[
در این مقاله، بررسی شیائومی پد 7 را که از جدیدترین تبلتهای ردهبالای شیائومی است، آماده کردیم و با موشکافی جنبههای مختلف، ارزش خرید این تبلت را مشخص میکنیم.
تبلتها در مرز بین گوشیهای هوشمند و لپتاپها قرار میگیرند و سعی میکنند ترکیبی از سرگرمی، بهرهوری و خلاقیت را در قالب یک دستگاه قابل حمل ارائه دهند. این صفحات شیک از فلز و شیشه، با مجموعهای از لوازم جانبی سازگار هستند که نهتنها تجربهی کاربری را بهبود میبخشند، بلکه قابلیتهای بیشتری را نیز اضافه میکنند. برندهای زیادی این استراتژی را در پیش گرفتهاند و لوازم جانبی مانند کیبورد و قلم را همراه با تبلتهای خود ارائه میکنند، مخصوصا در دستهی میانرده و پریمیوم.
شیائومی پد 7 بهعنوان جانشین شیائومی پد 6 که در سال 2023 عرضه شد، وارد بازار شده و با مشخصات ارتقایافته، بهبودهای متعدد و شعار تبلیغاتی «همهچیز را انجام بده» عرضه شده است. حالا باید ببینیم که آیا واقعا میتواند به این وعده عمل کند یا نه.
نقد و بررسی شیائومی پد 7
در ادامه جدول مشخصات تبلت شیائومی پد 7 را مشاهده میکنید. پس از آن، به بررسی تبلت از جنبههای مختلف میپردازیم.
بررسی تبلت شیائومی پد 7
مشخصات شیائومی پد 7
طراحی و ساختار
6.2×173.4×251.2 میلیمتر
500 گرم
پنل جلو شیشهای، پنل پشت و فریم آلومینیومی
درگاه سیمکارت ندارد
پشتیبانی از قلم استایلوس (مغناطیسی)
نمایشگر
IPS LCD، نرخ نوسازی 144 هرتز، قابلیت نمایش 68 میلیارد رنگ، پشتیبانی از HDR10 و دالبی ویژن، روشنایی 800 نیت
11.2 اینچ، نسبت نمایشگر به بدنه 85.8 درصد
رزولوشن 3200×2136 پیکسل، نسبت تصویر 3:2، تراکم پیکسل 344 ppi
نرمافزار
اندروید 15
HyperOS 2
تراشه
اسنپدراگون 7 پلاس نسل 3 (4 نانومتر)
پردازنده هشت هستهای (1 هسته 2.8 گیگاهرتز Cortex-X4 و 4 هسته 2.6 گیگاهرتز Cortex-A720 و 3 هسته 1.9 گیگاهرتز Cortex-A520)
پردازنده گرافیکی Adreno 732
رم و حافظه داخلی
رم 8 با حافظه 128 گیگابایت
رم 8 با حافظه 256 گیگابایت
رم 12 با حافظه 256 گیگابایت
نوع حافظه UFS 3.1 (مدل 128 گیگابایت) و UFS 4.0
درگاه کارت حافظه ندارد
دوربین اصلی
13 مگاپیکسل واید، دیافراگم f/2.2، سایز سنسور 1/3.06، سایز پیکسل 1.12 میکرومتر، فوکوس خودکار با تشخیص فاز
فلش LED، اچدیآر، پانوراما
ضبط ویدیوی 4K با سرعت 30 فریمدرثانیه، 1080 پیکسل با سرعت 30 و 60 فریمدرثانیه
دوربین سلفی
8 مگاپیکسل واید، دیافراگم f/2.3، سایز سنسور ¼.0 اینچ، سایز پیکسل 1.12 میکرومتر
اچدیآر
ضبط ویدیوی 1080 پیکسل با سرعت 30 فریمدرثانیه
باتری
8850 میلیآمپرساعت
توان شارژ 45 وات، PD3.0، +QC3
اسپیکرها
اسپیکرهای استریو
جک هدفون ندارد
24 بیت / 192 کیلوهرتز Hi-Res
شبکه و قابلیتهای اتصال
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/a/6e، دو بانده، وایفای دایرکت
بلوتوث 5.4، LHDC 5
NFC ندارد
GPS ندارد
رادیو ندارد
4G/5G ندارد
مادون قرمز
USB Type-C 3.2، کانکتور لوازم جانبی
سنسورها
شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطبنما
شروع قیمت شیائومی پد 7
حدود 260 یورو
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید تبلت برای کارهای اداری ؛ قبل از خرید به این نکات توجه کنید
بررسی طراحی و نمایشگر تبلت شیائومی پد 7
شیائومی پد 7 دارای بدنهای فلزی و پریمیوم است و در سه رنگ خاکستری گرافیتی، بنفش میراژ و سبز سیج عرضه میشود. رنگ بنفش میراژ که در این بررسی مورد استفاده قرار گرفته، بیشتر نقرهای به نظر میرسد و تنها در زوایای خاصی تهرنگی از بنفش در آن دیده میشود. ضخامت این تبلت فقط 6.18 میلیمتر و وزن آن 500 گرم است. این وزن شاید فوقالعاده سبک نباشد، اما با توجه به اندازهی نمایشگر، چندان سنگین هم محسوب نمیشود. در حالت افقی، دوربین سلفی در وسط لبهی بالایی قرار گرفته و حاشیههای اطراف صفحهنمایش نسبتا باریک هستند.
دکمهی پاور در لبهی چپ (بالا) قرار گرفته و درگاه Type-C در مرکز لبهی سمت راست جای دارد. شیائومی پد 7 به چهار بلندگو مجهز شده که در دو طرف بدنه تعبیه شدهاند. این تبلت از صدای Hi-Res هم در حالت باسیم و هم بیسیم پشتیبانی میکند، اما فاقد جک 3.5 میلیمتری هدفون است؛ موضوعی که در بین تبلتهای میانرده و پریمیوم امروزی چندان غیرعادی نیست. در لبهی بالایی، کلیدهای تنظیم صدا در سمت چپ قرار دارند و یک نوار تقریبا نامرئی در سمت راست دیده میشود که داک مغناطیسی قلم شیائومی فوکوس (Xiaomi Focus Pen) محسوب میشود. این قلم بهصورت مغناطیسی به این قسمت متصل شده و از طریق آن شارژ میشود.
در بخش پشتی شیائومی پد 7، مهمترین بخش برآمدگی مربعی دوربین در سمت راست است که دوربین اصلی، فلش LED و پورت مادون قرمز را در خود جای داده است. وجود مادون قرمز در یک تبلت کاملا غیرمنتظره است، چراکه معمولا در گوشیها دیده میشود. اما این قابلیت، دستگاه را به یک ریموت کنترل همهکاره تبدیل میکند. این ویژگی کاربردی است، اما مشخص نیست که چقدر روی قیمت نهایی تبلت تاثیر گذاشته است. در هر صورت، اگر این قابلیت حذف میشد، احتمالا تفاوت زیادی در تجربهی کلی کاربران ایجاد نمیکرد.
در سمت چپ پنل پشتی، لوگوی شیائومی و سه پین اتصال کیبورد دیده میشود که برای متصل کردن کاور کیبورد شیائومی در نظر گرفته شده است. در ادامه به این موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.
نمایشگر: کیفیت بالا با نرخ نوسازی 144 هرتز
شیائومی پد 7 دارای یک صفحهنمایش 11.2 اینچی LCD است که رزولوشن 3200 در 2136 پیکسل را ارائه میدهد و باعث نمایش تصاویری شارپ و واضح میشود. نسبت تصویر 3:2 این نمایشگر، آن را برای کار با اسناد و وبگردی بسیار مناسب کرده است. نرخ نوسازی تطبیقی 144 هرتزی نیز باعث شده که همهچیز بسیار روان و سریع اجرا شود.
این نمایشگر از گوریلا گلس 3 برای محافظت استفاده میکند و دارای گواهینامههای TUV Rheinland برای کاهش نور آبی، کاهش فلیکر و سازگاری با چرخهی شبانهروزی است که به کاهش خستگی چشم کمک میکنند. همچنین Dolby Vision نیز پشتیبانی میشود تا تجربهی بصری بهتری ارائه دهد.
جالب است بدانید که شیائومی یک نسخهی ویژه از پد 7 را نیز با نمایشگر نانو تکسچر (Nano Texture Display) عرضه کرده است. این مدل که بالاترین نسخه محسوب میشود، ادعا میکند که 99 درصد از انعکاس نور مزاحم را حذف میکند و مشکل تابش خیرهکننده و بازتاب نور را که معمولا در نمایشگرهای تبلت دیده میشود، برطرف میسازد. به گفتهی شیائومی، این نمایشگر همچنین باعث کاهش خستگی چشم میشود و بدون افت کیفیت رنگ، بازتابهای نور را کاهش میدهد.
عملکرد نمایشگر نانو تکسچر بسیار تاثیرگذار است. بازتاب نور و انعکاسهای آزاردهنده واقعا یکی از مشکلات رایج در نمایشگرهای تبلت هستند، اما این مدل توانست این مسئله را بهخوبی حل کند. علاوهبراین، تجربهی نوشتن و طراحی روی این نمایشگر هم بهبود پیدا کرده است. با این حال، شاید تنها ایرادی که بتوان گرفت این باشد که وجود مدل نانو تکسچر باعث میشود مدل استاندارد براقتر از حد انتظار به نظر برسد.
بیشتر بخوانید: بهترین تبلت های سامسونگ 2024
بررسی نرمافزار شیائومی پد 7
بررسی شیائومی پد 7 نشان میدهد که این دستگاه تجربه نرمافزاری بسیار خوبی ارائه میدهد که نقطه قوت آن محسوب میشود. این تبلت از HyperOS 2 بر پایه اندروید 15 استفاده میکند و رابط کاربری آن بسیار تمیز و بدون اپلیکیشنهای اضافی است. در واقع، تنها برنامههای شخص ثالثی که بهصورت پیشفرض نصب شدهاند، WPS Office و Netflix هستند.
شیائومی همچنین چندین ویژگی اختصاصی برای تبلت خود اضافه کرده است. حالت ورکاستیشن یکی از این قابلیتهاست که رابط کاربری را بیشتر شبیه به لپتاپهای معمولی میکند و به شما اجازه میدهد چندین برنامه را بهطور همزمان در قالب پنجرههای شناور اجرا کنید. حتی در خارج از این حالت نیز میتوانید از اسپلیت اسکرین (Split Screen) و پنجرههای شناور برای انجام چندین کار بهطور همزمان بهره ببرید. با کشیدن انگشت خود بهصورت افقی روی صفحه، حالت اسپلیت اسکرین فعال میشود و حتی میتوانید برنامههای جفتشده را بهعنوان میانبر ذخیره کنید تا در آینده با یک ضربه، بهطور همزمان اجرا شوند.
ویژگیهای دیگری نیز در بخش اتصال بین دستگاهی (Interconnectivity) وجود دارد که به شما امکان میدهد از برخی قابلیتها (در صورتی که یک گوشی شیائومی دارید و هر دو دستگاه روی یک حساب کاربری شیائومی لاگین شده باشند) استفاده کنید. این ویژگیها شامل اشتراکگذاری کلیپبورد و اعلانها بین گوشی و تبلت، انتقال دادهها و ادامه استفاده از برخی اپلیکیشنها بین دو دستگاه است. قابلیت دیگری با نام Home Screen+ نیز وجود دارد که صفحه اصلی گوشی شیائومی شما را مستقیما روی نمایشگر شیائومی پد 7 نمایش میدهد و به شما اجازه میدهد برنامهها را اجرا کنید، پیامها را ببینید و حتی با گوشی خود تعامل داشته باشید.
یکی دیگر از ویژگیهای مفید، استفاده از تبلت بهعنوان نمایشگر ثانویه برای لپتاپهای ویندوزی یا مکبوک است که میتواند کاربردهای زیادی برای کاربران حرفهای داشته باشد.
کیبورد و قلم Xiaomi Focus
کیبورد Focus یکی از لوازم جانبی اختیاری این تبلت است. ترکیب این کیبورد با شیائومی پد 7، تجربهای نزدیک به یک لپتاپ کامل را ارائه میدهد، زیرا علاوه بر یک کیبورد با نور پسزمینه، یک تاچپد نیز به آن اضافه میشود. همچنین، این کیبورد از نمایشگر نیز محافظت میکند. تاچپد از ژستهای چندانگشتی پشتیبانی میکند، اما اندازه آن کوچک است و گاهی اوقات حرکات یا ضربهها نتیجه دلخواه را ایجاد نمیکنند.
ابعاد کیبورد نیز نسبت به کیبوردهای استاندارد کوچکتر است و ممکن است هنگام تایپ کمی احساس تنگی فضا داشته باشید. با این حال، کلیدها دارای میزان جابجایی مناسبی هستند و پس از کمی عادت کردن، میتوان با سرعت قابل قبولی تایپ کرد.
شیائومی گزینههای شخصیسازی متعددی برای این کیبورد در نظر گرفته است. میتوانید میانبرهای سفارشی برای وظایفی مانند گرفتن اسکرینشات، نمایش برنامههای اخیر، بازگشت به صفحه اصلی، پایین آوردن پنل اعلانها و مرکز کنترل تنظیم کنید. همچنین امکان افزودن میانبرهای اختصاصی برای اپلیکیشنهای مورد علاقه، تغییر سبک نشانگر موس، تغییر جهت اسکرول، تنظیم سرعت حرکت نشانگر و… وجود دارد.
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که وقتی تبلت را به کیبورد متصل کنید، ضخامت و وزن کلی دستگاه افزایش پیدا میکند و این موضوع ممکن است حملپذیری آن را کاهش دهد، مخصوصا اگر قصد استفاده از این ترکیب را برای سفر داشته باشید.
قلم Xiaomi Focus Pen نیز یکی دیگر از لوازم جانبی قابلخرید است. این قلم سفیدرنگ بهصورت مغناطیسی به بالای تبلت متصل شده و از همانجا شارژ میشود. طراحی قلم به شکلی است که یک سطح صاف در یک طرف آن وجود دارد که به بدنه تبلت متصل میشود.
قلم سه دکمه فیزیکی دارد:
دکمه اسکرینشات که برای گرفتن عکس از صفحه استفاده میشود.
دکمه نوشتن که با نگهداشتن آن و لمس صفحه، اپلیکیشن Mi Canvas باز میشود.
دکمه Spotlight که چندکاره است و میتواند بهعنوان اشارهگر، هایلایتر و حتی شاتر از راه دور برای دوربین استفاده شود.
این قلم با زمان تاخیر بسیار کم (3 میلیثانیه) و حساسیت 8,192 سطحی به فشار، یک ابزار کاربردی برای طراحان، یادداشتبرداران و کسانی است که به نوشتن دیجیتال علاقه دارند. تجربه نوشتن و طراحی با این قلم بسیار روان و بدون لگ است.
بیشتر بخوانید: بهترین تبلت های شیائومی 2024
بررسی عملکرد و باتری شیائومی پد 7
با بررسی تبلت شیائومی پد 7 از نظر عملکرد متوجه میشویم که این دستگاه تجربهای بسیار روان و سریع را ارائه میدهد. این تبلت از تراشه 4 نانومتری اسنپدراگون 7+ نسل 3 استفاده میکند که در کنار حداکثر 12 گیگابایت رم LPDDR5X و حداکثر 256 گیگابایت حافظه UFS 4.0، اجرای برنامهها را بدون تاخیر و لگ تضمین میکند.
اگرچه این تبلت برای گیمینگ طراحی نشده است، اما اجرای برخی از بازیهای محبوب در تنظیمات متوسط تا بالا با فریمریت پایدار کاملا امکانپذیر است.
باتری 8,850 میلیآمپرساعتی این تبلت میتواند بیش از یک روز استفاده سنگین را پشتیبانی کند، اما میزان دقیق شارژدهی بستگی به میزان استفاده شما دارد. در تستهای 91mobiles، با استفاده متناوب شامل تماشای چند ساعت ویدیو، اجرای برخی بازیها و انجام وظایف کاری مثل تایپ و ویرایش متن، باتری تا 4 روز دوام آورد و پس از آن نیاز به شارژ مجدد داشت.
فناوری شارژ 45 واتی این تبلت، آن را در حدود 1 ساعت و 50 دقیقه بهطور کامل شارژ میکند که بسیار سریع و کارآمد محسوب میشود. نکته مثبت دیگر این است که آداپتور شارژ 45 واتی در جعبه تبلت موجود است.
دوربینهای 13 مگاپیکسلی در پشت و 8 مگاپیکسلی در جلو عملکردی معمولی دارند و بدون هیچ مشکلی کارشان را انجام میدهند. البته، تبلتها معمولا برای عکاسی جدی طراحی نمیشوند و در بیشتر موارد، دوربین بیشتر برای اسکن اسناد کاربرد دارد تا عکاسی از مناظر یا سوژههای حرفهای.
چهار بلندگوی قدرتمند این تبلت، صدای بلندی تولید میکنند و در کنار کیفیت بالای میکروفونها، این دستگاه را به گزینهای مناسب برای تماسهای تصویری تبدیل میکنند.
بررسی شیائومی پد 7 نشان میدهد که این تبلت، دستگاهی قدرتمند، سریع و چندمنظوره محسوب میشود که میتواند نیازهای کاربران را در زمینه کار، سرگرمی و حتی طراحی دیجیتال بهخوبی برآورده کند.
جمعبندی
ارزیابی رقابت در بازار تبلتها کمی پیچیدهتر از گوشیهای هوشمند است. دلیلش این است که برخلاف گوشیها، عملکرد خام یا مشخصات سختافزاری، فاکتورهای اصلی در انتخاب یک تبلت نیستند. چراکه معمولا کاربران از تبلت برای تماشای فیلم و سریال، مطالعه، طراحی و انجام کارهای روزمره استفاده میکنند. مگر اینکه شما یک کاربر حرفهای باشید یا بخواهید تبلت را بهطور خاص برای بازی خریداری کنید. از طرفی، بیشتر تبلتها به لطف باتریهای قدرتمندشان، عمر باتری قابل قبولی ارائه میدهند. به نظر من، هنگام انتخاب یک تبلت، باید به عواملی مثل کیفیت نمایشگر، کیفیت صدا، تجربه نرمافزاری، قابلیتهای اکوسیستمی و لوازم جانبی (مانند کیبورد و قلم) توجه کرد. البته بسته به نیاز شخصی، مواردی مانند کیفیت دوربین سلفی (برای تماس تصویری) و پشتیبانی از اینترنت 4G/5G هم میتوانند معیارهای مهمی باشند. با این حال، شیائومی پد 7 نسخهای با پشتیبانی از 4G یا 5G ندارد، که به نظر من یک نقطه ضعف محسوب میشود.
در بخش رقبا، وانپلاس پد 2 یکی از گزینههای قدرتمند به شمار میآید، چراکه از پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 3 بهره میبرد. البته با قیمت بالاتری عرضه میشود. در رده پایینتر، گزینههایی مثل آنر پد 9 با پردازنده اسنپدراگون 6 نسل 1 و کیبورد رایگان و نسل قبلی شیائومی پد 6 (با پردازنده اسنپدراگون 870 را میتوان در نظر گرفت. اگر به دنبال تبلتی با پشتیبانی از اینترنت سیمکارت هستید، وانپلاس پد گو با پردازنده MediaTek Helio G99 و ردمی پد پرو با پردازنده Snapdragon 7s Gen 2 گزینههای جذابی محسوب میشوند. برای استفاده چندرسانهای، لنوو تب پلاس با پردازنده Helio G99 انتخاب مناسبی است؛ چراکه از سیستم صوتی قدرتمند و یک پایه نگهدارنده داخلی برخوردار است. در همین حال، سامسونگ گلکسی تب S9 FE با پردازنده Exynos 1380 همراه با قلم S Pen عرضه میشود و میتواند گزینهای عالی برای کاربران خلاق باشد.
همانطور که مشخص است، بازار تبلتها تنوع زیادی دارد. شیائومی پد 7 ممکن است بینقص نباشد، اما ترکیب خوبی از عملکرد قوی و قابلیتهای نرمافزاری را ارائه میدهد و با توجه به قیمتش، ارزش خرید بالایی دارد. این تبلت میتواند برای کار و سرگرمی یک گزینه ایدهآل باشد.
سوالات متداول
آیا شیائومی پد 7 از اینترنت سیمکارت (4G/5G) پشتیبانی میکند؟
خیر، شیائومی پد 7 تنها از اتصال Wi-Fi پشتیبانی میکند و نسخهای با قابلیت 4G یا 5G برای آن در نظر گرفته نشده است. اگر به دنبال تبلتی با پشتیبانی از سیمکارت هستید، گزینههایی مانند وانپلاس پد گو یا ردمی پد پرو را میتوانید بررسی کنید.
شیائومی پد 7 برای چه کاربرانی مناسب است؟
این تبلت برای کاربران عادی، دانشجویان و افرادی که به دنبال یک دستگاه برای مطالعه، تماشای فیلم، طراحی و انجام کارهای روزمره هستند، گزینهای ایدهآل است. همچنین با کیبورد و قلم Focus میتواند به یک ابزار مناسب برای تایپ و یادداشتبرداری تبدیل شود. البته اگر به دنبال تبلتی برای بازیهای سنگین هستید، گزینههایی مانند وانپلاس پد 2 با پردازنده قدرتمندتر، انتخاب بهتری خواهند بود.
شیائومی پد 7 از نظر شارژدهی و عملکرد باتری چگونه است؟
این تبلت دارای باتری 8,850 میلیآمپرساعتی است که میتواند تا 4 روز در استفاده معمولی دوام بیاورد. با استفاده سنگین، مانند پخش فیلم، بازی و انجام کارهای پردازشی، همچنان میتواند بیش از یک روز کامل شارژدهی داشته باشد. همچنین، شارژ سریع 45 واتی باعث میشود که در حدود 1 ساعت و 50 دقیقه بهطور کامل شارژ شود و خوشبختانه، آداپتور 45 واتی نیز همراه تبلت ارائه میشود.
نظر شما درباره بررسی شیائومی پد 7 چیست؟ از نظر شما این تبلت ارزش خرید دارد؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
منبع ]
دانلود آهنگ