logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

اخبار کوتاه

تأخیر جدی در پروژه‌های ماهواره‌ای چین برای رقابت با استارلینک‌

خانه » تأخیر جدی در پروژه‌های ماهواره‌ای چین برای رقابت با استارلینک

avatar
Author

نویسنده


  • 2025-07-27

چین در دستیابی به اهداف بلندپروازانه خود برای رقابت با استارلینک با مشکلات جدی مواجه شده و پروژه‌های ماهواره‌ای آن با تأخیرهای قابل توجهی روبه‌رو هستند.

قیمت روز گوشی های بازار ایرانقیمت روز گوشی های بازار ایران

به گزارش تکراتو و به نقل از science.slashdot، پروژه عظیم چین برای راه‌اندازی منظومه‌ای از ماهواره‌های ارتباطی، با مشکلات و تأخیرهای جدی روبه‌رو شده که ممکن است برنامه‌های این کشور برای رقابت با شبکه استارلینک متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس را به خطر بیندازد.

در حال حاضر تنها ۹۰ ماهواره در مدار پایین زمین برای شبکه اینترنتی Qianfan (که به آن Thousand Sails یا G60 Starlink هم گفته می‌شود) پرتاب شده‌اند. این در حالی است که هدف اولیه پروژه، رسیدن به ۶۴۸ ماهواره تا پایان سال جاری میلادی بود.

شرکت Shanghai Yuanxin Satellite Technology که رهبری این پروژه را بر عهده دارد و از سوی دولت شهرداری شانگهای پشتیبانی می‌شود، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۵ هزار ماهواره را به فضا بفرستد تا خدمات اینترنت مستقیم به موبایل را در سراسر جهان فراهم کند.

برای دستیابی به اهداف زمانی پروژه، این شرکت باید ماهانه بیش از ۳۰ ماهواره پرتاب کند تا در پایان سال ۲۰۲۵ به پوشش منطقه‌ای با ۶۴۸ ماهواره و تا دو سال بعد به پوشش جهانی با ۱۲۹۶ ماهواره برسد.

اما این تنها پروژه ماهواره‌ای چین نیست که عقب افتاده است. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده که پروژه دیگر چین با نام Guowang وضعیت بدتری دارد. این پروژه علی‌رغم برنامه‌ریزی برای پرتاب حدود ۱۳ هزار ماهواره در یک دهه آینده، تا کنون تنها ۳۴ ماهواره را به مدار زمین فرستاده است.

بر اساس قوانین اتحادیه بین‌المللی ارتباطات که یکی از نهادهای وابسته به سازمان ملل است و وظیفه تخصیص فرکانس‌ها را بر عهده دارد، هر پروژه منظومه ماهواره‌ای باید نیمی از ماهواره‌های خود را ظرف پنج سال پس از ثبت رسمی فرکانس‌ها پرتاب کرده باشد و تمام پروژه نیز حداکثر تا هفت سال تکمیل شود.

در حال حاضر، پروژه‌های چین از این جدول زمانی عقب مانده‌اند. اگر شرکت‌ها نتوانند به این ضرب‌الاجل‌ها برسند، ممکن است مجبور شوند تعداد ماهواره‌های منظومه خود را کاهش دهند.

در همین حال، شرکت اسپیس‌ایکس تا کنون حدود ۸۰۰۰ ماهواره استارلینک را به مدار زمین فرستاده و این تعداد هر ماه در حال افزایش است. اطلاعات این گزارش بر پایه داده‌های نیروی فضایی ایالات متحده و گروه غیرانتفاعی CelesTrak تهیه شده است. نیویورک تایمز حتی یک انیمیشن طراحی کرده که موقعیت فعلی این ۸۰۰۰ ماهواره را در مدار زمین نشان می‌دهد.

تحلیلگران ارتش آزادی‌بخش خلق چین هشدار داده‌اند که شبکه استارلینک به‌زودی نقش مهمی در سامانه‌های نظامی ایالات متحده ایفا خواهد کرد و می‌تواند در آینده پایگاه‌های نظامی آمریکا را به هم متصل کرده و به عنوان یک سامانه هشدار اولیه برای شناسایی و حتی رهگیری موشک‌ها عمل کند.

یکی از دلایل اصلی تأخیر چین، ناتوانی در توسعه موشک‌های پرتاب‌گر قابل استفاده مجدد است. شرکت‌های چینی هنوز از موشک‌های یکبار مصرف برای پرتاب ماهواره‌ها استفاده می‌کنند؛ موشک‌هایی که پس از انجام مأموریت یا به زمین بازمی‌گردند یا به زباله‌های فضایی تبدیل می‌شوند.

این در حالی است که شرکت اسپیس‌ایکس با استفاده از موشک Falcon 9 که شش سال پیش پرتاب استارلینک را آغاز کرده، توانسته گوی رقابت را از دیگران برباید. در مقابل، دولت چین طی این سال‌ها فقط حدود ۲۰ موشک مختلف از خانواده Long March را آزمایش کرده و هنوز نتوانسته جایگزینی مناسب برای فناوری‌های پیشرفته اسپیس‌ایکس پیدا کند.

منبع

دانلود آهنگ
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری