آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت و برنامهریزی جدید – آذر ۱۴۰۳
[
آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت نشان میدهد بخشی از سود سال ۱۴۰۱ هنوز تسویه نشده و برنامههایی برای پرداخت آن در حال تدوین است.
پیگیریها درباره آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت حاکی از آن است که بخشی از سود سال ۱۴۰۱ به دلیل تأخیر برخی شرکتهای سرمایهپذیر و مسائل مدیریتی، هنوز واریز نشده است. با این حال، سازمان بورس و مدیران مرتبط در حال بررسی ادغام باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ و سود سال ۱۴۰۲ هستند تا این مبالغ در سریعترین زمان ممکن به حساب مشمولان واریز شود. گفته میشود این پرداختها ممکن است پیش از پایان آذرماه انجام شوند. جزئیات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید.
آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت
بر اساس قانون تجارت، شرکتهای بورسی موظفاند سود مصوب مجامع خود را حداکثر تا ۸ ماه پس از تصویب به حساب سهامداران واریز کنند. با این حال، سود عملکرد سال ۱۴۰۱ شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت که قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۲ بهطور کامل پرداخت شود، به 2 بخش در آذر و اسفند تقسیم شد. بخشی از این سود به دلیل تأخیر برخی شرکتها به سال ۱۴۰۳ منتقل و وعده واریز آن تا خرداد داده شد. اما با طولانی شدن فرایند، مقرر شد تا شهریور همان سال پرداخت شود.
به گفته برخی کارشناسان، شرکتهایی مانند مپنا و مخابرات از سود سهام عدالت بهعنوان ابزاری برای اعمال فشار بر دولت استفاده میکنند تا مطالبات خود را دریافت کنند. این در حالی است که کارشناسان حوزه انرژی معتقدند اختلاف میان مپنا و دولت بر سر نرخ فروش برق نیروگاهها، ارتباطی به حقوق سهامداران عدالت ندارد و پرداخت سود وظیفهای قانونی بر عهده شرکتهاست.
آخرین وضعیت سود سهام عدالت
بر اساس اظهارات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، مبلغ مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ حدود ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان است و واریز آن به تصمیم شورای عالی بورس موکول شده است. از سوی دیگر، برخی اخبار غیررسمی حکایت از آن دارد که سازمان بورس قصد دارد باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ را همراه با بخشی از سود سال ۱۴۰۲ تجمیع کرده و تا پایان ماه یا شب یلدا به حساب ۴۹ میلیون سهامدار واریز کند. پس با این حساب بعید نیست که دولت برنامهریزی کرده تا سود سهام عدالت شب یلدا را دنبال کند.
چالشهای سهام عدالت
نبود یک متولی قدرتمند برای سهام عدالت و عدم وجود سهامدار عمده باعث ضعف در دفاع از حقوق سهامداران این حوزه شده است. اگرچه سخنگویانی برای سازمان بورس و کانون شرکتهای سرمایهگذاری وجود دارند، اما قدرت لازم برای دفاع از حقوق سهامداران، بهویژه از دهکهای کمدرآمد جامعه، در این ساختارها به چشم نمیخورد.
بیشتر بخوانید:
نظر شما در مورد انتظار برای واریز سود سهام عدالت چیست؟ لطفاً نظرات خود را برای ما کامنت کنید.
منبع ]
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *نظرات (0)
هیچ نظری ثبت نشده است.