logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

مد و زیبایی

عوامل خطر برای عفونت مثانه‌

خانه » عوامل خطر برای عفونت مثانه

avatar
Author

نویسنده


  • 2025-03-28

عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) یک مشکل شایع سلامتی است و عفونت مثانه یکی از آنهاست. آنها زمانی رخ می دهند که باکتری ها مثانه را آلوده می کنند و علائمی مانند میل مداوم به ادرار کردن، ادرار دردناک و ادرار کدر یا بدبو ایجاد می کنند. در این وبلاگ از فروشگاه آنلاین سلامتی و زیبایی میپردازیم به: عوامل خطر برای عفونت مثانه و جلوگیری از آن، پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، پرهیز غذایی عفونت مثانه و علائم آن، با ما همراه باشید.

در صورت عدم درمان، عفونت مثانه می تواند منجر به عوارض شدید مانند عفونت کلیه شود.

دو نوع UTI تحتانی وجود دارد:

سیستیت که عفونت مثانه استاورتریت، که عفونت مجرای ادرار است 

در اینجا برخی از علائم و نشانه های عفونت مثانه آورده شده است: 

میل مداوم به ادرار کردناحساس سوزش هنگام ادرار کردنادرار کدرادرار بدبوخون در ادراردرد در قسمت پایین شکمدرد هنگام مقاربت جنسیخستگیتخلیه ناقص مثانهگرفتگی

عوامل خطر برای عفونت مثانه و جلوگیری از آن، پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، پرهیز غذایی عفونت مثانه و علائم آن

عوامل خطر برای عفونت مثانه و جلوگیری از آن، پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، پرهیز غذایی عفونت مثانه و علائم آن

چگونه از عفونت مثانه جلوگیری کنیم

عفونت مثانه قابل پیشگیری است. در زیر راه های ساده ای برای اطمینان از سلامت دستگاه ادراری برای جلوگیری از عفونت مثانه آورده شده است.

1. به درستی پاک کنید – جلو به عقب

وقتی بعد از استفاده ازتوالت خود را پاک می‌کنید، حتماً از جلو به عقب پاک کنید. این می تواند به کاهش احتمال ورود باکتری از مقعد به مثانه از طریق مجرای ادرار کمک کند.

باکتری E. coli اغلب در اطراف مقعد یافت می شود و می تواند باعث عفونت مثانه شود. بنابراین، مهم است که از هرگونه تماس با مدفوع خودداری کنید تا از گسترش باکتری جلوگیری شود. 

2. هیدراتاسیون مناسب را حفظ کنید

ننوشیدن مایعات کافی می تواند شما را در معرض خطر ابتلا به عفونت مثانه یا عفونت ادراری قرار دهد. برای جلوگیری از این امر، مطمئن شوید که در طول روز مایعات زیادی بنوشید، بنابراین به طور منظم ادرار کنید و از شر هر گونه باکتری مضر خلاص شوید.

نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در روز توصیه می‌شود، اما می‌توانید نوشیدنی‌های دیگری مانند چای گیاهی، آب گازدار، شیر، آب میوه‌های تازه و اسموتی‌ها را نیز مصرف کنید تا بدن خود را هیدراته نگه دارید. 

پیشنهاد این مقاله از سایت سلامتی و زیبایی: حجم دهنده سینه میبلین آمریکا می باشد.

کرم حجم دهنده میبلینکرم حجم دهنده سینه

کرم حجم دهنده سینه میبلین درمان قطعی کوچکی سینه بوده و بزرگ کردن سینه، فرم دادن و لیفت شدن سینه و باسن را بدون هیچ گونه عارضه ای در پی خواهد داشت.

بهترین روش به جای پروتز سینه

بهترین روش به جای پروتز باسن

بزرگ کردن سینه بدون جراحی

بزرگ کردن باسن بدون جراحی

کرم حجم دهنده سینه میبلین فاقد کورتون و ترکیبات شیمیایی می باشد.

ترکیبات الاستین و کلاژن موجود درکرم بزرگ کردن سینه باعث جوانسازی و افزایش حالت الاستیکی و شادابی پوست سینه و باسن می شود.

3. از مصرف کافئین و نوشیدنی های الکلی خودداری کنید

اگر با عفونت مثانه سر و کار دارید، بهتر است از مصرف مقادیر زیاد کافئین یا الکل خودداری کنید، زیرا می توانند عفونت مثانه شما را تشدید کرده و علائم شما را بدتر کنند.

هم کافئین و هم الکل می توانند مثانه شما را تحریک کرده و باعث ناراحتی شوند. مهم است که مصرف این نوشیدنی‌ها را محدود کنید و نوشیدنی‌های دیگری مانند آب، چای گیاهی یا آب میوه‌ها را انتخاب کنید، که می‌توانند بدون تشدید علائم به هیدراته نگه داشتن شما کمک کنند. 

4. ادرار خود را نگه ندارید

نگه داشتن ادرار برای مدت طولانی خوب نیست زیرا می تواند زمینه رشد باکتری ها را ایجاد کند. نگه داشتن مکرر و طولانی مدت می تواند خطر ابتلا به عفونت مثانه یا UTI را افزایش دهد.

برای جلوگیری از چنین عفونت‌هایی، در مواقع نیاز به دستشویی بروید و آن را برای مدت طولانی نگه ندارید. 

5. بعد از رابطه جنسی، ادرار کنید

در حالی که آمیزش جنسی ممکن است مستقیماً باعث عفونت مثانه یا UTI نشود، می تواند خطر عفونت را افزایش دهد. برای جلوگیری از عفونت، توصیه می شود که هم مردان و هم زنان بعد از رابطه جنسی ادرار کنند تا باکتری ها از مجرای ادرار خارج شوند.

با این حال، توجه داشته باشید که ادرار کردن بعد از رابطه جنسی نوعی پیشگیری از بارداری یا محافظت در برابر بیماری های مقاربتی (STDs) نیست.

برای زنان، ادرار کردن بعد از رابطه جنسی بسیار مهم است زیرا آنها بیشتر در معرض عفونت هستند. همچنین شستشوی ناحیه تناسلی قبل و بعد از رابطه جنسی برای کاهش انتشار باکتری به مثانه از طریق مجرای ادرار مفید است.

با رعایت بهداشت خوب و ادرار کردن بعد از رابطه جنسی، می توانید خطر عفونت مثانه و عفونت های ادراری را کاهش دهید. 

6. از محصولات معطر خودداری کنید

اگر شما یک زن هستید، یکی از راه‌های حفظ سلامت ناحیه واژن، اجتناب از محصولات زنانه است که می‌توانند باعث تحریک شوند. بنابراین از استفاده از دئودورانت ها، عطرها، پاک کننده های واژن، پودرها، دستمال کاغذی، اسپری ها، حمام های حباب دار و روغن های حمام خودداری کنید.

این محصولات معطر می توانند تعادل pH واژن را مختل کرده و با رشد باکتری های سالم تداخل کنند که می تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد. 

7. پروبیوتیک مصرف کنید

عوامل خطر برای عفونت مثانه و جلوگیری از آن، پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، پرهیز غذایی عفونت مثانه و علائم آنعوامل خطر برای عفونت مثانه و جلوگیری از آن، پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، پرهیز غذایی عفونت مثانه و علائم آن

آیا می دانستید که دستگاه ادراری شما محل نگهداری باکتری های خوب است که به کنترل باکتری های مضر کمک می کند؟ درست است! اما گاهی اوقات، تعادل باکتری های مضر به هم می خورد و منجر به مشکلاتی مانند عفونت مثانه می شود.

خوشبختانه، پروبیوتیک ها می توانند کمک کنند! پروبیوتیک ها به سادگی میکروارگانیسم هایی هستند که می توانند به افزایش رشد باکتری های مفید در بدن کمک کنند. سویه های لاکتوباسیلوس پروبیوتیک ها به ویژه در پیشگیری از عفونت ادراری مفید هستند .

اگر به دنبال افزودن پروبیوتیک های بیشتری به رژیم غذایی خود هستید، می توانید از غذاهایی مانند ماست، غذاهای تخمیری، پنیر نرم، ترشی ترش یا نان خمیر ترش استفاده کنید.

همچنین می‌توانید مکمل‌های پروبیوتیک مصرف کنید یا از شیاف‌های پروبیوتیک برای کمک به بازگرداندن تعادل به دستگاه ادراری خود با توصیه حرفه‌ای استفاده کنید.

8. مصرف ویتامین C خود را افزایش دهید

تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه 100 میلی گرم اسید اسکوربیک، که به عنوان ویتامین C نیز شناخته می شود، ممکن است به کاهش دفعات عفونت های ادراری در زنان باردار کمک کند.

در یک کارآزمایی بالینی، زنان بارداری که سولفات آهن، اسید فولیک و اسید اسکوربیک مصرف می‌کردند، در مقایسه با زنانی که فقط سولفات آهن و اسید فولیک مصرف می‌کردند، به میزان قابل‌توجهی کمتر از عفونت‌های ادراری استفاده می‌کردند.

این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف اضافی ویتامین C ممکن است برای زنان باردار در جمعیت‌هایی با شیوع بالای عفونت‌های ادراری مفید باشد. بنابراین، برای جلوگیری از عفونت های ادراری، می توانید مصرف ویتامین C خود را در رژیم غذایی افزایش دهید.

منابع غنی ویتامین C شامل مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل سبز و قرمز، آملا، توت فرنگی، کلم بروکلی، کلم بروکسل، شلغم و سایر سبزیجات برگ دار است. 

9. هنگام برقراری رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید

استفاده از کاندوم در طول فعالیت جنسی یک راه موثر برای جلوگیری از گسترش عفونت های باکتریایی است.

با این حال، مهم است که از استفاده از کاندوم های طعم دار یا معطر خودداری کنید، زیرا ممکن است حاوی قندهایی باشند که می توانند باکتری ها را جذب کرده و خطر رشد باکتری ها را افزایش دهند و در نهایت منجر به عفونت شوند. 

10. کاندوم یا آلت خود را با اسپرم کش نپوشانید

یک مطالعه نشان داد که استفاده از کاندوم های پوشیده شده با اسپرم کش ها ممکن است خطر عفونت های ادراری ناشی از استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس را در زنان جوان فعال از نظر جنسی افزایش دهد.

خطر UTI با فراوانی قرار گرفتن در معرض کاندوم های پوشش داده شده با اسپرم کش افزایش می یابد و اکثر عفونت های ادراری ناشی از S. saprophyticus به این قرار گرفتن در معرض نسبت داده شد.

توجه به این نکته ضروری است که استفاده از کاندوم به عنوان روشی برای پیشگیری از بارداری همچنان برای جلوگیری از گسترش عفونت های مقاربتی توصیه می شود، اما استفاده از کاندوم های غیر اسپرم کش ممکن است گزینه بهتری برای کسانی باشد که در معرض خطر عفونت های ادراری هستند. 

عوامل خطر برای عفونت مثانه

احتمال بروز عفونت مثانه در برخی افراد بیشتر از سایرین به دلیل عوامل خطر مختلف است. این عوامل عبارتند از: 

عوامل خطر برای عفونت مثانه و جلوگیری از آن، پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، پرهیز غذایی عفونت مثانه و علائم آنعوامل خطر برای عفونت مثانه و جلوگیری از آن، پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، پرهیز غذایی عفونت مثانه و علائم آنزن بودنشرکای جنسی متعددیائسگیاشکال خاصی از پیشگیری از بارداریسیستم ایمنی ضعیفاستفاده از کاتتربرخی از بیماری های کلیوی، مانند آنهایی که باعث انسداد مجاری ادراری می شونددیابتبزرگ شدن پروستات به دلیل مشکل در تخلیه کامل مثانهیبوست در کودکان

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

عفونت ادراری ممکن است بدون علامت باشد، اما اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید: 

میل مکرر به ادرار کردنادرار کدردرد شکمادرار بدبوخون در ادرارتغییر رنگ ادراردمای بالا همراه با لرزخواب آلودگیبارداریجراحی اخیرسابقه عفونت ادراری مکرر 

لاغری فوری و موضعی، فرم دهی و سفت کردن بدن و درمان سلولیت با ژل لاغری هات چیلی

ژل لاغری هات چیلی

بیشترین سوالات در مورد عفونت مثانه

چرا زنان بیشتر از مردان به عفونت ادراری مبتلا می شوند؟

زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به عفونت های ادراری از جمله عفونت مثانه هستند. این به دلیل اندازه مجرای ادرار است که ادرار را از مثانه خارج می کند.

زنان مجرای ادرار کوتاه تری نسبت به مردان دارند. به دلیل اندازه کوتاهتر، باکتری ها می توانند به راحتی به مثانه بروند.

همچنین دهانه مجرای ادرار زنان به مقعد بسیار نزدیکتر است و از این رو انتقال باکتری را آسانتر می کند.

چگونه از عفونت ادراری در کودکان پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، به ویژه دختران، متخصصان نکات زیر را توصیه می کنند:

آنها را تشویق کنید که هر چند ساعت یکبار به توالت بروند.به آنها یاد دهید که از جلو به عقب پاک کنند.از لباس های زیر تنگ خودداری کنید.مطمئن شوید که آب کافی می نوشند.آنها را از نگه داشتن ادرار خود منصرف کنید.مطمئن شوید که مثانه خود را کاملا خالی می کنند.

در نوزادان و کودکان خردسال، علائم عفونت ادراری ممکن است شامل تب بالا، شکم داغ یا حساس، تحریک پذیری و مشکل در تغذیه یا خوردن باشد. شب ادراری یا تصادفات نیز ممکن است نشانه UTI در کودکان باشد.

اگر متوجه هر یک از این علائم شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

عوامل خطر برای عفونت مثانه و جلوگیری از آن، پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان، پرهیز غذایی عفونت مثانه و علائم آن

چه آزمایشاتی برای تشخیص عفونت مثانه انجام می شود؟

تشخیص عفونت مثانه شامل تعدادی بررسی و پروتکل های استاندارد است. این موارد عبارتند از:

آزمایش ادرار (معاینه ادرار) و اندازه گیری کراتینین سرم (آزمایش خون برای ارزیابی عملکرد کلیه) مراحل اولیه در ارزیابی اختلالات کلیوی است.سایر آزمایشات ادرار، خون و تصویربرداری (مانند سونوگرافی، CT و MRI) ممکن است در شرایط خاص انجام شود.

چگونه می توانم عفونت مثانه را متوقف کنم؟

رایج‌ترین درمان‌ها برای عفونت‌های مثانه و عفونت‌های ادراری مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و افزایش مصرف مایعات برای کمک به دفع باکتری‌ها از دستگاه ادراری است. ایجاد تغییرات در عادات روزانه، رعایت شیوه های بهداشتی، یا استفاده از روش های دیگر کنترل بارداری نیز ممکن است به پیشگیری از عفونت های بعدی کمک کند. 

آیا استفاده از کیسه گرم / پد گرم کننده به عفونت مثانه کمک می کند؟

استفاده از یک پد گرم کننده روی شکم می تواند به کاهش ناراحتی و فشار مثانه مرتبط با UTI کمک کند. 

عفونت مثانه چقدر طول می کشد؟

به گفته متخصصان، پس از شروع درمان، عفونت مثانه در عرض 1 تا 2 روز از بین می رود.

اگر عفونت مثانه دارم از چه غذاهایی پرهیز کنم؟

اگر از مشکلات مثانه رنج می برید، باید از غذاهای زیر اجتناب کنید: 

غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئینسایر غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی و سرکهبرخی از شیرین کننده های مصنوعینوشیدنی های الکلینوشابه های گازدار یا نوشابهغذاهای پرادویه مخصوصاً آنهایی که فلفل تند دارند

بیشتر بخوانید: عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) در مردان: هر آنچه که باید بدانید

سخن پایانی

برای جلوگیری از عفونت مثانه و عفونت های ادراری می توانید چندین قدم بردارید. به عنوان مثال، مهم است که به طور منظم در حمام استراحت کنید و ادرار خود را نگه ندارید. رعایت بهداشت مناسب دستگاه تناسلی نیز می تواند خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد.

مهم است بدانید که عفونت کلیه می تواند جدی باشد و در صورت عدم درمان می تواند منجر به سپسیس شود.

با رعایت این اقدامات پیشگیرانه، می توانید خطر ابتلا به عفونت های مثانه و عفونت های ادراری را کاهش دهید و سلامت مجاری ادراری را حفظ کنید.

منبع

منبع

دانلود آهنگ
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

لینک های مفید