این شهر بزرگ چگونه ۶۰۰۰ سازه را در خود پنهان کرده است؟
محققان دانشگاه تولان به دلیل کشف وجود سکونتگاههای کشف نشده وسیع مایاها در ایالت کامپچه مکزیک اعتبار دارند. تیم دانشمندان در این بررسی از فناوری تشخیص نور و محدوده Lidar لیدار استفاده کردند؛ روشی که کار دانشمندان را برای مطالعه تمدنهای باستانی تغییر داده است.
این ابزار همچنین به تیم تحقیقاتی اجازه میدهد تا مناطق وسیعی را از آسایش یک آزمایشگاه مطالعه و تجزیهوتحلیل کند. در این تحقیق از فناوری لیدار برای مطالعه منطقهای به مساحت ۱۳۰ کیلومترمربع در کامپچه استفاده میشود.
دانشمندان چگونه این اهرام را پیدا کردند
در این تحقیقات بیش از ۶۵۰۰ سازه از جمله یک شهر بزرگ ناشناخته با اهرام سنگی، مشخصه معماری بنای مایا شد. این گزارش نشان میدهد لیدار با انتشار پالسهای لیزری کار میکند که فاصلهها را اندازهگیری و مدلهای سهبعدی دقیقی از زمین، حتی در مناطق با پوشش گیاهی متراکم مانند جنگلهای بارانی استوایی تولید میکند.
درحالیکه ابتدا تصور میشد اینجا یک جنگل است، این فناوری تشخیص ناهنجاریهای چشمانداز را که ممکن است نمایانگر ساختارهایی مانند اهرام، خانهها و دیگر زیرساختهای متعلق به تمدن مایا باشد، امکانپذیر میکند، بنابراین به باستانشناسان و مردمشناسان در کاوش در دسترس کمک میکند.
وسعت واقعی سکونتگاههای مایا
درواقع لیدار به ما نشان میدهد؛ مانند بسیاری از تمدنهای باستانی دیگر، مایاهای پست، شهرها و جوامع مختلفی را در مناظر گرمسیری خود ساختهاند. به گفته آولد توماس، تحلیل لیدار نهتنها یک منطقه پرجمعیت، بلکه تنوع قابلتوجهی از سکونتگاهها را نیز کشف کرد.
این کشف بسیار قابلتوجه است، زیرا نشان میدهد هنوز چیزهای زیادی برای کشف در مورد مایا ناشناخته مانده است. علاوه بر این، این تحقیق شواهد ارزشمندی برای بحثهای جاری در مورد وسعت واقعی سکونتگاههای مایا و تراکم جمعیت آنها ارائه میدهد.
نقشهبرداری سریع و دقیق از مناطق گسترده
همانطور که Auld-Thomas اشاره میکند، Lidar نقشهبرداری سریع و دقیقی از مناطق گسترده را امکانپذیر و تصویری دقیق از توزیع ساختارها ایجاد میکند. بااینحال، استدلال شده است که مطالعات قبلی عمدتاً روی مکانهای بزرگ و شناختهشدهای مانند تیکال متمرکز شدهاند که میتواند تصورات مربوط به دشتهای مایا را تحریف کند.
بعضی از منتقدان معتقدند بیشتر مناطق مایا ممکن است عمدتاً روستایی بوده باشد؛ البته به نظر میرسد سکونتگاههای بزرگ استثنا بودهاند.
کشف شهر ناشناخته مایاها
ال پایس می گوید سکونتگاههای باستانی مایاها در ایالت مکزیک مدفون شدهاند و بر اساس دادههای سال ۲۰۱۳، این کشف بر اساس دادههایی است که بیش از ۱۰ سال پیش جمعآوریشده است.
هزاران سازه از جمله شهری به نام والریانا توسط باستانشناسان کشف شده که سوالات جدیدی در مورد تمدن مایاها ایجاد کرده است. با استفاده از فناوری تشخیص نور و محدوده (LiDAR) – محققان منطقهای به مساحت تقریباً ۴۷ مایل مربع را نقشهبرداری کردند و بیش از ۶۷۰۰ سازه پیش از اسپانیایی را شناسایی کردند.
کشف این سکونتگاهها نشان میدهد فناوریهای جدید میتوانند اسرار گذشته را که قبلاً نادیده گرفته شده بودند، آشکار کنند. گزارشی که توسط بیبیسی منتشر شد نیز نشان میدهد والریانا ممکن است در اوج خود خانه بین ۳۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ نفر بوده باشد.
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.