دعوای حقوقی کوالکام و آرم ظاهرا به نفع شرکت آمریکایی تمام شد
[
دعوای حقوقی کوالکام و آرم با رأی قطعی دادگاه با پیروزی غول تراشهساز دنیای موبایل خاتمه یافت. البته برخی زوایای دیگر پرونده همچنان در دست بررسی است.
به نقل از رویترز؛ هفته گذشته، دادگاه مربوط به دعوای حقوقی کوالکام و آرم برگزار شد. این دادگاه که به مسئله شکایت آرم از کوالگام پرداخته بود، پس از گذشت 1 هفته به نتیجه قطعی رسید. آرم مدعی است که شرکت آمریکایی با خرید استارتاپ Nuvia عملاً قراردادهای خود با این شرکت را نقض کرده است.
استارتاپ Nuvia از سال 2021 به مبلغ 1 میلیاردو 400 میلیون دلار به کوالکام واگذار شد. گفتنیست که این استارتاپ توسط جمعی از مهندسین و متخصصین شرکت اپل تأسیس شده و در مدت زمانی کوناهی توانسته است به ارزش بالای دست یابد.
حالا شرکت ARM معتقد است که خرید Nuvia توسط کوالکام نقض توافقنامههایی است که پیشتر بین این دو شرکت به امضا رسیده است. از طرفی حالا که استفاده از تراشههای آرم در PC نیز رواج پیدا کرده و کوالکام با تراشه اسنپدراگون X الیت یکی از قویترین پرداندههای قابل رقابت دنیای پی سی را ساخته است، احتمالاً آینده استفاده از پردازندههای ARM حداقل از سمت کوالکام سیاه شود. جزئیات گزارش را در ادامه نوشته بخوانید.
دعوای حقوقی کوالکام و آرم به پیروزی کوالکام به پابان رسید
روز جمعه، هئیت منصفه دادگاه فدرال ایالت دلاور گفت که کوالکام در سال 2021 با خرید استارتاپ Nuvia، توافقنامههای خود را با شرکت ARM نقض کرده و تمامی محصولات موردبحث در این پرونده تحت حفاظت قرارداد آرم و کوالکام قرار دارد. با توجه به این مورد، حالا شرکت آرم به دنبال طرح شکایتی جدید است. این استارتاپ به صورت تخصصی به ساخت تراشههای سرور کم مصرف روی آورد و همین موضوع موجب به خطر افتادن آینده آرم حداقل از دید خود این شرکت شده است.
استارتاپ مورد بحث که در مدت زمان کوتاهی به یک شرکت ارزشمند بدل شد، توسط برخی از مهندسین سابق اپل تأسیس شد و درنهایت با توجه به نیاز به پشتوانه مالی، این استارتاپ تکنولوژی در سال 2021 با مبلغ 1 میلیاردو 400 میلیون دلار به شرکت Qualcomm فروخته شد. اما موضوع اصلی طرح شکایت آرم این است که بحشی از تکنولوژیهای Nuvia، توسط آرم توسعه یافته و این تکنولوژیها نباید به کوالکام منتقل شوند.
علیرغم پیروزی کوالکام در دعوای حقوقی بر سر مجوزهای تولید تراشه، دادگاه نتوانست تصمیم بگیرد که آیا Nuvia توافق خود با ARM را نقض کرده است یا نه. بنابراین، این پرونده ممکن است دوباره در دادگاه مورد بررسی قرار گیرد.
ماریلن نوریکا، قاضی دادگاه منطقهای، در این مورد گفت:
«من فکر نمیکنم هیچکدام از دو طرف پیروزی قابل ملموسی به دست آورند. حتی اگر این پرونده دوباره بررسی شود، بازهم نمیتوان پیروزی آشکاری را برای یکی از دوطرفین متصور شد.»
کوالکام در سال ۲۰۲۱ با خرید Nuvia در تلاش بود تا از فناوریهای این استارتاپ در تولید تراشههای لپتاپ و PC اسنپدراگون X استفاده کند. اسناد دادگاه نشان میدهند که مدیران کوالکام تخمین زدهاند که با خرید Nuvia، سالانه میتوانند تا 1 میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در پرداختهای خود به آرم صرفهجویی کنند.
بدنیست بدانید که دعوای حقوقی کوالکام و آرم از سال ۲۰۲۲ آغاز شد، زمانی که آرم اعلام کرد که کوالکام باید تمامی محصولات تولید شده با استفاده از مجوزهای Nuvia را از بازار خارج کند. یکی از این محصولات که از مدتی پیش به شدت درحال رشد است و به نوعی آینده لپتاپها را تحت شعاع خود قرار میدهد، تراشههای اسنپدراگون X است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما چیست؟ آیا آینده آرم که به ساخت پردارندههای کممصرف و بهینه شهرت دارد، با وجود استارتاپ Nuvia به خظر افتاده است؟ منتظر نظرات شما هستیم.
منبع ]
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.