گوگل برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ از پروژهی استارلاین (Starline) رونمایی کرد. پروژهای که در آن زمان به عنوان «پنجرهای جادویی» از آن یاد شد که از سختافزار ویژه، دید رایانهای و تکنولوژی یادگیری ماشین استفاده میکند تا یک تجربهی تماس تصویری شبیه به هولوگرام را خلق کند. از آن زمان تا کنون رسانههایی توانستهاند تا نسخهای اولیه از این تجربه را آزمایش کنند. سال گذشته، شرکت گوگل اعلام کرد که قصد دارد تا برای ارائه یک نسخهی کوچکتر از این تکنولوژی به مشتریان سازمانی، با شرکت HP همکاری کند. امروز، در جریان کنفرانس I/O گوگل اعلام کرد که پروژهی استارلاین به پروژهی دیگری به نام پرتو یا بیم (Beam) تغییر خواهد یافت و این پروژه جدید یک «پلتفرم ارتباطات تصویری سه بعدی با قابلیتهای هوش مصنوعی» خواهد بود. مدیرعامل گوگل آقای سوندار پیچای (Sundar Pichai) بر روی صحنه اعلام کرد که دستگاههای مربوط به این تکنولوژی در اواخر سال برای مشتریان منتخب در دسترس خواهند بود ولی هنوز هیچ قیمتی برای این دستگاهها اعلام نشده است.
علاوهبر دید رایانهای و تکنولوژی یادگیری ماشین که در پروژهی اولیهی استارلاین به کارگرفته شده بودند (که در حال حاضر به نام پرتو یا بیم تغییر یافته است)، گوگل قصد دارد تا از قابلیتهای هوش مصنوعی نیز در این پروژه استفاده کند و هدف از این پروژه، آنطور که گوگل اعلام کرده «استفاده از دستگاههای نسل جدید برای کمک به مردم در برقراری ارتباطات معنادار، بدون توجه به محل حضور آنها» است.
بخشی از این تکنولوژی جدید «مدل پیشرفتهی تصاویر حجمی با استفاده از هوش مصنوعی» و بخشی دیگر قدرت پردازشی فضای ابری گوگل (Google Cloud) است که با ترکیب شدن بههمراه نمایشگر میدان نوری باعث میشوند تا تماسها از هر زاویهی دیدی به صورت ۳بعدی به نظر برسند. تعداد ۶ دوربین در سیتم Beam بهکار رفته است تا بتواند از زوایای مختلف از سوژه تصویربرداری کند و پس از آن با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را به هم ترکیب کرده و آنها را روی نمایشگر میدان نوری، نشان میدهند. این سیستم، این کار را برای هم تماس گیرنده و هم پاسخ دهنده انجام خواهد داد. سیستم Beam، به منظور اطمینان از نمایش صحیح تصویر به کاربر، حرکت چشمان او را با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه دنبال میکند و تصویر را بر اساس محل قرارگیری چشمان تنظیم خواهد کرد.
اگرچه گوگل هنوز قیمت این دستگاه را به صورت رسمی اعلام نکرده است؛ ولی می توان با توجه به دستگاهی مشابه که شرکت لاجیتک (Logitech) به نام پروژهی روح (Progect Ghost) ساخته است، حدود آن را تخمین زد. دستگاه لاجیتک براساس پیکر بندی مورد نظر خریدار، چیزی بین ۱۵ هزار تا ۲۰ هزار دلار به ازای هر واحد قیمتگذاری شده است. البته لازم به ذکر است که پروژهی روح لاجیتک، نه هولوگرامی است و نه ۳بعدی، بلکه تنها یک تلویزیون نمایش تصاویر ۲بعدی است که بهدلیل ابعاد بسیار بزرگش باعث میشود تا تماسگیرنده به اندازهی حقیقی نمایش داده شود.