فولات چیست؟
فولات و اسید فولیک اشکال مختلف ویتامین B9 هستند. در حالی که تفاوت مشخصی بین این دو وجود دارد، نام آنها اغلب به جای یکدیگر استفاده می شود. در این مقاله از فروشگاه آنلاین سلامتی و زیبایی میپردازیم به: نقش فولات در بدن، علائم کمبود فولات و دلایل آن چیست؟ تفاوت اسید فولیک و فولات، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید. فولات شاید یکی از ویتامین فولات کمتر شناخته شده است که در آزمایشات پزشکی ویا مسائل درمانی نام آن را کمتر میشنویم؛ اما متخصصین از اهمیت آن آگاه هستند و اهمیت بسیار زیادی برای بدن دارد.
نقش فولات در بدن، علائم کمبود فولات و دلایل آن چیست؟ تفاوت اسید فولیک و فولات
تفاوت اسید فولیک و فولات
بسیاری از متخصصین و کارشناسان بهداشت، اسید فولیک و فولات را یکسان در نظر میگیرند؛ اما باید توجه داشته باشید که اسید فولیک در حقیقت یک نسخه مصنوعی اکسید شده فولات است و فولات همان ویتامین B9 محلول در آب است. همانطور که میدانید، این ویتامین فولات در سبزیهای با برگ سبز تیره، جگر گاو و دیگر مواد غذایی یافت میشود. در واقع اسید فولیک جایگزین پایدار و ارزان برای فولات در مکملهای غذایی است. اگرچه از نظر ما یکسان باشند؛ اما بدن تفاوت فولات و اسید فولیک را به خوبی درک میکند. فولات با اسید فولیک تفاوتهایی دارند. کمبود فولات در بدن باعث کاهش فعالیت مغز میشود. مطالعات نشان داده که کمبود اسید فولیک میتواند با افسردگی رابطه مستقیم داشته باشد، بنابراین در هنگام مصرف داروهای ضدافسردگی استفاده از مکملهای اسید فولیک میتواند به بهبود وضع بیمار کمک زیادی بکند.
نقش فولات در بدن، علائم کمبود فولات و دلایل آن چیست؟ تفاوت اسید فولیک و فولات
فولات چیست؟
ویتامین فولات چیست؟
فولات که همان ویتامین B9 است، در بدن برای سنتز و بازسازی DNA، تقسیم سلولی، بلوغ گلبولهای قرمز، کمک به شکل گرفتن متیونین (که یک اسید آمینه است و برای ساخت پروتئینها مورد استفاده قرار میگیرد) لازم است. بدن برای حفظ سلامت خود همواره در حال ساخت و تولید DNA است و فولات نقش موثری در ساخت آن دارد؛ پس برای کمک به عملکرد بدن در هر زمینهای به فولات نیازمندیم و میزان مورد نیاز آن در بدن با توجه به سن متفاوت است
فولات شکل طبیعی ویتامین B9 است.
نام آن از کلمه لاتین “folium” به معنای برگ گرفته شده است. در واقع، سبزیجات برگ دار یکی از بهترین منابع غذایی فولات هستند.
فولات یک نام عمومی برای گروهی از ترکیبات مرتبط با خواص غذایی مشابه است.
شکل فعال ویتامین B9 نوعی فولات است که به نام 5-methyltetrahydrofolate (5-MTHF) شناخته می شود .
در دستگاه گوارش شما، بیشتر فولات رژیم غذایی قبل از ورود به جریان خون به 5-MTHF تبدیل می شود.
نقش فولات در بدن، علائم کمبود فولات و دلایل آن چیست؟ تفاوت اسید فولیک و فولات
نقش فولات در بدن
فولات در موارد زیر بسیار موثر است؛ در ادامه چند نمونه نقش فولات در بدن را آوردهایم:
به کاهش فاکتورهای خطرزا برای قلب کمک میکند
بهبود کنترل قند خون در افراد دیابتی
کمک به باروری در افرادی که از روشهای باروری استفاده میکنند.
کمک به کاهش شاخصهای التهاب در بدن
تقویت غدد ادرنال برای مدیریت استرس
تسکین سیستم عصبی
پشتیبانی از سلامت مغز
کاهش ناراحتی در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه
درمان ریزش مو بدون بازگشت با شامپو رشد مو گیاهی بایوفل کانادا
شرکت ساسانیان پارسیان کهن تنها نماینده انحصاری واردات برند تخصصی درمان ریزش مو بایوفل کانادا در آسیا می باشد.
علائم کمبود فولات
فولات در تولید گلبولهای قرمز و بلوغ آنها بسیار موثر است؛ بنابراین کمبود آن مانع سنتز درست DNA میشود و این باعث میشود که بدن با کمبود اکسیژن مواجه شود. از سایر علائم کمبود فولات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کم خونی ناشی از کمبود گلبول قرمز
خستگی، ضعف و تحریکپذیری
سردرد
تنگی نفس
دشواری در تمرکز
از آنجایی که سلولهای موجود در دهان و پوست به طور مرتب با سلولهای جدید جایگزین میشوند، کمبود فولات در بدن سبب ایجاد زخمهای کوچک در دهان ویا روی زبان، تغییر رنگ و رنگ پریدگی پوست، تغییر رنگ ناخنها و سفید شدن زودرس مو میشود.
نقش فولات در بدن، علائم کمبود فولات و دلایل آن چیست؟ تفاوت اسید فولیک و فولات
دلایل کمبود فولات
دلایل کمبود فولات در بدن شامل: مصرف زیاد از حد الکل که موجب دفع فولات میشود ویا یک بیماری جهش ژنتیکی که از جذب ویا تبدیل ماده مغذی به شکل قابل استفاده جلوگیری کند؛ از آن جمله میتوان به بیماری کرون، بیماری سلیاک، انواع سرطان و مشکل حاد کلیوی که نیاز به دیالیز دارد، اشاره کرد.
همچنین عوارض جانبی برخی از داروها میتواند موجب کمبود فولات در بدن گردد، داروهایی مثل: فنی توئین، تری متوپریم-سولفامتوکسازول، متوترکسات، سولفاسالازین از آن جمله هستند.
ویتامین B9
ویتامین B9 یک ماده مغذی ضروری است که به طور طبیعی به صورت فولات وجود دارد.
بسیاری از عملکردهای مهم را در بدن شما انجام می دهد. به عنوان مثال، نقش مهمی در رشد سلولی و تشکیل DNA ایفا می کند.
سطوح پایین ویتامین B9 با افزایش خطر ابتلا به چندین بیماری مرتبط است، از جمله:
افزایش هموسیستئین سطوح بالای هموسیستئین با افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط است. نقایص مادرزادی سطوح پایین فولات در زنان باردار با ناهنجاری های هنگام تولد مانند نقص لوله عصبی مرتبط است .خطر سرطان سطوح ضعیف فولات در رژیم غذایی نیز با افزایش خطر سرطان مرتبط است، اگرچه سطوح بالاتر فولات مکمل و/یا سرم نیز با خطر بالاتر سرطان پروستات مرتبط است. تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
به این دلایل، مکمل با ویتامین B9 رایج است. غنی سازی غذا با این ماده مغذی در بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده و کانادا اجباری است.
احیاء موها، درمان موخوره، آبرسانی به مو و زندگی دوباره موها با ماسک ضد ریزش مو بایوفل کانادا
اسید فولیک چیست؟
اسید فولیک یک فرم مصنوعی از ویتامین B9 است که به عنوان اسید مونوپتروئیل گلوتامیک یا اسید پتروئیل مونوگلوتامیک نیز شناخته می شود.
در مکمل ها استفاده می شود و به محصولات غذایی فرآوری شده مانند آرد و غلات صبحانه اضافه می شود.
برخلاف فولات، تمام اسید فولیک مصرفی شما به شکل فعال ویتامین B9 – 5-MTHF – در سیستم گوارش شما تبدیل نمی شود. در عوض، مقداری اسید فولیک در کبد شما به 5-MTHF تبدیل می شود.
با این حال، این فرآیند در برخی افراد کند و ناکارآمد است. پس از مصرف مکمل اسید فولیک، زمان لازم است تا بدن شما تمام آن را به 5-MTHF تبدیل کند.
حتی یک دوز کوچک، مانند 200 تا 400 میکروگرم در روز، ممکن است تا زمان مصرف دوز بعدی به طور کامل متابولیزه نشود. این مشکل زمانی بدتر می شود که علاوه بر مصرف مکمل های اسید فولیک، غذاهای غنی شده نیز مصرف شود.
در نتیجه، اسید فولیک متابولیزه نشده معمولاً در جریان خون افراد شناسایی می شود.
حتی یک دوز کوچک روزانه 400 میکروگرم ممکن است باعث ایجاد اسید فولیک متابولیزه نشده در جریان خون شما شود.
اگرچه شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه سطوح بالای اسید فولیک متابولیزه نشده ممکن است با برخی از خطرات سلامتی مرتبط باشد، مطالعات بیشتری برای تایید این موضوع مورد نیاز است.
با این حال، یک مطالعه نشان می دهد که مصرف اسید فولیک همراه با سایر ویتامین های B ، به ویژه ویتامین B6، تبدیل را موثرتر می کند.
نقش فولات در بدن، علائم کمبود فولات و دلایل آن چیست؟ تفاوت اسید فولیک و فولات
آیا اسید فولیک متابولیزه نشده مضر است؟
چندین مطالعه نشان می دهد که افزایش مزمن اسید فولیک متابولیزه نشده ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد، از جمله افزایش خطر سرطان.
سطوح بالای H اسید فولیک متابولیزه نشده با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است، اگرچه برخی از مطالعات مخالف هستند. هیچ شواهد قطعی ثابت نمی کند که اسید فولیک متابولیزه نشده نقش مستقیمی دارد.
اگرچه مصرف زیاد اسید فولیک یک نگرانی است، پیامدهای سلامتی آن مشخص نیست و مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
نقش فولات در بدن، علائم کمبود فولات و دلایل آن چیست؟ تفاوت اسید فولیک و فولات
سالم ترین منبع ویتامین B9 چیست؟
بهتر است ویتامین B9 را از غذاهای کامل دریافت کنید.
غذاهای با فولات بالا عبارتند از:
مارچوبهآووکادوکلم بروکسلسبزیجات برگدار مانند اسفناج و کاهو
با این حال، برای برخی از افراد، مانند آنهایی که باردار هستند، مکملها برای اطمینان از دریافت کافی ویتامین B9 و بهویژه برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین در حال رشد، حتی در میان افرادی که دارای ژن MTFHR هستند که بر نحوه پردازش فولیک در بدن تأثیر میگذارد، بسیار توصیه میشود.
مکمل اسید فولیک علاوه بر یک رژیم غذایی سالم و سرشار از غذاهایی که به طور طبیعی حاوی فولات هستند توصیه می شود. علاوه بر این، هیچ کارآزمایی بالینی وجود ندارد که نشان دهد انواع دیگر مکمل های فولات مانند MTHF می تواند از نقص لوله عصبی جلوگیری کند.
اسید فولیک رایج ترین شکل مکمل ویتامین B9 است. می توان آن را در بسیاری از داروخانه ها و همچنین آنلاین شاپ ها تهیه کرد.
سایر مکمل ها حاوی 5-MTHF هستند که جایگزینی برای اسید فولیک در نظر گرفته می شود، اگرچه نه CDC و نه سازمان بهداشت جهانی این جایگزین را برای اسید فولیک در افرادی که قصد باردار شدن و در دوران بارداری دارند توصیه نمی کنند .
مکمل 5-MTHF به شکل لوومفولات کلسیم یا لوومفولات منیزیم موجود است . با نام های تجاری متافولین، دپلین وبه صورت آنلاین فروخته می شود و در دسترس است.
بیشتر بخوانیم: کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک
سخن پایانی
فولات شکل طبیعی ویتامین B9 در غذا است، در حالی که اسید فولیک یک فرم مصنوعی است.
مصرف زیاد اسید فولیک ممکن است منجر به افزایش سطح اسید فولیک متابولیزه نشده در خون شود. برخی از محققان حدس می زنند که این ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی در طول زمان داشته باشد، اما قبل از اینکه بتوان به نتایج محکمی دست یافت، مطالعات بیشتری لازم است.
جایگزینهای مکملهای اسید فولیک شامل 5-MTHF (لوومفولات) یا غذاهای کامل، مانند سبزیجات برگدار است .
به خاطر داشته باشید که اسید فولیک بهترین گزینه توصیه شده برای افرادی است که قصد باردار شدن و در دوران بارداری دارند. قبل از شروع یا تغییر مکمل با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
منبع
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.