چند ماه پیش شایعاتی منتشر شد مبنی بر اینکه کوالکام قصد دارد دو نسخه متفاوت از چیپست آینده خود با نام Snapdragon 8 Elite Gen 2 عرضه کند؛ یکی از آنها با فناوری ۳ نانومتری شرکت TSMC ساخته میشود و دیگری با استفاده از فرآیند ۲ نانومتری GAA شرکت سامسونگ که قرار بود در دستگاههایی نظیر گلکسی S26 اولترا بهکار گرفته شود.
این موضوع میتوانست به معنای بازگشت کوالکام به همکاری با سامسونگ پس از سه سال وقفه باشد و به نوعی، نشاندهنده اعتماد مجدد به فناوری ساخت تراشههای نسل آینده این شرکت محسوب میشد. با این حال، دادههای جدیدی منتشر شده که حاکی از آن است کوالکام احتمالاً تصمیم گرفته از نسخه ساختهشده توسط سامسونگِ Snapdragon 8 Elite Gen 2 صرفنظر کند.
اطلاعات قبلی از وجود دو شناسه مجزا برای این چیپ خبر داده بودند: ۸۸۵۰-S برای نسخه تولیدشده توسط سامسونگ و ۸۸۵۰-T برای نسخه ساختهشده توسط TSMC. گفته میشود کوالکام بهطور کامل شناسههای ۸۸۵۰-S را از مشخصات فعلی حذف کرده و به نظر میرسد که فعلاً تولید نسخه وابسته به سامسونگ را متوقف کرده است. دلایل مختلفی میتوانند در اتخاذ این تصمیم نقش داشته باشند، اما گمانهزنیها به مشکل همیشگی سامسونگ در دستیابی به نرخ تولید مطلوب برمیگردد. این مسئله تا حدی دلیل عدم استفاده سامسونگ از تراشه Exynos 2500 در سری Galaxy S25 نیز بوده است.
در نتیجه، سامسونگ مجبور شد در هر چهار مدل این خانواده، از تراشه Snapdragon 8 Elite در سطح جهانی بهره ببرد. در سال گذشته نیز کوالکام TSMC را به عنوان تنها شریک تولیدی خود برای Snapdragon 8 Elite برگزید و سامسونگ را کنار گذاشت. اگر اطلاعات تازه صحت داشته باشند، احتمالاً این روند تکرار خواهد شد و TSMC تنها تأمینکننده چیپست پرچمدار بعدی کوالکام باقی میماند.
طبق گزارشهای اخیر، بازدهی تولید تراشه Exynos 2600 که آن هم با فناوری ۲ نانومتری سامسونگ ساخته میشود، در حدود ۵۰ درصد عنوان شده است، در حالی که تولید انبوه قابل اتکا بهطور معمول به بازدهی بالای ۷۰ درصد نیاز دارد. شاید کوالکام به این نتیجه رسیده که مشکلات بازدهی سامسونگ به این زودیها حل نخواهد شد و در نتیجه، بازگشت به یک استراتژی تولید انحصاری توسط TSMC که عملکرد آن پیشتر اثبات شده، ریسکهای احتمالی را به حداقل میرساند؛ ریسکهایی که کوالکام شاید تمایلی به پذیرفتن آنها نداشته باشد.