آموزش ساخت کانال خصوصی تلگرام؛ راهنمای جامع ایجاد کانال خصوصی تلگرام
کانالهای تلگرام به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم میشوند که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. در این راهنمای جامع ساخت کانال خصوصی تلگرام قصد داریم به شکل تخصصی به این نوع کانالها بپردازیم. علاوه بر روشهای ایجاد کانال خصوصی تلگرام، به شما آموزش میدهیم که چگونه تنظیمات کانال را مطابق با نیازهای خود تغییر دهید.
با اضافه شدن قابلیت ساخت کانال به پیامرسان محبوب تلگرام، تحول بزرگی در تولید و انتشار محتوا ایجاد شد. علاوه بر این بسیاری از کسبوکارها برای فروش محصولات خود از این بستر استفاده میکنند؛ به همین دلیل، تصمیم گرفتیم راهنمای جامعی را برای ساخت کانال خصوصی تلگرام به شما ارائه دهیم. در ادامه این مطلب خواهید دید که ایجاد کانال خصوصی تلگرام چندان کار سختی نیست و همین الان میتوانید کسبوکار خود را روی تلگرام راهاندازی کنید. پس با پلازا همراه باشید.
فهرست مطالب
مزایا و موارد استفاده از کانال خصوصی تلگرام چیست؟
کانالهای خصوصی در تلگرام در طی چندین سال گذشته محبوبیت قابل توجهی پیدا کردهاند و حالا توسط کاربران زیادی مورد استفاده قرار میگیرند. اما این کانالها دقیقا چه مزایایی دارند و چرا باید از آنها استفاده کرد؟
مزایای کانال خصوصی:
امنیت بالا: این کانالها تنها در دسترس کاربرانی قرار دارد که لینک دعوت را دریافت کرده یا توسط ادمینها به کانال افزوده شده باشند. به این ترتیب محتوای کانال کاملا خصوصی باقی میماند. حتی در صورتی نام یک کانال خصوصی را در بخش جستجوی تلگرام وارد کنید، نمیتوانید از نتایج آن را پیدا کنید.امکان کنترل بیشتر دسترسیها: بدون اجازه ادمین امکان اضافه کردن کاربران جدید یا اعمال تغییرات وجود ندارد. همچنین، ادمینها میتوانند مانع از پیوستن برخی کاربران، حتی با لینک دعوت، بشوند.حفظ حریم خصوصی: از آنجایی که فهرست اعضا برای دیگر کاربران نشان داده نمیشود، اطلاعات هویتی آنها محفوظ باقی میماند.محدود کردن فوروارد یا ذخیرهسازی محتوا: در کانالهای خصوصی گزینهای وجود دارد که با فعال کردن آن، اعضای کانال امکان ذخیره کردن، گرفتن اسکرینشات یا فوروارد کردن پیامهای منتشر شده در کانال را نخواهند داشت.
موارد استفاده:
انتشار محتوای اختصاصی و دورههای آموزشی: برای ارائه دورههای تدریس آنلاین یا هرگونه سرویسی که محتوای خاص را منتشر کرده و نیاز به خرید اشتراک داشته باشد، مناسب هستند. برای مثال، یک مدرس میتواند فایلهای درسی خود را در کانال خصوصی منتشر کند و خیالش از بابت کپی کردن یا بازنشر آن محتوا راحت باشد.ارتباطات تیمی و سازمانی: شرکتها و سازمانها میتوانند از کانال خصوصی تلگرام برای اطلاعرسانیهای بینسازمانی و اشتراکگذاشتن مستندات مختلف استفاده کنند.اشتراک محتوا پریمیوم: هنرمندان، نویسندگان یا مربیان خصوصی میتوانند خدمات یا محتوای خود را در این کانالها به اشتراک بگذارند.دسترسی به مشتریان وفادار: کانالهای خصوصی برای برندها و فروشندگانی که میخواهند یک فضای اختصاصی برای اشتراکگذاری پیشنهادات ویژه یا کدهای تخفیف داشته باشند، مناسب هستند.
آموزش ساخت کانال خصوصی تلگرام به صورت گام به گام
اما چگونه کانال خصوصی تلگرام بسازیم؟ در این قسمت ابتدا به نحوه ساخت کانال خصوصی تلگرام به صورت گام به گام و تصویری خواهیم پرداخت. پس از آن به سراغ نکات تکمیلی در مورد ایجاد کانال خصوصی تلگرام میرویم. در پایان نیز به دو سؤال متداول در مورد ساخت کانال خصوصی پاسخ میدهیم. توجه داشته باشید که نحوه ساخت کانال خصوصی در دسکتاپ، گوشی آیفون و سیستم عامل اندروید یکسان است و نسخه دسکتاپ تنها در مرحله اول متفاوت است.
۱. ابتدا تلگرام خود را باز کنید. همانگونه که در تصویر زیر مشاهده میکنید در قسمت پایین صفحه آیکون New message به شکل یک مداد قرار دارد. روی آن بزنید تا به مرحله بعد بروید.
توجه داشته باشید که برای تلگرام دسکتاپ آیکون مداد وجود ندارد و باید مانند شکل زیر از منوی سمت چپ روی گزینه New Channel کلیک کنید. سایر موارد در تمام پلتفرمها یکسان است.
۲. در منوی جدید با نام New Message سه گزینه مانند تصویر زیر مشاهده میکنید. گزینه اول یعنی New Group برای ساخت گروه تلگرام کاربرد دارد. برای ساخت کانال خصوصی روی گزینه New Channel بزنید تا وارد مرحله بعد شوید.
۳. در منوی New Channel باید ابتدا نام کانال خود را انتخاب کنید. نام کانال در قسمت بالا به اعضا نمایش داده میشود و با آدرس کانال متفاوت است. سپس از علامت دوربین عکاسی کنار آن یک تصویر یا لوگو برای کانال خصوصی خود انتخاب نمایید. در کادر Description نیز توضیح کوتاهی راجع به کانال خود قرار دهید. پس از تکمیل مراحل روی علامت تیک بالای صفحه بزنید تا وارد تنظیمات کانال شوید.
۴. در بخش تنظیمات کانال، که مانند شکل زیر است، باید از بخش Channel type عمومی یا خصوصی بودن کانال را مشخص کنید. گزینه اول یعنی Public Channel برای کانال عمومی است و از شما میخواهد یک آدرس برای کانال مشخص کنید. برای خصوصی کردن کانال تلگرام، روی Private Channel بزنید.
با زدن این گزینه کادری به نام Invite Link در پایین نمایش داده میشود که لینک ورود به کانال خصوصی تلگرام شماست. برای کپی کردن لینک از دکمه Copy و برای اشتراکگذاری با دیگران از دکمه Share استفاده کنید. علاوه بر این با زدن سه نقطه کنار لینک میتوانید تصویر QR Code آدرس کانال خود را به اشتراک بگذارید. پس از تکمیل مراحل روی آیکون تیک بالای صفحه بزنید.
۶. در مرحله آخر وارد منوی Add Subscribers میشوید. در اینجا میتوانید مخاطبین خود را به کانال خصوصی خود اضافه کنید. پس از انتخاب اعضا روی فلش آبی رنگ پایین صفحه بزنید تا فرایند ایجاد کانال خصوصی تلگرام به پایان برسد.
همچنین بخوانید :
نکات تکمیلی در مورد ایجاد کانال خصوصی در تلگرام
در این قسمت از راهنمای ساخت کانال خصوصی تلگرام به مواردی مانند تفاوتهای کانال عمومی و خصوصی، نحوه تبدیل کانال عمومی به خصوصی و تنظیمات کانال اشاره میکنیم.
تفاوت کانال عمومی و خصوصی تلگرام در چیست؟
به طور کلی تفاوت کانال عمومی و خصوصی تلگرام در چهار مورد خلاصه میشود که به شرح زیر هستند:
آدرس کانال: اولین نشانه بارز یک کانال خصوصی یا اصطلاحاً کانال پرایوت تلگرام، آدرس آن است. آدرس کانال خصوصی به صورت خودکار ساخته میشود و نام آن را خود تلگرام تعیین میکند. برخلاف آدرس کانال عمومی که معمولاً یک نام معنادار است، آدرس کانال خصوصی از یک سری کاراکترهای بیمعنی تشکیل میشود.قابلیت جستجوی کانال: دومین تفاوت کانال عمومی و خصوصی تلگرام قابلیت پیدا شدن در جستجوست. به دلیلی که در قسمت اول عنوان شد، اگر نام کانال عمومی را با علامت @ جستجو کنید مستقیماً کانال به شما نمایش داده میشود اما این قابلیت برای کانال خصوصی وجود ندارد.امکان ورود به کانال: کانالهای عمومی به صورت آزاد در اختیار کاربران قرار دارد و نیازی به تأیید ادمین ندارند اما در کانال خصوصی اگر مورد تأیید ادمین نباشید به شما اجازه ورود و استفاده از کانال را نخواهد داد.قابلیت مشاهده تعداد اعضا: اگر تا به حال وارد یک کانال عمومی شده باشید میبینید که تعداد اعضای کانال در قسمت بالا قابل مشاهده است. جالب اینجاست که حتی نیازی نیست عضو کانال باشید. در کانال خصوصی این مورد صادق نیست و فقط صاحب کانال و ادمینهای آن میتوانند تعداد اعضا را ببینند.همچنین بخوانید :
ورود به کانال خصوصی تلگرام چگونه است؟
برای ورود به کانال خصوصی تلگرام فقط دو راه وجود دارد:
روش اول استفاده از لینک دعوت مستقیم یا اصطلاحاً لینک جوین است که فقط ادمین و صاحب کانال به آن دسترسی دارند. کافی است روی این لینک که به شکل کاراکترهای عجیب و غریب است بزنید تا وارد کانال خصوصی شوید.اگر لینک مستقیم کانال را ندارید باید با یکی از اعضای کانال آشنا باشید و از وی بخواهید که یک پیام از آن کانال برای شما ارسال کند. در پیام ارسال شده کافی است روی نام کانال بزنید تا وارد آن شوید. لازم به ذکر است که اگر صاحب کانال محدودیت در ارسال پست را فعال کرده باشد این روش امکانپذیر نیست.
تنظیمات کانال خصوصی تلگرام
پس از ساخت کانال خصوصی تلگرام از بخش تنظیمات آن میتوانید بخشهای مختلف کانال را تغییر دهید. توجه داشته باشید که تنظیمات کانال عمومی و خصوصی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. برای ورود به صفحه تنظیمات کانال خصوصی تلگرام کافی است وارد کانال خود شوید و روی نام کانال در قسمت بالا بزنید تا صفحه زیر به شما نمایش داده شود. در این صفحه روی آیکون مداد بزنید تا وارد تنظیمات شوید.
پس از ورود به صفحه تنظیمات کانال تعدادی گزینه به شما نمایش داده میشود که در این بخش به آنها خواهیم پرداخت. گزینههای این منو به شرح زیر هستند:
۱. تعیین ادمینها
با زدن گزینه Administrators امکان تعیین ادمینها با کلیک روی روی Add Admin و انتخاب فرد مورد نظر وجود دارد. سپس صفحه زیر به شما نمایش داده میشود. در این صفحه میتوانید دسترسیهای ادمین مورد نظر را تغییر دهید که به صورت زیر است:
Change Channel Info: تغییر اطلاعات کانالPost Messages: ارسال پستEdit Messages of Others: ویرایش پیامهای دیگرانDelete Messages of Others: حذف پیامهای دیگرانInvite Users via Link: دعوت کاربران از طریق لینکManage Video Chats: مدیریت چتهای تصویریAdd New Admins: اضافه کردن ادمینهای جدید
با فعال کردن گزینه Sign Messages نام ادمین ارسال کننده پست در زیر آن نمایش داده میشود.
۲. جلوگیری از فوروارد کردن پیامها یا ذخیرهسازی محتوا
با زدن گزینه Channel Type وارد صفحه جدیدی میشوید که در آن امکان تغییر کانال خصوصی به عمومی و بالعکس وجود دارد. توجه داشته باشید که برای تبدیل به کانال عمومی باید آدرس را خودتان در بخش Invite link وارد کنید.
همچنین در این صفحه میتوانید برای جلوگیری از ذخیره کردن محتوا توسط کاربران، گزینه Restrict saving content را فعال کنید. با این کار کاربران علاوهبر اینکه نمیتوانند محتوای کانال را ذخیره کنند، امکان فوروارد کردن پیامها را نیز نخواهند داشت.
۳. استفاده از نظرسنجیها، پیامهای زمانبندیشده و مدیریت رباتها
در کانال خود میتوانید از نظرسنجی، پیامهای زمانبندی شده و همچنین رباتها استفاده کنید. برای استفاده از نظرسنجی کافی است در صفحه اول کانال، روی آیکون سنجاق کاغذی بزنید و Poll را انتخاب کنید. سپس میتوانید سوالات و گزینهها را وارد کرده و آن را منتشر کنید. برای آشنایی بیشتر میتوانید به مطلب «آموزش قرار دادن نظرسنجی در تلگرام» مراجعه کنید.
همچنین، برای ارسال پیامهای زمانبندی شده، کافی است پیام خود را بنویسید و سپس انگشتتان را روی دکمه ارسال نگه دارید. با انتخاب گزینه Schedule message، میتوانید برای آن پیام یک زمان ارسال مشخص کنید.
در نهایت امکان افزودن یک ربات به کانال نیز وجود دارد تا کاربران بتوانند در داخل کانال از آن ربات استفاده کنند. برای انجام این کار باید به پروفایل ربات مدنظر خود بروید و روی Add to Group or Channel کلیک کنید.
در صفحه بعدی میتوانید سطح دسترسی ربات به کانال را مشخص کنید.
در نهایت با انتخاب گزینه Add bot as Admin، ربات مدنظر به کانال افزوده خواهد شد.
۴. تنظیم عکس کانال
در این قسمت و با انتخاب گزینه Set Photo میتوانید یک تصویر یا ویدئو برای کانال خود تعیین کنید.
۵. گزینه Discussion
با زدن گزینه Discussion میتوانید کانال خود را به یک گروه متصل کنید. با اتصال کانال به گروه، هر چیزی که در کانال پست شود در گروه نیز نمایش داده خواهد شد. اگر از قبل گروه ساخته باشید نام آن نمایش داده میشود، در غیر اینصورت یک گروه بسازید. پس از زدن روی نام گروه صفحهای باز میشود که باید روی Link Group بزنید تا اتصال انجام شود.
همچنین بخوانید :
سایر تنظیمات کانال خصوصی تلگرام:
Appearance: در صورتی که اشتراک پریمیوم تلگرام را داشته باشید و کانال خود را به لولهای بالا بوست کنید، با انتخاب این گزینه میتوانید رنگبندی، تصویر پسزمینه و سایر موارد کانال را شخصیسازی کنید.Reactions: با زدن گزینه Reactions صفحهای باز میشود که در آن میتوانید واکنش به پستها را فعال یا غیرفعال کنید. پس از فعال کردن واکنشها میتوانید ایموجیهای مجاز را خودتان انتخاب کنید تا اعضای کانال فقط بتوانند از این ایموجیها استفاده کنند.Subscribers: با انتخاب این گزینه میتوانید اعضای کانال خود را مشاهده کنید. علاوه بر این با زدن گزینه Add subscribers میتوانید اعضای جدیدی به کانال اضافه کنید یا با Invite via Link برای مخاطبین خود لینک دعوت ارسال نمایید.Invite Links: در این صفحه میتوانید لینکهای دعوت به کانال را مشاهده و مدیریت کنید.Removed Users: با ورود به این منو میتوانید کاربرانی که نمیخواهید عضو کانال شما باشند را حذف کنید. این کاربران حتی با داشتن لینک عضویت نیز نمیتوانند به کانال بپیوندند.Statistics: اطلاعاتی در مورد کانال از جمله لول، تعداد بوستهای اکتیو، تعداد کاربران پریمیوم و همچنین لینک بوست کانال را مشاهده خواهید کرد.Recent Actions: با زدن این گزینه وارد تمام کارهایی که توسط ادمینهای کانال انجام شدهاند به شما نمایش داده میشود.Affiliate Programs: در اینجا میتوانید لینک مینیاپهای تلگرام را در کانال خود به اشتراک بگذارید و درصدی از سود دریافتی مینیاپها را دریافت کنید.Delete Channel: در انتهای صفحه گزینه Delete Channel با رنگ قرمز نمایش داده شده است که با زدن آن کانال شما حذف میشود.همچنین بخوانید :
سؤالات متداول
آیا ورود به کانال خصوصی تلگرام بدون لینک ممکن است؟
همانگونه که توضیح داده شد باید با یکی از اعضای کانال آشنا باشید و از او بخواهید یک پست از کانال برای شما ارسال کند. در پیام ارسال شده کافی است روی نام کانال بزنید تا وارد آن شوید. البته در صورتی که صاحب کانال امکان ارسال پیامها را محدود نکرده باشد این روش امکانپذیر است.
تفاوت کانال عمومی و خصوصی تلگرام چیست؟
طبق توضیحات، کانال عمومی و خصوصی در ۴ ویژگی شامل آدرس کانال، قابلیت جستجوی کانال، امکان ورود به کانال و نمایش تعداد اعضا با یکدیگر تفاوت دارند. برای مطالعه بیشتر در این زمینه به بخش «تفاوت کانال عمومی و خصوصی تلگرام در چیست؟» در همین مقاله مراجعه کنید.
همچنین بخوانید :
سخن پایانی
در این راهنمای جامع، نحوه ساخت کانال خصوصی تلگرام را به صورت گام به گام و تصویری آموزش دادیم. پس از آن به نکات ایجاد کانال خصوصی تلگرام و تمام تنظیمات آن اشاره کردیم. کانال عمومی و خصوصی هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و برحسب نیاز باید یک مورد را انتخاب کرد. اگر صاحب کانال هستید کدام نوع کانال را برای مخاطبین خود ترجیح میدهید و دلیل شما چیست؟ دلایل خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.