logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

تاریخ

دانشمندی که صد سال قبل دنیای امروز را پیش‌بینی کرد؛ از ساعت‌های زنگ‌دار تا زنان شلوارپوش‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-30

روزنامه لندن دیلی نیوز در سال ۱۹۲۵ گزارش داد که پروفسور لو به تغییراتی در آینده اشاره می‌کند که «وحشتناک» به نظر می‌رسند؛ تغییراتی مانند بیدار شدن با ساعت زنگ‌دار رادیویی، برقراری ارتباط با دیگران از طریق دستگاه‌های رادیویی شخصی، صرف صبحانه همراه با پخش اخبار از بلندگو و تصاویر تلویزیونی و همینطور رفتن به خرید با استفاده از پله‌ها و پیاده‌روهای متحرک.

صد سال پس از انتشار کتاب او با عنوان «آینده » ، برخی از پیش‌بینی‌های او کاملا دقیق از آب درآمدند. مثلاً پیش‌بینی او درباره ساعت‌های زنگ‌دار رادیویی و وسایل ارتباط شخصی کاملاً درست بود، اما مواردی مانند اینکه همه مردم لباس‌های یک‌سره و کلاه‌های نمدی مصنوعی خواهند پوشید، تحقق نیافتند.

برخی پژوهشگران به تازگی گزارش‌های مربوط به پیش‌بینی‌های لو را از آرشیو دیجیتال گسترده روزنامه‌های تاریخی جمع‌آوری کرده و آن‌ها را در مجموعه‌ای از پیش‌بینی‌هایی که افراد صد سال پیش برای سال ۲۰۲۵ انجام داده‌اند قرار داده‌اند.

لو که در سال ۱۸۸۸ به دنیا آمد، یک مهندس، فیزیکدان، مخترع و نویسنده بود. او در بسیاری از حوزه‌ها پیشگام بود؛ از جمله اختراع اولین پهپاد موتوردار، کار روی توسعه تلویزیون و هدایت رادیویی هواپیماها، قایق‌های اژدرافکن و موشک‌های هدایت‌شونده. او که به «پدر سیستم‌های هدایت رادیویی» معروف بود، دست‌کم دو بار از سوی آلمانی‌ها هدف ترور ناموفق قرار گرفت.

2

 

پروفسور لو در حال سخنرانی در موضوع آیندۀ علم در لندن، سال 1948

در سال ۱۹۲۵، پروفسور لو پیش‌بینی کرد که بلندگوهای خانگی و «دستگاه تلویزیون» جایگزین «روزنامه‌ها» برای دریافت اطلاعات و سرگرمی خواهند شد. او همچنین از امکان دسترسی به پخش جهانی با فشردن یک دکمه و استفاده از دوربین‌ها و دستگاه‌های شنود مخفی برای دستگیری مجرمان سخن گفت.

او استفاده از پیاده‌روها و پله‌های متحرک (چیزی شبیه به پله‌برقی و راهروهای متحرک امروزی) و همچنین «تلفن‌های خودکار» را پیش‌بینی کرد که شماره‌گیری صحیح را تضمین می‌کردند؛ برخلاف تلفن‌های گردشی دهه ۱۹۲۰ که احتمال خطا داشتند.

برخی پیش‌بینی‌های عجیب و غریب و محقق‌نشدۀ او شامل روشن کردن خیابان‌ها با استفاده از گیاهان و ارتباط ذهنی الکتریکی بین افراد بودند. با این حال، پیش‌بینی‌هایی مانند رواج شلوار پوشیدن زنان و تعیین جنسیت قبل از تولد بسیار دقیق بودند.

سرمایه‌گذاری‌های بزرگ اخیر در انرژی بادی، خورشیدی و دریایی نیز یکی دیگر از پیش‌بینی‌های او را تحقق بخشیده است: اینکه «باد و جزر و مد برای خدمت به بشر مهار خواهند شد». او همچنین گفته بود: «زندگی با استفاده از ماشین‌هایی که کارهای سنگین و ناخوشایند را انجام می‌دهند، بسیار آسان‌تر خواهد شد».

طبق گزارشی از یک روزنامه، او پیش‌بینی کرده بود که «هر فرد معمولی با دقت توسط یک ساعت زنگ‌دار رادیویی که سیگنال مشخصی را در زمان دلخواه دریافت می‌کند، از خواب بیدار خواهد شد.» پیش از رواج ساعت‌های زنگ‌دار خودکار، مردم برای رفتن به سر کار توسط فردی به نام «کوبنده صبحگاهی» بیدار می‌شدند. این شخص با یک چوب بلند روی پنجره‌ها ضربه می‌زد. این شیوه در بریتانیا تا دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ ادامه داشت.

پیش‌بینی دیگر او حاکی از آن بود که هر روز صبح مردم «چند لحظه از درمان با نور رادیویی یا ماساژ بهره‌مند می‌شوند تا برای کار روز آماده و سرحال شوند.» این ایده به نوعی با روندهای مدرن سلامت و تناسب اندام امروزی همخوانی دارد.

جن بالدوین، یکی از پژوهشگرانی که این پیش‌بینی‌ها را گردآوری کرده، می‌گوید: «شگفت‌آور است که یک دانشمند دوراندیش یک قرن پیش توانسته بود پیش‌بینی کند که فناوری‌های نوظهور که در آن زمان در مراحل ابتدایی خود بودند، چگونه تا سال ۲۰۲۵ جهان را تغییر خواهند داد. این باعث می‌شود به این فکر کنیم که نوآوری‌هایی که امروز می‌بینیم، چگونه توسط نسل‌های آینده ما تجربه خواهند شد».

لو که در ۶۸ سالگی درگذشت، تا پایان عمر به پیش‌بینی‌هایش ادامه داد. با این حال، همه پیش‌بینی‌هایش مورد قبول قرار نگرفت. در سال ۱۹۲۹، روزنامه دیلی اکسپرس با لحنی انتقادی گزارش داد که این پروفسور در برخی موارد «یک محافظه‌کار سرسخت» بوده و اظهار داشته بود که قرن‌ها طول خواهد کشید تا «زنان از نظر هوش به مردان نزدیک شوند» و آن هم تنها در صورتی که ویژگی‌های جسمانی مردان را به خود بگیرند.

این روزنامه با طنز اضافه کرده بود: «یک پزشک زن در مونیخ اخیراً پیش‌بینی کرده که زنانی که موهای خود را کوتاه می‌کنند، در نهایت ریش در می‌آورند. او و پروفسور لو باید با هم ملاقات کنند».

منبع خبر


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری