``
logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

مد و زیبایی

علل کنه صورت چیست؟‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-24

کنه های صورت انگل های میکروسکوپی هشت پا هستند که روی پوست و چربی های پوست زنده می مانند. آنها تولیدمثل کرده و روی پوست فرزندانشان را تولید می کنند. این انگل ها عمدتاً (نه کاملاً) بی ضرر هستند و هیچ علامتی از خود نشان نمی دهند. آلودگی به کنه صورت در نرها نسبت به ماده ها بیشتر است. این مقاله از فروشگاه لوازم آرایشی سلامتی و زیبایی به بررسی موضوعات علل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورت می پردازد. در ادامه با ما همراه باشید.

علل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورت

ما می دانیم که همه چیز در مورد کنه های صورت ممکن است شما را دچار تعجب و نگرانی کند و شما اصلاً فکر نمی کردید که این کنه ها همیشه روی پوست شما می خزند و باعث دردسرهای گاه به گاه می شوند. با این حال، اکنون که از این واقعیت آگاه شدید، بهتر است بهداشت پوست را رعایت کرده و آن را تمیز نگه دارید. زیرا در حالی که این کنه های میکروسکوپی ممکن است هیچ مشکلی ایجاد نکنند، همیشه احتمال آلودگی Demodex وجود دارد که ممکن است منجر به پوسته پوسته شدن، بثورات، بافت خشن و تغییر در رنگ پوست شود. بنابراین، بهتر است تغییرات روی پوست خود را مشاهده کنید و برای رفع هر گونه بیماری زمینه‌ای که ممکن است داشته باشید با یک متخصص پوست مشورت کنید.

کنه صورت یا کنه دمودکس: چیست؟

علل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورتعلل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورت

کنه‌های صورت یا کنه‌های Demodex انگل‌های اجباری (انگل‌هایی که خارج از پوست میزبان زندگی می‌کنند و بدون میزبان نمی‌توانند چرخه زندگی خود را کامل کنند) هستند که روی پوست انسان یافت می‌شوند. آلودگی به دمودکس در انسان شایع است.

در هر فرد بالغ سالم، آلودگی به Demodex بین 23 تا 100٪ است. این کنه های پوستی بدون نشان دادن هیچ علامتی روی پوست شما می مانند. با این حال، عدم تعادل در تعداد این کنه‌ها می‌تواند باعث مشکلات پوستی خاصی شود.

حدود 65 گونه Demodex وجود دارد، اما تنها دو گونه از آنها بر روی پوست انسان یافت می شود. اینها عبارتند از:

Demodex folliculorum (D. folliculorum): اینها در فولیکول های مو و روی صورت یافت می شوند. آنها از سلول های مرده پوست و سبوم تغذیه می کنند. تعداد بیش از حد D. folliculorum بر روی پوست شما می تواند سلول های پوست را در فولیکول های مو افزایش دهد و پوست شما را خشن و پوسته پوسته نشان دهد.دمودکس برویس (D. brevis): بر خلاف D. folliculorum، D. brevis تنها به صورت محدود نمی شود. این کنه ها بیشتر روی گردن و قفسه سینه یافت می شوند و توزیع گسترده تری در بدن شما دارند. آنها عمیق تر به غدد چربی و مجاری شما نفوذ می کنند و از سلول های غده شما تغذیه می کنند.

این کنه ها برای اولین بار در سال های 1841-42 شناسایی شدند. آلودگی به D. folliuculorum در انسان بیشتر است. این آلودگی ها با افزایش سن افزایش می یابد.

بیشترین آلودگی به کنه صورت در افراد بین 20 تا 30 سال است . این را می توان به افزایش ترشح سبوم نسبت داد. در مقایسه با ماده ها (13%)، آلودگی به کنه صورت در نرها (23%) بسیار بیشتر است .

این کنه ها می توانند از طریق تماس فیزیکی (از طریق بینی، مو، ابرو و غیره) بین میزبان منتقل شوند. آنها عمدتاً بی ضرر هستند و هیچ علامتی ایجاد نمی کنند. میکروارگانیسم بخشی از میکروبیوم انسان است و ارتباط همزیستی با پوست حفظ می کند. با این حال، چندین عامل خارجی و/یا داخلی (مانند نقایص ارثی در سلول‌های T و سیستم ایمنی) ممکن است باعث ایجاد کلونیزاسیون کنه‌های صورت شود که منجر به برخی بیماری‌های پوستی می‌شود.

برنزه کننده ویتامینه با قدرت رنگ دهی فوری پیشنهاد سایت سلامتی و زیبایی

برنزه شدن با برنزه کننده ویتامینه و غنی شده با آنتی اکسیدان ها و کیوتنبرنزه کردن بدون ایجاد لک و قرمزیسولاریوم با ماندگاری 4 ماهبرنزه کننده سولاریوم و آفتاب به خاطر داشته باشید برای برنزه کردن بدن خود از بهترین دستگاه سولاریوم و عینک سولاریوم استفاده نمایید.اولتراسان تولید کننده مجهزترین دستگاه سولاریم و لامپ سولاریوم استاندارد مطابق با آخرین استانداردهای جهانی می باشد.

شرکت ساسانیان پارسیان کهن تنها نماینده انحصاری برند فلورسان روسیه در ایران، امارات متحده عربی و خاورمیانه می باشد.

کنه های صورت: علل، علائم و عوارض

شما نمی توانید از شر کنه های صورت خلاص شوید. آنها همیشه روی پوست شما وجود دارند. با این حال، اگر تعداد آنها افزایش یابد، ممکن است عوارض متعددی ایجاد کنند. در اینجا علائم هر دو نوع مایت صورت آورده شده است.

D. folliculorum

اگر پوست شما آلوده به D. folliculorum باشد ، خشن و پوسته پوسته می شود. D. folliculorum تعداد سلول های پوست را در فولیکول های مو افزایش می دهد. سایر علائم این آلودگی عبارتند از:

قرمزی پوستخارش پوستاحساس سوزشاگزمابافت خشنحساسیت پوست

این علائم شایع هستند. عوامل متعددی می توانند خطر ابتلا به D. folliculorum را افزایش دهند :

آلوپسی سیستم ایمنی ضعیفدرماتیتعفونت های پوستیروزاسه  (ریزش مژه)

محققان هنوز در حال بررسی رابطه بین آلودگی D. folliculorum و چندین بیماری پوستی دیگر هستند. برخی از مطالعات می توانند ارتباط احتمالی بین D. folliculorum و rosacea   را ایجاد کنند . وضعیت پوست می تواند یک عامل خطر برای آلودگی به Demodex در مژه ها باشد.

D. brevis

اگر پوست شما آلوده به D. brevis باشد، می تواند قرمز با لکه های خشن به نظر برسد. شایع ترین علائم آلودگی به D. برویس عبارتند از:

احساس سوزش روی پوستسرخیزبریخارشبثوراتتغییرات در رنگ پوستپوسته پوسته شدن

عوامل متعددی می تواند خطر ابتلا به عفونت D. brevis را تشدید کند . اینها عبارتند از:

روزاسه پوست چرباگزماآکنهسیستم ایمنی ضعیفریزش مو

تشخیص کنه های صورت یا Demodex چندان آسان نیست. بیشتر ما از این انگل ها اطلاعی نداریم تا زمانی که علائم را ایجاد کنند و پوست خود را آزمایش کنیم.

علل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورت

تشخیص و درمان کنه های صورت

بیوپسی پوست می تواند به تشخیص وجود کنه های صورت یا Demodex کمک کند. پزشکان چسبندگی سیانواکریلیک را همراه با بیوپسی انجام می دهند تا چگالی کنه های صورت را روی سطح پوست شما بیابند. از پوست شما نمونه می گیرند و زیر میکروسکوپ بررسی می کنند.

در صورتی که عوارض جدی ناشی از هجوم شدید کنه های صورت را تجربه می کنید، این بیوپسی مورد نیاز است. پزشک شما ممکن است داروهای زیر را پیشنهاد کند که می توانند به حداقل رساندن آلودگی کمک کنند.

درمان های پزشکی برای کنه های صورت

تمیز نگه داشتن پوست اولین قدم برای به حداقل رساندن هجوم کنه های صورت است (زیرا آنها بر روی سبوم و سلول های مرده شما تأثیر می گذارند). همچنین ممکن است برای شما داروهای زیر تجویز شود:

اسید سالیسیلیکایورمکتینبنزیل بنزواتکروتامیتونپرمترینسولفید سلنیومگوگردمترونیدازول

بسته به شدت آلودگی، پزشک ممکن است داروهای موضعی یا خوراکی را پیشنهاد کند. اگر یک بیماری پوستی زمینه ای باعث ایجاد آلودگی شود (مانند روزاسه  و اگزما)، به درمان جداگانه ای نیاز خواهید داشت.

اگر آلودگی خفیف است، می‌توانید با استفاده از درمان‌های خانگی ساده آن را درمان کنید.

علل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورت

درمان خانگی کنه صورت

علل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورتعلل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورت

1. روغن درخت چای

یک مطالعه چندین ماده را روی Demodex آزمایش کرد . مشخص شد که روغن درخت چای به دلیل وجود ترپینن-4-اول قوی ترین دارو برای از بین بردن کنه های صورت است.

نحوه استفاده

دو تا سه قطره روغن درخت چای را با هر روغن حاملی مخلوط کرده و روی صورت خود ماساژ دهید.بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب ساده بشویید.دو تا سه بار در هفته تکرار کنید.

همین مطالعه نشان داد که علف های هرز شوید و روغن زیره نیز به از بین بردن کنه های صورت کمک می کنند. می توانید از این روغن ها به جای روغن درخت چای استفاده کنید.

protip_iconمی توانید مژه های خود را با 50 درصد روغن درخت چای رقیق شده و روغن حامل مانند روغن معدنی یا زیتون تمیز کنید.

مقاله پیشنهادی: انگل دمودکس واثرات مخرب آن برفولیکول مو

2. الکل

یک مطالعه نشان داد که الکل 100 درصد می تواند کنه های صورت را تنها در 43.9 دقیقه از بین ببرد.

با این حال، هنگام استفاده از الکل 100 ٪ روی پوست خود مراقب باشید زیرا ممکن است باعث تحریک پوست و درماتیت تماسی شود .  قبل از استفاده از الکل روی پوست خود با پزشک مشورت کنید.

3. چریش

تحقیقات در اینجا محدود است. با این حال، مشخص شد که چریش می تواند دو نوع دیگر از Demodex که در سگ ها یافت می شود را بکشد. می توانید آن را امتحان کنید و ببینید آیا برای شما کار می کند یا خیر.

نحوه استفاده

برگ های چریش را چند دقیقه در آب بجوشانید.آب را صاف کرده و جوشانده را در یک بطری اسپری نگهداری کنید.هر از گاهی آن را روی صورت خود بپاشید.همچنین می توانید روغن چریش (مخلوط با هر روغن دیگری) را روی صورت خود ماساژ دهید.

4. سرکه سیب

سرکه سیب، یک درمان طبیعی همه کاره، می تواند راه حل موثری برای مبارزه با کنه های صورت باشد. شواهد حکایتی نشان می دهد که سرکه سیب ممکن است به کنترل کنه های صورت و کاهش مشکلات پوستی مرتبط کمک کند.

نحوه استفاده

مقدار مساوی سرکه سیب و آب را مخلوط کنید تا محلولی ایجاد شود.مخلوط رقیق شده را با استفاده از پنبه روی نواحی آسیب دیده صورت خود بمالید.بگذارید روی آن بماند و اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه در هوا خشک شود، سپس آن را با آب ولرم بشویید.این روند را ۲ تا ۳ بار در هفته برای نتایج مطلوب تکرار کنید.

به یاد داشته باشید که ابتدا یک پچ تست انجام دهید. در صورت بروز هرگونه تحریک، مصرف آن را قطع کنید.

کرم پودر ارگانیک سمپیور انگلستان منافذ پوست را مسدود نمی کند و بنابراین باعث تنفس پوست می شود.

جدای از این درمان ها، مراقبت از پوست و تمیز نگه داشتن آن، آلودگی را به حداقل می رساند. این مراحل را هر روز دنبال کنید:

همانطور که صورت خود را می شویید و روزانه حمام می کنید، موهای خود را نیز بشویید و پوست سر خود را تمیز نگه دارید.برای تمیز کردن صورت خود از پاک کننده های غیر صابونی و ملایم استفاده کنید. روی مژه ها و ابروها تمرکز کنید.پوست خود را مرتباً لایه برداری کنید تا سلول های مرده پوست و سایر ناخالصی ها پاک شود.از استفاده از کرم ها، ژل ها یا لوسیون هایی که پوست شما را چرب می کنند خودداری کنید.

protip_iconهرگز ریمل یا وسایل آرایشی را با کسی به اشتراک نگذارید. همچنین، مژه های خود را به آرامی با شامپو بچه و برس مژه بشویید تا هرگونه کنه ای که ممکن است وجود داشته باشد را از بین ببرید.
مایت های صورت عمر کوتاهی دارند و تنها دو هفته است. آنها مدفوع نمی کنند زیرا مقعد ندارند (خوشبختانه). با این حال، آنها منفجر می شوند و می میرند و تمام مواد زائد را روی پوست شما پخش می کنند.

آن‌ها در چرب‌ترین قسمت‌های پوست شما رشد می‌کنند، که معمولاً درون منافذ شما قرار دارند. هنگامی که شما خواب هستید، آنها برای جفت گیری می خزند و سپس دوباره به داخل منافذ باز می گردند تا تخم بگذارند.

هنگامی که جمعیت آنها کنترل می شود، این کنه ها به حذف (یا خوردن) سلول های مرده پوست از پوست شما کمک می کنند. شما فقط می توانید رشد بیش از حد آنها را کنترل کنید.

توجه: اگر متوجه علائمی مانند قرمزی مداوم و خارش شدید شدید یا پوستتان با درمان های خانگی بهبود نمی یابد، بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید. همچنین اگر تحریک بدتر شد، گسترش یافت یا به آسیب قابل توجه پوست منجر شد، به دنبال مشاوره پزشکی باشید. پزشک می‌تواند درمان‌های قوی‌تری ارائه دهد یا هر گونه مشکل اساسی را که ممکن است باعث ایجاد مشکل شود را تشخیص دهد.

در حالی که درمان‌های خانگی می‌توانند به مدیریت کنه‌های صورت کمک کنند، پیشگیری کلیدی برای دور نگه داشتن آن‌ها است.

راهبردهای پیشگیری از کنه های صورت

علل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورتعلل کنه صورت یا کنه دمودکس چیست؟ علائم و درمان خانگی کنه صورت

در اینجا چند استراتژی ساده برای کمک به حفظ سلامت پوست و جلوگیری از مشکلات وجود دارد:

صورت خود را به طور مرتب تمیز کنید تا چربی اضافی و مواد زائد از بین برود.از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی مانند برس آرایشی، حوله یا پارچه صورت با دیگران خودداری کنید.ابزارهای مراقبت از پوست، برس های آرایشی و اسفنج ها را مرتب ضدعفونی کنید.از مرطوب کننده های سبک وزن و غیر کومدون زا استفاده کنید که پوست شما را بدون انسداد منافذ مرطوب نگه می دارد.ملافه ها و روبالشی ها را اغلب بشویید تا از چربی و باکتری پاک نشوند.

سخن پایانی

کنه های صورت ممکن است بدون نشان دادن هیچ علامتی روی پوست باقی بمانند، مگر اینکه در جمعیت آنها عدم تعادل وجود داشته باشد که ممکن است باعث مشکلات پوستی خاصی شود.حساسیت پوستی، قرمزی، اگزما و پوست خشن از علائم رایج کلونیزاسیون کنه صورت است.تولید بیش از حد سبوم می تواند مایت های صورت را تشویق به تکثیر کند، بنابراین درمان معمولاً شامل استفاده از محصولاتی برای پاکسازی پوست از چربی اضافی و تجمع است.

پاسخ به سوالات متداول

آیا می توانید کنه ها را روی پوست خود احساس کنید؟

خیر، کنه ها خیلی کوچک هستند که نمی توانید آنها را روی پوست خود احساس کنید.

آیا کنه های صورت مضر هستند؟

خیر، کنه های صورت به تعداد کم مضر نیستند. با این حال، اگر تعداد زیادی مایت صورت وجود داشته باشد، می تواند باعث مشکلات پوستی شود.

آیا می توانم کنه های صورت را با چشم غیر مسلح ببینم؟

خیر، کنه ها بسیار کوچک هستند و طول آنها تقریباً 0.1 تا 0.4 میلی متر است که باعث می شود با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشند.

آیا کنه های صورت نواحی خاصی از صورت را ترجیح می دهند؟

بله، از آنجایی که کنه های صورت روی چربی پوست زنده می مانند، معمولا روی بینی، گونه ها و دهان یافت می شوند. به دلیل تولید سبوم زیاد در این نواحی، حتی در اطراف چشم نیز یافت می شوند.

منبع

منبع


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری