثر برسد.
تأثیرات ژئوپلیتیکی و نقش هند در پروژه
یکی از دلایل مهم متا برای ایجاد زیرساخت ارتباطی اختصاصی، تحولات ژئوپلیتیکی بوده است. روز پنجشنبه، کاخ سفید بیانیهای از سوی رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر هند منتشر کرد که شامل تعهدی برای همکاری در توسعه فناوریهای زیر دریا در چارچوب یک مشارکت دفاعی بود. در این سند همچنین به پروژه Waterworth متا و نقش هند در تأمین مالی بخشی از آن اشاره شده است.
در این بیانیه آمده:
«رهبران دو کشور از اعلام سرمایهگذاری چند میلیارد دلاری و چندساله متا در یک پروژه کابل زیردریایی استقبال کردند. هند قصد دارد در زمینه نگهداری، تعمیر و تأمین مالی کابلهای زیردریایی در اقیانوس هند، با استفاده از تأمینکنندگان مورد اعتماد، سرمایهگذاری کند.»
متا و هدفگذاری برای رشد هوش مصنوعی
در گزارش اولیهای که در نوامبر منتشر شد، یکی از منابع تأکید کرده بود که رشد مراکز داده هوش مصنوعی و خدمات ابری در هند، بهعنوان پرجمعیتترین کشور جهان، یکی از انگیزههای اصلی متا برای اجرای این پروژه بوده است.
متا جزئیات بیشتری ارائه نکرده، اما در وبلاگ رسمی خود، به «ارتباطات دیجیتال، تجربههای ویدیویی و تراکنشهای آنلاین» بهعنوان کاربردهای اصلی این کابل اشاره کرده است.
به گفته مقامات ارشد متا، این پروژه سه گذرگاه جدید در اقیانوسها ایجاد میکند و با فراهم کردن اتصال پرسرعت و با ظرفیت بالا، توسعه هوش مصنوعی در سراسر جهان را تسریع خواهد کرد.
متا و رقابت با غولهای فناوری در ساخت کابلهای زیردریایی
این اولین پروژه کابل زیردریایی متا نیست، اما نخستین شبکهای خواهد بود که بهطور کامل تحت مالکیت این شرکت قرار دارد. طبق دادههای Telegeography، متا تاکنون در ۱۶ شبکه زیردریایی مشارکت داشته که از جمله آنها میتوان به پروژه 2Africa اشاره کرد. اما در این پروژه جدید، متا بهتنهایی مالک کابل خواهد بود.
این اقدام متا را در جایگاهی مشابه گوگل قرار میدهد، که در حال حاضر در ۳۳ مسیر مختلف کابل زیردریایی سرمایهگذاری کرده و در برخی پروژههای منطقهای، مالکیت کامل را در اختیار دارد. در مقابل، شرکتهایی مانند آمازون و مایکروسافت تنها به خرید ظرفیت در این کابلها بسنده کردهاند و هیچ کدام مالکیت کامل هیچ مسیری را در اختیار ندارند.
منبع ]
دانلود آهنگ