همه ما از اثرات منفی غذاهای ناسالم بر سلامتی خود آگاه هستیم، اما با این حال به دلیل طعم وسوسهانگیز آنها، اغلب تمایل به خوردن غذاهای ناسالم داریم. اما آیا تا به حال فکر کردهاید که چرا بحث غذاهای ناسالم در مقابل غذاهای سالم اینقدر داغ است؟ با خواندن این مقاله از فروشگاه سلامتی و زیبایی، در مورد چگونگی تأثیر منفی کالریهای خالی موجود در غذاهای ناسالم بر سلامت کلی خود و اینکه چگونه تغذیه سالم میتواند سلامت شما را بهبود بخشد، بیاموزید. همچنین، نگاهی به غذاهایی بیندازید که اگر مرتباً آنها را مصرف کنید، اثرات مضر زیادی بر سلامتی شما دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه این مقاله با موضوع تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم همراه ما باشید.
تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم
راز داشتن بدنی سالم، یک رژیم غذایی متعادل است. بنابراین جای تعجب نیست که حکم بحث غذای ناسالم در مقابل غذای سالم، به شدت به نفع دومی باشد. در حالی که غذای ناسالم میتواند شما را با طعم خود فریب دهد، مواد تشکیل دهنده آن میتوانند به انواع مشکلات سلامتی کمک کنند. غذای سالم حاوی غلظت بالاتری از مواد مغذی، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی مفید است که برای سلامتی شما مفید هستند. با جایگزینی غذاهای ناسالم با محصولات تازه، خطر ابتلا به مشکلات سلامتی طولانی مدت را کاهش دهید. همچنین، خوب بخوابید و مرتباً ورزش کنید تا در درازمدت از مزایای تغذیه سالم بهرهمند شوید.
تفاوت بین غذاهای سالم و ناسالم
تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم
قبل از اینکه عمیقتر به تفاوتهای بین غذای سالم و ناسالم بپردازیم، بیایید در مورد چند جنبه شفافسازی کنیم.
غذای ناسالم و غذای سالم دقیقاً به چه چیزی اشاره دارند؟ غذای سالم حاوی چربیهای خوب و مواد مغذی است که برای بدن شما حیاتی هستند. مواد غذایی سالم به بدن شما قدرت و ظرفیت مبارزه با بیماریهای مختلف را میدهند. غذای ناسالم یک غذای بسیار فرآوری شده است و حاوی مقدار زیادی کالری است. این غذاها برای سلامتی شما مضر هستند. بیشتر غذاهای ناسالم به صورت بستهبندی شده در دسترس هستند.
برای درک عمیقتر تفاوت بین غذاهای سالم و ناسالم ، اجازه دهید ابتدا در بخش بعدی به بررسی غذاهای ناسالم بپردازیم.
نکات کلیدی
غذاهای ناسالم کالری بالایی دارند و بیشتر به صورت بستهبندیشده در دسترس هستند.این مواد غذایی سرشار از قند، چربی بالا و کربوهیدراتهای ساده هستند که خطر چاقی و سایر بیماریها را افزایش میدهند.نوشابه، پیتزا، سیبزمینی سرخکرده، شیرینی، برگرها، ساندویچها و گوشتهای فرآوریشده از جمله مواد غذایی هستند که برای سلامتی شما مضرند.
غذای ناسالم چیست؟
غذاهای ناسالم به غذاهای فرآوریشده و فاقد ارزش غذایی گفته میشود که اغلب سرشار از قند، نمک و چربیهای ناسالم هستند. این غذاها شامل فستفودها و نوشیدنیهای شیرین مانند کولا و انواع مختلف آبنباتها میشوند.
مصرف مکرر غذاهای ناسالم میتواند بر سلامت کلی شما تأثیر منفی بگذارد و باعث عدم تعادل تغذیهای و همچنین کمبودهایی در صورت عدم وجود یک رژیم غذایی متعادل حاوی مواد مغذی ضروری شود. همچنین ممکن است منجر به افزایش وزن ناخواسته، افزایش ناگهانی سطح قند خون و حتی اختلالات سلامت روان شود.
اگرچه گاه به گاه در خوردن اشکالی ندارد، اما یک رژیم غذایی متعادل که عمدتاً شامل میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای بدون چربی باشد، برای سلامت و نشاط طولانی مدت ضروری است.
فرم ایده آل بدنتان را با نوینترین ژل لاغری موضعی هات چیلی کشف کنید. کاهش سایز سریع و آسان
معرفی انقلابی در لاغری موضعی:
کرم لاغری هات چیلی پیشگام علم روز دنیا، نتایج را سریعتر از آنچه فکر میکنید، خواهید دید!
چرا ژل لاغری فوری هات چیلی؟
⚡️ نتایج فوری و محسوس: کاهش سایز و سفتشدگی پوست را در همان روزهای اول استفاده احساس کنید!🎯 هدفمند و موضعی: دقیقاً روی نواحی مشکلدار (شکم، پهلو، ران، بازو، غبغب) تمرکز کنید. دیگر نیازی به لاغری کل بدن نیست!🧴 استفاده فوقالعاده آسان: فقط کافیست ژل را روزانه روی نواحی مورد نظر ماساژ دهید. بدون نیاز به زمان خاص، دستگاه پیچیده یا کمک دیگران!🌿 ترکیبی قدرتمند و طبیعی: حاوی عصارههای گیاهی موثر و ایمن مانند [مثلا: کافئین، فلفل، روغنهای ضروری، آلژینات و…] که با فعالسازی متابولیسم سلولی، چربیها را هدف قرار میدهند.💧 آبرسانی و سفتکنندگی: همزمان با کاهش چربی، پوست را سفت و جوانتر میکند و از شلشدگی جلوگیری مینماید.✅ تضمین کیفیت و سلامت: تولید تحت استانداردهای بینالمللی، تستشده پوستی، فاقد مواد مضر.
مراحل اثرگذاری علمی کرم لاغری هات چیلی:
فعالسازی جریان خون:
ترکیباتی مانند کافئین یا فلفل (کپسایسین) در ژل چربی سوز هات چیلی با تحریک پوست، باعث افزایش گردش خون در ناحیه مورد نظر میشوند. این حالت “گرمشدن پوست” را ایجاد میکند.شکستن دیواره چربی:
مواد موثره (مثل کافئین، L-کارنیتین یا رتینول) به تجزیه تریگلیسیریدها (ذخایر چربی) کمک میکنند. آنها چربیها را به اسیدهای چرب آزاد تبدیل میکنند.دفع چربیها:
اسیدهای چرب آزاد شده، از طریق سیستم لنفاوی به کبد منتقل شده و در نهایت به عنوان انرژی سوزانده میشوند.
→ نکته: نوشیدن آب کافی این فرآیند را تسریع میکند!سفتسازی پوست:
مواد آبرسان و ترکیبات کلاژنساز (مثل رتینول) از شلشدگی پوست پس از کاهش سایز جلوگیری میکنند.
برای خرید ژل لاغری هات چیلی کلیک کنید.
تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم
تفاوت بین غذای سالم و هله هوله اغلب به میزان کالری و چربی آنها بستگی دارد. بنابراین، همیشه بهتر است بدانید که چگونه غذاهای سالم را از همتایان ناسالم آنها تشخیص دهید. در ادامه لیستی از عواملی که میتوانید برای دور نگه داشتن خود از غذاهای ناسالم/هله هوله بررسی کنید، آورده شده است.
۱. نوع روغن مورد استفاده در غذا: تفاوت زیادی ایجاد میکند
انواع مختلفی از روغنهای پخت و پز در بازار وجود دارد. اما آیا میدانید کدام یک از آنها بهترین است؟ تفاوت کلیدی بین روغنهای ناسالم و سالم، میزان چربیهای اشباع و غیراشباع موجود در آنهاست. روغنهایی که درصد بالایی از چربیهای غیراشباع دارند، گزینه سالمتری محسوب میشوند. روغن زیتون و روغن آفتابگردان چربی اشباع کمی دارند و سالم در نظر گرفته میشوند . در حالی که روغنهایی با چربیهای اشباع بالا مانند روغن پالم، کره و چربی خوک، ناسالم در نظر گرفته میشوند. به طور کلی، غذاهای ناسالم سرشار از چربیهای اشباع هستند و خوردن آنها ناسالم است.
۲. ارزش غذایی غذاها: تأثیر آن بر سلامت شما را نشان میدهد
غذاهای سالم سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن هستند. مواد مغذی مانند کلسیم، فیبر، پتاسیم و ویتامین D در سبزیجات برگدار، لبنیات، آجیل، میوهها، تخممرغ، ماهی، غلات کامل و حبوبات موجود است. غذاهای ناسالم سرشار از کالری هستند، اما مواد مغذی حیاتی را برای شما فراهم نمیکنند. همچنین، افرادی که مرتباً غذاهای ناسالم با ارزش غذایی پایین مصرف میکنند، ممکن است دچار کمبودهای تغذیهای شوند.
۳. غذاهای تصفیهشده یا تصفیهنشده: بهترین را انتخاب کنید!
در طول تصفیه، مقدار زیادی آنزیم، ویتامین و فیبر از روغنها از بین میرود. غذای تصفیه شده تا حدی ناسالم میشود. روغنهای گیاهی در اصل اگر به طور معقول مصرف شوند، برای سلامتی مفید هستند. معمولاً روغنها تا حدی هیدروژنه میشوند تا ماندگاری آنها افزایش یابد. این کار آنها را به چربیهای ترانس ناسالم تبدیل میکند که ناسالم هستند. روغن فرآوری شده اثرات فاجعهباری در دراز مدت بر بدن دارد. بنابراین، همیشه سعی کنید از مواد تصفیه نشده، فرآوری نشده و طبیعی برای حفظ سلامتی بهتر استفاده کنید.
۴. آیا سهمیه روزانه مواد مغذی حیاتی خود را مصرف میکنید؟
تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم
آیا میدانید چند نفر در اطراف ما کمبود مواد مغذی دارند؟ طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، تخمین زده میشود که بیش از 2 میلیارد نفر در سراسر جهان دچار کمبود ویتامینها و مواد معدنی کلیدی هستند. مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی حیاتی، سلامت خوبی را فراهم میکند و همچنین خطر ابتلا به مشکلات سلامتی را کاهش میدهد. در عین حال، غذاهای ناسالم تأثیر معکوس بر سلامت شما دارند. مصرف فست فود با افزایش سطح تری گلیسیرید ، خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش میدهد . فست فود همچنین باعث افزایش ناگهانی قند خون و فشار خون میشود. چنین غذاهایی همچنین خطر چاقی را که منجر به مشکلات قلبی عروقی و دیابت نوع 2 میشود، افزایش میدهند.
مقاله پیشنهادی: بهترین تغذیه برای بزرگ کردن و رشد سینه و باسن
۵. کدام نوع غذا آنتیاکسیدان بیشتری دارد؟
آنتیاکسیدانها برای دفاع از بدن در برابر رادیکالهای آزاد که میتوانند باعث سرطان شوند، ضروری هستند.
غذاهای سالم مانند سبزیجات، میوهها و لوبیا منابع غنی از آنتیاکسیدانها هستند. در مقابل، غذاهای ناسالم حاوی مقادیر کافی آنتیاکسیدانهای ضروری برای بدن شما نیستند.
۶. آیا از میان وعدههای سالم استفاده میکنید؟
بیشتر ما تمایل داریم که تنقلات زیادی بخوریم. از این رو، انتخاب تنقلات سالم بسیار مهم است. بهتر است به جای چیپس سیبزمینی یا سیبزمینی سرخکرده با سس پیاز، سبزیجات ترد و مغذی مانند کرفس و هویج را با سس کمچرب مصرف کنیم. آجیل و پاپ کورن بدون گلوتن از تنقلات فرآوری شده مانند چیپس سالمتر هستند.
۷. مشکلات مرتبط با غذاهای ناسالم
غذاهای ناسالم سرشار از چربی و قند میتوانند اعتیادآور باشند. ترکیب قند و چربی عمدتاً با علائم اعتیادآور، از جمله از دست دادن کنترل خود بر غذا، مرتبط است. مصرف منظم غذاهای ناسالم میتواند هوسهای شما را بیشتر کند. همچنین، قندهای اضافه شده، چربیهای بالا و کربوهیدراتهای ساده موجود در غذاهای ناسالم میتوانند خطر چاقی و سایر بیماریها را افزایش دهند.
یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۸ که روی ۲۵۳۷ بزرگسال انجام شد، نشان داد که ۴۹٪ از آنها «مصرفکنندگان سالم» هستند، یعنی غذاهای سالم و مغذی را ترجیح میدهند. ۵۱٪ دیگر، نیمی از مواقع یا کمتر، غذای سالم را انتخاب میکنند. علاوه بر این، مصرفکنندگان سالم، مصرف شیرینکنندههای مصنوعی (۵۳٪ در مقابل ۳۶٪)، شکر (۵۱٪ در مقابل ۲۶٪) و مواد نگهدارنده مصنوعی (۴۷٪ در مقابل ۲۰٪) را در مقایسه با مصرفکنندگان کمتر سالم (۵۱٪) محدود کردند.
اصطلاح «غذای ناسالم» توسط مایکل اف. جاکوبسون، دانشمند و مدافع تغذیه آمریکایی، در سال ۱۹۷۲ ابداع شد.
تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم
اینها تفاوتهای بین غذاهای سالم و ناسالم هستند. در بخش بعدی، فواید تغذیه سالم را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
فواید تغذیه سالم چیست؟
در زندگی پرسرعت ما، راحتی اغلب بر سلامتی اولویت دارد، به خصوص وقتی صحبت از انتخاب غذا باشد. با این حال، دانستن فواید بیشمار غذاهای سالم باید به ما اطمینان دهد که انتخابهای سالمتر، مسیر درستی است که باید دنبال کنیم.
غذاهای سالم مانند میوهها و سبزیجات سرشار از فیبر هستند. فیبر انرژی را به آرامی آزاد میکند و معده ما را برای مدت طولانیتری پر نگه میدارد. این امر مانع از پرخوری شما میشود . غذاهای پرفیبر همچنین دستگاه گوارش شما را سالم نگه میدارند و در نتیجه سطح کلسترول و قند خون شما را کنترل میکنند.
پروتئین موجود در گوشت بدون چربی و آجیل عملکرد مغز شما را بهبود میبخشد. آنتیاکسیدانها و مواد مغذی موجود در میوهها و سبزیجات تازه میتوانند بر هورمونهای مسئول سلامت روان تأثیر بگذارند. سعی کنید غذاهای غنی از چربیهای امگا 3 مصرف کنید که میتوانند بر سلامت مغز و سلامت روان شما تأثیر بگذارند. آنها برخلاف غذاهای سرخشده که مواد مغذی ضروری را از بین میبرند، تمام مواد مغذی را دستنخورده نگه میدارند.
غذای سالم و ارگانیک فرآوری نشده است. از این رو، کالری کمی دارد و سرشار از مواد مغذی ضروری است.
این دقیقاً همان چیزی را که بدن شما برای حفظ سلامتی نیاز دارد، فراهم میکند. مصرف میوهها، سبزیجات، شیر آجیل، دانهها، لوبیا، جوانهها، حبوبات و ارزن به شما تغذیه خوبی میدهد.
غذای سالم غذایی است که به شما تعادل و سیری میدهد و میتواند به کنترل وزن شما کمک کند. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، در اسرع وقت با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید و به طور جدی از یک رژیم غذایی پرفیبر پیروی کنید.
یک رژیم غذایی روزانه شامل غذاهای سالم و مغذی، سلامت قلب شما را نیز ارتقا میدهد. این رژیم به تنظیم کلسترول، قند خون و فشار خون کمک میکند.
غذاهای پرچرب و پرقند میتوانند باعث خشکی پوست و کدر شدن مو شوند. غذاهای غنی از مواد مغذی میتوانند ظاهری جوان به شما بدهند.
گفته میشود پزشک انگلیسی، جورج شاین، پیشگام گیاهخواری برای کاهش وزن و بازیابی سلامت خود بوده است. او فقط شیر و سبزیجات مصرف میکرد و گیاهخواری لاکتو را ترویج میداد.
تغذیه سالم کلید سلامتی است. اما برخی از روشهای تغذیه سالم کدامند؟ برای آشنایی با آنها به خواندن ادامه دهید.
نکات تغذیه سالم
تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم
در اینجا چند نکته وجود دارد که میتواند به شما در حفظ برنامه غذایی سالم کمک کند.
برای جلوگیری از خریدهای ناگهانی و بدون برنامه ریزی، خریدهای خود را برنامه ریزی کنید.به همین ترتیب، وعدههای غذایی خود را طوری برنامهریزی کنید که گرسنه نشوید و مستقیماً چیزی از قفسه یا از بستهبندی نخورید.داشتن میان وعدههای سالم در دسترس نیز میتواند به کاهش هوس غذاهای ناسالم کمک کند.دستورهای غذایی جدیدی را امتحان کنید که شامل طیف وسیعی از میوهها و سبزیجات باشند.با دقت غذا بخورید. غذا را کاملاً بجوید. هنگام غذا خوردن، صفحه نمایش را تماشا نکنید. این به شما کمک میکند تا احساس سیری بیشتری داشته باشید.برای کنار گذاشتن احساسات غذا نخورید. از مکانیسمهای مقابلهای مختلف مانند پیادهروی یا گوش دادن به موسیقی استفاده کنید.اگر رژیم غذایی جدیدی را امتحان میکنید، یک شبه آن را تغییر ندهید؛ به تدریج به آن عادت کنید.از رژیمهای غذایی بیش از حد محدودکننده خودداری کنید. اگر صبرتان تمام شود، ممکن است به پرخوری منجر شود.
حالا، بیایید در بخش زیر به برخی از غذاهایی که برای سلامتی شما مضر هستند نگاهی بیندازیم.
غذاهایی که برای سلامتی شما مضر هستند
نوشیدنیهای غیرالکلی:
مصرف نوشیدنیهای غیرالکلی با محتوای قند بالا میتواند باعث دیابت نوع 2، چاقی و فرسایش دندان شود. نوشیدنیهای شیرین برای سلامتی شما مضر هستند. شیوع چاقی، عمدتاً در کودکان، با مصرف نوشیدنیهای غیرالکلی رو به افزایش است. همچنین، وقتی نوشیدنیهای غیرالکلی مینوشید، مغز شما آنها را به عنوان غذا ثبت نمیکند. از این رو، ممکن است در نهایت کالری بیشتری مصرف کنید.
غلظت بالای فروکتوز در نوشیدنیهای شیرین منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی میشود . شکر افزوده با بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است. کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین، شیوع چاقی و بیماریهای مرتبط با آن را کاهش میدهد.
سیب زمینی سرخ کرده:
سیبزمینی سرخکرده و چیپس سیبزمینی چربی ترانس و نمک بیشتری دارند و با افزایش وزن بیشتر مرتبط هستند. این غذاهای سرخشده کالری بالایی نیز دارند. غذاهای سیبزمینی سرخشده حاوی مقادیر زیادی آکریلامید هستند. آکریلامید یک ماده سرطانزای اثباتشده در جوندگان است و ارتباط مثبتی با سرطان انسان دارد.
تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم
پیتزا:
پیتزا غذای ناسالم مورد علاقه بسیاری از افراد در سراسر جهان است. این غذای فرآوری شده با مواد ناسالم و کالری بیشتر است. محصولات غلات بسیار تصفیه شده در پیتزا با افزایش وزن مرتبط دانسته شدهاند. مصرف منظم این نوع غذاها با مشکلات قلبی و چاقی مرتبط است.
شیرینیها:
شیرینیها یکی از اقلام پخته شده مورد علاقه بسیاری از افراد هستند. این شیرینیها از چربیهای هیدروژنه ناسالم تهیه میشوند. این شیرینیها شیرین و خوشمزه هستند اما حاوی مواد نگهدارنده زیادی هستند و هیچ ماده مغذی ضروری ندارند.
ساندویچها:
ساندویچها صبحانههای پرچربی هستند که تأثیر منفی بر قلب شما دارند. چربی زیاد موجود در برشهای نان گرم، پنیر و گوشت فرآوری شده میتواند جریان خون را در شریانها کند کند. این غذاها میتوانند بر عملکرد رگهای خونی تأثیر بگذارند و خطر بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهند.
برگرها:
برگرها سرشار از کلسترول، چربی اشباع و نمک هستند. سدیم بالای موجود در برگرها میتواند فشار خون را بالا ببرد. این وضعیت همچنین ممکن است منجر به سکته مغزی و بیماریهای کلیوی شود.
گوشت فرآوری شده:
مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان روده بزرگ مرتبط است. همچنین میتواند با بیماری عروق کرونر قلب، دیابت و سکته مغزی مرتبط باشد.
نان سفید، ماست کمچرب، قهوه پرکالری، بستنی، بیشتر آبمیوهها و پنیر خامهای پرچرب نیز میتوانند بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارند. مصرف منظم این غذاهای ناسالم ممکن است منجر به مشکلات مزمن سلامتی مانند سندرم متابولیک، گروهی از اختلالات که خطر دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهند، شود. با آگاهی از این خطرات، میتوان انتخابهای غذایی سالم را تشویق کرد.
تفاوت غذای سالم و ناسالم چیست؟ فواید غذای سالم
سوالات متداول
چرا سالم بودن مهم است؟
سلامت جسمی و روانی خوب برای یک زندگی پربار بسیار مهم است. این به شما قدرت میدهد تا با چالشها مقابله کنید و از فرصتها، چه در جنبههای شخصی و چه در جنبههای حرفهای، نهایت استفاده را ببرید. سلامت خوب شما همچنین به اطرافیانتان سود میرساند و رفاه و پیشرفت را در جامعه شما ارتقا میدهد. عادات سالم را بپذیرید و از پاداشهای آن برای حال و آیندهای بهتر بهرهمند شوید.
5 تا از سالمترین غذاها کدامند؟
برای سلامتی مطلوب، بدن خود را با این پنج ابرغذا تغذیه کنید: آجیل، انواع توت، کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی. آنها سرشار از مواد مغذی هستند، به راحتی میتوان آنها را در وعدههای غذایی گنجاند و فواید بیشماری برای سلامتی دارند. از فواید آنها بهرهمند شوید و سلامت و تندرستی خود را افزایش دهید.
چه مقدار غذای ناسالم مجاز است؟
برای داشتن یک سبک زندگی سالم، مصرف هله هوله توصیه نمیشود. با این حال، مصرف هر از گاهی آن ضرری ندارد. اگر از نظر جسمی فعال هستید، میتوانید هفتهای یک یا دو بار هله هوله مصرف کنید. همچنین، مصرف متعادل آن بسیار مهم است.
آیا غذاهای ناسالم برای مغز مضر هستند؟
غذاهای ناسالم مانند کلوچه، برگرها، چیپسها و سایر غذاهای بستهبندیشده ممکن است حاوی چربی ترانس باشند. این مواد تأثیر نامطلوبی بر مغز و سیستم عصبی دارند زیرا میتوانند توانایی نورونها در برقراری ارتباط را تغییر داده و عملکرد ذهنی را کاهش دهند .
آیا میتوانم روزی یک بار هله هوله بخورم؟
نه. خوردن هله هوله یک بار در روز ممکن است برای سلامتی خوب نباشد و باعث افزایش وزن شود.
آیا برنج سفید غذای ناسالمی است؟
نه. برنج سفید غذای ناسالم نیست. این یک منبع غذایی اصلی با مواد مغذی سالم است.
آیا غذاهای ناسالم بر ضریب هوشی تأثیر میگذارند؟
همانطور که در بالا بحث شد، مصرف غذاهای ناسالم ممکن است بر مغز تأثیر بگذارد. با این حال، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد این غذاها بر ضریب هوشی فرد تأثیر میگذارند.
منبع