-
سردخانه زیر صفر سردخانه بالای صفر
تاریخ انتشار : 94/11/13
دسته بندی سردخانه بالا صفر و زیر صفر
سردخانه مواد غذایی را میتوان به دو دسته اصلی تقسیم بندي نمود، سردخانه بالای صفر درجه و سردخانه زیر صفر درجه سانتیگراد. در سردخانه های با درجه حرارت زیرصفر درجه کالاهاي انجمادی فاسدشدنی ازجمله گوشت، کره و ... را نگهداري می کنند که درجه حرارت مذکور گاهی تا 32 درجه سانتیگراد زیرصفر میرسد. سردخانه های بالاي صفر را میتوان به دو دسته تقسیم نمود. مواد غذایی فاسدشدنی که لازم است دردرجه حرارت سردخانه اي بین صفر تا5 درجه سانتیگراد بوده مثل تخم مرغ، انواع میوه و سبزي و دیگردرجه حرارت معمولی حدود 25 درجه سانتیگراد براي نگهداري انواع حبوبات و غلات.
نکتۀ قابل توجه در انبار و سردخانه و بالا و پایین نرفتن درجه حرارت آن و عدم تأثیر حرارت ورطوبت بیرون در درجه حرارت داخل سردخانه می باشد به صورتی که درجه حرارت نباید از اندازه معینی که تنظیم شده است با تناوب مثبت و منفی یک درجه تغییر پیدا کند.
نگهداري مواد غذایی به طریق سنتی در شکل خود از قدیمی ترین روشهاي نگهداريست که در اکثرنقاط جهان رایج بوده است و هم اکنون هم در بعضی نقاط دور افتاده و روستاهاي ایران رواج دارد.این نکته گفتنی است که روشهاي نگهداري مواد غذایی به طریق سنتی، روش هاي بسیار ارزان وتقریباً بدون خرج و تجهیزات و ماشین آلات هستند.