فواید گشنیز
یکی از رایج ترین موادی که برای تزیین و ارائه غذا استفاده می شود چیست؟ بله، گشنیز است. این گیاه شگفت انگیز نه تنها این قدرت را دارد که طعم و حس یک غذا را افزایش دهد، بلکه می تواند به طرق مختلف برای سلامتی شما نیز مفید باشد. در ادامه این مقاله از فروشگاه سلامتی و زیبایی با موضوع فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز را بخوانید تا بدانید که گشنیز چگونه برای سلامتی شما مفید است.
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
گشنیز یک گیاه سبز با طعم و عطر متمایز است. این چاشنی معطر دارای مشخصات غذایی غنی است. فواید گشنیز را می توان به ترکیبات فعال آن مانند آنتی اکسیدان های قوی، فیبر غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی نسبت داد. علاوه بر این، این گیاه برای سم زدایی خوب است، به هضم غذا کمک می کند و ممکن است از عملکرد کلیه حمایت کند. همچنین نشان داده شده است که به درمان دیابت کمک می کند. با این حال، مصرف بیش از حد ممکن است باعث فعل و انفعالات شیمیایی منفی در بدن شما شود یا شما را نسبت به نور حساس تر کند. در صورت مشاهده هر گونه عوارض جانبی، مصرف خود را محدود کرده و به دنبال مشاوره پزشکی باشید.
گشنیز چیست؟
برگ گیاه گشنیز که به دلیل طعم آن به عنوان چاشنی بسیار استفاده می شود.
فواید آن چیست؟
به سم زدایی بدن کمک می کند، به هضم کمک می کند، حافظه را تقویت می کند، عملکرد کلیه را بهبود می بخشد و ممکن است دیابت را درمان کند.
چه کسی می تواند از آن استفاده کند؟
همه به جز آنهایی که ایمپلنت دندانی و شکستگی دارند.
چند وقت یکبار؟
به طور منظم، اما در حد اعتدال.
احتیاط
مصرف بیش از حد ممکن است یون های فلزات سنگین را از بدن شما خارج کند و باعث حساسیت به نور شود.
گشنیز چیست؟
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
گشنیز (Coriandrum sativum) یکی از اعضای خانواده Apiaceae یا Umbelliferae ، گیاهی است که در بین مردم با نام اسپانیایی اش شناخته می شود. این ماده در نقاط مختلف جهان نام های مختلفی دارد – گشنیز، جعفری چینی، دانیا، گشنیز، کوستومباری و غیره. که گواهی بر این واقعیت است که این یک حس آشپزی جهانی است.
دانه های گشنیز معمولا توسط مصریان باستان برای تهیه پادزهر برای نیش مار استفاده می شد.
ریشه گشنیز در جنوب اروپا و دریای مدیترانه ردیابی شده است و یکی از قدیمی ترین ادویه های تاریخ است که برای 2000 سال استفاده می شود. طعم و مزه هر غذایی که به آن اضافه می شود را افزایش می دهد. با این حال، باید منطقی پشت استفاده از آن برای بیش از 20 قرن وجود داشته باشد، این طور نیست؟
آیا میدانستید؟ گشنیز اولین بار در حدود سال 1600 توسط اروپایی ها به آمریکا معرفی شد.
گشنیز سرشار از مواد مغذی است و کاربردها و فواید زیادی دارد. در اینجا لیستی از تمام مزایایی که برای شما و سلامتی شما انجام می دهد آورده شده است.
10 مزیت شگفت انگیز افزودن گشنیز به رژیم غذایی
1. از تشکیل و رشد تومور جلوگیری می کند
ترکیبات فعال موجود در گشنیز، مانند فتالیدها و ترپنوئیدها، باعث تولید آنزیم های خاص می شوند. اینها یونها و ترکیبات ایجاد کننده تومور را به اشکال کمتر سمی تبدیل می کنند. این فعالیت تشکیل و رشد تومور را متوقف می کند.
2. بدن شما را سم زدایی می کند
گشنیز یکی از بهترین پروفایل های بیوشیمیایی را در میان گیاهان دارد که می تواند بدن شما را جوان کند. ترپنوئیدها، پلی استیلن ها و کاروتنوئیدها رادیکال های آزاد مضر و گونه های اکسیژن فعال خون را از بین می برند. یک لیوان کوبیده گشنیز تمام سموم بدن شما را دفع می کند.
3. یک مسکن طبیعی و عامل ضد التهاب است
دانه های گشنیز یا گشنیز دارای فعالیت ضد درد هستند. آنها با اثر بر گیرنده های مرکزی درد، درد را کاهش می دهند. لینالول ترکیب فعالی است که به گشنیز این خاصیت را می دهد.
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
4. به هضم کمک می کند و گرفتگی معده را درمان می کند
به گفته علمای سنتی، گشنیز از خروج گازهای مضر از معده به مغز جلوگیری می کند . طب مدرن دریافته است که گشنیز و روغن آن را می توان به عنوان ضد نفخ استفاده کرد.
5. در کاهش وزن کمک می کند
به گفته آیورودا، جوشانده دانه گشنیز سطح چربی خون را کاهش می دهد.
استرول های موجود در دانه ها و برگ ها جذب کلسترول غذایی را مهار می کنند و در نتیجه از افزایش وزن جلوگیری می کنند.
لاغری فوری و موضعی، فرم دهی و سفت کردن بدن و درمان سلولیت با ژل لاغری هات چیلی
6. خاصیت ضد دیابت دارد
طب سنتی در اردن، مراکش، ایران و عربستان سعودی از برگ گشنیز برای درمان دیابت استفاده می کردند.
برگها حاوی سطوح بالاتری از فلاونولهای ضد التهابی قوی مانند کورستین، تاننها و استرولها هستند که به این گیاه خاصیت ضد دیابتی میدهند.
7. درمان عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) – بهبود عملکرد کلیه
وقتی دانه گشنیز در آشپزخانه خود داشته باشید، مقابله با عفونت ادراری بسیار آسان تر می شود. این دانهها سرعت فیلتراسیون ادرار کلیهها را افزایش میدهند و منجر به تولید سریعتر ادرار میشوند. این باعث کاهش احتباس آب در بدن می شود. همچنین بدن شما از شر تمام سموم و میکروب ها خلاص می شود و سیستم ادراری را تمیز نگه می دارد.
8. برای پوست شما معجزه می کند
گشنیز به دلیل خواص آنتی اکسیدانی اش شناخته شده است. برگ ها و دانه های گشنیز حاوی ترپنوئیدها، استرول ها، پلی فنول ها، اسیدهای معطر و کاروتنوئیدها هستند که رادیکال های آزاد و فلزات سنگین را از بین می برند و استرس اکسیداتیو را در بدن شما مدیریت می کنند.
روغنهای ضروری یا عصارههای گشنیز میتوانند عفونتهای باکتریایی یا قارچی پوست (از جمله جوش و آکنه) را با تصفیه خون شما درمان کنند.
گشنیز از زمانهای کتاب مقدس وجود داشته است و میتوان منابعی را در متون روم باستان، مصر و هند یافت.
9. قدرت حافظه و عملکرد مغز را افزایش می دهد
ترکیبی از فعالیت های آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و کاهش دهنده کلسترول این گیاه شگفت انگیز این اثر را بر روی مغز ایجاد می کند. نورون ها کمتر در معرض استرس اکسیداتیو قرار می گیرند و در نتیجه طول عمر بهتری دارند و منجر به حافظه بهتر می شوند.
این اثر شناختی گشنیز بر حافظه و سیستم عصبی برای مدیریت بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر به کار می رود .
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
10. یک عامل ضد باکتری، ضد قارچ و ضد کرم است
دانه های گشنیز و گشنیز جدا از اینکه برای بدن شما مفید هستند، خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی نیز دارند. به لطف ترکیبات زیست فعال، گشنیز همچنین می تواند انگل های موجود در بدن شما را از بین ببرد (ضد کرم).
این خاصیت نه تنها در پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه برای نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد نیز کاربرد دارد. یعنی می توانید گوشت، ماهی، غلات، سبزیجات و غیره را با مقداری دانه گشنیز یا عصاره های مناسب برای مدت طولانی نگهداری کنید.
گشنیز دارای سطوح بالایی از ویتامین های A و K همراه با سدیم است. اگر نیاز به مکمل برای اسید فولیک یا فولات دارید، گشنیز بیشتری را به شکل برگ های تازه یا خشک به رژیم غذایی خود اضافه کنید – زیرا گشنیز حاوی فولات است.
مقاله پیشنهادی: فواید جعفری برای پوست و سلامتی و روش تهیه چای جعفری
حقایقی در مورد گشنیز
برگ های گیاه گشنیز را گشنیز و دانه ها را بذر گشنیز می گویند.برگ های بالایی گیاه نازک و تیغه مانند هستند، در حالی که برگ های پایین تر متراکم تر و با برش های کوچکتر مشخص شده اند.مقبره های مصری دارای دانه های گشنیز بودند که نشان دهنده خواص دارویی آنهاست.ترکیه، پاکستان و سایر کشورهای خاورمیانه از گشنیز به عنوان یکی از مواد موثره در فرمولاسیون گیاهی خود استفاده می کنند.گشنیز دارای فلاونوئیدهایی است که با تسکین دردهای قاعدگی و اسپاسم عضلانی کمک می کند.آیا می دانستید که گشنیز دارای خواص حشره کش نیز می باشد؟
شما می توانید آن را به هر شکلی استفاده کنید و از حداکثر فواید استفاده کنید – خواه آب میوه، در سس، به عنوان چاشنی در خنک کننده یا به عنوان دارو. با این حال، گشنیز اغلب با گشنیز اشتباه گرفته می شود، بنابراین بیایید نگاهی به تفاوت بین این دو بیندازیم.
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
گشنیز در مقابل دانه گشنیز: تفاوت چیست؟
گشنیز ودانه گشنیز قسمت های مختلف گیاه Coriandrum sativum هستند . برگ ها و ساقه های تازه آن گشنیز نامیده می شود که به طور گسترده ای در غذاهای مکزیکی و آسیایی استفاده می شود و طعم روشن و مرکباتی را به غذاها اضافه می کند. از طرفی به دانه های خشک شده همان گیاه دانه گشنیز می گویند. این دانههای گرم و کمی آجیلی یک ادویه رایج در غذاهای مختلف در سراسر جهان از جمله غذاهای هندی، خاورمیانه و اروپایی هستند. انتخاب اصطلاح اغلب به تفاوت زبان بستگی دارد. این گیاه در زبان اسپانیایی و در ایالات متحده، بریتانیا و اروپا به عنوان “گیلون” شناخته می شود. ادویه ای که از آن به دست می آید گشنیز نام دارد.
یکی از بهترین راه ها برای استفاده حداکثری از فواید گشنیز این است که طرز تهیه صحیح آن را بدانید.
نکات آماده سازی گشنیز
قبل از استفاده، گشنیز را زیر آب خنک بشویید تا کثیفی و شن پاک شود.آن را با دستمال کاغذی یا چرخان سالاد خشک کنید.از قیچی آشپزخانه برای خرد کردن برگ ها استفاده کنید تا بافتی ظریف تر داشته باشید.گشنیز را در پایان پخت به غذاها اضافه کنید تا بهترین طعم را داشته باشید.باقی مانده گشنیز را در یک لیوان آب در یخچال نگهداری کنید یا آن را در یک حوله کاغذی مرطوب بپیچید و در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.
اکنون زمان آن فرا رسیده است که یاد بگیرید چگونه با گشنیز چیزی سریع، خوشمزه، سالم، سیرکننده، با طراوت و مرتبط بپزید.
3 خوراکی خوشمزه با گشنیز
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
1. سالاد سبز موسیر گشنیز: با طراوت و سالم
شما نیاز دارید
2 قاشق چایخوری روغن زیتون یا روغن آفتابگردان1 فنجان موسیر خرد شده، سرخ شده (یا ترد سرخ شده).150 گرم نیزه مارچوبه، خیلی نازک برش داده شده است1 دسته بزرگ تازه برگ و ساقه گشنیز½ قاشق چایخوری سس سویا½ قاشق چایخوری شکر½ قاشق چایخوری نمک (نمک دریا بهترین عملکرد را دارد)½ فنجان بادام زمینی، خوب برشته شده1 قاشق غذاخوری کنجد برشته شدهغلاف سیر، نصف خرد شده یا ورقه شده (اختیاری)طرز تهیه:آب را در یک قابلمه متوسط بجوشانید، نمک را به مقدار زیاد اضافه کنید و مارچوبه را حدود 15 ثانیه بپزید.آن ها را آبکش کرده و سریع به ظرف یخ منتقل کنید. دوباره آبکش کنید و کنار بگذارید.برگ ها و ساقه های گشنیز را به خوبی کوتاه کرده و بشویید. آنها را کاملا خشک کنید.سس سویا، نمک، شکر و روغن را با همزن بزنید.گشنیز، بادام زمینی، مارچوبه و کنجد را در یک کاسه بزرگ قرار دهید.سس سویا را روی محتویات آن بریزید و به آرامی (اما کاملاً) کاسه را بریزید تا یکدست شود.اگر میخواهید بافت صافی داشته باشید، میتوانید مقداری حبههای پنیر سرخ شده به آن اضافه کنید.با نان تازه، گرم و خانگی (سیر) در کنار آن سرو کنید.
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
2. برنج گشنیز لیمو: فوق العاده سریع و با طراوت
شما نیاز دارید
1 ½ فنجان برنج باسماتی دانه بلند (می توانید آن را با برنج قهوه ای جایگزین کنید)2-3 قاشق غذاخوری روغن پخت و پز (یا روغن زیتون)1-2 غلاف سیر خرد شده یا ریز شده2 ¼ فنجان آب (اگر از برنج قهوه ای استفاده می کنید مقدار آب را کاهش دهید)1 قاشق چایخوری نمکپوست 1 لیموترش3 قاشق غذاخوری آبلیمو تازه1 فنجان برگ گشنیز خرد شده و ساقه های نرمطرز تهیه:روغن پخت و پز یا روغن زیتون را در یک قابلمه متوسط گرم کنید. سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای طلایی شود.برنج خام را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه آن به طور یکنواخت با روغن آغشته شود.در حالی که گهگاه هم می زنید بپزید تا برنج قهوه ای شود.آب، پوست لیمو و نمک را به برنج اضافه کنید. خوب مخلوط کنید و به جوش بیاورید. هر از گاهی هم بزنید.در قابلمه را بپوشانید و بگذارید حدود 15 دقیقه بجوشد.حرارت را کم کنید، محتویات را مخلوط کنید و بگذارید 10 دقیقه بماند.برنج را به یک کاسه همزن منتقل کنید. آبلیمو و گشنیز خرد شده را به آن اضافه کنید. به آرامی هم بزنید تا برنج یکنواخت شود.آن را در یک کاسه سرو قرار دهید و آن را با مرغ، میگو، استیک، پنیر کوتیج (پانیر) یا کاری آسیایی میل کنید.
3. مرغ گشنیز: خوشمزه
شما نیاز دارید
4 قسمت سینه مرغ بدون استخوان¼ فنجان آبلیمو½ فنجان گشنیز تازه، خرد شده5-6 حبه سیر، خرد شده1 قاشق غذاخوری عسل1 قاشق غذاخوری روغن زیتون (روغن پخت و پز نیز مفید است)½ قاشق چایخوری نمک¼ قاشق چایخوری فلفلطرز تهیه:سینه های مرغ را به قطعات ضخیم نیم اینچی خرد کنید و در یک ظرف کم عمق قرار دهید.در یک کاسه کوچک، آب لیموترش، گشنیز، عسل، روغن، نمک و فلفل را مخلوط کنید.روی تکه های سینه بریزید و بچرخانید تا مخلوط به طور یکنواخت پوشش داده شود.روی قطعات را بپوشانید و خنک کنید تا حداقل 30 دقیقه مارینت شوند. برای بهترین نتیجه یک شبه مارینت کنید.آنها را روی گریل روی حرارت متوسط قرار دهید. هر از گاهی آنها را برگردانید و به مدت 4-6 دقیقه از هر طرف بپزید. این کار را تا زمانی انجام دهید که قطعات دیگر در مرکز صورتی نباشند.اگر گریل ندارید، آنها را در ماهیتابه با یک تا دو قاشق غذاخوری روغن روی حرارت متوسط بپزید.آنها را گرم با مقداری برنج طعمدار، نان پیتا یا سبزیجات آب پز و سرخ شده سرو کنید.
اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
اگرچه تمام فواید گشنیز که در بالا به آنها اشاره شد وجود دارد، مصرف بیش از حد آن می تواند بر بدن شما تأثیر منفی بگذارد. در ادامه با برخی از عوارض گشنیز آشنا شوید .
1. با فلزات سنگین تعامل دارد
گشنیز دارای اثرات شلات بر روی یون های فلزات سنگین در بدن شما است. اجزای زیست فعال با جیوه، کادمیوم، قلع و سرب برهمکنش میکنند و آنها را به حرکت در میآورند و باعث دفع آنها میشوند.
هر گونه ایمپلنت (دندان، آتل یا تکیه گاه شکستگی) که از این فلزات ساخته شده باشد، در صورت مصرف زیاد گشنیز فرسوده می شود.
2. ممکن است باعث حساسیت به نور شود
برخی از مطالعات نشان می دهد که دانه های گشنیز و گشنیز می توانند باعث ایجاد حساسیت به نور شوند.
پوست شما نسبت به اشعه خورشید بسیار حساس و تقریباً آلرژیک می شود. مکانیسم دقیق نحوه عملکرد آن هنوز به خوبی مطالعه نشده است.
همچنین، افراد مبتلا به آلرژیهای خاص یا کسانی که داروهای خاصی مصرف میکنند، باید قبل از اینکه مصرف گشنیز خود را به میزان زیادی افزایش دهند، با یک ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی صحبت کنند تا مطمئنتر باشند.
برنزه کننده فوری فلورسان با رنگ دهی یکدست به بدن پیشنهاد سایت سلامتی و زیبایی
شرکت ساسانیان پارسیان کهن تنها نماینده انحصاری برند فلورسان روسیه در ایران، امارات متحده عربی و خاورمیانه می باشد.
سخن پایانی
گشنیز سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است از پوست محافظت کرده و با چندین عفونت مبارزه کند.ترکیبات فعال موجود در گشنیز به جلوگیری از تشکیل تومور، سم زدایی بدن و تقویت هضم کمک می کند.مصرف بیش از حد گشنیز ممکن است باعث حساسیت به نور و واکنش با فلزات سنگین شود.می توان آن را به صورت تازه یا خشک مصرف کرد و به انواع غذاها اضافه کرد.
فواید گشنیز چیست؟ و اثرات مصرف بیش از حد گشنیز
سوالات متداول
جعفری چه تفاوتی با گشنیز دارد؟
جعفری و گشنیز از یک خانواده هستند و ظاهری شبیه به هم دارند. با این حال، وقتی از نزدیک بررسی می کنید، برگ های جعفری دارای انتهای نوک تیز هستند، در حالی که برگ های گشنیز دارای انتهایی فر هستند.
از نظر طعم، گشنیز قوی تر از جعفری است. همچنین دانه های گشنیز معطرتر بوده و معمولاً در پخت و پز استفاده می شود. از دانه های جعفری زیاد استفاده نشده است.
چگونه گشنیز را برای مدت طولانی تری نگهداری کنیم؟
یک شیشه یا لیوان کوچک را تا حدی با آب پر کنید. انتهای ساقه را در شیشه قرار دهید. به این ترتیب می توانید آنها را در دمای اتاق یا در یخچال نگهداری کنید.
اگر در یخچال نگهداری می کنید، برگ های گشنیز غوطه ور را با یک کیسه پلاستیکی شل بپوشانید. برگها پژمرده نمی شوند و حدود دو هفته تازه می مانند. برای نتیجه بهتر وقتی آب کثیف شد آن را عوض کنید.
به چه شکلی می توان گشنیز را خورد؟
می توانید ساقه و برگ گشنیز را به سالاد، کناره ها و غذاهای اصلی به عنوان تزیین اضافه کنید. می توانید برای تهیه پستو و دیپ گشنیز را آسیاب کرده و به آب میوه ها یا خنک کننده ها اضافه کنید. دانه های گشنیز و گشنیز خشک را می توان در مخلوط ادویه ها نیز استفاده کرد.
آیا گشنیز یک غذای فوق العاده است؟
احتمالا. گشنیز دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است که ممکن است از بسیاری جهات به تقویت سلامت ما کمک کند. از این رو، ممکن است آن را یک غذای فوق العاده در نظر بگیریم.
آیا گشنیز کبد شما را تمیز می کند؟
احتمالا. گشنیز مملو از ترکیبات فنلی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. اینها از کبد محافظت می کنند و عملکرد آن را تقویت می کنند.
آیا گشنیز برای مو مفید است؟
احتمالا. طبق طب سنتی، آب گشنیز ممکن است به تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش مو کمک کند. با این حال، تحقیقات علمی بیشتری در این زمینه وجود دارد.
آیا گشنیز شما را خواب آلود می کند؟
بله گشنیز حاوی لینالول است، ترکیبی که اثرات آرام بخشی دارد.
گشنیز تازه بهتر است یا خشک؟
گشنیز تازه بهتر است زیرا به دلیل منبع غنی از ترکیبات معطر و زیست فعال، عطر قوی تری دارد.
آیا گشنیز برای فشار خون بالا مفید است؟
بله. گشنیز حاوی فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک، فیتواسترول ها و ترپن ها است که ترکیباتی با خواص ضد فشار خون هستند.
آیا گشنیز به اضطراب کمک می کند؟
احتمالا بله. یک مطالعه روی موش ها نشان داده است که عصاره گشنیز ممکن است به تسکین اضطراب کمک کند. این خاصیت به لینالول نسبت داده می شود که به دلیل ویژگی های خواب آور و ضد تشنج آن اثرات قابل توجهی بر سیستم عصبی مرکزی دارد.
تنتور گشنیز به عنوان بخشی از فرمولاسیون های پزشکی استفاده می شود. در ترکیب با گیاهان دیگر برای درمان سوء هاضمه، مشکلات تنفسی، مسمومیت با فلزات سنگین، عفونت های باکتریایی، دیابت و کمبود ویتامین K استفاده می شود.
منبع
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.