logo logo

موضوع وبلاگ، اخبار و مجله نسل بعدی برای شما برای شروع به اشتراک گذاری داستان های خود از امروز!

اخبار مهم

بررسی ابعاد مختلف چهار قسمت ابتدایی سریال «کنکل» | کم بدزد، همیشه بدزد‌

خانه » بررسی ابعاد مختلف چهار قسمت ابتدایی سریال «کنکل» | کم بدزد، همیشه بدزد

سریال «کنکل» به‌عنوان اولین محصول اختصاصی پلتفرم استارنت، این هفته به قسمت چهارم رسید. سریالی که کنجکاوی درباره آن بسیار زیاد بود و حالا بی‌راه نیست اگر بگوییم تا حدود زیادی، تکلیف طیف‌های مختلف مخاطبان با آن روشن شده است. آن‌ها که با فضای روایت و کاراکترهای خاص آن همراه نشده‌اند، احتمالا دیگر انگیزه‌ای برای پیگیری آن ندارند و برعکس آن‌ها که دل‌بسته موقعیت‌های معمایی و پرتعلیق روایت آن شده‌‌اند، در انتظار قسمت پنجم نشسته‌اند؛ اما در این چهار قسمت از «کنکل» چه دیده‌ایم؟

به گزارش فیلم‌نیوز، با پایان پخش سریال «آبان» و آغاز پخش «اجل معلق» حالا ترکیب مجموعه‌های در حال پخش از شبکه خانگی اندکی تغییر کرده است. از سویی «وحشی» و «تاسیان»‌ بخش عمده‌ای از توجه‌ها را به سمت خود جلب کرده‌‌اند و از سوی دیگر تازه‌نفس‌ها در تکاپو برای به فعلیت رساندن ظرفیت بالقوه مخاطبان‌شان هستند؛ «کنکل» در همین دسته قرار می‌گیرد. اولین تجربه سریال‌سازی رامتین لوافی که در چهار هفته گذشته، هر پنجشنبه صبح از پلتفرم استارنت عرضه شده و در این فرصت به‌خوبی توانسته است موقعیت داستانی و شخصیت‌هایش را برای مخاطبان معرفی کند.به بهانه پخش قسمت چهارم از این سریال و بدون تعجیل برای قضاوت درباره کیفیت کلی سریال «کنکل»، مروری بر خط سیر اتفاقات و موقعیت کاراکترها در سریال داشته‌ایم. اگر سریال را هنوز ندیده‌اید، مراقب اسپویل داستان در این گزارش باشید!

محور اصلی سریال را پنج شخصیت اصلی تشکیل داده‌اند که ابی جندقی بیشتر از سایرین در مرکز توجه‌هاست

درباره شخصیت‌ها | سریال‌هایی از جنس «کنکل» تکیه ویژه‌ای بر شخصیت‌های خود دارند، به تعبیری برای آنکه مخاطب بتواند ارتباطی نزدیک با موقعیت‌های بعضا نامتعارف و پیچیده در روایت برقرار کند، ابتدا باید به‌ اندازه کافی به شخصیت‌ها نزدیک شده باشد و تا حدودی امکان هم‌ذات‌پنداری با آن‌ها را به دست آورده باشد. محور اصلی روایت سریال «کنکل» را هم پنج شخصیت اصلی آن تشکیل داده‌اند. از میان این پنج نفر «ابی جندقی» با بازی صابر ابر، بیش از دیگران در کانون توجه قرار داشته است. کاراکتری که مهمتری یادگاری‌اش از پدرش این نصحیت بوده که «کم بدزد و همیشه بدزد!» و حالا هم با «مارال یوسفلی» با بازی ستاره پسیانی ازدواج کرده است که حتی در دوران بارداری هم برای هم‌دستی در یک سرقت بزرگ، به‌شدت پایه است و حتی ابی را هم تحریک می‌کند! «امیر نامداری» دیگر عضو گروه است که مهمترین دیتایی که درباره او داریم، عشق مفرط و دیوانه‌وارش به فوتبال است. شخصیتی که در برخی ویژگی‌ها یادآور شخصیت اصلی فیلم قبلی لوافی یعنی «هت‌تریک» با نقش‌‌آفرینی امیر جدیدی است. امیر نامداری به‌نوعی مغز متفکر و طراحی نقشه دزدی از کارخانه است. «جاوید گوهری» با بازی مهدی پاکدل هم دیگر عضو گروه است که جایگاه معتبرتری در کارخانه دارد و ظاهرالصلاح‌تر از دیگران هم به نظر می‌رسد اما در سرقت از کارخانه با دیگران هم‌دست است. پنجمین عضو این گروه هم «سارا صابری» با بازی هانیه توسلی است. او منشی شخصی و نزدیک‌ترین عضو گروه به رئیس کارخانه است و درباره زندگی شخصی‌اش تنها می‌دانیم که فرزندی دور از خود دارد و هر از گاهی با تماس تصویری جویای اهوال او می‌شود. اگر زنجیره ارتباطی دیگر اعضای گروه را رفاقت قبلی بدانیم، درباره سارا هنوز به نظر می‌رسد پای ناگفته‌های از گذشته در میان باشد.

موقعیت‌های داستانی «کنکل» در فضای کلی سریال‌های مرتبط با یک سرقت بزرگ طراحی شده است

درباره موقعیت‌ها | به استناد چهار قسمت ابتدایی، به‌طور خلاصه باید داستان «کنکل» را روایت یک سرقت بزرگ توصیف کنیم. جاوید، سارا، امیر، ابی و مارال در کارخانه‌ای بزرگ همکار هستند و از جایی به بعد تصمیم به سرقت از این کارخانه گرفته‌اند. اینکه مواد خام مصرفی این کارخانه دقیقا چیست و چرا تا این اندازه خروج حتی یک بشکه از آن می‌تواند برای کارخانه تهدید و برای سارقان تضمین ثروت باشد، هنوز شفاف نیست و فقدان دیالوگ صریح درباره میزان سود گروه از سرقتی که طراحی کرده‌اند، تا حدودی همراهی مخاطب با آن‌ها را دچار اختلال کرده است. فارغ از این نکته کلیدی اما موقعیت‌های داستانی «کنکل» در فضای کلی سریال‌های مرتبط با یک سرقت بزرگ طراحی شده است. فضایی که نسخه ایده‌آل آن برای سریال‌بازها در سال‌های قبل‌تر سریال «مانی هیست» بوده و حالا در مقیاسی کوچک‌تر رامتین لوافی در تلاش برای به تصویر کشیدن آن است. بخش زیادی از مراحل طراحی نقشه‌ها در مخفیگاه پنج‌نفره سارقان روایت می‌شود که به ظاهر یک مزون متروکه است. موقعیت‌های پرتعلیق مربوط به اصل سرقت هم غالبا در گوشه و کنار کارخانه به تصویر درآمده است. ویژگی فردی شخصیت‌ها هم در شکل‌گیری تعلیق در برخی موقعیت‌ها موثر بوده است. از ناکامی سارا و ابی در جابه‌جایی سوئیچ آقای رئیس در میانه جاده گرفته تا محصور ماندن امیر در قفس زباله‌ها. سریال «کنکل» هر چقدر در قسمت ابتدایی تلاش کرد تا تصویری جامع از روابط و اتفاقات جاری در کارخانه به مخاطب ارائه دهد، در قسمت‌های اخیر، به‌طور کامل از آن فضا منفک شده و تمام تمرکز خود را بر پنج شخصیت اصلی گذاشته است. در قسمت چهارم سریال، نشانه‌هایی از مشکوک شدن رئیس کارخانه نسبت به گروه سارقان را شاهد بودیم که در ادامه می‌تواند ورق را به‌طور کامل برگرداند؛ آیا رئیس در حالی بازی با مهره‌های خود در زمین این سرقت است؟

نمی‌توان از نقش‌آفرینی تماشایی صابر ابر، پدرام شریفی و البته ستاره پسیانی چشم‌پوشی کرد

درباره اجرا | پیش‌تر هم در آنالیز قسمت ابتدایی سریال «کنکل» نوشتیم که رامتین لوافی در زمینه خلق شخصیت و هدایت یکدست بازیگران عملکرد موفقی در مقام کارگردان داشته است اما در زمینه استفاده از تمهیدات بصری برای فضاسازی و ایجاد تعلیق، به استناد آنچه در چهار قسمت ابتدایی شاهد بودیم، گاهی دچار اغراق می‌شود. به‌خصوص در زمینه استفاده از اسلوموشن و یا نمای هوایی، حتی در همین قسمت چهارم هم شاهد نمونه‌هایی قابل حذف هستیم. فارغ از مقوله کارگردانی، در زمینه تصویر، صدا و موسیقی، «کنکل» پکیج فنی قابل‌دفاعی داشته و لااقل برای مخاطبانی که دل به داستان آن بسته‌اند و می‌خواند دنبال‌کننده سرانجام شخصیت‌ها باشند، حدقل کیفی قابل‌قبول را دارد. به‌طور مشخص در زمینه اجرای بازیگران هم نمی‌توان از نقش‌آفرینی تماشایی صابر ابر، پدرام شریفی و البته ستاره پسیانی چشم‌پوشی کرد که در همین چهارقسمت از نقش‌های خود، شخصیت‌هایی جذاب را خلق کرده‌اند.

سریال «کنکل» به کارگردانی رامتین لوافی، با بازی هانیه توسلی، صابر ابر، پدرام شریفی، مهدی پاکدل و ستاره پسیانی پنجشنبه‌ها ساعت 8 صبح در پلتفرم تازه‌تأسیس استارنت منتشر می‌شود.

منبع

دانلود آهنگ
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

لینک های مفید