[
حتما برایتان جالب است بدانید سری پرچمدار S از چه زمانی کارش را آغاز کرد و چگونه به موفقیت امروز رسید. با بررسی تاریخچه گوشی های سری گلکسی اس سامسونگ قصد داریم سیر تحول مدلهای پرچمدار سامسونگ را زیر ذرهبین ببریم.
سامسونگ با عرضه تعداد زیادی گوشی هوشمند در طول سالهای گذشته، به یکی از شناختهشدهترین برندهای این صنعت تبدیل شده است. با وجود تنوع گستردهای که در بین گوشیهای سامسونگ دیده میشود، سری پرچمدار گلکسی S همچنان محبوبترین و معروفترین خط تولید این شرکت محسوب میشود.
تاریخچه گوشی های سری گلکسی اس سامسونگ
گوشیهای سری گلکسی S سامسونگ یکی از اصلیترین دلایلی هستند که این شرکت توانسته در طول سالها، در صنعت موبایل موفقیت چشمگیری کسب کند. این سری همواره به عنوان رقیب اصلی آیفونهای اپل در دنیای اندروید شناخته شده است و این رقابت از زمان معرفی اولین گوشی گلکسی S در سال 2010 آغاز شد.
از آن زمان تاکنون، مدلهای متعددی از سری گلکسی S عرضه شدهاند. در این مقاله، سفری به گذشته خواهیم داشت و مروری بر تمامی گوشیهای سری گلکسی S خواهیم کرد؛ از اولین مدل این خانواده گرفته تا آخرین نسخههای آن.
گلکسی S سامسونگ
اولین گوشی از سری گلکسی S در مارس 2010 معرفی، و به موفقیتی بزرگ برای سامسونگ تبدیل شد. این گوشی در طول سه سال، به فروش 25 میلیون دستگاه دست یافت؛ رقمی قابلتوجه در آن زمان که سامسونگ را متقاعد کرد تا نسل دوم این گوشی را نیز عرضه کند. مدلهای Galaxy S Plus و Galaxy S Advance نیز به عنوان نسخههای ارتقایافتهی Galaxy S، پیش از عرضه گلکسی S2 معرفی شدند.
گلکسی S دارای یک کلید فیزیکی هوم در پایین نمایشگر بود و در دو طرف آن، دکمههای خازنی لمسی قرار داشتند.
این گوشی به یک نمایشگر 4 اینچی مجهز شده بود که در آن زمان نسبتا بزرگ محسوب میشد. پردازنده بهکاررفته در آن Exynos 3110 سامسونگ بود که یک پردازنده تکهستهای به حساب میآمد. گلکسی S با اندروید 2.1 (Eclair) عرضه شد و بعدها به اندروید 2.3 (Gingerbread) ارتقا یافت. این دستگاه 512 مگابایت رم داشت و در دو نسخه با حافظه داخلی 8 یا 16 گیگابایت عرضه شد. همچنین یک دوربین VGA در قسمت پشتی گوشی تعبیه شده بود. باتری این مدل 1500 میلیآمپرساعت ظرفیت داشت و قابل تعویض بود. بدنه گوشی کاملا از پلاستیک ساخته شده بود.
گلکسی S2 سامسونگ
تاریخچه گوشی های سری گلکسی اس سامسونگ
گلکسی S2 که بهطور رسمی گلکسی SII نام داشت، در فوریه 2011، تقریبا یک سال پس از اولین گوشی سری گلکسی اس معرفی شد. این گوشی نسبت به گلکسی S پیشرفتهایی در کیفیت ساخت داشت، با این حال همچنان از پلیکربنات (پلاستیک) ساخته شده بود.
یکی از تغییرات این مدل، استفاده از طرحی ضدلغزش در قاب پشتی بود. قاب پشتی دستگاه همچنان قابل جداسازی بود و از یک باتری 1650 میلیآمپرساعتی قابل تعویض بهره میبرد که از نظر ظرفیت، تفاوتی با نسل قبلی نداشت. دکمه فیزیکی هوم همچنان در این مدل حضور داشت و در دو طرف آن، دکمههای خازنی لمسی قرار داشتند. گلکسی S2 به یک دوربین 8 مگاپیکسلی مجهز شده بود که برای آن دوران، دوربینی قدرتمند محسوب میشد.
این گوشی از یک نمایشگر 4.3 اینچی Super AMOLED بهره میبرد که در مقایسه با مدل قبلی، اندازه بزرگتری داشت. پردازنده آن بسته به مدل و بازار هدف، TI OMAP 4430 / اگزینوس 4210 دوال یا اسنپدراگون S3 بود و همراه با اندروید 2.3.4 (Gingerbread) عرضه شد. سامسونگ برای این گوشی چندین بهروزرسانی منتشر کرد و اندروید 4.1 (Jelly Bean) آخرین نسخهای بود که برای آن ارائه شد.
گلکسی S2 به موفقیت چشمگیری دست یافت و در نهایت، 40 میلیون دستگاه از آن به فروش رفت. سامسونگ تنها در دو ماه اول پس از عرضه، 3 میلیون واحد از این مدل را فروخت. علاوهبراین، در نمایشگاه CES 2013، نسخهای به نام گلکسی S2 Plus معرفی شد که پیش از رونمایی از گلکسی S3 عرضه شد.
گلکسی S3 سامسونگ
گلکسی S3 که با نام گلکسی SIII نیز شناخته میشود، در مه 2012 معرفی شد و افزایش قابلتوجهی در اندازه نمایشگر نسبت به گلکسی S2 داشت. این مدل به یک نمایشگر 4.8 اینچی HD Super AMOLED مجهز بود و با 1 گیگابایت رم و سه گزینه حافظه داخلی عرضه شد. پردازنده بهکاررفته در این گوشی بسته به نسخه و بازار، Exynos 4412 Quad یا Snapdragon S4 بود و در قسمت پشتی آن، یک دوربین 8 مگاپیکسلی قرار داشت.
گلکسی S3 همچنان دارای یک کلید فیزیکی هوم بود، اما در این مدل، ابعاد این دکمه کوچکتر از نسخههای قبلی شد و در دو طرف آن، دکمههای خازنی قرار گرفتند. این گوشی با اندروید 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) عرضه شد و اندروید 4.3 (Jelly Bean) آخرین بهروزرسانی رسمی آن بود.
مانند نسلهای قبلی، گلکسی S3 نیز از بدنه پلاستیکی بهره میبرد، اما این بار سطح قاب پشتی لغزندهتر از گذشته بود و طراحی آن تفاوت زیادی با مدلهای قبلی داشت. این گوشی همچنین دارای یک باتری قابل تعویض با ظرفیت 2100 میلیآمپرساعت بود.
سامسونگ توانست در مجموع 70 میلیون دستگاه گلکسی S3 بفروشد که نشان از محبوبیت بینظیر این مدل داشت. پیش از عرضه رسمی گوشی، 9 میلیون پیشفروش برای آن ثبت شده بود. در این مرحله، دیگر مشخص شده بود که سری گلکسی S، اصلیترین گوشی پرچمدار اندروید است.
گلکسی S4 سامسونگ
گلکسی S4 در مارس 2013 معرفی شد و از نظر ظاهری شباهت زیادی به گلکسی S3 داشت، اما حاشیههای باریکتری داشت. این دستگاه از پلاستیک ساخته شده بود و دکمهی فیزیکی هوم در پایین نمایشگر قرار داشت. همچنین دو دکمهی لمسی خازنی در کنار آن تعبیه شده بود که مشابه گلکسی S3 بود.
گلکسی S4 نمایشگر بزرگتری نسبت به گلکسی S3 داشت و با یک پنل 5 اینچی Super AMOLED با رزولوشن Full HD عرضه شد. این گوشی از تراشهی Exynos 5410 Octa یا Snapdragon 600 بهره میبرد. نسخهی خاصی از این گوشی که بعدا با پشتیبانی از LTE-A عرضه شد، مجهز به پردازندهی Snapdragon 800 بود.
این گوشی بهصورت پیشفرض با سیستمعامل اندروید 4.2.2 (Jelly Bean) عرضه شد و آخرین بهروزرسانی رسمی آن، اندروید 5.0.1 (Lollipop) بود. در بخش دوربین، یک حسگر 13 مگاپیکسلی در پشت دستگاه تعبیه شده بود و باتری 2600 میلیآمپرساعتی قابل تعویض برای این مدل در نظر گرفته شده بود.
سامسونگ توانست در چهار روز نخست عرضه، 4 میلیون واحد از گلکسی S4 را به فروش برساند و در 27 روز پس از عرضه، این میزان به 10 میلیون دستگاه رسید. در مجموع، فروش گلکسی S4 در شش ماه به بیش از 40 میلیون واحد رسید.
گلکسی S5 سامسونگ
گلکسی S5، سومین گوشی متوالی در سری گلکسی S بود که تغییرات جزئی در طراحی داشت. این گوشی همچنان از جنس پلیکربنات (پلاستیک) ساخته شده بود و دکمهی فیزیکی هوم و دکمههای لمسی خازنی آن شبیه به گلکسی S3 و S4 بود. طراحی کلی گوشی تغییر چندانی نکرده بود و این موضوع باعث شد که بسیاری از کاربران گلکسی S5 را با مدل قبلی اشتباه بگیرند.
این گوشی در فوریه 2014 معرفی شد و نمایشگر 5.1 اینچی Super AMOLED با رزولوشن Full HD داشت. گلکسی S5 اولین گوشی از سری گلکسی S بود که استاندارد مقاومت در برابر آب و گردوغبار (IP67) را دریافت کرد. این دستگاه بسته به بازار عرضه، از پردازندهی Snapdragon 801 یا Exynos 5 Octa 5422 استفاده میکرد. نسخهی خاصی از این گوشی که بعدها عرضه شد، از تراشهی Snapdragon 805 بهره میبرد.
گلکسی S5 دارای 2 گیگابایت رم و 16 یا 32 گیگابایت حافظهی داخلی قابل ارتقا بود. همچنین یک باتری 2800 میلیآمپرساعتی قابل تعویض داشت. این مدل آخرین گوشی از سری گلکسی S بود که از باتری قابل تعویض استفاده میکرد. سیستمعامل پیشفرض این گوشی اندروید 4.4.2 (KitKat) بود و آخرین نسخهی رسمی که دریافت کرد، اندروید 6.0 (Marshmallow) بود.
گلکسی S5 اولین گوشی سری گلکسی S بود که به حسگر اثر انگشت مجهز شد. این حسگر، اگرچه ظاهری مشابه دکمهی هوم گلکسی S4 داشت، اما عملکرد آن کاملا متفاوت بود.
سامسونگ در سه ماه نخست فروش، 12 میلیون واحد از گلکسی S5 را به فروش رساند. اما فروش کلی این گوشی نسبت به انتظارات سامسونگ پایینتر بود و شرکت حدود 40 درصد کمتر از پیشبینیهای خود از این مدل فروش داشت.
گلکسی S6 سامسونگ
تاریخچه گوشی های سری گلکسی اس سامسونگ
در مارس 2015، سامسونگ دو گوشی گلکسی S6 و گلکسی S6 Edge را معرفی کرد. چند ماه بعد، در آگوست همان سال، مدل گلکسی S6 Edge Plus نیز به این خانواده اضافه شد.
گلکسی S6 و S6 Edge هر دو دارای نمایشگر 5.1 اینچی با رزولوشن QHD بودند، اما مدل S6 Edge دارای نمایشگر خمیده بود. هر دو مدل از تراشهی Exynos 7420 Octa بهره میبردند. سامسونگ در این نسل، از طراحی فلزی و شیشهای بهجای بدنهی پلاستیکی استفاده کرد. دکمهی فیزیکی هوم همچنان بهعنوان حسگر اثر انگشت عمل میکرد و دکمههای لمسی خازنی نیز همچنان در این سری حضور داشتند. هر دو مدل دارای 3 گیگابایت رم و در سه نسخهی مختلف از نظر ظرفیت حافظه داخلی عرضه شدند.
گلکسی S6 Edge Plus نسخهی بزرگتر گلکسی S6 Edge بود. این مدل دارای نمایشگر 5.7 اینچی QHD+ Super AMOLED خمیده بود و 4 گیگابایت رم داشت. همچنین باتری آن ظرفیت بالاتری (3000 میلیآمپرساعت) نسبت به مدلهای دیگر این سری داشت. سیستمعامل پیشفرض گلکسی S6 اندروید 5.0.2 (Lollipop) بود و تمام مدلهای این سری در نهایت به اندروید 8.0 (Oreo) بهروزرسانی شدند.
سامسونگ توانست در یک ماه نخست عرضه، 10 میلیون دستگاه از سری گلکسی S6 را بفروشد. در نهایت، فروش کل این سری حدود 45 میلیون دستگاه برآورد شد، هرچند سامسونگ هیچگاه آمار دقیق آن را اعلام نکرد.
گلکسی S7 سامسونگ
سری گلکسی S7 در فوریه 2016 معرفی شد و سامسونگ دو مدل گلکسی S7 و S7 Edge را در این سری عرضه کرد. برخلاف سال قبل، مدل S7 Edge Plus تولید نشد.
گلکسی S7 نیز مثل نسل قبل، دارای نمایشگر تخت و گلکسی S7 Edge دارای نمایشگر خمیده بود. اما برخلاف گلکسی S6 و S6 Edge، اندازهی نمایشگر این دو مدل متفاوت بود. گلکسی S7 دارای نمایشگر 5.1 اینچی QHD Super AMOLED و گلکسی S7 Edge دارای نمایشگر 5.5 اینچی QHD Super AMOLED بود. نسخهی اروپایی این گوشیها از تراشهی Exynos 8890 بهره میبرد، در حالی که مدلهای عرضهشده در آمریکا به تراشهی Snapdragon 820 مجهز بودند.
هر دو مدل دارای 4 گیگابایت رم و چندین نسخهی مختلف از نظر حافظه داخلی بودند. یک دوربین 12 مگاپیکسلی در پشت این دستگاهها تعبیه شده بود. حسگر اثر انگشت همچنان در دکمهی فیزیکی هوم قرار داشت و دکمههای لمسی خازنی نیز در این نسل وجود داشتند. این مدلها آخرین گوشیهای سری گلکسی S بودند که از این نوع طراحی استفاده کردند. سیستمعامل پیشفرض این سری اندروید 6.0 (Marshmallow) بود و آخرین نسخهی رسمی که دریافت کردند، اندروید 8.0 (Oreo) بود.
گلکسی S7 و S7 Edge اولین گوشیهای سری گلکسی S بودند که از شارژ بیسیم پشتیبانی میکردند. سامسونگ در ماه نخست عرضه، بین 7 تا 9 میلیون دستگاه از این سری را فروخت و در مجموع، 48 میلیون دستگاه از گلکسی S7 در سال 2016 به فروش رفت.
گلکسی S8 سامسونگ
سری گلکسی اس 8 در مارس 2017 معرفی شد و تغییرات قابلتوجهی را برای این خانواده به همراه داشت. شاید بتوان گفت که این مدل، تا آن زمان، بزرگترین تغییر در سری گلکسی اس محسوب میشد.
سامسونگ دو مدل گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس را در این سری عرضه کرد. این دو گوشی از نظر طراحی نمایشگر کاملا مشابه بودند اما در اندازه تفاوت داشتند. هر دو گوشی از صفحهنمایش QHD+ Super AMOLED خمیده بهره میبردند. گلکسی اس 8 پلاس دارای نمایشگر 6.2 اینچی بود، در حالی که گلکسی اس 8 به یک نمایشگر 5.8 اینچی مجهز شده بود. علاوهبراین، حاشیههای نمایشگر در هر دو مدل نسبت به سری گلکسی اس 7 باریکتر شده بود.
در گلکسی اس 8، سامسونگ کلید فیزیکی هوم و دکمههای لمسی را حذف، و به جای آنها از کلیدهای روی صفحهنمایش استفاده کرد. همچنین، حسگر اثر انگشت را از قسمت جلوی گوشی به پشت دستگاه منتقل کرد، اما این حسگر در مکانی نامناسب و نسبتا دشوار برای دسترسی قرار گرفته بود.
مدل اروپایی گلکسی اس 8 از تراشه Exynos 8895 بهره میبرد، در حالی که نسخه مخصوص بازار آمریکا به پردازنده Snapdragon 835 مجهز شده بود. در قسمت پشتی این گوشی یک دوربین 12 مگاپیکسلی قرار داشت. یکی از تفاوتهای بین دو مدل این سری، ظرفیت باتری آنها بود. مدل استاندارد گلکسی اس 8 از یک باتری 3000 میلیآمپر ساعتی استفاده میکرد، در حالی که ظرفیت باتری گلکسی اس 8 پلاس به 3500 میلیآمپر ساعت میرسید. هر دو گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی میکردند. این سری بهصورت پیشفرض با اندروید 7.0 نوقا عرضه شد و بعدا به اندروید 8.0 اوریو بهروزرسانی شد.
گلکسی اس 8 در ماههای ابتدایی عرضه خود 30 درصد فروش بیشتری نسبت به گلکسی اس 7 داشت. با این حال، سامسونگ هیچگاه آمار رسمی از میزان فروش این مدل منتشر نکرد. اما در هر صورت، گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس یک موفقیت بزرگ برای سامسونگ محسوب میشدند.
گلکسی S9 سامسونگ
سری گلکسی اس 9 در فوریه 2018 معرفی شد و شامل دو مدل گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس بود. هر دو گوشی از ترکیب فلز و شیشه ساخته شده بودند. تفاوت اصلی بین این دو مدل، علاوه بر اندازه و ظرفیت باتری، در دوربین آنها بود.
گلکسی اس 9 پلاس دارای دو دوربین در پشت گوشی بود، در حالی که مدل استاندارد گلکسی اس 9 تنها از یک دوربین اصلی بهره میبرد. نمایشگر هر دو مدل، Super AMOLED خمیده با رزولوشن +QHD بود که اندازه آن در مدل استاندارد 5.8 اینچ و در نسخه پلاس 6.2 اینچ بود. همچنین هر دو مدل دارای حسگر اثر انگشت در قسمت پشتی بدنه بودند و گواهی IP68 برای مقاومت در برابر آب و گردوغبار را دریافت کرده بودند.
سامسونگ برای این مدلها، همانند مدلهای قبلی، در بازارهای مختلف از تراشههای متفاوتی استفاده کرد. گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس در برخی کشورها با پردازنده Exynos 9810 و در برخی دیگر با پردازنده Snapdragon 845 عرضه شدند. ظرفیت باتری در این مدلها نیز مشابه نسل قبل باقی ماند، یعنی 3000 میلیآمپر ساعت برای گلکسی اس 9 و 3500 میلیآمپر ساعت برای گلکسی اس 9 پلاس. این دو مدل در ابتدا با اندروید 8.1 اوریو عرضه شدند و بعدا به اندروید 9 پای ارتقا یافتند.
سامسونگ آمار رسمی از میزان فروش سری گلکسی اس 9 منتشر نکرد، اما در گزارش مالی سهماهه دوم 2018 از فروش ضعیف این سری خبر داد. تحلیلگران نیز معتقد بودند که فروش گلکسی اس 9 کمتر از گلکسی اس 8 بوده است.
گلکسی S10 سامسونگ
تاریخچه گوشی های سری گلکسی اس سامسونگ
در فوریه 2019، سامسونگ از سری گلکسی اس 10 رونمایی کرد. این معرفی در رویداد Unpacked 2019 برگزار شد که دهمین سالگرد سری گلکسی اس را نیز جشن میگرفت. برای اولین بار، سامسونگ چهار مدل مختلف از این سری را معرفی کرد.
سری گلکسی اس 10 شامل مدلهای گلکسی اس 10e، گلکسی اس 10، گلکسی اس 10 پلاس، و گلکسی اس 10 5G بود. تمام این مدلها از یک پردازنده مشترک (بسته به بازار، Exynos 9820 یا Snapdragon 855) استفاده میکردند، اما از نظر ویژگیهای دیگر تفاوتهایی داشتند.
مدل گلکسی اس 10e کوچکترین نسخه این سری بود و نمایشگر 5.8 اینچی تخت داشت. این مدل تنها نسخهای بود که از نمایشگر تخت استفاده میکرد و دارای حسگر اثر انگشت در کناره بدنه و نمایشگر Full HD+ Dynamic AMOLED بود. همچنین، در پشت این مدل دو دوربین قرار داشت.
گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس دارای نمایشگر QHD+ Dynamic AMOLED خمیده بودند که به ترتیب 6.1 اینچ و 6.4 اینچ اندازه داشتند. هر دو مدل از حسگر اثر انگشت درون صفحهنمایش و دوربین سهگانه در پشت گوشی بهره میبردند.
گلکسی اس 10 5G از نظر طراحی مشابه گلکسی اس 10 پلاس بود اما نمایشگر آن 6.7 اینچی بود و چهار دوربین در پشت گوشی داشت. همچنین، این مدل اولین گوشی سامسونگ با قابلیت اتصال به شبکه 5G بود.
سامسونگ برای اولین بار مدل خاصی از گوشی با بدنه سرامیکی را معرفی کرد. نسخه ردهبالای گلکسی اس 10 پلاس دارای قاب پشتی سرامیکی و 12 گیگابایت رم بود. قیمت پایه سری گلکسی اس 10 از 749 دلار آغاز میشد و در مدلهای بالاتر، بیش از 1000 دلار بود.
گلکسی S20 سامسونگ
سامسونگ در فوریه 2020 سری گلکسی اس 20 را معرفی کرد. این سری شامل سه مدل اصلی گلکسی اس 20، گلکسی اس 20 پلاس، و گلکسی اس 20 اولترا بود. در ادامه سال، مدل گلکسی S20 FE نیز بهعنوان یک پرچمدار مقرونبهصرفه به این خانواده اضافه شد.
تمام گوشیهای سری گلکسی اس 20 از اتصال 5G پشتیبانی میکردند و از پردازندههای پرچمدار بهره میبردند. تنها گلکسی S20 FE به جای ترکیب شیشه و فلز، از ترکیب فلز و پلاستیک ساخته شده بود.
همه مدلهای این سری دارای حاشیههای بسیار نازک و حفره دوربین در مرکز نمایشگر بودند. مدلهای اصلی از تراشههای Snapdragon 865 یا Exynos 990 بسته به منطقه استفاده میکردند، در حالی که گلکسی S20 FE فقط با تراشه Snapdragon 865 عرضه شد. تمام گوشیهای این سری دارای نمایشگرهای 120 هرتزی بودند.
سایز نمایشگر این مدلها متفاوت بود و از 6.2 اینچ در گلکسی اس 20 تا 6.9 اینچ در گلکسی اس 20 اولترا متغیر بود.
گلکسی S21 سامسونگ
سری سامسونگ گلکسی S21 در ژانویه 2021 معرفی شد که زودترین زمان معرفی گوشیهای سری S در تاریخ سامسونگ محسوب میشود. سامسونگ تصمیم گرفت این سری را حدود 5 تا 6 هفته زودتر از معمول معرفی کند. در این سری، سه مدل گلکسی S21، گلکسی S21 پلاس و گلکسی S21 اولترا رونمایی شدند. این نامگذاری مشابه سری گلکسی S20 بود.
گلکسی S21 اولترا قدرتمندترین مدل این سری است که با دوربینها، نمایشگر و برخی مشخصات سختافزاری خود متمایز میشود. طراحی کلی هر سه مدل مشابه است، اما در مواد ساخت تفاوتهایی وجود دارد. گلکسی S21 تنها مدل این سری است که از پنل پشتی پلاستیکی بهره میبرد و همچنین کوچکترین گوشی در این سری محسوب میشود.
هر سه گوشی در برخی بازارها با پردازنده اسنپدراگون 888 و در برخی دیگر با چیپست اگزینوس 2100 عرضه شدند. حاشیههای نمایشگر نسبت به نسلهای قبلی باریکتر شده و حفره دوربین سلفی در مرکز صفحهنمایش همچنان حفظ شده است. گلکسی S21 اولترا تنها مدل این سری است که نمایشگر خمیده و رزولوشن +WQHD دارد. با این حال، هر سه گوشی نرخ نوسازی 120 هرتز را ارائه میکنند و از نرخ نوسازی تطبیقی بهره میبرند.
گلکسی S21 ،S21 پلاس و S21 اولترا به ترتیب دارای نمایشگرهای 6.2 اینچی، 6.7 اینچی و 6.8 اینچی هستند. دو مدل اول از تنظیمات دوربین مشابهی با چهار لنز بهره میبرند، اما گلکسی S21 اولترا دارای پنج دوربین بوده و از نظر تنظیمات دوربین به شکل محسوسی متفاوت است. سامسونگ در این مدل از سنسور نسل دوم 108 مگاپیکسلی ISOCELL بهعنوان دوربین اصلی استفاده کرده است.
گلکسی S22 سامسونگ
سری سامسونگ گلکسی S22 در فوریه 2022 معرفی شد. در این سری نیز سه مدل گلکسی S22، گلکسی S22 پلاس و گلکسی S22 اولترا رونمایی شدند. دو مدل گلکسی S22 و S22 پلاس شباهت زیادی به نسل قبل دارند و از نظر ظاهری یکسان هستند، اما در ابعاد با یکدیگر تفاوت دارند. از سوی دیگر، گلکسی S22 اولترا طراحی کاملا متفاوتی دارد و ترکیبی از گلکسی S21 اولترا و گلکسی نوت 20 اولترا به نظر میرسد.
مدل اولترا دارای لبههای بالا و پایین تخت، کنارههای خمیده و گوشههای تیز است. نمایشگر این مدل خمیده بوده، برخلاف دو مدل دیگر که از نمایشگرهای تخت بهره میبرند. همچنین گلکسی S22 اولترا اولین گوشی سری گلکسی S است که از جایگاه داخلی مخصوص قلم S Pen بهره میبرد و قلم S Pen را همراه خود دارد. به همین دلیل، این گوشی عملا جانشین معنوی گلکسی نوت 20 اولترا محسوب میشود.
هر سه مدل از نظر سختافزاری قدرتمند هستند و با چیپست اسنپدراگون 8 نسل 1 یا اگزینوس 2200 (بسته به بازار عرضه) مجهز شدهاند. هر سه گوشی از نمایشگرهای AMOLED با نرخ نوسازی 120 هرتز بهره میبرند، اما مدل اولترا نمایشگر بهتری دارد. دوربینها در این سری نیز عملکرد قدرتمندی دارند، اما باز هم گلکسی S22 اولترا با اختلاف برتری دارد. در این نسل، تمامی مدلها از ترکیب شیشه و فلز ساخته شدهاند و دارای گواهی IP68 برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار هستند.
گلکسی S23 سامسونگ
تاریخچه گوشی های سری گلکسی اس سامسونگ
سری سامسونگ گلکسی S23 در اوایل فوریه 2023 معرفی شد. سامسونگ بار دیگر سه مدل گلکسی S23، گلکسی S23 پلاس و گلکسی S23 اولترا را معرفی کرد. گلکسی S23 اولترا شباهت زیادی به نسل قبل دارد، اما دو مدل دیگر طراحی ماژول دوربین پشتی متفاوتی دارند که اکنون بیشتر شبیه به مدل اولترا شده است.
هر سه گوشی این سری از نسخه ویژه پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 2 موسوم به «Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy» بهره میبرند. مدل اولترا همچنان تنها گوشی این سری است که همراه با قلم S Pen عرضه میشود و جایگاه مخصوص قلم دارد. همچنین، تمام مدلهای این سری بدون شارژر در جعبه عرضه شدند. گلکسی S23 اولترا در این نسل اولین گوشی سامسونگ است که از دوربین 200 مگاپیکسلی بهره میبرد و همچنان تنها مدل این سری است که دارای دوربین پریسکوپی است.
هر سه مدل این سری دارای گواهی IP68 برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار هستند. تمامی نسخهها، به جز مدل پایه با حافظه داخلی 128 گیگابایتی، از رم LPDDR5X و حافظه داخلی UFS 4.0 بهره میبرند. این گوشیها با اندروید 13 و رابط کاربری One UI 5.1 عرضه شدند. گلکسی S23 از شارژ 25 واتی پشتیبانی میکند، در حالی که دو مدل دیگر حداکثر توان شارژ 45 واتی دارند. همچنین، تمامی مدلها از شارژ بیسیم 15 واتی پشتیبانی میکنند.
گلکسی S24 سامسونگ
سامسونگ در اواخر ژانویه 2024 از گوشیهای پرچمدار سری گلکسی S24 رونمایی کرد. این شرکت بار دیگر سه مدل گوشی را معرفی کرد: گلکسی S24، گلکسی S24 Plus و گلکسی S24 Ultra. طراحی این گوشیها نسبت به مدلهای سال قبل تفاوت زیادی ندارد، اما چند تغییر مهم در آنها دیده میشود. مهمترین تغییرات شامل لبههای تخت در گلکسی S24 و گلکسی S24 پلاس و همچنین نمایشگر تخت در گلکسی S24 اولترا است. برای اولین بار، هر سه مدل این سری دارای نمایشگر تخت هستند.
سامسونگ برای تامین قدرت پردازشی این گوشیها، از تراشه Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy در بیشتر بازارها استفاده کرده است. با این حال، در برخی مناطق، گلکسی S24 و گلکسی S24 پلاس با پردازنده Exynos 2400 عرضه شدهاند. گلکسی S24 اولترا بهصورت انحصاری از پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 3 استفاده میکند. نمایشگر هر سه مدل بسیار روشن است، اما گلکسی S24 اولترا بالاترین وضوح تصویر را ارائه میدهد. این مدل همچنین از محافظ گوریلا آرمور (Gorilla Armor) بهره میبرد که علاوه بر مقاومت بالا، بازتاب نور را کاهش میدهد.
در زمینه باتری و شارژ، هیچکدام از مدلهای این سری شارژ فوقالعاده سریعی ارائه نمیدهند. حداکثر توان شارژ در مدلهای پلاس و اولترا 45 وات است. با این حال، هر سه گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند و بهصورت پیشفرض با اندروید 14 و رابط کاربری One UI 6.1 عرضه میشوند. این گوشیها دارای استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر آب و گردوغبار هستند و بلندگوهای استریو قدرتمند در آنها به کار رفته است.
گلکسی S25 سامسونگ
سامسونگ در 22 ژانویه 2025 از سه گوشی جدید در سری گلکسی S25 رونمایی کرد. همانند سالهای گذشته، این مجموعه شامل گلکسی S25، گلکسی S25 پلاس و گلکسی S25 اولترا است. بیشترین تغییرات در مدل گلکسی S25 اولترا دیده میشود، اما در مجموع طراحی هر سه مدل شباهت زیادی به نسل قبلی دارد. هر سه گوشی دارای نمایشگر تخت هستند و سطح بدنه آنها نسبتا لغزنده است.
سامسونگ در این سری از تراشه جدید Snapdragon 8 Elite for Galaxy استفاده کرده که بهصورت جهانی در دسترس است و هیچ نسخهای از این گوشیها با پردازنده Exynos عرضه نمیشود. همچنین، سامسونگ تصمیم گرفته حافظه رم نسخه پایه را افزایش دهد؛ به این ترتیب، هر سه مدل حداقل 12 گیگابایت رم LPDDR5X دارند. یک نسخه 16 گیگابایتی رم نیز وجود دارد، اما در اکثر بازارها عرضه نمیشود. در بخش دوربین، گلکسی S25 و S25 پلاس از همان سختافزار دوربین نسل قبل استفاده کردهاند، درحالیکه گلکسی S25 اولترا یک ارتقای مهم در دوربین اولتراواید دریافت کرده است.
هر سه گوشی بهصورت پیشفرض با اندروید 15 و رابط کاربری One UI 7 عرضه میشوند. سامسونگ در این نسل، ظرفیت باتری و سرعت شارژ را افزایش نداده است، اما این گوشیها از فناوری Qi2 Ready پشتیبانی میکنند. هیچیک از مدلها بهصورت پیشفرض دارای مگنت نیستند، اما کاربران میتوانند با خرید قاب مخصوص، قابلیت مغناطیسی را به گوشی خود اضافه کنند. همچنین، هر سه گوشی از شارژ بیسیم 15 واتی پشتیبانی میکنند.
سوالات متداول
اولین گوشی از سری گلکسی S چه زمانی معرفی شد و چه ویژگیهایی داشت؟
اولین گوشی از سری گلکسی S در مارس 2010 معرفی شد. این گوشی دارای نمایشگر 4 اینچی، پردازنده تکهستهای Exynos 3110، رم 512 مگابایت و حافظه داخلی 8 یا 16 گیگابایت بود. همچنین از سیستمعامل اندروید 2.1 Eclair بهره میبرد که بعدا به اندروید 2.3 Gingerbread ارتقا یافت. باتری 1500 میلیآمپرساعتی آن قابل تعویض بود و در بخش طراحی، از دکمه فیزیکی هوم و دو دکمه لمسی در دو طرف آن استفاده شده بود.
کدام مدل از سری گلکسی S توانست فروش بالایی داشته باشد و چرا؟
گلکسی S3 یکی از پرفروشترین مدلهای سری گلکسی S بود که در سال 2012 معرفی شد. این گوشی با نمایشگر بزرگتر 4.8 اینچی، پردازنده قدرتمندتر Exynos 4412 Quad یا Snapdragon S4، رم 1 گیگابایتی و دوربین 8 مگاپیکسلی عرضه شد. همچنین، طراحی جدید و جذاب، به همراه باتری 2100 میلیآمپرساعتی و نرمافزار بهروز، باعث شد که این مدل با فروش 70 میلیون واحدی، یکی از موفقترین گوشیهای اندرویدی زمان خود باشد.
چرا سری گلکسی S به عنوان رقیب اصلی آیفون شناخته میشود؟
از زمان عرضه اولین مدل گلکسی S در سال 2010، این سری به عنوان پرچمدار گوشیهای اندرویدی سامسونگ شناخته شد. سامسونگ هر سال با معرفی مدلهای جدید، سختافزار و طراحی گوشیهای خود را بهبود میبخشد تا بتواند با آیفون اپل رقابت کند. ویژگیهایی مانند نمایشگرهای Super AMOLED، پردازندههای قدرتمند، دوربینهای پیشرفته و بهینهسازی نرمافزاری، باعث شدهاند که سری گلکسی S به عنوان یکی از جدیترین رقبای آیفون در بازار شناخته شود.
منبع: androidheadlines
نظر شما درباره تاریخچه گوشی های سری گلکسی اس سامسونگ چیست؟ آیا این غول کرهای با همین روند میتواند جایگاه خود را در بازار حفظ کند؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار گوشی را با ما دنبال کنید.
منبع ]