``
logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

مد و زیبایی

اوزمپیک چیست؟‌

avatar
Author

نویسنده


  • 2024-12-04

مهمترین کاربرد آمپول لاغری اوزمپیک کاهش قند خون است که با تقلید از عملکرد GLP-1 عمل می کند. GLP-1 به عنوان یکی از هورمون های طبیعی بدن، ترشح انسولین را تحریک و سطح گلوکاگن را کاهش می دهد. در این مقاله از فروشگاه آنلاین سلامتی و زیبایی میپردازیم به: اوزمپیک چیست؟ سماگلوتید و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، عوارض جانبی اوزمپیک و کاهش وزن با ما همراه باشید. این دارو با تنظیم سطح خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 از بروز سکته های قلبی و مغری جلوگیری کرده و به کاهش وزن نیز کمک می کند. اوزمپیک به صورت یکبار تزریق زیر جلدی در هفته مورد استفاده قرار می گیرد و به بهبود مقاومت به انسولین نیز کمک می کند.

اوزمپیک چیست؟ سماگلوتید و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، عوارض جانبی اوزمپیک و کاهش وزن

اوزمپیک چیست؟

Ozempic که به طور کلی به عنوان سماگلوتید شناخته می شود ، در سال 2017 توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای استفاده در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2 تایید شد .

اوزمپیک یک تزریق هفتگی است که با کمک به پانکراس برای تولید انسولین بیشتر به کاهش قند خون کمک می کند. برای کاهش وزن تایید نشده است، اما برخی از پزشکان آن را برای کاهش وزن تجویز می کنند.

سماگلوتاید، ماده فعال Ozempic و Wegovy، ممکن است در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند.افرادی که از این دارو استفاده می کردند، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دادند.هر دو بیماری مقاومت به انسولین و التهاب مشترک دارند .سماگلوتاید همچنین ممکن است به حذف آمیلوئید بتا از مغز کمک کند.پلاک های آمیلوئید بتا می توانند به سلول های مغز آسیب برسانند و آنها را از بین ببرند و منجر به زوال عقل شوند.

خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افرادی که از سماگلوتاید استفاده می کردند نسبت به افرادی که از سایر داروهای دیابت استفاده می کردند کمتر بود.

انجمن آلزایمر بیان می کند که آلزایمر یک نوع شایع از زوال عقل است که حدود 60 تا 80 درصد از کل موارد زوال عقل را تشکیل می دهد.

افراد مبتلا به این بیماری از دست دادن حافظه و زوال شناختی را تجربه می کنند که به حدی شدید است که در زندگی روزمره آنها اختلال ایجاد کند.

غیر قابل درمان است و با گذشت زمان به تدریج بدتر می شود.

اوزمپیک چیست؟ سماگلوتید و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، عوارض جانبی اوزمپیک و کاهش وزن

چگونه سماگلوتید با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است

با توجه به مطالعه  منتشر شده در 24 اکتبر 2024، در مجله Alzheimer’s & Dementia ، داروی دیابت نوع 2 و کاهش وزن semaglutide (که با نام های تجاری Ozempic ، Wegovy و Rybelsus فروخته می شود ) ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را در افراد کاهش دهد.

تیم محققان Case Western Reserve سوابق پزشکی بیش از 1 میلیون نفر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را در ایالات متحده بررسی کردند.

شرکت‌کنندگان در مطالعه باید مصرف‌کنندگان جدید داروهای ضد دیابت باشند، به این صورت که در 6 ماه گذشته از این داروها استفاده نکرده‌اند.

شش جمعیت مختلف شناسایی شد که هرگز آلزایمرآنها تشخیص داده نشده بود: همه بیماران، افراد 60 سال و بالاتر، زنان، مردان، بیماران چاق و بیماران بدون چاقی.

برای هر یک از این گروه‌ها، آنها هفت کارآزمایی هدف را انجام دادند که سماگلوتید را با انسولین‌ها، متفورمین ،

مهارکننده‌های دی پپتیدیل پپتیداز-4، مهارکننده‌های کوترانسپورتر-2 سدیم-گلوکز، سولفونیل اوره‌ها، تیازولیدین دیون‌ها و سایر GLP-1RAs (البی‌گلوتید، لی‌گلوتاید، لی‌گلوتید، لی‌گلوتید، لی‌گلوتید، لی‌گلوتید، گلوکز) مقایسه کردند. و لیکسیسناتید).

روش‌شناسی آن‌ها شامل:

استفاده از شبیه‌سازی کارآزمایی هدف ، نوعی مطالعه است که هدف آن تقلید از یک کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده (RCT) است،

RCT ها به عنوان استاندارد طلایی برای ارزیابی ایمنی و اثربخشی درمان های دارویی برای بیماری ها در نظر گرفته می شوند. با این حال، گاهی اوقات، به دلیل محدودیت هایی مانند زمان، پول، یا ملاحظات اخلاقی، مطالعات مشاهده ای به جای آن انجام می شود.

یک شبیه‌سازی آزمایشی هدف برای تولید یک مطالعه مشاهده‌ای با داده‌های با کیفیت بهتر است که به RCT نزدیک‌تر است.

هنگامی که آنها داده ها را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند که استفاده از سماگلوتید با 40٪ تا 70٪ کمتر خطر ابتلا به آلزایمر در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. این در مقایسه با هفت داروی مشابه دیابت دیگر بود.

نتایج حتی زمانی که وضعیت چاقی، جنس بیولوژیکی و سن افراد در نظر گرفته شد، ثابت بود.

با این حال، نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که محدودیت های مطالعه آنها به آنها اجازه نمی دهد به طور قطعی بگویند که سماگلوتید مسئول این اثر است.

برای تأیید اینکه سماگلوتید واقعاً در برابر آلزایمر محافظت می کند، به مطالعات بیشتری نیاز است.

چرا سماگلوتاید ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد؟

دکتر رامیت سینگ سامبیال ، یک پزشک عمومی مرتبط با ClinicSpots که در این مطالعه شرکت نداشت،

توضیح داد که سماگلوتید متعلق به دسته ای از داروهای شناخته شده به عنوان آگونیست های گیرنده پپتید-1 شبه گلوکاگون (GLP-1 RAs) است.

این داروها با تقلید از عملکرد هورمون GLP-1 عمل می کنند . این به تنظیم سطح انسولین و قند خون کمک می کند.

او گفت: “مشخص شده است که سماگلوتید دارای خواص ضد التهابی و محافظت کننده عصبی است که بسیار مهم است

زیرا التهاب و مقاومت به انسولین هر دو به شدت در پیشرفت بیماری آلزایمر نقش دارند.”

سامبیال در ادامه توضیح داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد بدون دیابت، 50 تا 100 درصد بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.

فروشگاه آنلاین و تخصصی سلامتی و زیبایی به شما همراهان گرامی برای کاهش وزن ،
چربی سوزی و درمان سلولیت ژل لاغری هات چیلی را توصیه می مکند.

کرم لاغری هات چیلی  فاقد مواد شیمیایی بوده و دارای ترکیباتی کاملا ارگانیک می باشد که به چربی سوزی و کاهش وزن فوری بدون عوارض کمک می کند.ژل لاغری هات چیلی، با حمله به سلول های چربی در مدت زمان 2 هفته بدون نیاز به رژیم غذایی یا ورزش کاهش سایز چشمگیری را خواهد داشت.علاوه بر این هات چیلی به عنوان کرم ضد سلولیت درمان کننده سلولیت بوده و بدن را سفت کرده و فرم زیبایی به بدن می دهد.ژل لاغری هات چیلی ساخت کشور تایوان بهترین گزینه برای لاغری شکمدرمانی موثر برای لاغری پهلودرمانی فوری و موثر برای لاغری شکم و پهلووی ادامه داد:

«مقاومت به انسولین مغز یک عامل نوظهور در تحقیقات آلزایمر است، گاهی اوقات به دلیل اختلالات

متابولیک مشاهده شده در مغز بیماران آلزایمر، این بیماری « دیابت نوع 3 » نامیده می‌شود.

دکتر جان لو ، یک پزشک در Restore Care که در این مطالعه شرکت نداشت، در مورد راه دیگری صحبت کرد که سماگلوتید ممکن است بتواند از مغز محافظت کند.

او گفت: «آنها [داروهای GLP-1] می توانند به سد خونی مغزی نفوذ کنند و ممکن است به پاکسازی آمیلوئید بتا، که ویژگی مشخصه بیماری آلزایمر است، کمک کنند.

پپتید آمیلوئید بتا که به عنوان بتا آمیلوئید نیز شناخته می شود ، یک ماده چسبنده است که می تواند در مغز ایجاد شود

– شاید به دلیل مشکلاتی در تولید، تجمع یا دفع آن – منجر به تشکیل پلاک هایی شود که می تواند سلول های مغز را مختل کند. ارتباط برقرار می کند و در نهایت سلول ها را از بین می برد.

او گفت: “این رویکرد دو جانبه – به ویژه پتانسیل سلامت متابولیک و بهبود سلامت مغز – نشان می دهد که سماگلوتید ممکن است پاسخی برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر در بیماران دیابتی باشد.”

بیشتر بخوانید: انواع چربی های غذایی

عوارض جانبی آمپول اوزمپیک

آمپول اوزمپیک مانند هر داروی دیگری در کنار مزایا ارائه شده عوارضی نیز  دارد که به شرح زیر است:

هیپوگلیسمی (افت قندخون)تهوع و استفراغدرد شکماسهالیبوست

اوزمپیک چیست؟ سماگلوتید و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، عوارض جانبی اوزمپیک و کاهش وزن

اوزمپیک چیست؟ سماگلوتید و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، عوارض جانبی اوزمپیک و کاهش وزنآیا مصرف اوزمپیک برای کاهش وزن مزایایی دارد؟

اوزمپیک می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند، که می تواند خطر بسیاری از بیماری های جدی دیگر مانند مشکلات قلبی را کاهش دهد. درمان های سماگلوتاید همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای جراحی چاقی برای برخی از بیماران چاق استفاده شود. میزان کاهش وزن که با جراحی به دست می آید معمولاً بسیار بیشتر است و بیشتر از داروها طول می کشد .

کارشناسان همچنان توصیه می کنند که افراد از مصرف Ozempic خودداری کنند مگر اینکه دیابت نوع 2 داشته باشند . در عوض، باپزشک

خود در مورد شروع Wegovy برای کاهش وزن صحبت کنید.

سخن پایانی

بر اساس یک مطالعه جدید، داروی دیابت نوع 2 و سماگلوتید کاهش وزن ممکن است در پیشگیری از بیماری آلزایمر نیز کاربرد داشته باشد.

این نوع پیشرونده و غیرقابل درمان زوال عقل به دلیل انسولین و التهابی که به نظر می رسد دیابت نوع 2 و آلزایمر مشترک هستند، به عنوان “دیابت نوع 3” نامیده می شود.

سماگلوتید می تواند مقاومت به انسولین و التهاب را بهبود بخشد.

همچنین ممکن است بتواند آمیلوئید بتا، ماده مضری که تصور می شود باعث آلزایمر می شود را از مغز پاک کند.

با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید اینکه آیا سماگلوتید واقعاً می تواند در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند، مورد نیاز است.

منبع

منبع


ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات (0)

هیچ نظری ثبت نشده است.


اشتراک گذاری