``
logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

آشپزی

شب یلدا شام چی بپزم؟ / 5 پیشنهاد عالی و خوشمزه برای شام شب یلدا‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-04

راهنماتو- ما ایرانیان از گذشته تا به امروز این شب به خصوص را با عزیزان‌مان جشن می‌گیریم. متاسفانه سال‌های اخیر با توجه به مشکلات معیشتی، گرفتن مهمانی دشوار شده و همگی امکان آن را ندارند.

به گزارش راهنماتو، یکی از سنت‌های شب یلدا خوردن خوراکی‌های زمستانی است. بهتر است هر کسی عهده‌دار تهیه قسمتی از خوراکی‌های جذاب این شب بشود تا همگی بتوانند به راحتی و بدون هیچ مشکلی دور هم جمع شوند. در ادامه این مقاله از راهنمای آشپزی راهنماتو چند پیشنهاد عالی برای شام شب یلدا به شما می‌دهیم. همچنین می‌توانید پیشنهادهای دیگر برای سایر خوراکی‌های این شب را در قسمت آشپزی راهنماتو ببینید.

1. مرغ ناردون

مرغ ناردون یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی مناطق شمالی کشور است. این غذا با ترکیبی خوشمزه از مرغ، انار، رب انار و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود و یک انتخاب عالی برای مهمانی شب یلدا است.

مواد لازم مرغ ناردون:


مرغ: یک عدد متوسط (تقریباً یک کیلوگرم)
پیاز: 2 عدد متوسط
سیر: 4 حبه
رب انار: 3 قاشق غذاخوری
دانه انار: یک پیمانه
آب انار: یک پیمانه
زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار دلخواه
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ ناردون:

آماده‌سازی مرغ: مرغ را به تکه‌های متوسط تقسیم کنید و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید.

تفت دادن مرغ: در یک قابلمه مناسب، روغن را گرم کنید و تکه‌های مرغ را به مدت چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند.

اضافه کردن پیاز و سیر: پیاز و سیر را خرد کرده و به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.

اضافه کردن رب انار و دانه انار: رب انار را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس دانه‌های انار را به همراه آب انار به قابلمه اضافه کنید.

پخت مرغ: حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید مرغ به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم بپزد تا نرم شود.

اضافه کردن زعفران: در اواخر پخت، زعفران دم‌کرده را به مرغ اضافه کنید تا رنگ و عطر غذا بهتر شود.

سرو: مرغ ناردون را همراه با برنج زعفرانی و سبزیجات تازه سرو کنید.

نکات:


برای طعم بهتر، می‌توانید از آلو بخارا یا آلو لواشک نیز در این غذا استفاده کنید.
اگر دوست دارید خورش شما شیرین‌تر باشد، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید.
برای تزیین می‌توانید از دانه‌های انار بیشتر و پیازچه خرد شده استفاده کنید.
مرغ ناردون را می‌توانید با نان نیز سرو کنید.

خواص مرغ ناردون:


انار سرشار از آنتی‌اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
مرغ منبع پروتئین و آهن است.
این غذا به هضم غذا کمک می‌کند و برای افرادی که کم‌خونی دارند مفید است.

بیشتر بخوانید: شب یلدا با هندوانه چی درست کنیم؟ + ۳ ایده جذاب و متنوع برای‌ تهیه دسر هندوانه‌ای

2. انارپلوی شیرازی

انار پلو شیرازی غذایی جذاب و بسیار خوشمزه با طعم ترش و شیرین است. با انتخاب این غذا برای دورهمی شب یلدای‌تان یک شب خاص و به یاد ماندنی بسازید.

مواد لازم انارپلوی شیرازی:


برنج: ۲ پیمانه
انار دانه شده: ۲ پیمانه
پیاز: ۱ عدد بزرگ (نگینی خرد شده)
مرغ پخته و ریش ریش شده یا گوشت چرخ کرده: به دلخواه
زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
خلال پسته و بادام: برای تزئین (اختیاری)
گشنیز خرد شده: برای تزئین (اختیاری)

طرز تهیه انارپلوی شیرازی:

آماده سازی برنج: برنج را از قبل خیس کرده و آبکش کنید.

تفت دادن پیاز و مرغ: در یک قابلمه روغن ریخته و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس مرغ ریش ریش شده یا گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

اضافه کردن انار و زعفران: دانه‌های انار را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا آب انداخته و با مواد ترکیب شود. سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید.

دم کردن برنج: برنج آبکش شده را به مواد اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید. سپس آب جوش به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج اضافه کرده و اجازه دهید برنج دم بکشد.

تزئین و سرو: پس از دم کشیدن کامل برنج، آن را در ظرف سرو ریخته و با خلال پسته، بادام و گشنیز خرد شده تزئین کنید.

نکات:


برای طعم بهتر می‌توانید از آب انار طبیعی به جای آب جوش استفاده کنید.
برای یک طعم متفاوت می‌توانید از کمی دارچین یا هل نیز استفاده کنید.
می‌توانید به جای مرغ از گوشت قرمز یا ماهی استفاده کنید.
برای یک انارپلو مجلسی‌تر می‌توانید از خلال بادام و پسته بیشتری استفاده کنید.

خواص انارپلو:


انار سرشار از آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
برنج منبع انرژی است.
این غذا به هضم غذا کمک می‌کند.

3. خورشت کدو حلوایی

خورشت کدو یک خورشت خوش طعم و خوش رنگ است که می‌تواند جلوه بسیار خاصی به سفره شب یلدای شما بدهد. این خورشت که با یکی از خوراکی‌های اصلی شب یلدا درست می‌شود و طعم ملسی دارد یک انتخاب عالی و منحصر به فرد برای این شب به یاد ماندنی است.

مواد لازم خورشت کدو حلوایی:


کدو حلوایی: ۱ کیلوگرم (پوست گرفته و مکعبی خرد شده)
گوشت گوسفندی یا گوساله: ۵۰۰ گرم (خورشتی خرد شده)
پیاز: ۲ عدد بزرگ (نگینی خرد شده)
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت کدو حلوایی:

تفت دادن پیاز و گوشت: پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

اضافه کردن رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

اضافه کردن کدو حلوایی و آب: کدو حلوایی را به همراه ۴ لیوان آب به مواد اضافه کنید.

پخت خورش: حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورشت به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت با حرارت ملایم بپزد تا گوشت و کدو حلوایی کاملا پخته شوند.

اضافه کردن ادویه‌ها: در ۱۵ دقیقه آخر پخت، زعفران دم کرده، دارچین، نمک و فلفل سیاه را به خورش اضافه کنید.

سرو: خورشت کدو حلوایی را همراه با برنج زعفرانی سرو کنید.

نکات:


برای طعم بهتر می‌توانید از آلو بخارا یا قیسی خیس خورده نیز در این خورشت استفاده کنید.
اگر دوست دارید خورشت شما شیرین‌تر باشد، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید.
برای تزیین می‌توانید از خلال پسته یا بادام استفاده کنید.
این خورشت را می‌توانید با نان نیز سرو کنید.

خواص کدو حلوایی:


کدو حلوایی سرشار از ویتامین A، C و بتاکاروتن است.
این سبزی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
کدو حلوایی برای سلامت پوست و مو مفید است.

4. کوفته انار و گردو

کوفته انار و گردو نیز یک غذای فوق‌العاده و مخصوص شب یلدا است. از این غذای خاص در این شب ویژه غافل نشوید.

مواد لازم کوفته انار و گردو:

برای کوفته‌ها:


گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد (یک عدد رنده شده، یک عدد نگینی خرد شده)
گردوی آسیاب شده: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
دانه انار: برای داخل کوفته‌ها

برای سس:


آب انار: ۱ پیمانه
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز نگینی: ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته انار و گردو:

آماده سازی گوشت: گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، گردو، تخم مرغ، آرد نخودچی، نعنا خشک، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید.

شکل دادن به کوفته‌ها: از مواد آماده شده به اندازه یک نارنگی برداشته و در دست گرد کنید. داخل هر کوفته چند دانه انار قرار دهید و دوباره آن را گرد کنید.

تفت دادن کوفته‌ها: کوفته‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا رنگ آن‌ها تغییر کند.

تهیه سس: پیاز نگینی را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس رب انار، رب گوجه فرنگی، آب انار، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی بجوشد تا سس غلیظ شود.

پخت نهایی: کوفته‌های سرخ شده را به سس اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزند تا کوفته‌ها مغزپخت شوند.

سرو: کوفته انار و گردو را با برنج زعفرانی یا نان سرو کنید.

نکات:


برای اینکه کوفته‌ها شکل خود را بهتر حفظ کنند، می‌توانید آن‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
برای طعم بهتر می‌توانید از کمی آب لیمو ترش یا زعفران دم کرده در سس استفاده کنید.
می‌توانید از گوشت گوسفند یا مخلوط گوشت گوسفند و گوساله برای تهیه این کوفته استفاده کنید.

خواص کوفته انار و گردو:


انار سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
گردو منبع خوبی از امگا ۳ است که برای سلامت قلب مفید است.
گوشت منبع پروتئین و آهن است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی با انار؛ ۱۰ ترشی ترکیبی با طعم‌های ترش و ملس

5. لبو پلو

لبو پلو یکی از غذاهای خوشرنگ و خوشمزه ایرانی است. رنگ زیبای لبو در این غذا جلوه خاصی به سفره شب یلدای‌تان می‌بخشد.

مواد لازم لبو پلو:


برنج: ۳ پیمانه
لبو: ۳ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد متوسط (نگینی خرد شده)
گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده: به دلخواه
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه لبو پلو:

آماده سازی لبو: لبوها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید.

پخت لبو: لبوهای خرد شده را در قابلمه‌ای با آب به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا کاملا نرم شوند.

تفت دادن گوشت یا مرغ: در یک تابه، پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

آماده سازی برنج: برنج را از قبل خیس کرده و آبکش کنید.

دم کردن لبو پلو: در یک قابلمه مناسب، یک لایه برنج آبکش شده، یک لایه لبو پخته شده، یک لایه گوشت یا مرغ تفت داده شده و یک لایه زعفران دم کرده را به صورت لایه لایه بچینید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. در لایه آخر، روی برنج را با زعفران دم کرده تزئین کنید.

دم کشیدن: روی قابلمه دم کنی بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت کم دم بکشد.

نکات:


برای طعم بهتر می‌توانید از کمی دارچین یا هل نیز استفاده کنید.
برای یک لبو پلو مجلسی‌تر می‌توانید از خلال بادام یا پسته برای تزئین استفاده کنید.
می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده یا مرغ از تکه‌های گوشت قرمز استفاده کنید.
برای رنگ گرفتن بهتر برنج، بهتر است از لبوهای قرمز تیره استفاده کنید.

خواص لبو پلو:


لبو سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
برنج منبع انرژی است.
این غذا به هضم غذا کمک می‌کند.

یلداتان پر از شادی و خنده!

منبع خبر


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری